Komşu sorunu ?

Pek normal gelmedi. Belki de benim karakterimden kaynaklıdır. O kdr içli dışlı olmayı sevmem. Mesafe gerekli benim için. Objektif olarak bakmayı denediğimde de çok normal gelmedi ama.
Bende sizin gibiyim o yüzden bana normal gelmedi sandım ama %95 aynı fikirde benim anladığım. Iyi niyetli olarak bile düşünsem yine de o kadar kimsenin iyi niyetine de maruz kalmak istemezdim. Onun altında ezilmemek için bende ona bi şekilde biseyler yapardım.

Herkese merhaba . Kızlar çok detay vermeden anlatmak istiyorum. Bir komşu var ve bu komşu sürekli sizin evinizde daha da tanışalı çok olmamış 3 5 ay. sizi çok sevmiş evinizin temizliğine kadar yapıyor yemekleri birlikte yediğiniz çok oluyor aranızda yaş farkı da çok sizden küçük sizi bi abla bi anne yerine koyduğunu söylüyor. Çocukları size babaanne anneanne diyor girip çıkıyorlar sürekli hatta sizin anahtarinizi alıp ben bi eve çıkıp geliyorum kapıyı sen açmak için yorulma bile diyebiliyor. Bu kadar kısa sürede içli dışlı olduğunuz bir komşunuz oldu mu sizce bu normal mi amaç ne olabilir çok detay vererek anlatamıyorum. Kusura bakmayın.
Ne okudum ben 😳

Temizlik filan yaptirmaycak kullanmasin insanlari tanidiginiz
Zaten o yapma istemiyorum diyor . Kadında diyor ki ben seni anne gibi görüyorum yapmazsam burayı kendi evim gibi göremem rahat edemem diyip yapıyormuş. Ve bunu her hafta yapıyor

Herkese merhaba . Kızlar çok detay vermeden anlatmak istiyorum. Bir komşu var ve bu komşu sürekli sizin evinizde daha da tanışalı çok olmamış 3 5 ay. sizi çok sevmiş evinizin temizliğine kadar yapıyor yemekleri birlikte yediğiniz çok oluyor aranızda yaş farkı da çok sizden küçük sizi bi abla bi anne yerine koyduğunu söylüyor. Çocukları size babaanne anneanne diyor girip çıkıyorlar sürekli hatta sizin anahtarinizi alıp ben bi eve çıkıp geliyorum kapıyı sen açmak için yorulma bile diyebiliyor. Bu kadar kısa sürede içli dışlı olduğunuz bir komşunuz oldu mu sizce bu normal mi amaç ne olabilir çok detay vererek anlatamıyorum. Kusura bakmayın.
Bırak komşuyu bunu akrabam yakınım bile yapamaz

Bende sizin gibiyim o yüzden bana normal gelmedi sandım ama %95 aynı fikirde benim anladığım. Iyi niyetli olarak bile düşünsem yine de o kadar kimsenin iyi niyetine de maruz kalmak istemezdim. Onun altında ezilmemek için bende ona bi şekilde biseyler yapardım.

Hep o geliyor sizi davet etmiyor , yeme içme vs sizde anladığım kadarıyla, karşılığında da temizlik falan yapıyor istmesenizde. Doğru mu anladım? Doğruysa sizi kullanıyor. Annemlerin var böyle birkaç komşusu sinir oluyorum. Diyorum hep onlar geliyor insan bi kere davet etmez mi? Hatta bi keresinde annemlere misafir gelmişti açık açık ikramlardan bekledim yemek bile yapmadım ama gelmedi demişti. Aşırı uyuz oluyorum anneme söylüyorum ama nafile. Saldım artık.

Hep o geliyor sizi davet etmiyor , yeme içme vs sizde anladığım kadarıyla, karşılığında da temizlik falan yapıyor istmesenizde. Doğru mu anladım? Doğruysa sizi kullanıyor. Annemlerin var böyle birkaç komşusu sinir oluyorum. Diyorum hep onlar geliyor insan bi kere davet etmez mi? Hatta bi keresinde annemlere misafir gelmişti açık açık ikramlardan bekledim yemek bile yapmadım ama gelmedi demişti. Aşırı uyuz oluyorum anneme söylüyorum ama nafile. Saldım artık.
Davet ediyor ama 10 geliyorsa 1 gidiliyordur genelde bizim tarafta oluyor

Çok ilginç tabi.Bence siz birazcık mesafe koyun bir şekilde belki kötü niyeti yok ama kimseye güven olmaz bu devirde 😳 Anahtarın ya yedeğini yaptırıyorsa,ya kalıbıni alıp cikartirirsa.Ya eşinize göz koyarsa.Yaaalar öyle uzar ki...İnanın komşum benle eşimin boşanmasına sebep oluyordu.Beni kıskanıyormus, maddiyati kıskanıyormus aklımın ucundan geçmezzzzdi

Davet ediyor ama 10 geliyorsa 1 gidiliyordur genelde bizim tarafta oluyor

Çat kapı geliyorsa açmayın, işim var deyin , bir şekilde mesafe koyun. Kendi kendinize sinir olursunuz bu durumun devamında. Çünkü sizde farkındasınız durumun. Yavaş yavaş birşeyleri bahane edin uzaklaşın. Siz ne düşünüyorsunuz var mı aklınızda birşey?

Çat kapı geliyorsa açmayın, işim var deyin , bir şekilde mesafe koyun. Kendi kendinize sinir olursunuz bu durumun devamında. Çünkü sizde farkındasınız durumun. Yavaş yavaş birşeyleri bahane edin uzaklaşın. Siz ne düşünüyorsunuz var mı aklınızda birşey?
Bunu yaşayan ben değilim bir büyüğüm. Ona söyledim ama cok da müdahale edemiyorum dikkat ederim dedi çokta edecek gibi durmuyor 😔

Çok ilginç tabi.Bence siz birazcık mesafe koyun bir şekilde belki kötü niyeti yok ama kimseye güven olmaz bu devirde 😳 Anahtarın ya yedeğini yaptırıyorsa,ya kalıbıni alıp cikartirirsa.Ya eşinize göz koyarsa.Yaaalar öyle uzar ki...İnanın komşum benle eşimin boşanmasına sebep oluyordu.Beni kıskanıyormus, maddiyati kıskanıyormus aklımın ucundan geçmezzzzdi
Haklısınız bu devirde hepsini beklerim gerçekten korkutucu ve rahatsız edici .

Haklısınız bu devirde hepsini beklerim gerçekten korkutucu ve rahatsız edici .
Bana attığı iftiralardan bahsetmedim bile...Eşim iş namusa gelince hopppp demis ona inanmayı bırakmış zaten sonrasında ne olduğu ortaya çıktı eşi boşadi onu.Sakin sır vermeyin gebe kalmayın ve bir şekilde mesafeyi koyun

Yaşınız kaç bilmiyorum ama benden size bir dost tavsiyesi bu devirde babanızın oğluna bile güvenmeyin...

Bence çok korkunç bir şey. Ben de komşuluğu çok severim ama, hemen hemen 1 yıl kadar gidip gelmem, samimi olmam, gözlemlerim iyice. Hatta belki ne arkadaşlıklar kaçırıyorum bu yüzden ama olsun, hayatımdaki görüştüğüm arkadaşlarıma büyük ölçüde güveniyorum bu yüzden ve sorun yaşamıyorum onlardan yana. Müge anlı da bir kaç kez gördüm, evlerine aldıkları, açken doyurdukları, sahip çıktıkları insanlar o aileyi katletmişti. Bu yüzden çok korktum bu konuyu okuyunca. Belki saf biridir, çok candan biridir, onu bilemem ama bence acilen mesafe koyulmalı.

Asla izin vermem herkes yerini bilsin. Hiç güvenemem belki anahtarı kopyalayıp temizlik adı altında keşif yaptığı eve sevgilisiyle girip soyacak?

Bunu yaşayan ben değilim bir büyüğüm. Ona söyledim ama cok da müdahale edemiyorum dikkat ederim dedi çokta edecek gibi durmuyor 😔

Annemle teyzemin var böyle tanıdıkları. Bende çok uyarıyorum. Ama iyi niyetlerinden birşey diyemiyorlar. Çok daha zor bir durumda üstelik. Ananeme bakıyorlar alzheimer hastası. O haldeyken her gün geliyorlar. Saatlerce oturuyorlar. Her gün söylemekten ben yoruldum. Kendi kendime sinir olduğumla kalıyorum. Resmen kullanıyorlar. 1 tane de değil. 3-4 tane var. Bir kere çağırdıklarını bilmem. Yemekli falan kalıyorlar. Yazarken bile sinir oluyorum. Saldım artık inanın ben sinir oluyorum. Hayır demeyi öğrenmeliler

ay ben komsularimla cok iyi anlasirim,
benim cocuklar da bizim komsulari babanne dede yerine koyuyorlar, oyle seslenmiyorlar ama hissiyatlari o yonde bariz.

ama temizlik olayina kadar gerek yok.

ama mesela bir misafir agirlayacakti, kalabalik, o zaman yemeklere yardima gitmistim.

tek o var bugune kadar ayrica yardim ettigim. onun disinda o beni yemege cagirir, ben onu cagiririm, guzel bir yemek yapsam ikramlik gotururum, daha fazlasi yok.

ondan onceki komsularimla da yine cok iyi anlasirdim, genel olarak komsuluk iliskilerim hep samimi olmustur, esim de ben de ayni kafadayiz, o da etkiliyor. Ama cok muhabbet tez ayrilik getirir, o yuzden seyini cikarmamak da lazim :)

Çok samimiyet, tez ayrılık getirir derler....

Back
X