• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizde doğalgaz falanda yok klima ve ısıtıcıyla ısınıyoruz cünkü egenin gelişmeyen incilerinden birindeyim🤣 ama zaten cocuklar mümkanatı yok üşüyemez evde oturma pozisyonu almıyorlar ki ha üşüseler de no problem alt kattan tavana vuran komşuya tercih ederim üşümelerini 🤣
Çok mantıklı ahshs

Yok üstüne çıkın arabanın hatta yetmez kendinizi parçalayın bagirin çağırın. Allah uzak etsin sizin gibi mıymıy tiplerden. Ev alma komşu al derler. İnsanlar da sabirliymis kibarliklarini bozmadan konusabilmisler. Bir selam verip hoşgeldiniz bir ihtiyacınız var mı demek bu kadar zor olmamalı. Pacalarinizdan kibir akıyor. Bebeğiniz varsa var herkesin var. Bugün siz anlayisli olursunuz yarın gece ateslendiginde agladigind afqlan onlar anlayışlı olur. Kapılarına dayanıp durmussunuz. Haksizsiniz hanimefendi. Gıcık da bir tipsimiz..cevap da yazıp durmayın bana. Konumuza görmek istemiyorum artık.
konu benim yalnız 😂

üstümüzdeki ailenin de cocukları var, alt katımızdakilerin de. bir kere bu yüzden rahatsız olmadım ve uyarmadım. cocuk sesi ile matkap sesi arasında dağlar var
İşte sana göre var. Yan komşun için belki çocuk gürültüsü tahammül edilemez olacak bilemezsin şu konuyu yeni taşınmış bir aile için açmasaydın sana hak verilirdi zaten ama kilit nokta o kısım.

insallah. özrümü diler dikkat ederim. “yoo gece 12ye kadar hakkım var” demem
Siz geçimsiz insanlarsınız karı koca. Milletin kapısına gitmişsiniz kavga etmişsiniz, diğerine gitmiş kavga etmemişsiniz bu seferde ılımlı bir adama yarım saatte işini bitir demişsiniz. Hemde kanunen 22ye kadar tek bir şey yapamayacak olduğunuz saatlerde.
Düşünüyorum kapıma gelecekler 2 saatte işimi bitireceğim diyeceğim bana yarım saatte bitir çocuk uyuyacak diyecekler, vallahi o binada huzur bırakmam. Siz karı koca kendinizi ne zannediyosunuz tam olarak bilmiyorum ama adamına denk gelmemişsiniz.
Böyle yapmaya devam edin, başınıza bi iş gelir kapısını çalacak insan bulamazsınız. Ben denk geliyorum böyle hastası ile ilgili durumda komşunuz yok mu çağırın diyoruz, koca binada kimsenin ziline basamıyolar. Demek sizin gibi geçimsiz tipler.
Hani insanız ya taşınırken ses olur, zaruri şeyler olur kanun 22 desede müsemma gösterirsin, bugün sen gösterirsin yarın senin ihtiyacın olur o gösterir.

ona göre yetiştiririm. benim cocuklarım keyfi için baskarının haklarını ihlal eden insanlar olmasınlar diye. temennim bu yönde. insallah basarırım
Cocugum yok ama cocuk sahibi biri olarak fazla buyuk konuştuğunuzu dusunuyorum. Cocuk bu, illa ki saga sola rahatsizlik verecek. Siz baskalarinin birkac gunluk zorunlu sesine musamaha gostermezseniz baskalari sizin surekli sesinize hic gostermez.

Komsulariniz evde marangozluk hobisine baslamadigi surece kapisina dayanip "bitir isini" demeniz ileride size döner. Cocugunuzun uyku saati olabilir ama aksam 9 insanlarin daha yeni sofra topladigi saat. Gece yarisi yapmışlar gibi davranmaya gerek yok. Evet cocugunuz uyaniyordur ve bu sizin icin bir sorun, bunu reddetmiyorum ama komsuyu uyarmanın baska yollari da var.

Mesela "cocuk uyuyacak isinizi birakin" demek yerine matkap basladigi an kapiya çıkıp "cocuk matkap sesinden korkuyor uyuyamiyor/uyaniyor, isiniz ne kadar sürecek, 9-9.30 gibi birakabilir misiniz" diye bastan rica edebilir veya is birkac saat surecekse cocugu oyalamayi tercih edebilirdiniz.

Daha ne yazdığımı bile anlamayıp bana laf yetiştirebilceni düşünmen 🤣 kk da senin gibi sorunluları herkes tanır sana özel değil bak gene kendini özel 'sandın' 🤣 inşallah anlarsın 🤲🏼

tedavi olun. rahatsız oluyorsan konumu görmekten yazma kardesim. evime gelip beni kovmak gibi bir sey bu. konuma gelip seviyesizce konusacaksın ama ben susacak mıyım?
Abartmayın yahu . Cidden takıntılısınız. Konu sizin diye yapışmak zorunda değilsiniz. Ayrıca madem kendinizden eminsiniz haklisiniz niye konu açtı iz. Karşı cevaplardan bu kadar rahatsız olacaksanız. Haklısınız diyelim diye mi açtınız konuyu.

Cocugum yok ama cocuk sahibi biri olarak fazla buyuk konuştuğunuzu dusunuyorum. Cocuk bu, illa ki saga sola rahatsizlik verecek. Siz baskalarinin birkac gunluk zorunlu sesine musamaha gostermezseniz baskalari sizin surekli sesinize hic gostermez.

Komsulariniz evde marangozluk hobisine baslamadigi surece kapisina dayanip "bitir isini" demeniz ileride size döner. Cocugunuzun uyku saati olabilir ama aksam 9 insanlarin daha yeni sofra topladigi saat. Gece yarisi yapmışlar gibi davranmaya gerek yok. Evet cocugunuz uyaniyordur ve bu sizin icin bir sorun, bunu reddetmiyorum ama komsuyu uyarmanın baska yollari da var.

Mesela "cocuk uyuyacak isinizi birakin" demek yerine matkap basladigi an kapiya çıkıp "cocuk matkap sesinden korkuyor uyuyamiyor/uyaniyor, isiniz ne kadar sürecek, 9-9.30 gibi birakabilir misiniz" diye bastan rica edebilir veya is birkac saat surecekse cocugu oyalamayi tercih edebilirdiniz.
cocugunuz olmadığı belli. cocugun bir gece uykusunu 2 saat rötarlamak bana gğnlerce uyku düzenini geri rayına sokmam için zorlanmak demek

ÇOCUKların başkalarının haklarını ihlal etmeyeceklerini anlayacak he. ÇOCUK yalnız bunu anlayacak olan öyle mi 😂😂😂 çocuk enerji patlaması yaşarken alıp karşına anlatırsın tane tane. ALLAH AŞKINA nolur başlık aç da gülelim pardon okuyalım o günler geldiğinde. Evde 5 dk popolarının üstünde oturmayacaklarına eminim ama henüz sen farkında değilsin bu acı gerçeğin. Çocuk ya hu bunlar 😂😂😂😂

tasinma gurultusunu , koltuk eşya cekme sesini vs anlarim da gecenin o saatinde matkap calistirilmaz nasil komsulara hak verilmis sasirdim.
yeni tasindiysan yeni tasindin, o dolabi o gece kurmak zorunda degilsin, yarin kurarsin. acelesi ne?
ben calisirken yarina misafir planlamak durumunda kalmistim, is cikisi bulusup eve gececektik . o gün de esimle bir işimiz vardi, onu hallettik, alisveris yaptik. 9da eve geldik hemen supurgeyi acmak istedim aksilik iste sarji bitmis. 9.30 gibi actim ama cooook rahatsizlik hissettim bu saatte yaptigim is icin, yalapşap supurup on dkda bitirdim.
medeniyet biraz bunu gerektirir.
baska ulkede olsa 10dan sonra gurultu yaptin diye g.tünden kan alirlar, dünya ceza odersin turkiyede suclu olmussun rahatsiz oldugun icin:)
öte yandan şu da var apartmanda yasayinca bazen biraz esnek olmali. bugun siz komsunuzun matkabindan rahatsiz olursunuz, yarin o sizin bebeginizin atak haftasindan ya da atlama ziplama cagi geldiginde evi titreten hoplayislarindan rahatsiz olur. apartman hayati yani, bazen bjrileri rahatsiz oluyor kutu gibi binada yasarken.
bizim sagimizdaki apartmandakiler fanatik gsli, soldaki fanatik fenerli. her mac zamani iki taraftan da gereksiz coskulu cigliklar duyuyoruz, rahatsiz oluyoruz ama uyarmiyrouz cunku sadece mac zamani azitiyorlar, normalde iyiler. ust kattaki hanimefendinin bazen misafirleri geliyor. gece ikiye kadar kakara kikirir hahaha son ses tum kahkahalar onun salonu bizim yatak odasinda. uyuyamiyoruz ama ayda bkr geliyorlar diye laf etmiyoruz. daha ustte konservatuar ogrencisi var, opera okuyor sanirim son derece yuksek oktavdan sarkilar söylüyor, biliyoruz ki uzun sürmüyecek, hjc ses etmedik. bizim de bahcemiz var. nadir de olsa yazin yilda birkac gece esimiz dostumuz geliyor bahcede yiyip icip sohbet ediyoruz, yaz gunu elbet pencereleri acik insanlar rahatsiz oluyor olabilir, ama sagolsun onlar da bizim tadimjzi kaciracak birsey soylemiyorlar.
biraz da idare etmeyi bilmek gerekir apartman yasaminda

Son düzenleme:
ona göre yetiştiririm. benim cocuklarım keyfi için baskarının haklarını ihlal eden insanlar olmasınlar diye. temennim bu yönde. insallah basarırım
Ona göre yetiştirmek mi? 🤣 bu bizim niye aklımıza gelmedi ya.. dur biz de ona göre yetiştirelim🤣 hele ki topları kesip atınca çorapları iç içe geçirip top yapan erkekse benimkiler gibi ikisi de ,tam ona göre yetiştirmelik🤝

ÇOCUKların başkalarının haklarını ihlal etmeyeceklerini anlayacak he. ÇOCUK yalnız bunu anlayacak olan öyle mi 😂😂😂 çocuk enerji patlaması yaşarken alıp karşına anlatırsın tane tane. ALLAH AŞKINA nolur başlık aç da gülelim pardon okuyalım o günler geldiğinde. Evde 5 dk popolarının üstünde oturmayacaklarına eminim ama henüz sen farkında değilsin bu acı gerçeğin. Çocuk ya hu bunlar 😂😂😂😂
benim oğlum 14 aylık. evime büyük yasta misafir cocukları da geldi. ama sizin tecrğbelerinizin aksine hepsi de “komsular rahatsız olur” dendiğinde oturduğu yerde oyuncaklarla oynayan cocuklar. ben aksam 6dan sonra oğlumun gürültü yapan oyuncaklarını dahi kaldırıyorum, onunla otorup oyun halısında oynuyorum.

ben demiyorum ki kesim cocugum mum olur gece saatlerinde. ama bunun için cabalarım. oldu rahatsızlık verdiğimiz birileri olur, özrünü diler gerekirse bikaç gün fazla caba harcarım. şikayet edenden rahatsız olmam.

Kızlar o kadar leş bir sehirde, o kadar leş bir binada oturuyorum ki artık kafayı yiyeceğim.

Olayları sırayla anlatacağım, biz mi sıkıntılıyız yoksa tepki göstermekte haklı mıyız siz söyleyin.

1. cocuk normalde 8de uyuyordu. Ama bina yeni ve tasınan çoktu. Bir gün alt katımızdan saatlerce süren matkap sesi oldu. Bekleyelim dedik, saat 10 oldu hala devam ediyor. Esim de uyarmaya indi. Adam diyor ki gündüz çalışıyoruz, vaktimiz yok. 12ye kadar hakkımız var yapabiliriz ses dedi. Esim de sinirlendi. Bizim kücük cocugumuz var, bitirin işinizi, yarın yapın ne yapacaksanız dedi. Çalışıyoruz gündüz dedi. Esim de o zaman saat 9a kadar yapın ne yapacaksanız dedi. Kavga çıktı, yönetici geldi ayırdı vs.

2. Geçen gün bu sefer üst kattan matkap sesi geliyor. Saat 9. Esim yine gitti uyardı. Kücük bebeğimiz var, saat 9dan sonra yapmasanız olur mu dedi. Adam cok güzel karşıladı. Haklısınız ama 2 saatlik bir işimiz var bitirsek olur mu dedi. Esim olmaz dedi, cocuk uyuyacak. Adamın esi arkadan yapacak bir sey yok, bizim de yerleşmemiz lazım falan dedi. Esim de saat 9.30a kadar bitirin işinizi dedi. Adam tamam abi, yarın devam ederiz dedi.

3.Aracı otoparkın en köşesine çekiyoruz cünkü aracımız büyük. Normalde sorun yoktu hep park ettiğimiz yer. Bu arada bizim girdiğimiz yere de otopark dolu olsa kimse çekmiyor çünkü oradan çıkmak zor. Binada kadın bir sürücü daha var o üzün istedi ilk girişe park ediyor, ileri park edemediği için ama giriş çıkışı engellemiyor. Bir adam da gelmiş tam o aracın yanına bırakmış. iki araç yanyana park edince giriş tamamen kapandı. Aracın üzerinde numarası vardı, aradım. Camideyim, yarım saate gelirim dedi. Ne yarım saati? Otoparkta bekliyorum gelin hemen dedim. Adam geldi diyor ki bu da buraya park etmiş, onu ara o alsın aracını. Dedim o kadın izin istedi, hep oraya bırakıyor. Ön taraf boş neden oraya bırakmadınız dedim. Arkama çekiyorlar önde diyor. Dedim e siz komple giriş çıkışı kapattınız, normal mi? Kücük cocugumuz var acil bir şey olur, her defasında sizi arayıp bulamayız, koymayın bir daha buraya dedim.

Çıktık. 2-3 saat işim vardı bir geldim adam yine oraya koymus arabayı. Ben de inadına tam arkasına park ettim. Bildiğiniz tampunumu dayadım arabaya. Yönetici esimi aradı, senden şikayet ediyorlar arabanı arabasının arasına park etmissin dedi. Esim de direkt gruba, bilerek o sekilde part ettiğimizi, bir dah o sekilde park ederlerse yine öyle park edeceğimizi söyledi. Tabii ki kimse cevap yazmadı. Yönetici sadece herkese bir yer ayarlayalım, herkes kendi yerine park etsin dedi.

4.Simdi yine cocugu uyutucam dan dan sesler, bir sey çakıyorlar sanırım. Ara sıra da matkap sesi geliyor. Esim evde değil, arayı söyledim. Gruba yazdı 3-4 kez kimse cevap vermiyor ve ses devam ediyor. En son yöneticiyi aradı. Yönetici de açar açmaz telefonu “buyur x bey, bu sefer ne şikayetin var” diye açmış. Esim de hayırdır abi, nasıl bir uslüp bu demiş. Hep sen şikayet ediyorsun, insanlar da senin arabandan şikayetci vs demiş. Esim açıklamış hani böyle böyle, hep bu sorunları yasıyoruz vs. Adam da deniş ki haklısın ama hepsi memur, çekiniyorum insanları aramaya demiş.

Simdi Allah askına biz mi soeunluyuz? Binanın gıcığı biz miyiz? Gün içinde de gürültülü bir bina zaten ama buna bir sey demiyoruz, normal herkesin işi var. Ama ben aksam 9dan sonra çamaşır makinesi dahi çalıştırmıyorum. Daha önce yasadığım tüm binalarda bu hassasiyet vardı cünkü. Burda yok. Benim esim de memur. Su an gece calisiyor mesela, sabah gelip yatacak. biz o durumda dahi olan seslere laf etmiyoruz. Biz mi cok ılık g*tlüyüz?
Herkesi eleştirmişsiniz ama sizde anlayış sıfır.Karı koca nasıl buldunuz böyle birbirinizi.Yönetici de illallah etmiş.

tasinma gurultusunu , koltuk eşya cekme sesini vs anlarim da gecenin o saatinde matkap calistirilmaz nasil komsulara hak verilmis sasirdim.
yeni tasindiysan yeni tasindin, o dolabi o gece kurmak zorunda degilsin, yarin kurarsin. acelesi ne?
ben calisirken yarina misafir planlamak durumunda kalmistim, is cikisi bulusup eve gececektik . o gün de esimle bir işimiz vardi, onu hallettik, alisveris yaptik. 9da eve geldik hemen supurgeyi acmak istedim aksilik iste sarji bitmis. 9.30 gibi actim ama cooook rahatsizlik hissettim bu saatte yaptigim is icin, yalapşap supurup on dkda bitirdim.
medeniyet biraz bunu gerektirir.
baska ulkede olsa 10dan sonra gurultu yaptin diye g.tünden kan alirlar, dünya ceza odersin turkiyede suclu olmussun rahatsiz oldugun icin:)
öte yandan şu da var apartmanda yasayinca bazen biraz esnek olmali. bugun siz komsunuzun matkabindan rahatsiz olursunuz, yarin o sizin bebeginizin atak haftasindan ya da atlama ziplama cagi geldiginde evi titreten hoplayislarindan rahatsiz olur. apartman hayati yani, bazen bjrileri rahatsiz oluyor kutu gibi binada yasarken.
bizim sagimizdaki apartmandakiler fanatik gsli, soldaki fanatik fenerli. her mac zamani iki taraftan da gereksiz coskulu cigliklar duyuyoruz, rahatsiz oluyoruz ama uyarmiyrouz cunku sadece mac zamani azitiyorlar, normalde iyiler. ust kattaki hanimefendinin bazen misafirleri geliyor. gece ikiye kadar kakara kikirir hahaha son ses tum kahkahalar onun salonu bizim yatak odasinda. uyuyamiyoruz ama ayda bkr geliyorlar diye laf etmiyoruz. daha ustte konservatuar ogrencisi var, opera okuyor sanirim son derece yuksek oktavdan sarkilar söylüyor, biliyoruz ki uzun sürmüyecek, hjc ses etmedik. bizim de bahcemiz var. nadir de olsa yilda birkac gece esimiz dostumuz geliyor bahcede yiyip icip sohbet ediyoruz, yaz gunu elbet pencereleri acik insanlar rahatsiz oluyor olabilir, ama sagolsun onlar da bizim tadimjzi kaciracak birsey soylemiyorlar.
biraz da idare etmeyi bilmek gerekir apartman yasaminda
dediğim gibi matkap sesi hariç hiç şikayet etmedik. hala daha koltuk vs çekiyorlar sanırım. rahatsız olmuyorum cünkü cocugu uyandırmıyor. matkap işini 9a kadar halledip, geri kalan saatlerde diğer işlerini görebilirler diye düsünüyorum ben. yoksa öyle her seste gitmiyoruz kapılara.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X