• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
tasinma gurultusunu , koltuk eşya cekme sesini vs anlarim da gecenin o saatinde matkap calistirilmaz nasil komsulara hak verilmis sasirdim.
yeni tasindiysan yeni tasindin, o dolabi o gece kurmak zorunda degilsin, yarin kurarsin. acelesi ne?
ben calisirken yarina misafir planlamak durumunda kalmistim, is cikisi bulusup eve gececektik . o gün de esimle bir işimiz vardi, onu hallettik, alisveris yaptik. 9da eve geldik hemen supurgeyi acmak istedim aksilik iste sarji bitmis. 9.30 gibi actim ama cooook rahatsizlik hissettim bu saatte yaptigim is icin, yalapşap supurup on dkda bitirdim.
medeniyet biraz bunu gerektirir.
baska ulkede olsa 10dan sonra gurultu yaptin diye g.tünden kan alirlar, dünya ceza odersin turkiyede suclu olmussun rahatsiz oldugun icin:)
öte yandan şu da var apartmanda yasayinca bazen biraz esnek olmali. bugun siz komsunuzun matkabindan rahatsiz olursunuz, yarin o sizin bebeginizin atak haftasindan ya da atlama ziplama cagi geldiginde evi titreten hoplayislarindan rahatsiz olur. apartman hayati yani, bazen bjrileri rahatsiz oluyor kutu gibi binada yasarken.
bizim sagimizdaki apartmandakiler fanatik gsli, soldaki fanatik fenerli. her mac zamani iki taraftan da gereksiz coskulu cigliklar duyuyoruz, rahatsiz oluyoruz ama uyarmiyrouz cunku sadece mac zamani azitiyorlar, normalde iyiler. ust kattaki hanimefendinin bazen misafirleri geliyor. gece ikiye kadar kakara kikirir hahaha son ses tum kahkahalar onun salonu bizim yatak odasinda. uyuyamiyoruz ama ayda bkr geliyorlar diye laf etmiyoruz. daha ustte konservatuar ogrencisi var, opera okuyor sanirim son derece yuksek oktavdan sarkilar söylüyor, biliyoruz ki uzun sürmüyecek, hjc ses etmedik. bizim de bahcemiz var. nadir de olsa yilda birkac gece esimiz dostumuz geliyor bahcede yiyip icip sohbet ediyoruz, yaz gunu elbet pencereleri acik insanlar rahatsiz oluyor olabilir, ama sagolsun onlar da bizim tadimjzi kaciracak birsey soylemiyorlar.
biraz da idare etmeyi bilmek gerekir apartman yasaminda
Yengeç kuralsa kural 22:00. Saat 22 olur olmaz milletin kapısına dayanmışlar, diğer komşularına 21de dayanmışlar adam 2 saatlik iş kaldı diyince emreder gibi yarım saatte bitirin demişler. Yok daha neler yani bunlar medeni yada görgülü bi çift değil, geçimsiz kibri dolup etrafına taşmaya başlayan bir çift. Öyleki park yerini bile başkasına lutfedebilmişler.
Çocuğu şöyle yetiştircem böyle yetiştircem diye burnunu havaya diken kim varsa öyle sınandı ki, çok büyük laflar bunlar. En basidinden Allah korusun ama çocuk sağlıklı olmazsa özel olsa ne olacak, bir ömür ses demek. İnsanlara böyle davranan kişileri kim tolere eder.

Yengeç kuralsa kural 22:00. Saat 22 olur olmaz milletin kapısına dayanmışlar, diğer komşularına 21de dayanmışlar adam 2 saatlik iş kaldı diyince emreder gibi yarım saatte bitirin demişler. Yok daha neler yani bunlar medeni yada görgülü bi çift değil, geçimsiz kibri dolup etrafına taşmaya başlayan bir çift. Öyleki park yerini bile başkasına lutfedebilmişler.
Çocuğu şöyle yetiştircem böyle yetiştircem diye burnunu havaya diken kim varsa öyle sınandı ki, çok büyük laflar bunlar. En basidinden Allah korusun ama çocuk sağlıklı olmazsa özel olsa ne olacak, bir ömür ses demek. İnsanlara böyle davranan kişileri kim tolere eder.
her seyi okumussunuz madem, birine yer lütfetmedik. kadın yöneticiden ricacı olmus. bize de yönetici söyledi. hatta o gün otoparktan çıkarken zorlandık, yönetici yardımcı oldu. kalkıp da vay efendim banane kadın sürücüyse, buraya bırakmasın demedik.

binanın önünde tek kişilik bir park var ve binada engelli bir birey var. yönetici orayı ona tahsis etti ve engelli park yeri işareti dahi çizildi. buna rağmen o engelli kişinin arabasını çok nadir gördüm orda cünkü sürekli onun yerine park ediyorlar.

bina sakinleri yani genel olarak binada yasayan diğer kişilere karşı duyarsız. binada sadece onlar varmış gibi yasıyorlar.

gecimsiz olsak bundan önce yasadığımız iki farklı daire daha var biri doğuda biri aynı sehirde. ikisinde de bu sorunu yasamadık ki doğudaki bina da sıfır binaydı, coğu bizden sonra tasındı. yan komsumuz tasınırken kapımızı çalıp, biraz ses yapicaz, kusura bakmayın dedi. o binada yöneticinin kim olduğunu dahi bilmiyorduk.

hadi kural 22 diyelim. ben kapına gelmişim diyorum ki cocuk uyuyacak yarın devam etseniz olmaz mı? adam 12ye kadar hakkım var diyor. yani onlar gecimli, biz gecimsisiz.

park mevzusunda 2 saat önce girişi kapatmayın bu sekilde demişim, ben öıkar çıkmaz yine oraya koymussun ki gündüz saati otopark full boş. onunki kasti değilse, benim yaptığım da değil. arabayı içeri sokamadım, ben de arkasına çektim.

Mesela eşiniz, yeni taşınan insanlar 2 saatlik işimiz var dediğinde hayır yarım saate BİTİRİN deme hakkını nasıl kendinde bulabiliyor. Komşunuz her gün gece 11'e kadar matkap çalıştırsa, ayrı ayrı tadilat yapsa sinirlenmekte haklı olabilirsiniz. Ama topluluk içinde yaşanıyorsa herkes birbirine biraz müsamaha gösterebilmeli. Bu kadar sinirlenecek bişey göremedim.Evet can sıkabilir ama bu kadar değil.Benimde küçük çocuğum var ama, çocuğumuz olması inanın sadece bizi bağlar .Otoparktaki adamada koymayın bir daha buraya küçük çocuğumuz var demişsiniz. Apartmanda bir çocuk sizde var sanırım

Kusura bakmasın kimse saat gece 22 den sonra matkap çalıştırılmaz
Ya bebek kontrol edilemez bebeği anlarsın ama matkap yok artık öyle şey olur mu
Millet rahatsız olmasın diye gece sifon çekilmesi yasak bazı yerlerde
Üst üste yaşıyorsak bazı kurallara uymak zorundayız
Biri tepemden bişey silkelerse büyük sorun
Sigara külü balkonlara dökülüyor kimse kimsenin külünü çekmek zorunda bile değil
Yeni taşınmanında bir usulü kaidesi var

Mesela eşiniz, yeni taşınan insanlar 2 saatlik işimiz var dediğinde hayır yarım saate BİTİRİN deme hakkını nasıl kendinde bulabiliyor. Komşunuz her gün gece 11'e kadar matkap çalıştırsa, ayrı ayrı tadilat yapsa sinirlenmekte haklı olabilirsiniz. Ama topluluk içinde yaşanıyorsa herkes birbirine biraz müsamaha gösterebilmeli. Bu kadar sinirlenecek bişey göremedim.Evet can sıkabilir ama bu kadar değil.Benimde küçük çocuğum var ama, çocuğumuz olması inanın sadece bizi bağlar .Otoparktaki adamada koymayın bir daha buraya küçük çocuğumuz var demişsiniz. Apartmanda bir çocuk sizde var sanırım
otoparka nir tek ben girmiyorum. adam komple girişi kapattı. benim cocugum, baskasının hastası olur acil çıkmak zorundadır. seni mi beklicez?

Kusura bakmasın kimse saat gece 22 den sonra matkap çalıştırılmaz
Ya bebek kontrol edilemez bebeği anlarsın ama matkap yok artık öyle şey olur mu
Millet rahatsız olmasın diye gece sifon çekilmesi yasak bazı yerlerde
Üst üste yaşıyorsak bazı kurallara uymak zorundayız
Biri tepemden bişey silkelerse büyük sorun
Sigara külü balkonlara dökülüyor kimse kimsenin külünü çekmek zorunda bile değil
Yeni taşınmanında bir usulü kaidesi var
yok kuzum öyle deme.. onlar medeni ama ben ve esim rahatsız olduğumuz için magandayız

Evet problem sizde. Yeni taşınan insanlara biraz muamma gösterebilirsiniz. Sürekli şikayet şikayet. İnsanlar da yılar. Ev alma komşu al. Ne güzel söylenmiş.
Eski mahallemde tadilat oluyordu devamlı . Üst katımdan banyoma toprak bile aktı birşey demedim temizledim . Isteyerek yapmıyorlar ki. Bazen usta geç geliyor ellerinden birşey gene gelmiyor . Bazen kavga olur , bazen tüm gece bebek ağlar, bazen bir çocuğun müzik ödevi olur gitar keman çalar şarkı söyler vs. Aşırı takık insanlar müstakil evlerde oturmalı bence.

• Beğen
Reactions: bob
otoparka nir tek ben girmiyorum. adam komple girişi kapattı. benim cocugum, baskasının hastası olur acil çıkmak zorundadır. seni mi beklicez?
Otopark konusunda haklisiniz. Ne olursa olsun giris cikisi kapatamaz kimse. En mantiklisi denildiği gibi sabit park yerlerinin ayarlanmasi.

Bir de şu kısıma hiç değinilmedi ama madem kurallar ses konusunda belli o zaman otopark konusunda da girip çıkmayı bilmiyor diye başka komşulara taviz verilmesine anlayış göstermeyin, giriş araba koyma yeri değilse kimse koyamaz dışarı park edecek o zaman. Bu kadına sonsuz girişe park etme kredisi veriliyor ama yeni taşınan insanlara bir kaç günlük göz yumulmuyor kuralsa hepsi kural bunların.

Bir de şu kısıma hiç değinilmedi ama madem kurallar ses konusunda belli o zaman otopark konusunda da girip çıkmayı bilmiyor diye başka komşulara taviz verilmesine anlayış göstermeyin, giriş araba koyma yeri değilse kimse koyamaz dışarı park edecek o zaman. Bu kadına sonsuz girişe park etme kredisi veriliyor ama yeni taşınan insanlara bir kaç günlük göz yumulmuyor kuralsa hepsi kural bunların.
dısarıda yer yok. mahallede genel bir park sorunu var. hatta görsel attım otopark girişini, önceden komsu binarın hepsi o girişi yola kadar kapatıyordu ve çıkmak imkansızdı. en son bariyer takıldı.

ya hu elli kere yazmısım. gruna yazsın biz su daireyiz, bu gece biraz gürültü yapıcaz, simdiden kusura bakmayın. ben de o saate göre bir çare bulurum.

odaya geciyorum cocuk tam dalacak matkap sesi. yatırıyorum salona tam gidiyorum matkap sesi. cocuk sürekli ağlayarak uyanıyor. napayım cocuga ben?

haber verilse ben gerekirse o gün annemin evine giderim veya cocugu arabada uyutur işleri bitince gelir eve yatırırım. ama cocuk bir kez korkarak uyanınca tüm gece zehir oluyor.

yani neden biz magandayız gibi konusuluyor ben anlamadım. alt kat komsu hariç kimseyle ses dahi yğkseltmedik. yapmasanız olur mu cocuk uyuyacak dedik.

Apartmanda matkap ve benzeri gürültülü tadilat işleri genellikle hafta içi 09:00 - 19:00 saatleri arasında yapılabilir. Cumartesi günleri bu süre 10:00 - 17:00 veya 18:00'e kadar esneyebilirken, Pazar günleri ve resmi tatillerde matkap kullanmak kesinlikle yasaktır.

her seyi okumussunuz madem, birine yer lütfetmedik. kadın yöneticiden ricacı olmus. bize de yönetici söyledi. hatta o gün otoparktan çıkarken zorlandık, yönetici yardımcı oldu. kalkıp da vay efendim banane kadın sürücüyse, buraya bırakmasın demedik.

binanın önünde tek kişilik bir park var ve binada engelli bir birey var. yönetici orayı ona tahsis etti ve engelli park yeri işareti dahi çizildi. buna rağmen o engelli kişinin arabasını çok nadir gördüm orda cünkü sürekli onun yerine park ediyorlar.

bina sakinleri yani genel olarak binada yasayan diğer kişilere karşı duyarsız. binada sadece onlar varmış gibi yasıyorlar.

gecimsiz olsak bundan önce yasadığımız iki farklı daire daha var biri doğuda biri aynı sehirde. ikisinde de bu sorunu yasamadık ki doğudaki bina da sıfır binaydı, coğu bizden sonra tasındı. yan komsumuz tasınırken kapımızı çalıp, biraz ses yapicaz, kusura bakmayın dedi. o binada yöneticinin kim olduğunu dahi bilmiyorduk.

hadi kural 22 diyelim. ben kapına gelmişim diyorum ki cocuk uyuyacak yarın devam etseniz olmaz mı? adam 12ye kadar hakkım var diyor. yani onlar gecimli, biz gecimsisiz.

park mevzusunda 2 saat önce girişi kapatmayın bu sekilde demişim, ben öıkar çıkmaz yine oraya koymussun ki gündüz saati otopark full boş. onunki kasti değilse, benim yaptığım da değil. arabayı içeri sokamadım, ben de arkasına çektim.
Siz geçimsizsiniz, insanlar 1 ay boyunca taşınmıyor 1-2 gün sürecek bir şey bu bile tolere edemiyorsunuz. Sadece sizin çocuğunuz yok belki karşındaki insanında hastası var çok önemli işi var yarın erteleyemiyor o kavga dilini seçmiş hata etmiş diyelim. E diğer komşunuz 2 saat dediği halde hayır diyip yarım saatte bitirin emrini neye dayanarak veriyosunuz? 2 saat idare edemediğiniz komşunuz sizi hakkı olmasına rağmen yarım saatte bitirerek idare etmiş. Bunda bile saolsun demiyosunuzda hadi o şöyleydi diyosunuz yine siz idare etmiş oluyosunuz (!) Çok çok kibirlisiniz.
Daha önce bebeğiniz olmadığı için sorun yaşamamışsınızdır belkide, her bahane çocuk uyuyacak olamaz. Senin çocuğun uyuyacak diye tüm sesler 9da kesilemez, insanlar 7de eve geliyor daha sofrada olanlar oluyor.
Gün gelir idare edilmek zorunda olduğun zamanlar olur bu kibrin altında ezilirsiniz. Kızım haftaiçi 8 haftasonu 9da uyur, hadi tüm dünya kızımın uyku saatine göre sesini kessin var mı böyle bir şey. Hergün olan gürültü değilse taşınmadır zaruri bir şeydir ben kapıya gitmeye utanırım. Bakın bunca insan size haksızsınız demiş hala kör bir şekilde devam ediyorsunuz

Kızlar o kadar leş bir sehirde, o kadar leş bir binada oturuyorum ki artık kafayı yiyeceğim.

Olayları sırayla anlatacağım, biz mi sıkıntılıyız yoksa tepki göstermekte haklı mıyız siz söyleyin.

1. cocuk normalde 8de uyuyordu. Ama bina yeni ve tasınan çoktu. Bir gün alt katımızdan saatlerce süren matkap sesi oldu. Bekleyelim dedik, saat 10 oldu hala devam ediyor. Esim de uyarmaya indi. Adam diyor ki gündüz çalışıyoruz, vaktimiz yok. 12ye kadar hakkımız var yapabiliriz ses dedi. Esim de sinirlendi. Bizim kücük cocugumuz var, bitirin işinizi, yarın yapın ne yapacaksanız dedi. Çalışıyoruz gündüz dedi. Esim de o zaman saat 9a kadar yapın ne yapacaksanız dedi. Kavga çıktı, yönetici geldi ayırdı vs.

2. Geçen gün bu sefer üst kattan matkap sesi geliyor. Saat 9. Esim yine gitti uyardı. Kücük bebeğimiz var, saat 9dan sonra yapmasanız olur mu dedi. Adam cok güzel karşıladı. Haklısınız ama 2 saatlik bir işimiz var bitirsek olur mu dedi. Esim olmaz dedi, cocuk uyuyacak. Adamın esi arkadan yapacak bir sey yok, bizim de yerleşmemiz lazım falan dedi. Esim de saat 9.30a kadar bitirin işinizi dedi. Adam tamam abi, yarın devam ederiz dedi.

3.Aracı otoparkın en köşesine çekiyoruz cünkü aracımız büyük. Normalde sorun yoktu hep park ettiğimiz yer. Bu arada bizim girdiğimiz yere de otopark dolu olsa kimse çekmiyor çünkü oradan çıkmak zor. Binada kadın bir sürücü daha var o üzün istedi ilk girişe park ediyor, ileri park edemediği için ama giriş çıkışı engellemiyor. Bir adam da gelmiş tam o aracın yanına bırakmış. iki araç yanyana park edince giriş tamamen kapandı. Aracın üzerinde numarası vardı, aradım. Camideyim, yarım saate gelirim dedi. Ne yarım saati? Otoparkta bekliyorum gelin hemen dedim. Adam geldi diyor ki bu da buraya park etmiş, onu ara o alsın aracını. Dedim o kadın izin istedi, hep oraya bırakıyor. Ön taraf boş neden oraya bırakmadınız dedim. Arkama çekiyorlar önde diyor. Dedim e siz komple giriş çıkışı kapattınız, normal mi? Kücük cocugumuz var acil bir şey olur, her defasında sizi arayıp bulamayız, koymayın bir daha buraya dedim.

Çıktık. 2-3 saat işim vardı bir geldim adam yine oraya koymus arabayı. Ben de inadına tam arkasına park ettim. Bildiğiniz tampunumu dayadım arabaya. Yönetici esimi aradı, senden şikayet ediyorlar arabanı arabasının arasına park etmissin dedi. Esim de direkt gruba, bilerek o sekilde part ettiğimizi, bir dah o sekilde park ederlerse yine öyle park edeceğimizi söyledi. Tabii ki kimse cevap yazmadı. Yönetici sadece herkese bir yer ayarlayalım, herkes kendi yerine park etsin dedi.

4.Simdi yine cocugu uyutucam dan dan sesler, bir sey çakıyorlar sanırım. Ara sıra da matkap sesi geliyor. Esim evde değil, arayı söyledim. Gruba yazdı 3-4 kez kimse cevap vermiyor ve ses devam ediyor. En son yöneticiyi aradı. Yönetici de açar açmaz telefonu “buyur x bey, bu sefer ne şikayetin var” diye açmış. Esim de hayırdır abi, nasıl bir uslüp bu demiş. Hep sen şikayet ediyorsun, insanlar da senin arabandan şikayetci vs demiş. Esim açıklamış hani böyle böyle, hep bu sorunları yasıyoruz vs. Adam da deniş ki haklısın ama hepsi memur, çekiniyorum insanları aramaya demiş.

Simdi Allah askına biz mi soeunluyuz? Binanın gıcığı biz miyiz? Gün içinde de gürültülü bir bina zaten ama buna bir sey demiyoruz, normal herkesin işi var. Ama ben aksam 9dan sonra çamaşır makinesi dahi çalıştırmıyorum. Daha önce yasadığım tüm binalarda bu hassasiyet vardı cünkü. Burda yok. Benim esim de memur. Su an gece calisiyor mesela, sabah gelip yatacak. biz o durumda dahi olan seslere laf etmiyoruz. Biz mi cok ılık g*tlüyüz?
Medeniyet başka bir şey.Nedendir bilinmez! yöneticiler haksız bile olsa, çoğunluğu mutlu etmeye uğraşır.Nerde çokluk orada çokluk🙂Sabır kardeşim.İnatla ve azimle kırıp yıkıp bitiriler işlerini, sonra da “ben daha iyisine layığım” der taşınıp giderler.

Haklı- haksizdan ziyade böyle durumlarda çözüm için youtubedan uzun 1-2 saatlik tekrarlayan ninnileri ya da pişpiş sesini falan son ses açıp uyutmanizi önerebilirim. Arka planda yüksek ve ritmik sesler olunca başka ani sesler pek uyandirmiyor çocukları. Ben böyle zamanlari bu şekil idare ediyorum, pek şikayet etmiyorum çünkü çocuk dediğinin de sağı solu belli olmuyor bugün söz dinler uysal olur yarın krizlerden krizlere koşar 🫠 benim kız 2 yasinda. Gece 3te 4te bitmeyen krizleri, akşam saatlerinde 1 saate yakın aralıksız ağladığı zamanlar oluyor. Eminim onlara da inanılmaz ses gidiyodur ve bu 1-2 günlük mesele de değil 🥲

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X