- Emoji Skoru
- 20.585
- Puanlar
- 298
- Konu Sahibi Lady Guinevere
Yengeç kuralsa kural 22:00. Saat 22 olur olmaz milletin kapısına dayanmışlar, diğer komşularına 21de dayanmışlar adam 2 saatlik iş kaldı diyince emreder gibi yarım saatte bitirin demişler. Yok daha neler yani bunlar medeni yada görgülü bi çift değil, geçimsiz kibri dolup etrafına taşmaya başlayan bir çift. Öyleki park yerini bile başkasına lutfedebilmişler.tasinma gurultusunu , koltuk eşya cekme sesini vs anlarim da gecenin o saatinde matkap calistirilmaz nasil komsulara hak verilmis sasirdim.
yeni tasindiysan yeni tasindin, o dolabi o gece kurmak zorunda degilsin, yarin kurarsin. acelesi ne?
ben calisirken yarina misafir planlamak durumunda kalmistim, is cikisi bulusup eve gececektik . o gün de esimle bir işimiz vardi, onu hallettik, alisveris yaptik. 9da eve geldik hemen supurgeyi acmak istedim aksilik iste sarji bitmis. 9.30 gibi actim ama cooook rahatsizlik hissettim bu saatte yaptigim is icin, yalapşap supurup on dkda bitirdim.
medeniyet biraz bunu gerektirir.
baska ulkede olsa 10dan sonra gurultu yaptin diye g.tünden kan alirlar, dünya ceza odersin turkiyede suclu olmussun rahatsiz oldugun icin:)
öte yandan şu da var apartmanda yasayinca bazen biraz esnek olmali. bugun siz komsunuzun matkabindan rahatsiz olursunuz, yarin o sizin bebeginizin atak haftasindan ya da atlama ziplama cagi geldiginde evi titreten hoplayislarindan rahatsiz olur. apartman hayati yani, bazen bjrileri rahatsiz oluyor kutu gibi binada yasarken.
bizim sagimizdaki apartmandakiler fanatik gsli, soldaki fanatik fenerli. her mac zamani iki taraftan da gereksiz coskulu cigliklar duyuyoruz, rahatsiz oluyoruz ama uyarmiyrouz cunku sadece mac zamani azitiyorlar, normalde iyiler. ust kattaki hanimefendinin bazen misafirleri geliyor. gece ikiye kadar kakara kikirir hahaha son ses tum kahkahalar onun salonu bizim yatak odasinda. uyuyamiyoruz ama ayda bkr geliyorlar diye laf etmiyoruz. daha ustte konservatuar ogrencisi var, opera okuyor sanirim son derece yuksek oktavdan sarkilar söylüyor, biliyoruz ki uzun sürmüyecek, hjc ses etmedik. bizim de bahcemiz var. nadir de olsa yilda birkac gece esimiz dostumuz geliyor bahcede yiyip icip sohbet ediyoruz, yaz gunu elbet pencereleri acik insanlar rahatsiz oluyor olabilir, ama sagolsun onlar da bizim tadimjzi kaciracak birsey soylemiyorlar.
biraz da idare etmeyi bilmek gerekir apartman yasaminda
Çocuğu şöyle yetiştircem böyle yetiştircem diye burnunu havaya diken kim varsa öyle sınandı ki, çok büyük laflar bunlar. En basidinden Allah korusun ama çocuk sağlıklı olmazsa özel olsa ne olacak, bir ömür ses demek. İnsanlara böyle davranan kişileri kim tolere eder.