KOMŞU TEYZECİĞİM ÜZERİNE ÜZERİME GELİYOR

Tubilim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2020
336
305
53
Merhaba arkadaşlar.. 1 yıl önce bu binadan ev aldık. Almaz olaydık, iskanı, dış yalıtımı, çatısı, aidatı, temizlikçisi hep bir sorun.. Ama en büyük sorun aynı katta olduğum 2 tane komşum. Yaşça ikiside benden büyük biri 60 biri 70 yaşın üzerinde.. 70 yaşında olan yine iyi.. Ama 60 yaşında olan teyze beni evden soğuttu taşınmak istiyorum daha 9 yıl borç var taşınamıyorum. Kadın herşeyden faydalanmaya çalışıyor, eve buyur demeden girmeye çalışıyor, içli dişli olalım ortak yaşayalım bende hiç sevmem belli de ediyorum ama kadın anlamıyor, utanmıyor. Anneme söyledim kapı her çaldığında açma diyor ama bunuda yapamıyorum kadın tam takipte. Ayakkabılarımı takip ediyor. Dün ayakkabı mı içeri aldım bugün de kapıyı binayı temizleyen abla çaldı. Ona kapıyı açtıktan 2 dakika sonra buda çıktı binaya ve direk bize geldi içeri girdi telefonda bişey gösterdi hallet siye kadının önündense çekilmiyorum girmesin diye göbeğiyle itekleyip giriyo kalbini kırmayın diye uğraştıkça daha fazlasını yapıyo. Geçen günde kalkmış hadi kahvaltı yapak dedim işim var iyi gel o zaman bizde yapak. Direk zaten bize gelmiş kahvaltıya. Hiç müsait misin değil misin sormadan. Ne yapacağım kalbini de kırmak istemiyorum ama ben evimde sadece kendim oturmak, gördüğümde merhaba , günaydın, iyi akşamlar diyebilmek istiyorum arası yok kadının ya tam küseceğiz yada iç dış bıiirbirine karışacak. Kırmadan nasıl uzaklaştırabilirim

Kapının önüne elektrikli paspas koyun çarpılır bir daha da gelmez:))

Valla böyle destursuz giriş çıkışı engellemek için arsız komşuya yapılacak şey onun idrak edeceği sertlikte uyarı yapmaktır kırmamak için yapmıyorsunuz ama böyle de siz stres oluyorsunuz.

Kırmadan çözemezsiniz. O yaşa gelmiş birinin yol yordam bilmediğini, bunu bilinçsiz yaptığını düşünmüyorsunuz herhalde.
Madem o işi arsızlığa vuruyor sizde anladığı dilden konuşun.
Bazı insanlar sevgi, saygı, anlayış bekler ama sıra onlara gelince ölü taklidi yaparlar.

Valla böyle destursuz giriş çıkışı engellemek için arsız komşuya yapılacak şey onun idrak edeceği sertlikte uyarı yapmaktır kırmamak için yapmıyorsunuz ama böyle de siz stres oluyorsunuz.
Evet gerçekten çok strese giriyorum sadece evimde sessiz kimsesiz oturmak işlerimi halletmek istiyorum ama huzur vermiyorlar

Gerçekten öyle.. sürekli birşeyler istiyor, bekliyor... evde ne görse istiyor bir de.. internet bağlarım kaç kez şifresini istedi 'de tören dolayı vermiyoruz dedim rahat bırakmadı en son eşim kızıyo dedim bu sefer eşime geldi.. eşim hala gelmemişti dedim istemiyor teyze üsteleme sonra biraz küstü yine aynı

Haklisiniz ama ne biliyim biraz zorlaniyorum böle şeyler yapamıyorum

Aman ha sakın vermeyin wifi şifresini,bela olur sonra başınıza.

Kadın belki yalnızsa size sarmıştır. Mecburen sert çıkmak durumundasınız başka alternatifi yok. Ayrıca değer mi bi komşu için bu kadar strese katlanmaya hayat sizin ve ev de sizin kimin girip çıkacağına siz karar verin Tubilim

Kapı sürgüsü varsa eğer onu çekip öyle açın kapıyı hem giremez hem de anlar belki
Eğer niye acmiyorsun derse açık açık söyleyin bir anda giriyorsunuz hoşlanmıyorum.

Mesela siz de evine aniden ayakkabıyla dalıp ayy pardon senin gibi dalayim dedim ayakkabıyı unutmuşum filan mı deseniz
Saçmaladım mi ne
Arsizla arsız olacaksın
Başka dilden anlamıyor bunlar

Komsu pek teyzecık falan degıl, onca harc borcla ev alıp komsu yuzunden evden sogumak sızce mantıklı mı?
Anladıgı dilden konusun, evde oldugunuzu biliyor dıye kapıyı acmak zorunda neden hissediyorsun kendını.
Evdeyim ve acasım yok kapıyı, bıttı.

Ben böyle konuları cok anlamsiz buluyorum kusura bakmayin. İstemediğiniz insann elini ayagini evinizden uzerinizden cekemiyorsaniz büyük olmanin , yas almanin ne anlami var?
Bi tanidgim var sizin gbi dert yanar yolda gördüm mü canim teyzem canim ablam. Evine geldim mi ikramlar vs. Sonra istemiyorum gelmesini ama geliyor. Ayni kadin bana aynisini yapamiyor. Neden?
Ben arkasindan nasilsam onunden de oyleyim.
Teyzeden ziyade önüne buyur diyip arkasindan gelmesin demek bana suc geliyor

Kırın kalbini niye kırmıyorsunuz ahir mi sizin ev hayır değil. Yol geçen hanı mı hayır değil. O zaman kırın kalbini gelemesin birdaha

Var böyle bir şey anlamsizca. Geldiginde teyzem canim buyur bilmem ne arkasindan gelmesin istemiyorum. Bana ikili geliyor bu davranislar. Samimi degil.
Ben arkadan neysem onden de o oldugumdan kati olan pek sevilmeyen olurum.
Arkadan yapmak yerine yuzune tercih ettigimden.
Umrumda bile degil kim ne demis. Kendime saygisizlik görürüm böyle bir seyi kendime yapmayi.
Suc teyzede degil bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…