- 3 Haziran 2015
- 36.937
- 119.196
- 798
- 36
yapı denetim çikti müstekil ev yapmak yaşaklandi.. çoğu inşaat apatman siteler.... mühettitler çok iyi para kazaniyor böle olunca...@goha
Ne zaman düzgün oldular ki? Gördük depremlerde. Ben ev yapacak olsam çok sağlam, hem depreme dayanıklı hem de kale gibi, ses mes geçirmeyen güzel bir ev daha doğrusu bina yapardım. Belki biraz daha masraflı olur ama o evi alanın canı ve keyfi tehlikeye girmez en azından. Biz bi dönem kayalık zeminin olduğu yerde iğrenç bi evde oturdukları kiracı olarak. Üstümüzde de ev sahibi. Zamanında adam, bizim oturduğumuz evi yapmış artık nasıl yaptıysa. Bi süre orada oturup üste kendi oturduğu evi yapmış sonra. Altı da kiraya vermiş, biz de adam tanıdık diye oturduk birkaç yıl. Ama evi görseniz, ne plan var ne tasarım. İç içe geçen odalar, mutfak vs. Saçma sapan. Ve adam zamanında babama söylemiş, biz bu evi yaparken zamanında çok ucuza getirdik, paramız yoktu fazla. Hep bişeyleri eksik yaptık falan demiş. Biz taşındıktan yıllar sonra öğrendim ki adam evin iç duvarlarını yıktırıp biraz daha kullanışlı hale getirtmiş. Bi de bu adam hacıydı, haktan falan bahseder. Ev aynı dandikliğiyle duruyor ve kendisi de ailesiyle hala onun üst katında oturuyor.
ayy nefret ettim bi arsa alsam kendimize göre yapsam ne iyi.. mühettitlere suıu bunu böle olsun diyemiyoruz kendi kafalarina göre yapıyolar.. biz beğenirsek aliyoruz sorasi beğenmediğim şeyieri kendiniz yapıyosun...
bizim ev müstekil.... iki katlı... evi kv göre yapılmış sahşen ben beğenmiyorum...ama seviyorum evimi üst katada ayni olucak.