Komsu yuzunden huzurum kalmadi

@goha

Ne zaman düzgün oldular ki? Gördük depremlerde. Ben ev yapacak olsam çok sağlam, hem depreme dayanıklı hem de kale gibi, ses mes geçirmeyen güzel bir ev daha doğrusu bina yapardım. Belki biraz daha masraflı olur ama o evi alanın canı ve keyfi tehlikeye girmez en azından. Biz bi dönem kayalık zeminin olduğu yerde iğrenç bi evde oturdukları kiracı olarak. Üstümüzde de ev sahibi. Zamanında adam, bizim oturduğumuz evi yapmış artık nasıl yaptıysa. Bi süre orada oturup üste kendi oturduğu evi yapmış sonra. Altı da kiraya vermiş, biz de adam tanıdık diye oturduk birkaç yıl. Ama evi görseniz, ne plan var ne tasarım. İç içe geçen odalar, mutfak vs. Saçma sapan. Ve adam zamanında babama söylemiş, biz bu evi yaparken zamanında çok ucuza getirdik, paramız yoktu fazla. Hep bişeyleri eksik yaptık falan demiş. Biz taşındıktan yıllar sonra öğrendim ki adam evin iç duvarlarını yıktırıp biraz daha kullanışlı hale getirtmiş. Bi de bu adam hacıydı, haktan falan bahseder. Ev aynı dandikliğiyle duruyor ve kendisi de ailesiyle hala onun üst katında oturuyor.
yapı denetim çikti müstekil ev yapmak yaşaklandi.. çoğu inşaat apatman siteler.... mühettitler çok iyi para kazaniyor böle olunca...
ayy nefret ettim bi arsa alsam kendimize göre yapsam ne iyi.. mühettitlere suıu bunu böle olsun diyemiyoruz kendi kafalarina göre yapıyolar.. biz beğenirsek aliyoruz sorasi beğenmediğim şeyieri kendiniz yapıyosun...
bizim ev müstekil.... iki katlı... evi kv göre yapılmış sahşen ben beğenmiyorum...ama seviyorum evimi üst katada ayni olucak.:KK43: bi küçük oda var orasi mutfak olsaydi dedim.. çok büyük istemiş kv.:KK43: ee üst katimiz kendi planimiza göre yapcaz inş.

canım ya,
biz ilk evimizi seçerken çok zorlandık, çünkü İzmitte oturacaktık, malum deprem sonrası bazı evleri süsleyip püsleyip kiraya veriyorlardı o dönem.
bazı binalar hala yamuktur İzmitte.
neyse bir ev bulmuş eşim, inşaat mühendisi yapmış ve adam kendi de aynı apartmanda oturuyor, hemen tuttuk evi.
sonradan amca ile muhabbet ederken anlatıyor, deprem zamanı biz tatildeydik, döndüğümüzde evde bir tek bir tane şampuan yere düşmüştü diye.
düşün yani, deprem öncesi yapılmış eski bir ev olmasına rağmen o evde hiç bir sıkıntı çekmedik, hatta satın almak istedik de nasip olmadı o dönem.
yani aslında isteyince gayet de güzel yapılıyor da, millet iyice ahlaksız olmuş.
İsteyince en güzeli yapılır, bahane değil yani bazı şeyler. Benim bildiğim kadarıyla 70'li yıllarda bi dönem inşaat sektörü patladı resmen. O sektördekiler inanılmaz para kazandılar. İpini koparan bina dikebiliyordu yani. Bir insan parayı önemserken gözü başka bişey görmüyorsa, hırs ve para kazanma arzusu bütün etik değerlerin önüne geçiyorsa o işten hayır gelmez. Nasıl kağıt gibi yıkıldı o depremde bir sürü ev. Onunla ilgili belgesel izlemiştim, adamlar araştırmaya gidiyorlar (yabancı) ve duvarlar incecik, içindeki demirli malzeme falan berbat ötesi, e o evler tabi yıkılır. Benim bi tanıdık anlatmıştı, deprem zamanı oradan otobüsle mi ne geçmişler ve yıkılan evleri görmüşler. Adam diyor ki koca apartmanın temeli 1 metre bile değil. 1 metre bile ayırmamışlar apartmanın temeli için. Böyle yapılan bir evin beton, kolon, kiriş olayını düşünemiyorum bile. Gerçekten millet çok ahlaksız olmuş ve ne yazık ki bu her konuda böyle. :(

yapı denetim çikti müstekil ev yapmak yaşaklandi.. çoğu inşaat apatman siteler.... mühettitler çok iyi para kazaniyor böle olunca...
ayy nefret ettim bi arsa alsam kendimize göre yapsam ne iyi.. mühettitlere suıu bunu böle olsun diyemiyoruz kendi kafalarina göre yapıyolar.. biz beğenirsek aliyoruz sorasi beğenmediğim şeyieri kendiniz yapıyosun...
bizim ev müstekil.... iki katlı... evi kv göre yapılmış sahşen ben beğenmiyorum...ama seviyorum evimi üst katada ayni olucak.:KK43: bi küçük oda var orasi mutfak olsaydi dedim.. çok büyük istemiş kv.:KK43: ee üst katimiz kendi planimiza göre yapcaz inş.
Bence asıl müstakil evler çoğalmalı, apartman nedir ya? Amerika'da falan nasıl güzel villaya benzeyen bahçeli mahçeli dubleks orta halli evler var. Dubleks müstakil işte. Herkes apartmanda yaşamak zorunda mı? İnsanları aşağılama amacıyla yazmıyorum ama çok başka bir oturma kültürüne sahip olan insanları (gecekondu oluyor bu) alıp da apartmana yerleştirmek saçma. Gecekonduda yaşadığı gibi yaşıyor çünkü. Kafaya göre yapılmış gecekondular bunlar, bağırıp çağırsa da kimseyi rahatsız edemeyeceği evlerden çıkıp bir sürü insanla dip dipe olduğu apartmana yerleştiriliyorlar. Adam alışmış gecekonduya, apartmana uyum sağlayamıyor. Yapı denetimin de adı sadece yapı denetim. Bu kadar insan ev alıyor sonra bi de tadilata para harcıyor. Orasını düzelt burasını değiştir vs. Benim de hep gördüğüm inşaatlar apartman şeklinde. Dıştan bakınca bile sağlam gelmiyor bana...

Bak ben bunu hic dusunmuyorum degil :)))) soyle sehirin tam cikip cikmama kisminda hosgeldin bes gittin semtlerinden biri de olabilir :))) tabii o isler gucler aileler derkeeeen .. hayaller hayatlar oluyor.
Küçük bir kentte olabilir ama İstanbul'da biraz zor :) Ama olsa ne iyi olur.

valla alti üstlü oturma kvdeyle bosver dersiz basina dert

Tek cozum tasinmak oda her zaman mumkun olmuyor. Ayni durumu bende yasiyorum hatta daha fazlasini cunku sadece ustte degil artik alt kattan da sesler geliyor. Insanin psikolojisini bozuyorlar. Insan gibi yasamayi bilmeyenler keske oturamasa su apartmanlara, toplu yasam alanlarina :/

Bence asıl müstakil evler çoğalmalı, apartman nedir ya? Amerika'da falan nasıl güzel villaya benzeyen bahçeli mahçeli dubleks orta halli evler var. Dubleks müstakil işte. Herkes apartmanda yaşamak zorunda mı? İnsanları aşağılama amacıyla yazmıyorum ama çok başka bir oturma kültürüne sahip olan insanları (gecekondu oluyor bu) alıp da apartmana yerleştirmek saçma. Gecekonduda yaşadığı gibi yaşıyor çünkü. Kafaya göre yapılmış gecekondular bunlar, bağırıp çağırsa da kimseyi rahatsız edemeyeceği evlerden çıkıp bir sürü insanla dip dipe olduğu apartmana yerleştiriliyorlar. Adam alışmış gecekonduya, apartmana uyum sağlayamıyor. Yapı denetimin de adı sadece yapı denetim. Bu kadar insan ev alıyor sonra bi de tadilata para harcıyor. Orasını düzelt burasını değiştir vs. Benim de hep gördüğüm inşaatlar apartman şeklinde. Dıştan bakınca bile sağlam gelmiyor bana...
valla ben aparttmanlari sevmiyorum hiç bi zanmanda sevemedim.. hayalim müstekil ev almakti söle ik katli düblekli felan..
annemler apartmanda... bi yıl oturdum evlenmeden sora kocamin evine...ama çok rahatim burda. bende kentsel dönüşüme HAYIR diyorum... müstekil ev olsun tek katlı evli sokaklara baktikça huzur buluyorum:)
mesela dedemlerin mahallesinde tek katlı heryerde:)

Evet benim psikolojim alt üst oldu inanın
Alttaki kadın sürekli cocuklarına bagiriyor kocasına bagırıyor ama öle böle diil
Bazen sabah 6-7
Birseylerle vuruyorum aşağo kadın da adagıdan ne var be ne var diye bana bagırıyor
Üsttekine zaten birgün cıkıp sorucam bu kadar ne itip cekiyorsunuz diye
Kac kere asansöre yazı astım
Kapılarına yazı yazdım
Yöneticiue söledim ama o itip çekme sesi bitmedi
Şimdi yöneticiye bi mesaj daha atıcam dün gece için :KK43:(

Bu olaylari yasamayan bilemez sesten nasil rahatsiz olunmaz anlamiyorum bende cocuk cok seviyorum ama evde top oynamasina tabiki izin vermeyecegim ya da camasirimi halimi sarkitmak beni tedirgin eder zarara girebilecek olan benim gecici kopek misafir etmeyi dusunuyorum dinsizin hakkindan imansiz gelirmis :) biraz bagirmak cagirmak sart

Nasil guzel tarif etmissiniz zaten apartmanin temeli iscileri istiflemek kim boylr kosullarda ne diye yasamak istetki ? Ozel yadam sifir huzur sifir kendi bitkin kendi hayvanin yok... hep muhattap olunacak birisi olacak ... cok iyi anlasan aileler ,yurt vs amaci haric uygun bir yasam degil.

Evet benim psikolojim alt üst oldu inanın
Alttaki kadın sürekli cocuklarına bagiriyor kocasına bagırıyor ama öle böle diil
Bazen sabah 6-7
Birseylerle vuruyorum aşağo kadın da adagıdan ne var be ne var diye bana bagırıyor
Üsttekine zaten birgün cıkıp sorucam bu kadar ne itip cekiyorsunuz diye
Kac kere asansöre yazı astım
Kapılarına yazı yazdım
Yöneticiue söledim ama o itip çekme sesi bitmedi
Şimdi yöneticiye bi mesaj daha atıcam dün gece için :KK43:(
Bu arada sizin yine bir yoneticiniz var benim soyleyebilecehim hic kimse yok ustune hali yikamis banyoda su aldi ev sahibini ariyorum o dahi yok ortada sanki ustume tapulamis evi iki gundur bir hayli gerginim ... Allah bizlere sabir versin.

Bu arada sizin yine bir yoneticiniz var benim soyleyebilecehim hic kimse yok ustune hali yikamis banyoda su aldi ev sahibini ariyorum o dahi yok ortada sanki ustume tapulamis evi iki gundur bir hayli gerginim ... Allah bizlere sabir versin.
Offf evet cok zor cideen
Tasın diyenler olmus da tasınmak o kadar kolay mı ya
Bir de tasınınca gideceğin ywrdeki komsular nasıl olacak onun da garantisi yok ki
Yöneticiyi arasak ne olucak değişen birsey olmuyor:))

Nasil guzel tarif etmissiniz zaten apartmanin temeli iscileri istiflemek kim boylr kosullarda ne diye yasamak istetki ? Ozel yadam sifir huzur sifir kendi bitkin kendi hayvanin yok... hep muhattap olunacak birisi olacak ... cok iyi anlasan aileler ,yurt vs amaci haric uygun bir yasam degil.
Çok doğru. Öğrenciyim, yurtta kalıyorum. 4 sene oldu bu sene bitiyor ŞÜKÜR. O kadar zor ki birileriyle yaşamak, birilerine göre yaşamak... Canın istediği zaman uyuyamıyorsun, canının istediğini yiyip içemiyorsun, kafa dinlemek imkansız gibi bişey zaten. Bi odada 4 kişi. Hadi oda arkadaşlarınla süper anlaşıyorsunuz diyelim, yan oda gürültü yapar, koridorlarda insanlar saygısızdır, çamaşırhaneye gidersiniz sıra yüzünden kavga çıkar, karın doyurmak için yemekhane, kantin ayrı bi problemdir vs. Hep başkalarına göre yaşıyorsun. Aileyle yaşamak da kolay değil, özel alan çok kısıtlı. Evde de odamı kardeşimle paylaşıyorum, odada işim oluyor ya da başka bişey yani özel bi alana ihtiyacım oluyor, kardeşim bu defa odaya geliyor burası benim de odam diye. Kaç yaşına gelmişim artık kafam kaldırmıyor. Yarın bi gün ayrı eve çıkmak istiyorum desem ona da ayrı bi sıkıntı çıkarırlar. Yine de aileyi idare ediyorsunuz ama komşuymuş bilmem neymiş çok zor. Afedersiniz ama yatak odanızda bile gönlünüzce davranamazsınız neden çünkü komşuların duyma ihtimali çok yüksektir ve kimsenin de özelinize şahit olmasını istemezsiniz doğal olarak. E kimse de benim o sesimi duymak zorunda değil. Bu ne demektir, başkasına göre yaşamak. Özel hayata vurgu yapmak için bu örneği verdim.

Eline oklavayı al her ses çıkmasında aşağıdan başla vurmaya:sinirli::sinirli:

Cok zor bir durum kafama civi cakiyor gibi yuruyorlar kendileri 7 kisiydi on bes gundur uc kisilik birileri daha dahil oldu gece gunduz kosturmaca top oynamadan saklambaca kadar oturdugum koltuk titriyor yasayan bilir...
Çok iyi anlıyorum bunlarında misafrleri bitmiyordu bir türlü polisi görünce korkuyorlar sonra tık gelmiyor.

Bizimde öyle.Alt kat ,üst kat izledikleri tw kanalına kadar duyuyoruz.Evde sürekli bir duş sesi var.Duvarlar o kadar ince ki kim kiminle ne konuşuyor çok rahat duyuluyor.Ne yapalım kendi evimizi alıncaya kadar idare etmek zorundayız : (

Ah canim benim insan bazen bas edemiyor belkide ben kendik icin diyeyim beterin beteri olur diye korkuyorum... cok defa kurallar olsun istiyorum ama yok herkes isine geldigi gibi...

Siz de haklisiniz ne desem bilemedim.

Bunlara insan demek bile gelmiyo icimden,insan olan boyle davranmaz cunku.
Dua edin bolca,en kisa zamanda kurtulursunuz insallah.

Offf evet cok zor cideen
Tasın diyenler olmus da tasınmak o kadar kolay mı ya
Bir de tasınınca gideceğin ywrdeki komsular nasıl olacak onun da garantisi yok ki
Yöneticiyi arasak ne olucak değişen birsey olmuyor:))

Evet tasinma sozu cok sacma bir oneri ha denilince tasinavilsek zaten boyle ne diye moralimi bozayim koca ev esyalar yipraniyor hadi onlari gectim sozlesmem var bir sene elektrigi suyu dogalgazi interneti uzerimde ... tasinmak bu zamanda kolay mi ? Ve dedigin gibi kimbilir gittigimiz yerde ne tur bir sorun cikacak... ne yapalim bizde dertlesiyoruz iste :))

Bizimde öyle.Alt kat ,üst kat izledikleri tw kanalına kadar duyuyoruz.Evde sürekli bir duş sesi var.Duvarlar o kadar ince ki kim kiminle ne konuşuyor çok rahat duyuluyor.Ne yapalım kendi evimizi alıncaya kadar idare etmek zorundayız : (

Sanki eski tip ahsap evlerde oturuyoruzda boyle izolasyona mahkumuz vallahi yazik...

Back
X