Komşular ve araç park yerleri

Bide böyle sorun var bu park yeri kavgası apartmanın bahçesindeki park yeri için ama önündeki park yeri cadde üzerinde ve karşı kakdırımda dükkanı olan adam satılık araçlarını sergiliyor bu yasal mı ona bakcam bide
Yani apartmana ait yer belirleme haklari yok bos bulan ceker arabasini cadde uzerindeki icin de birsey yapamazsiniz bence belediyeye aittir buyuk ihtimalle

Onların ki araçta sizinki araç değil mi adam iki aracına yer ayarlamıyor biliyor. Biraz babanızın sesi çıksın bızde eski oturduğumuz yerde yer vardı ancak bılerek bızım araç yerını ortaya yapmışlardı yer olmasına rağmen surekli bisiklet çocuklar sürdükçe çizmişlerdi. Biz ayarı vermiştik. Bir daha çizilirse dava açarım aileye diye korktular. Ödeyemezlerdi hoş ondan korktular
Annemle babam karşı çıktı ama dinlemediler babamın üzerine yürüdüler ama yasal birşeyler yapılabileceğini bilmiyoduk

Yani apartmana ait yer belirleme haklari yok bos bulan ceker arabasini cadde uzerindeki icin de birsey yapamazsiniz bence belediyeye aittir buyuk ihtimalle
Apartmanın önü inşaat şirketi yaptı düzenledi bi ara dükkan sahibi adına gayrimenkul firması duba çevirmişti sonra dubaları çekti arabaları koydu aynı adam

Dün yükleyemedim buda çizdikleri çizgiler

Eklentiler

• IMG20210112124919.webp
    IMG20210112124919.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG20210112124914.webp
    IMG20210112124914.webp
    31,5 KB · Görüntüleme: 77
Öyle bir hakları yok akıllı sanıyorlar kendilerini. Sonuç çıkar mı çok anlamıyorum ama madem konuşulmuyor şikayet edin. Benim de hep parkettigim bı yer var kendi yerim gibi benimsedim orayı ama boş bulan birisi de gelip parkettiginde birşey diyemem yani tapulu malım değil ya. Nere müsaitse oraya parkediyoruz.

İyi akşamlar kızlar annemler için soruyorum oraya gittiğimiz zaman bu sorunla bizde karşılaşıyoruz .
Komşular annemler evde yokken park yeri ayarlamışlar 6 dairelik apartmana sadece 3 dairenin numarasını yazıp yerini belirlemişler (bunlardan biri de yöneticinin işyeri arabası için) annemgilin balkon altına da üst komşuyla yöneticinin karısının arabasının yeri olmuş boş bulurlarsa annemler koyabilirmiş yoksa misafir park yerine koyacaklarmış!(ki orasıda mimli yer karşısına park eden adam kaç defa ordaki arabalara çarptı biri de eşimin arabası) Annemlere yer belirlenmemiş biz her yere numara yazılsın kura atılsın dedik kabul etmiyorlar yönetici kendine en iyi yerleri seçmiş kabul etmiyor hiç bir şekilde diğer iki dairede olanlarda öyle annemler sanki burda ev sahibi değilmiş gibi bu konuda yasal bişey yapılabilir mi bize fikir verir misiniz

Birde edit gireyim bu komşuların babamlarla bir alıp veremedikleri var hep ne yapılırsa yapılsın babamı yok sayıyorlar sanki onun garezine yapıyor gibiler o yüzden bizim bu derdimiz oldu yoksa bananesiydi zaten çok takmıyorduk
Her daim ortama kurallara uyum sağlamaya çalışan, çıkıntılık yapmayı sevmeyen biriyim.
Bu durum sadece ortada bir haksızlık ve menfaate göre hareket varsa değişir.
Çeksin babanız arabasını balkonunun altına. Kimsenin bir şey demeye hakkı yok.
Hem eşine hem kendine park yeri ayarlamışsın, bizim ki nerede diye sordunuz mu yönetici beye. Ne cevap verdi?

Dün yükleyemedim buda çizdikleri çizgiler

neden yatay o çizgiler

yani dikey olarak daha fazla araç sığar oraya

çekersin kura olur biter

lakin benim anlamadığım balkon altında da mı yer ver

orası riskli değil mi yani hırsız vs için balkon altı genelde boş bırakılır bir de orada oturan kişi gece gündüz araba motoru kapı sesi dinlemesin diye

İyi akşamlar kızlar annemler için soruyorum oraya gittiğimiz zaman bu sorunla bizde karşılaşıyoruz .
Komşular annemler evde yokken park yeri ayarlamışlar 6 dairelik apartmana sadece 3 dairenin numarasını yazıp yerini belirlemişler (bunlardan biri de yöneticinin işyeri arabası için) annemgilin balkon altına da üst komşuyla yöneticinin karısının arabasının yeri olmuş boş bulurlarsa annemler koyabilirmiş yoksa misafir park yerine koyacaklarmış!(ki orasıda mimli yer karşısına park eden adam kaç defa ordaki arabalara çarptı biri de eşimin arabası) Annemlere yer belirlenmemiş biz her yere numara yazılsın kura atılsın dedik kabul etmiyorlar yönetici kendine en iyi yerleri seçmiş kabul etmiyor hiç bir şekilde diğer iki dairede olanlarda öyle annemler sanki burda ev sahibi değilmiş gibi bu konuda yasal bişey yapılabilir mi bize fikir verir misiniz

Birde edit gireyim bu komşuların babamlarla bir alıp veremedikleri var hep ne yapılırsa yapılsın babamı yok sayıyorlar sanki onun garezine yapıyor gibiler o yüzden bizim bu derdimiz oldu yoksa bananesiydi zaten çok takmıyorduk

Bizim yeterli park yeri yok. 36 daire, 20 park yeri. Otopark kullanmayanlar aidat odemiyor. Bence aidat vermesin babaniz. Yönetici onu yok sayiyorsa o da yöneticiyi yok saysin.

Merhaba canm. Bizde bu dertle geçen aylarda çok uğraştık mahkemeye versek yıllar sürecek. Bizde en iyi yöntem olarak kişisel otopark bariyeri aldık. Aldığımız şeyin linkini de koyayım bir bak biz çok beğendik. Onu park edeceğin yere sabitleyeceksiniz. Kumandası var park yerinden çıkınca kumandasına basınca havada kalacak kimse park edemiyor. Komşularınız onu eliyle kapatıp park etmeye çalışamaz alarm hemen çalıyor .
Biz yaptık pislik komşu eliyle kapatmaya çalışmış alarm bir öttü ortalığı inletti herkes ona baktı. Park etmeye çalıştı ama tekrar açık konuma geldi cihaz öyle şaştı kaldı.. Şimdi anca söylenip duruyor hiç bir şey yapamıyor. Tapulu yeri değil sonuçta o da para verip alsaydı tuhaf insanlar gerçekten.

Onlar kendilerince nasıl belirlemişlerse babanızda istedigi yere koyabilir herhalde. Nasıl karşı koycaklar?

Merhaba canm. Bizde bu dertle geçen aylarda çok uğraştık mahkemeye versek yıllar sürecek. Bizde en iyi yöntem olarak kişisel otopark bariyeri aldık. Aldığımız şeyin linkini de koyayım bir bak biz çok beğendik. Onu park edeceğin yere sabitleyeceksiniz. Kumandası var park yerinden çıkınca kumandasına basınca havada kalacak kimse park edemiyor. Komşularınız onu eliyle kapatıp park etmeye çalışamaz alarm hemen çalıyor .
Biz yaptık pislik komşu eliyle kapatmaya çalışmış alarm bir öttü ortalığı inletti herkes ona baktı. Park etmeye çalıştı ama tekrar açık konuma geldi cihaz öyle şaştı kaldı.. Şimdi anca söylenip duruyor hiç bir şey yapamıyor. Tapulu yeri değil sonuçta o da para verip alsaydı tuhaf insanlar gerçekten.

iyi de bu durumda komşular size bir şey demedi mi

yani ya ortak karar alınır yer belirlenir ya da herkes bulduğu yere bırakır

yani komşunun biri bir yeri beğenip oraya bu dediğinizi şeyden taksa akşama hakim sitede tespite gelmiş olur

site bahçesi ortak alandır herkesin kullanımına özgülenmiştir, siz neden böyle bir alet ile bahçeyi işgal ettiniz ki

iyi de bu durumda komşular size bir şey demedi mi

yani ya ortak karar alınır yer belirlenir ya da herkes bulduğu yere bırakır

yani komşunun biri bir yeri beğenip oraya bu dediğinizi şeyden taksa akşama hakim sitede tespite gelmiş olur

site bahçesi ortak alandır herkesin kullanımına özgülenmiştir, siz neden böyle bir alet ile bahçeyi işgal ettiniz ki
Bizim evin orda durum biraz farklıydı. Herkes istediği yere park edebiliyordu. Uzun ve dar bir bölümdü. Sabah en erken ve akşam en geç bizim araç çıkıyordu çalışma saatlerimden dolayı. Ve sabah park yerinden çıkmak büyük sorundu. Giriş bölümüne diğer komşu yerine biz park edelim sabah sorun yaşıyoruz dedik. Canım nereye isterse oraya koyarım dedi. Herkese yer vardı yani güzelce anlaşmaya varsaydı sorun olmayacaktı. Ki böyle bişey yapsa kendisine sıkıntı yoktu çünkü emekliydi.. Bahçeyi işgal etmedik yani diğer araçlara çarpmamak için sabah dakikalarca uğraşmak yerine bunu yaptık.. Bu park sorunlarını yaşayan herkeste bu cihazları alıp kullanabiliyorlar. Kavga etmek yerine iyidir..

Annemle babam karşı çıktı ama dinlemediler babamın üzerine yürüdüler ama yasal birşeyler yapılabileceğini bilmiyoduk
Üzerine mi yürüdüler? Ay yok artık ya. Babanız da bu kadar sessiz olmasın. Vermesin aidatı mesela, ekstra istediği paraları ödemesin. Hatta şikayet etsin o defterleri bir incelesinler. Hapis yatan biliyorum ben apartman bütçesinden para yürüttüğü için. Bu işler öyle kolay değil.

Hiç güleceğim yoktu tapulu yeri değil sonuçta deyip sizin tapulu yeriniz gibi davranmaniz:) ne olursa olsun önce çıkın ya da geç girin ortak alanda kendinize öyle yer belirleyemezsiniz. Sizinle uğraşmak istememiş ya da bu konuda bilgisi yok. Yani her türlü siz haksızsınız.

Bizim evin orda durum biraz farklıydı. Herkes istediği yere park edebiliyordu. Uzun ve dar bir bölümdü. Sabah en erken ve akşam en geç bizim araç çıkıyordu çalışma saatlerimden dolayı. Ve sabah park yerinden çıkmak büyük sorundu. Giriş bölümüne diğer komşu yerine biz park edelim sabah sorun yaşıyoruz dedik. Canım nereye isterse oraya koyarım dedi. Herkese yer vardı yani güzelce anlaşmaya varsaydı sorun olmayacaktı. Ki böyle bişey yapsa kendisine sıkıntı yoktu çünkü emekliydi.. Bahçeyi işgal etmedik yani diğer araçlara çarpmamak için sabah dakikalarca uğraşmak yerine bunu yaptık.. Bu park sorunlarını yaşayan herkeste bu cihazları alıp kullanabiliyorlar. Kavga etmek yerine iyidir..
Bir de ben olsam ve uğraşmak istesem aldığınız şeyin aynısını alıp hemen sizinkinin yanina sabitlerim. Kimse kullanamaz böylelikle:) Adam yine iyiymiş.

Hiç güleceğim yoktu tapulu yeri değil sonuçta deyip sizin tapulu yeriniz gibi davranmaniz:) ne olursa olsun önce çıkın ya da geç girin ortak alanda kendinize öyle yer belirleyemezsiniz. Sizinle uğraşmak istememiş ya da bu konuda bilgisi yok. Yani her türlü siz haksızsınız.
Ben haklıyım bence sizde komşum gibi birisiniz. :)) Ayrıca bnm aldığımın aynısını alıp park yerini iptal edecek gibi sabitleseydi kimsenin girememesi işime gelirdi çıkış kapısı açılırdı keşke komşum olsaydınız:KK53:Neyse bu muhabbet uzar çünkü sizin canınız sıkılmış bnmle uğraşmaya çalışıyorsunuz. Yorum yapıyorum bayana benim fikrim bu . Yaşadıklarımı sizde ayrıntıları ile bilemezsiniz dimi ? Burada sorunumuz varsa çözüm üretmek için bulunuyoruz genel olarak. Tartışma ve polemiğe girmeyi sevmem direk çözüm için çabalarım yapım gereği. O yuzden iyi günler dilerim.

Back
X