Komşulara mı kizayim eşime mı?

Benimle konuşmayı kestikten sonra neden evime davet edeyim? İlk birkaç ay içinde yan komşumla yaşanan olayların sonucunda bu kişi de konuşmamaya başladı benimle. Genelde insanlara selam veririm. Apartmanda gördüğüm kişilere günaydın, iyi günler ya da iyi akşamlar derim. Bir insan sizin suratiniza bakmayınca ona nasıl selam verebilirsiniz? Asansör kapısını acıyorum. Karşımda ikisi konuşuyor ve bana dönüp bakmıyorlar. Ne yapmamı beklerdiniz? Yuzsuzluk Edip yanlarına mı gitseydim?

Yahu kendiniz demişsiniz “Zaten öyle çok iç içe muhabbetleri sevmiyorum. Aradan zaman geçtikçe bu ikisi bana karşı değişik tavırlar almaya başladı” Aradan zaman geçmiş, aradan zaman geçtiği halde çağırmamışsınız. Onlar da bozulmuş. Bu kadar basit. Evinde ağırlayan insanları eve bir kerecik çağırmak lazım. Görgü kurallarına uymamışsınız, onlar da artık size karşı görgü kurallarına uymak istememişler.

Esinizin tavırları dogru sizinki yanlis ikisine de gitmissiniz ben evime yarim saat kahveye almayacagim insanlarin evine gitmem..Kapı komsu bunlar yahu vıcık vıcık olmak zorunda degilsin ki haftada veya 10 gunde bir kahve icilse kötü mu olur evinizi mi yiyecekler ..komsuluk bence onemli..
Tabi sizin fikriniz. Benim pek kafam uyuşma malesef.

Yahu kendiniz demişsiniz “Zaten öyle çok iç içe muhabbetleri sevmiyorum. Aradan zaman geçtikçe bu ikisi bana karşı değişik tavırlar almaya başladı” Aradan zaman geçmiş, aradan zaman geçtiği halde çağırmamışsınız. Onlar da bozulmuş. Bu kadar basit. Evinde ağırlayan insanları eve bir kerecik çağırmak lazım. Görgü kurallarına uymamışsınız, onlar da artık size karşı görgü kurallarına uymak istememişler.
Şimdi böyle anlatınca sanki aylar yıllar geçmiş de ben cagirmamisim gibi algılanıyor tabi. Müsait olamadım, sonrasında da ufacık şeyleri sürekli şikayete gelen bir insani da çağırmak istemedim.

Evet ben öyle algıladım valla, genç olduğunu vurgulamışsınız, gevşek demiş birisi kadına onaylamışsınız. Bence bi daha düşünün neden rahatsız olduğunuzu
Yok inanın o anlamda bir kıskançlık duymadim. Allah biliyor içimi. Sadece detay vermek için yazdım onu.

Esin diyememis mi "less-is e kendin sor nasil oldugunu" diye. Apartman yoneticisi yok mu. Ben olsam ne telefonu acarim ne de kapiyi. Evlerine de gitmezdim. tek hatan evlerine gittikten 1 - 2 gun sonra yarim saatlik te olsa evine cagirmandi.
Zaten tasiniyormussunuz ya bosveer. :temizlik:

Merhabalar. Şu an oturduğum ev kira. Aynı katta iki komşum var, onlar ev sahibi. Karşı komşumla hemen hemen aynı yaştayizdir, yan komşum ise elli-altmis yaşlarında var.
Ben buraya ilk taşındığimda yan komşum taşınırken hemen geldi ve hoşgeldiniz vs. diyerek tanıştı bizlerle. Gayet güzel bir davranış, bunda birşey yok. Ama ilerleyen günlerde neredeyse her gün Zile basıp napıyorsun diye sorarak muhabbet etmeye çalışıyordu. O zaman yaz tatili olduğu için evdeydim, okullar açılmamıştı. Karşı komşum nispeten daha mesafeli ama yaşlı olan sürekli gidip gelmemi istiyordu. Bir kez ona, bir kez de karşı komşuma nezaketen çok ısrar ettikleri için gittim ama ben hiç davet etmedim. Çünkü yerleşmedir, sonra ise başladım, sonra gebelik oldu derken fırsat olmadi. Zaten öyle çok iç içe muhabbetleri sevmiyorum.
Aradan zaman geçtikçe bu ikisi bana karşı değişik tavırlar almaya başladı. Ama hiç öyle yüz yüze gelip de konuşulmuş bir şey yok ortada. Hiç umrumda olmaz aslında ama yaşlı olan kapının önüne ne koysam ikinci gün direk ya zile basıp ya telefon edip şikayet ediyordu. Mesela ilk sene soba kurduk. Soba demirdokum ve çok ağır. Eşimle annesi kapının önüne kadar çıkardılar ve eşimin arkadaşı birkaç gün içinde gelip alacağını söyledi. Kimsenin geçmesine mani değil o soba orda. Ama sağolsun komşum dediğim insan ikinci gün arayıp illa o sobayı kaldırın diye ısrar ediyor. Ben yeni hamileyim ve eşim onu asla tek başına kaldıramaz. Kadına anlatamadım bir türlü. Okuldaydim, en sonunda derse gireceğim diye iyi günler diyip kapattım telefonu. Bu yaşanılan olaylardan bir tanesi. Daha fazla örnek verip uzatmayacagim. Daha sonraki günler de bu iki komşum da benimle konuşmamaya başladı. Benim de işime geldi çünkü zaten yeterince huzursuz ediyorlardı. Eşim de olayların içinde olduğu için destek verdi, hatta benden daha fazla sinirlendiği oldu çoğu zaman.
Yaşlı olan söyleyeceği birşey varsa eşimle konuşmaya devam etti. Sohbet muhabbet olarak değil de apartmanla alakalı şeyler için. Karşı komşum hiç konuşmuyor sanıyordum ki dün evden çıkarken benim suratıma bakmayan kadın eşime merhaba dedi ve eşim de karşılık verdi. Ben sok oldum ve sinirlendim tabi. Sen değil mıydın muhatap olmaya değmez bu insanlar diyen diye çıkistim. Sonra eşim demez mi ya geçen gün kadınla asansörde karşılaştık, seni sordu, bebek çok ağlıyor Allah yardım etsin falan dedi diye. Ben bir daha sok. E sen baya muhabbete devam ediyorsun yani dedim. Ne var bunda kadın konuştu karşılık vermiyim mı dedi. Çok fazla uzatmadim ben de ama bana bu yanlış geldi. Sizlere sormak istedim. Uzatmaya değecek bir konu değil ama yine de kafama takıldı. Eşimin tavrı doğru mu, siz olsanız ne tepki verirdiniz?
Asansore neden birlikte biniyorlar. Hic dogru bulmuyorum bunu hastane degil bisey degil. Bor apartman .. ayri ayri binmek lazim. Elin adamiyla binmem asla iftira olur sarkintilik olur ne gerek var. Ben bunu yazayim gerisine sadece 3 kurus etmezler diye yorum yapip cikayim

Esin diyememis mi "less-is e kendin sor nasil oldugunu" diye. Apartman yoneticisi yok mu. Ben olsam ne telefonu acarim ne de kapiyi. Evlerine de gitmezdim. tek hatan evlerine gittikten 1 - 2 gun sonra yarim saatlik te olsa evine cagirmandi.
Zaten tasiniyormussunuz ya bosveer. :temizlik:
Evet bie türlü müsait olup cagiramadim. Sonra da işte saçma sapan tavırlar. Mesela taşındıktan birkaç hafta sonraydi sanırım. Yine Zile basti. Napiyosun falan filan dedikten sonra, biz her gün bizim katın merdivenlerini sileriz. Merdiven temizlemeye gelenler de şaşırır ne kadar temiz diye. Sen de fırsat buldukça silersin gibi birşeyler söyledi. Zaten merdivenler her hafta siliniyor. Ayrıca ben hiç kullanmıyorum orayı. Asansörden inip direk evime giriyorum. İşim gücüm yok taa çatıya giden merdivenden itibaren onun kapısının önünü falan sileceğim. Şimdi diğer arkadaşların yorumlarını okuyunca hak veriyorum. Keşke ben de gitmeseydin hiç ama daha yeni gelmiştim, tanimamistim henüz, pek birşey hazırlamasam da bir öğleden sonra kahveye alsaydım sonra da mesafeyi koysaydim daha iyi olurdu sanırım.

Asansore neden birlikte biniyorlar. Hic dogru bulmuyorum bunu hastane degil bisey degil. Bor apartman .. ayri ayri binmek lazim. Elin adamiyla binmem asla iftira olur sarkintilik olur ne gerek var. Ben bunu yazayim gerisine sadece 3 kurus etmezler diye yorum yapip cikayim
Ben de gerilirim binmem ama sorun etmem böyle şeyleri. Elin agzi çuval değil ki buzesin. Sen kendini bildikten sonra.

Ben de gerilirim binmem ama sorun etmem böyle şeyleri. Elin agzi çuval değil ki buzesin. Sen kendini bildikten sonra.
O isler kendini bilmeye gelmiyor ortam cok bozuldu. Hani bir soz var caliyi dolasirim daha iyi. 20 dairelik apartmanda oturuyorum. Bu zamana kadar ne ben bir adam varken bindim ne de ben varken bir adam bindi neyse

Evet bie türlü müsait olup cagiramadim. Sonra da işte saçma sapan tavırlar. Mesela taşındıktan birkaç hafta sonraydi sanırım. Yine Zile basti. Napiyosun falan filan dedikten sonra, biz her gün bizim katın merdivenlerini sileriz. Merdiven temizlemeye gelenler de şaşırır ne kadar temiz diye. Sen de fırsat buldukça silersin gibi birşeyler söyledi. Zaten merdivenler her hafta siliniyor. Ayrıca ben hiç kullanmıyorum orayı. Asansörden inip direk evime giriyorum. İşim gücüm yok taa çatıya giden merdivenden itibaren onun kapısının önünü falan sileceğim. Şimdi diğer arkadaşların yorumlarını okuyunca hak veriyorum. Keşke ben de gitmeseydin hiç ama daha yeni gelmiştim, tanimamistim henüz, pek birşey hazırlamasam da bir öğleden sonra kahveye alsaydım sonra da mesafeyi koysaydim daha iyi olurdu sanırım.

Yok artik hergun merdiven mi silinir. Sirf bu sacma konulardan tavir almislar o zaman. Oradan kurtuldugunuz iyi olmus..

Erkekler kadınlar gibi kinci değil ben bunu eşimden bilirim nedense şaşırmadım aynen öyle da vranırdı eşimde
Bende sinir olurdum

Esinizin sucu yok ki. Kadin bosbogazlik etmis ve bence sizin sinir olcaginizi bilerek yapmis bunuuuu.. artik gozunde ne kadaaar ulasilmaz bir yerdeyseniz .. kiskaniyordur. Mesleginizi kocanizi bebeginizi vs vs..

Esinizin sucu yok ki. Kadin bosbogazlik etmis ve bence sizin sinir olcaginizi bilerek yapmis bunuuuu.. artik gozunde ne kadaaar ulasilmaz bir yerdeyseniz .. kiskaniyordur. Mesleginizi kocanizi bebeginizi vs vs..
Bilmiyorum ama bundan sonra umursamayacagim. Konuşmak isterse konuşsun. Önemli degil

Bence eşin yanlış bir yapmamış. Kadın soru sorunca susup kalamaz ki. Sizi arasalar açmayacak mısınız mesela. Ya da yüzünüze günaydın dese başını çevirip susacak mısınız. Ben eşinizde bir hata görmedim. Ama tabi muhabbeti o başlattıysa durum ayrı

eşiniz çocuk değil. kimle ne konuşacağını bilecek yaşta. kadın konuştu ise cevap vermemesi kabalık olur. abartmayın.

Back
X