- 2 Temmuz 2020
- 104
- 79
- 28
- 33
- Konu Sahibi Masaldunyam
-
Benim oturduğum apartmanı tarif etmişsin resmen canım 2 yıldır canımıza tak etti artık ne pandemi dinliyorlar ne başka bişey aynen dediğin gibi karılı kocalı oturuyorlar benim eşim kıskanç izin vermez öyle çıkıp kapı önünde oturup lak lak yapmama ki eşim izin verse bile ben çıkmam okuyunca tekrar sinir oldum bu insanların düşüncesizliğine az önce bendr yaşadım aynını iki dakka kargomu almaya aşağı indim yok dışarı çıkmıyor muşum yok çocuk niye yapmıyormuşum yok evde canım sıkılmıyormuymuş korona var Allahın cezaları korona diye bağıracam suratlarına edebim el vermiyor Allah a havale ediyorum hepsini aynı senin dediğin gibi balkona hava almaya çıkamıyorum camdan pencereden bakamıyorum apartmanın önünde ki kalabalıktanEvimiz kira yasadigimiz yer şehrin merkezinde eski yerleşim fakat her yere ulaşımı çok kolay kirası makul yeni bir bina. Bu yüzden bize uygun geldi taşındık.. Komsularim ilk başta sevecen ve sıcak kanlı olmalarına çok sevinmiştim. Hala da aynı fikirdeyim bir derdim olsa giderim yardımcı olacaklarına eminim. Fakat havalar güzelleşince hepsi kapı önlerine oturmaya başladılar. Bazen bakıyorum çoluk çocuk kilim atmış kapı önünde oturuyorlar. Kocaları desen aynı şekil. Geçen gün cam siliyim dedim kapı önlerinde eşleri çok rahatsız oldum evim 2.kat.. Az önce marketten dönerken sen niye hiç çıkmıyorsun gel kapı önünde oturalım sürekli bir ısrar.. resmen yol ortasına oturmuşlar. Birde Pandemi var yani hergun sokakta bağırış cagiris bunaldım. Eşimle ev bakıyoruz simdi
çinçin mahallesine gidebildeyseniz ve sağ salim çıktıysanız heykelinizin dikilmesi lazımBöyle bir şeyi onlarla konuşmak dedikodunun sorunun başlangıcı olur... Bir haftada sizi tanımayan kalmaz. İmkanınız olduğunda farklı bir adrese taşının. Geçmiş olsun demek için Ankara da çin çin mahallesine bir kere gittim, yeni yapılmış TOKİ evlerinin önü bu şekildeydi. Bizde etek topuklu ayakkabı... Arkadaş rezil ettiniz beni demişti
Eski oturduğum yerde evin önü parktı çevre binalardan bir arkadaş grubu kurmuşlardı. Gece Semaver çay çocuklar saat bir e kadar çocuk çığlıkları eksik olmazdı. Özellikle mahallede bi kadın vardı. Çocuğunun adını ezberlemiştik. Seliiiiiiiiiiin diye bi bağırırdı tüm mahalle ayakta. Saati mekanı yoktu kadının. Ben de hiç sevmiyorum bu olayları. Her şeyin bir adabı sınırı var.Sizin ki biraz daha normal geldi bana.bizi. bloğun büyük bir bahçesi var.her gece mangal ve semaver yakarlar komşular.10 daireyiz.en az 5 daire birlikteler.
Gece 23:00 bazen 1,2.
Bıktım artık zaten muhattap olmadığım bı kaç kişi de var.insallah yaz sonuna doğru tasinacagim.
Mesafeli duruncada resmen psikolojik baskı uyguluyorlar canım ama bi faydası var taşınırken nelere dikkat edeceğini öğretiyorlar insana biz şuan taşınacak durumda değiliz ama imkan olduğunda taşınırsak gidip teftiş yapacamne kadar mesafe varsa, o kadar huzur vardır...
Antep’te 10 katlı apartmanlarda da yapılıyor onlar. Ben seviyorum o görüntüyü, buram buram yöresellik.Bizim yöremizde de bu bir kültürdür mesela oturup kurutmalık dolma yaparız salça yaparız yani böyle düşünüyorsanız 5 10 katlık apartmana çıkabilirsiniz ama ben şahsen bu mahalle kültürünün yok olmasına karşıyım
onlarda komşuluk kültürü var ,benim kaldığım apartman da komşuluk yoktur mesela , adınızı da bilmezler , kapınızı da çalmazlar , evde ölürsen kokarsın , net !!!Evimiz kira yasadigimiz yer şehrin merkezinde eski yerleşim fakat her yere ulaşımı çok kolay kirası makul yeni bir bina. Bu yüzden bize uygun geldi taşındık.. Komsularim ilk başta sevecen ve sıcak kanlı olmalarına çok sevinmiştim. Hala da aynı fikirdeyim bir derdim olsa giderim yardımcı olacaklarına eminim. Fakat havalar güzelleşince hepsi kapı önlerine oturmaya başladılar. Bazen bakıyorum çoluk çocuk kilim atmış kapı önünde oturuyorlar. Kocaları desen aynı şekil. Geçen gün cam siliyim dedim kapı önlerinde eşleri çok rahatsız oldum evim 2.kat.. Az önce marketten dönerken sen niye hiç çıkmıyorsun gel kapı önünde oturalım sürekli bir ısrar..kendini eve kapattın falan diyorlar.Kesin evdeyim diye bunalımda saniyorlar.Resmen yol ortasına oturmuşlar. Birde Pandemi var yani hergun sokakta bağırış cagiris bunaldım. Eşimle ev bakıyoruz simdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?