Komşularıma nasıl davranmalıyım?

digerlerine öyle yapmıştım bıçak gibi kesmiştim kendimi kötü hissettigim yerlerde duramıyorum ama dediginizi uygulayacagım teşekkür ederim

Selam verin ama büyük samimiyetlere gerek yok.

ben yalan söyledigim zaman gerçek oluyor ama yalan olmayan bir şeyler uydurabilirim eşimle alakalı ne gibi şeyler mesela anlatmamalıyım bunu merak ettim
Ne bileyim ne iyi ne kötü hiç birşey anlatma. Eşin Evde işlere yardım ediyorsa söyleme, ne bileyim belki horluyordur anlatma, annesine düşkündür falan hiç söyleme bile bire bin katarlar kendi eşlerine anlatırlar. Biri bana eşiyle ilgili bişey anlatınca adamı görüyorum aklıma ilk o geliyor samimiyete hiç gerek yok. Bende öğretmenim valla okulda polis asker eşlerini pek ciddiye almıyoruz yanliş anlama. Tayin isteyip gidiyorlar vefa falan da yok yani gününü geçirip gidiyor

Bol daireli askeri lojmanlarda rutbeye gore bloklarin ayrildigini, pasalarin koca sitede mustakil veya benzeri evlerde yasadigini dusunecek olursak (ornegin Ankara Guvercinlik lojmanları boyleydi, hala boyle mi emin degilim tabiki) rutbecilik oynamalari pek sasirtici gelmiyor bana.

Ayrica, rutbecilikte olmak zorunda cunku askerlik dedigimiz meslek iltimasi kaldirmaz, haliyle ailesel yakinliklar mesleki sinirlari ortadan kaldirmamali diye dusunuyorlar ki bence haklilar, mesaide emir komuta zinciri uyguladigin adamla aksam evde pişpirik atmak cok dogru olmayabilir.

Konu sahibi T tibitii 4 dairelik lojmanda insanlarla muhatap olmazsaniz cok rahat edemezsiniz gibi geliyor bana.

O zaman onlar arsız ve meraklılar bence. Ben de benzer durum yaşadım baktım kafa yapılarımız uyuşmuyor müsait seğilim şu işim var diyince ikinciye gelseler de üçüncüye gelmediler.

Ben hiç tiktok kullanıcısı olmadım siz kullanıyosunuz sanırım ki o platformda paylaşılanları görüyorsunuz ayrıca elitler diye demedim mesleklerini işi gücü olan insan günü bütün beraber olalım diye komşuculuk oynama derdine düşmez.
Çünkü sabah gider akşam gelir yada nöbeti olur ertesi gün uyur evinin işi olur çocuğu varsa çocuğunun bakımı olur, bence siz biraz gerçek dünyadan bakın. Tüm gün beraber olma derdine düşen insanlar boş insanlardır

ben sizin kadar bilgili degilim asker eşlerinin nöbet tuttuk dedigini bilecek kadar, tüm gün beraber olma derdine düşen kişi ben degilim okuma anlama konusunda iyiyseniz saglıkcı hanfendi

Digerlerine biraz boş bulunup kayınvalidemgilin yaptıklarını anlatmıştım neyseki onlarda anlattıda kendimi salak gibi hissetmedim, haklısınız ama biraz susup dinlemek lazım, bende ögretmenim eşimle bizde çok bu konularda dalga geçiyoruz paylaşımlara bakıp bazen gülüyoruz falan vefa konusunda katılıyorum tayinci adamlarda bu duygu olmuyor

ben sizin kadar bilgili degilim asker eşlerinin nöbet tuttuk dedigini bilecek kadar, tüm gün beraber olma derdine düşen kişi ben degilim okuma anlama konusunda iyiyseniz saglıkcı hanfendi
X’te bolca dalga konusu oluyor, sadece orada da değil benim arkadaşlarımdanda dalga geçen var, mesela örnek vereyim kız nöbetten çıkmış uyuyacak bunu diyor karşısındaki bizde akşam nöbetteydik diyor, bu ve bunun gibi şeylerden bahsediyorum.
Hepiniz okumuş çalışan kadınlarsanız nasıl öğlen kahve içip akşam yine beraber olabiliyosunuz orasını anlamadım.

Aslında eşler konusunda haklısınız komutanım dedigi adamla oturup okey oynarsa ertesi gün ciddiyet olmaz ama eşler arasında bilemiyorum çok saçma geliyor rütbesi düşük olanın karısının yaşama hakkı havalı hakkı yok gibi davranıyorlar, neden rahat edemem ki illaki karşılaşırım diyemi?

Yani kucucuk yer, muhtemelen kapali bahce icindesiniz, lojman dediginiz yer toplam 4 aileyi barindiriyor, ben bu kadar az kisi varken surat asmayi, mesafe koymayi beceremezdim mesela, 10-15 daire olsa mesela 1 tane komsu edinirdiniz digerleriyle hic muhatap olmazdiniz, boyle bi opsiyonunuz olurdu.

Ben olsam politik davranir, etliye sutluye karismadan sinirlari astirmadan gorusmeyi de kesmeden bir orta yol bulurdum.

yaz mevsimi okullar tatil ögretmen olanlar için, saglıkçı olan hemşire köyde saglık ocagında çalışıyor digeri ev hanımı ama oda saglık mezunu genelde şu sıra evde herkes okul zamanıda benim haftada 3 gün dersim var beden egitimi olan arkadaşın 4 yine çogu zaman evde herkes maalesef

haklısınız 7 ay konuşmadım ama dek gelmemek içinde akla karayı seçtim çok zordu ama dediginizi uygulayacagım

O zaman içlerinden birini seçin tek onla samimi olun en azından diğerlerine vakit kalmaz, bahane olur. Siz biraz soğuk durursanız önce merak edip eşelerler ama sonra anlarlar zaten belli süre sonra tayin olup gelen giden değişir

Komşularınızla tanışın tabiki ama merhaba merhaba. Kendinize yakın hissettiğini bir iki kişiyle kahve içersiniz vs o da dozunda olur 7/24 birlikte olmaya gerek yok.

Boyle tipler var ve bunlarda az sayida lojman dairesi olan yerde size denk gelmis sansiniza. Haftada 1 belki yarim saat yanlarina geçin. Ya da disari cikarken diyelim bahcede gordunuz 5 dk muhabbet edin gidin. Tamamen muhabbet kesmenize gerek yok orda yuzyuze bakiyorsunuz sonuçta komsu da gerekli

Ayyy hiç sevmem böyle ilişkileri mide bulandırıcı vıcık vıcık..
Benim oturduğum sitede böyle tiplerle dolu,10 yılım oldu kimseyle böyle olmadım olmam,herkese selam veririm parka inince iki kelam ederim bitti,fazlasına gerek yok ihtiyacım da yok..üniversiteden liseden iş yerinden 3-5 arkadaşım var onlarla oturmak istesem dışarda oturuyoruz..
Öyle ne ben severim kimseye olduk olmadık gitmeyi ne kimse gelsin isterim mesafe candır koruyun kendinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…