digerlerine öyle yapmıştım bıçak gibi kesmiştim kendimi kötü hissettigim yerlerde duramıyorum ama dediginizi uygulayacagım teşekkür ederimÇok iyi etmişsin , formalite den uğramışsın anlıyorum tabi çok ısrar edilince de insan ne diyeceğini bilemiyor öyle durumlarda yarım saat bi saat durmak makul oluyor o süreç içinde duruşun davranışın çok önemli. İnsanlar sinsi gözetleyerek ezmeye calışıyorlar karakterini iyi niyetini anladıktan sonra :) ufak ufak bağlarını koparmalısın eğer böyle niyetin varsa azaltarak zamanla bi anda b*çak gibi kesip atmak olmaz çok ilgi çeker
Selam verin ama büyük samimiyetlere gerek yok.7 ay olmadım ama kapıma gelip çagıran insanlara yok diyemiyorum sonuçta 4 daire tamamende konuşmamazlık yapmak istemiyorum, 7 ay boyunca karşılaşmamak için digerleriyle saklambaç oynadım resmen ne yapmalıyım bilmiyorum
Ne bileyim ne iyi ne kötü hiç birşey anlatma. Eşin Evde işlere yardım ediyorsa söyleme, ne bileyim belki horluyordur anlatma, annesine düşkündür falan hiç söyleme bileben yalan söyledigim zaman gerçek oluyor ama yalan olmayan bir şeyler uydurabilirim eşimle alakalı ne gibi şeyler mesela anlatmamalıyım bunu merak ettim
O zaman onlar arsız ve meraklılar bence. Ben de benzer durum yaşadım baktım kafa yapılarımız uyuşmuyor müsait seğilim şu işim var diyince ikinciye gelseler de üçüncüye gelmediler.kesinlikle noktasına kadar katılıyorum 7 aydırda dediklerinizi yaptım hep hiçte kendimi yalnız mutsuz hissetmedim ama günde üç kere çagrılınca insan belirli zamandan sonra utanıp görüşüyor buna çözüm bulamıyorum
Ben hiç tiktok kullanıcısı olmadım siz kullanıyosunuz sanırım ki o platformda paylaşılanları görüyorsunuzasker ve polis eşlerinin çogu zaten dedigin gibi üniversite mezunu insanlar senin kafanda kurdugun gibi ilkokul lise mezunu degil bahsettiğim insanlar iki saglıkcı iki ögretmen var apartmanda ki gayette herkesin kendi meslegi var siz uzay üssü insanlarla arkadaşsınız sanırım hepsimi elit bu kadar şaşırmanıza yargılamanıza ayrıca şaşırdım, ben anlattığım kişileri ev hanımı diyede söylemedim ha oladabilirdik hepimizde buda utanılacak birşey degil, evet dediginizi asker ve polis eşlerinin çogu öyle diyor meslegi olsada diyor, gerçek dünyadaki insanlarla tanışmanızı öneriyorum tiktok video izlemekten çıkın.
ben sizin kadar bilgili degilim asker eşlerinin nöbet tuttuk dedigini bilecek kadar, tüm gün beraber olma derdine düşen kişi ben degilim okuma anlama konusunda iyiyseniz saglıkcı hanfendiBen hiç tiktok kullanıcısı olmadım siz kullanıyosunuz sanırım ki o platformda paylaşılanları görüyorsunuzayrıca elitler diye demedim mesleklerini işi gücü olan insan günü bütün beraber olalım diye komşuculuk oynama derdine düşmez.
Çünkü sabah gider akşam gelir yada nöbeti olur ertesi gün uyur evinin işi olur çocuğu varsa çocuğunun bakımı olur, bence siz biraz gerçek dünyadan bakın. Tüm gün beraber olma derdine düşen insanlar boş insanlardır
Digerlerine biraz boş bulunup kayınvalidemgilin yaptıklarını anlatmıştım neyseki onlarda anlattıda kendimi salak gibi hissetmedim, haklısınız ama biraz susup dinlemek lazım, bende ögretmenim eşimle bizde çok bu konularda dalga geçiyoruz paylaşımlara bakıp bazen gülüyoruz falan vefa konusunda katılıyorum tayinci adamlarda bu duygu olmuyorNe bileyim ne iyi ne kötü hiç birşey anlatma. Eşin Evde işlere yardım ediyorsa söyleme, ne bileyim belki horluyordur anlatma, annesine düşkündür falan hiç söyleme bilebire bin katarlar kendi eşlerine anlatırlar. Biri bana eşiyle ilgili bişey anlatınca adamı görüyorum aklıma ilk o geliyor samimiyete hiç gerek yok. Bende öğretmenim valla okulda polis asker eşlerini pek ciddiye almıyoruz yanliş anlama. Tayin isteyip gidiyorlar vefa falan da yok yani gününü geçirip gidiyor
X’te bolca dalga konusu oluyor, sadece orada da değil benim arkadaşlarımdanda dalga geçen var, mesela örnek vereyim kız nöbetten çıkmış uyuyacak bunu diyor karşısındaki bizde akşam nöbetteydik diyor,ben sizin kadar bilgili degilim asker eşlerinin nöbet tuttuk dedigini bilecek kadar, tüm gün beraber olma derdine düşen kişi ben degilim okuma anlama konusunda iyiyseniz saglıkcı hanfendi
Aslında eşler konusunda haklısınız komutanım dedigi adamla oturup okey oynarsa ertesi gün ciddiyet olmaz ama eşler arasında bilemiyorum çok saçma geliyor rütbesi düşük olanın karısının yaşama hakkı havalı hakkı yok gibi davranıyorlar, neden rahat edemem ki illaki karşılaşırım diyemi?Bol daireli askeri lojmanlarda rutbeye gore bloklarin ayrildigini, pasalarin koca sitede mustakil veya benzeri evlerde yasadigini dusunecek olursak (ornegin Ankara Guvercinlik lojmanları boyleydi, hala boyle mi emin degilim tabiki) rutbecilik oynamalari pek sasirtici gelmiyor bana.
Ayrica, rutbecilikte olmak zorunda cunku askerlik dedigimiz meslek iltimasi kaldirmaz, haliyle ailesel yakinliklar mesleki sinirlari ortadan kaldirmamali diye dusunuyorlar ki bence haklilar, mesaide emir komuta zinciri uyguladigin adamla aksam evde pişpirik atmak cok dogru olmayabilir.
Konu sahibi T tibitii 4 dairelik lojmanda insanlarla muhatap olmazsaniz cok rahat edemezsiniz gibi geliyor bana.
Yani kucucuk yer, muhtemelen kapali bahce icindesiniz, lojman dediginiz yer toplam 4 aileyi barindiriyor, ben bu kadar az kisi varken surat asmayi, mesafe koymayi beceremezdim mesela, 10-15 daire olsa mesela 1 tane komsu edinirdiniz digerleriyle hic muhatap olmazdiniz, boyle bi opsiyonunuz olurdu.Aslında eşler konusunda haklısınız komutanım dedigi adamla oturup okey oynarsa ertesi gün ciddiyet olmaz ama eşler arasında bilemiyorum çok saçma geliyor rütbesi düşük olanın karısının yaşama hakkı havalı hakkı yok gibi davranıyorlar, neden rahat edemem ki illaki karşılaşırım diyemi?
yaz mevsimi okullar tatil ögretmen olanlar için, saglıkçı olan hemşire köyde saglık ocagında çalışıyor digeri ev hanımı ama oda saglık mezunu genelde şu sıra evde herkes okul zamanıda benim haftada 3 gün dersim var beden egitimi olan arkadaşın 4 yine çogu zaman evde herkes maalesefX’te bolca dalga konusu oluyor, sadece orada da değil benim arkadaşlarımdanda dalga geçen var, mesela örnek vereyim kız nöbetten çıkmış uyuyacak bunu diyor karşısındaki bizde akşam nöbetteydik diyor,bu ve bunun gibi şeylerden bahsediyorum.
Hepiniz okumuş çalışan kadınlarsanız nasıl öğlen kahve içip akşam yine beraber olabiliyosunuz orasını anlamadım.
haklısınız 7 ay konuşmadım ama dek gelmemek içinde akla karayı seçtim çok zordu ama dediginizi uygulayacagımYani kucucuk yer, muhtemelen kapali bahce icindesiniz, lojman dediginiz yer toplam 4 aileyi barindiriyor, ben bu kadar az kisi varken surat asmayi, mesafe koymayi beceremezdim mesela, 10-15 daire olsa mesela 1 tane komsu edinirdiniz digerleriyle hic muhatap olmazdiniz, boyle bi opsiyonunuz olurdu.
Ben olsam politik davranir, etliye sutluye karismadan sinirlari astirmadan gorusmeyi de kesmeden bir orta yol bulurdum.
O zaman içlerinden birini seçin tek onla samimi olun en azından diğerlerine vakit kalmaz, bahane olur. Siz biraz soğuk durursanız önce merak edip eşelerler ama sonra anlarlar zaten belli süre sonra tayin olup gelen giden değişiryaz mevsimi okullar tatil ögretmen olanlar için, saglıkçı olan hemşire köyde saglık ocagında çalışıyor digeri ev hanımı ama oda saglık mezunu genelde şu sıra evde herkes okul zamanıda benim haftada 3 gün dersim var beden egitimi olan arkadaşın 4 yine çogu zaman evde herkes maalesef
Ayyy hiç sevmem böyle ilişkileri mide bulandırıcı vıcık vıcık..Arkadaşlar merhaba ben 1 yıllık evliyim bir köyde lojmanda kalıyoruz eşim askeri personel karakolun içinde 4 daireli lojman ilk taşındıgım zaman karşımdaki ve onun üstündekiyle samimi oldum, fakat birisi özellikle çok fazla insanı demorilize ediyordu mesela kendisine birşeyler verdim tabakları kapıya bırakıp sms atmıştı, sonra sürekli rütbecilik yapıyordu hepimizin eşi astsubay uzman eşlerini küçümsüyordu çok şaşırmıştım, bir kerede kız kıza merkeze gittik beni dışladılar ben yokmuşum yanlarında kuyrukmuşum gibi ki zorla çagırmışlardı neyse, ben görüşmeyi kestim kasım gibi bu aya kadarda evde kendimce vakit geçirdim hiçte sıkılmadım,1 tanesi tayin oldu gitti neyse yeni komşular geldi tanıştım kahve içtim falan ama istiyorlarki sabah akşam girelim çıkalım yeni gelen ikisi öglen birlikte şimdi akşamda birlikte, digeri diyorki ben burda bir aile olalım birlikte yemekler yiyelim mangal yakalım falan filan neyse öglen kahve içtim akşam yine çagırıyorlar tamamen iletişimi kesmek istemiyorum ama pekte sağlıklı gelmiyor bu durum ne yapmalıyım nasıl yol izlemeliyim?
Ay bu ciddi mi hahahahdashdahsdhasdas
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?