komşularımı hatalarından döndürebilirmiyim.

willedwoman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
1.334
2.689
83
39
günaydın arkadaşlar,

direk konuya gireyim biz mahallede çok samimi 3 komşuyuz yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez öyle fedakar insanlar ki benim için canınızı verin desem eminim düşünmeden verirler. iki komşumda kocalarından yana sıkıntılılar. birinin eşi çok bencil şiiddet uygulayan biri diğerinin eşide çok vurdumduymaz ve umursamaz. ancak eşlerinin bu halde olmaları onları yaptıkları hataları kabul ettiremez. 2 yıldır çok samimiyiz. ama 1 hafta önce öğrendim. bunlar internetten sürekli başka erkeklerle tanışıp göürşüyorlar. bir haftadır duyduklarım beni şok ediyor. üstelik görüştükleri erkekler evli. 4 -5 ay görüşüyorlarmış hatta adam eve bile geliyormuş. cinsel anlamda birşey yaşamıyoruz diye yemin ediyorlar sadece kahve içip sohbet ediyorlarmış. ben yapmamaları gerektiğini söyledim. ikisininde birer kızı var onlara kötü örnek olmayın dedim. ama kafa dağıtıyoruz dediler. ve ben iki sene bu durumu hiç farketmedim. aramızda tamamen güven oluştuktan sonra anlatmaya başladılar. alışveriş yaptıkları esnaflarla bile arayı bulmuşlar. ben bu durumdan çok rahatsız olmaya başladım. artık bende biliyorum diye yanımda çok rahat davranıyorlar. ben ne yapmalıyım bir anda dostluğumuzu kestirip atamıyorum bana öyle çok yardımları öyle çok fedakarlıkları olduki. onları bu yanlıştan döndürebilirmiyim. bu durum beni çok rahatsız ediyor. inanın artık eşimi bir şekilde ikna edip o mahalleden taşınmayı bile düşünüyorum. eskiden onlarla alışverişe falan çıkmayı çok severdim ama artık tedirgin oluyorum. sizce ne yapayım.

Sessizce uzaklasin. Zira onlar kendilerini haklı görüyor bunda bir yanlış olduğunu dusunmuyolar. Yazık günah zina Edip çocuk yetiştiren anne babalara yazıklar olsun.
birinin kızı 7 yaşında. olur olmaz herkezi evine alma dedim ya adam çocuğuna bir kötülük yaparsa dedim. iyice tanımadan evime davet etmem dedi

yavaş yavaş uzaklaşmak istiyorum. ama ben gitmezsem onlar bana geliyorlar.
Yavaş yavaş olmasına gerek yok,yüzlerine "Arkadaşlar yaşadığınız hayat sizi ilgilendirir ama ben kendimi bu arkadaşlıkta artık iyi hissetmiyorum,görüşmesek daha iyi" diyebilirsiniz,eminim tek kaygıları "ya sağda solda konuşursa" olur.

Sizin konularinizda hep bir uc oluyor
Bu komsular icin kizlari var demissiniz hani su kiz cocuguna daha kucucuk olmasina ragmen cok kotu davranan hicbir sekilde sevmeyen komsunuz vardi konu acmistiniz o anne bu kadinlardan birimi
yok canım o üst katımdaydi bunlarla binalarımız karşılıklı. o kadınla epeydir görüşmüyorum.

Belli etmeden mesafe koyun,onlarin kendi hayat tarzlari bu demek ki. Size de uygun degilmis. Yuzeysel gorusun,merhaba merhaba seklinde

O kocasından şiddet gören komşumuzun kocası görse denk gelse Allah korusun kan çıkar normalde döven bu sebepten öldürür saniyorum. Madem çocuk dogurmayin deli oluyorum boylelerine kendi zevk sefalarindan çocuklarının hayatlarını mahdecekler,i adamlara ayıracağı vakti evlatlarına ayirsa eminim ülkemiz geleceği için daha faydalı nesil yetişir.

O cocuk icin birsey yaptiniz mi?Burada konuyu kapattirip gitmistiniz
bi başka konumdada yine biri sormuştu onada yazmıştım. sosyal hizmetlerden eşim bi tanıdık buldu sordu oda bi görüntü falan alırsanız. ilgilenirler yoksa ilgilenmezler demiş. ve öylece kaldı malesef bişey yapamadım. bi kere sosyal hizmetleri aradık gelen giden olmadı.

bunu bende söyledim ateşle oynuyorsunuz eşiniz duyarsa öldürür dedim duymaz diyorlar.

Duydugum an gorusmeme selam vermeme sebebi benim icin.
Sokakta yan yana dahi yurumem birileri sizide onlar gibi zannedebilir.

Evli kadinlar evli erkeklerle bana gore degil ahlaksizlik.
evet bende bu yüzzden artık onlarla alışverişe gitmekten tedirgin oluyorum. hep bir bahane uyduruyorum. ama bu durumdan haberim yokken çok giderdim

evet bende bu yüzzden artık onlarla alışverişe gitmekten tedirgin oluyorum. hep bir bahane uyduruyorum. ama bu durumdan haberim yokken çok giderdim
Bilmediginiz zaman icin size birsey diyemem ama bundan sonrasi icin dikkat edin.
Bahane degil nedenini soyleyin.

Valla aranızı öyle bozmalısınız ki O konu yüzünden olduğunu anlamamalılar yoksa size veya çocuğunuza da zarar verebilirler.
Yani dikkatli olun nerdeyse hergün böyle haberler okuyoruz bu tarz bilgiye sahip olan kişiyi başkasına anlatır diye Ona zarar veriyorlar.

haklısınız bunu bende düşündüm. o nedenle eşimi ikna edip o mahalleden taşınmak istiyorum.

Gorusmeyin. Ama bence bahane uydurun sebebi hakkinda..bu tip insanlar tehlikelidir bence. Camurlarini size bile sicratirlar...
en çok şaırdığım ben ikisene nasıl farkına varamadım. hatta bir ara annem bana kızım onlar bana garip geliyorlar. bir tuhaflık var uzak dur dedi. ama ben ozaman anneme kızmıştım. sende herşeyde bir tuhaflık buluyorsun neyi var insanların diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…