Komşularimiz

ozge00gul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2016
73
41
88
Bazı komşular kapı önünde sürekli oturuyorlar ben dışarı oturmaya çok cikmiyorum beş yaşında çocuğum var.komsular benden 10 yaş büyük çoğu.cok kafa dengim değiller ama arada bı çıkıp oturuyorum yanlarında.yinede çıkınca laf sokuyorlar alaycı davrananlar var.evde ne yapıyor musum çocuk camdan bakıyormuş sanki hapishanede gibiymis.ben dışarı cikiyorum gezmeye de gidiyoruz.ogluma göre çocukta yok oynayacak.bi tane var hırçın onlada oynamasını istemiyorum.yani kısaca arkamdan da konuşuyorlar çıkmıyor diye.neden, işleri benmiyim başka çıkmayanlar da var.bu insanlara nasıl davranmalıyım.siz çıkıp hergun oturuyormusunuz kapionunde komşularla.,?

Cidden bunu dert edecek kadar dertsiz misiniz? Konuşsunlar ne olacak?

Ömrümde kapının önünde oturmadım, kapı önünde oturulmaz zaten çok çirkin bişey. Gecekonduda yaşamıyoruz.

Apartmanın bahçesinde bank var, oraya oturur bazen kadınlar ona bile uyuz oluyorum ben, balkonları yok heralde diye söylene söylene geçiyorum. Cidden sokakta oturmayın hanımlar, sokakta oturulmaz...

Cocuklarim küçük (3.5 yas ve 16 aylik) parka çıkarsam bile peslerinde geziyorum (oyunlarina mudehale etmeden tabii ki) oyle oturup da kimseyle konusmaya firsatim olmuyor. Olsa da konusmayi tercih etmem herhalde. Kimsenin hayat derdini dinleyecek kafam kalmadi doldum. Komsulariniz icin yasamıyorsunuz hayati, ne soylerlerse soylesinler. Size laf tasiyan kisiyle iletisiminizi keserek baslayabilirsiniz bosvermeye.

niye bunu bu kadar dert edindiniz ki, konuşsunlar duymazdan gelin. milletin ağzı torba değil..
kapı önüne çıkıp oturmadım hiçbir zaman, bizim de şu an üç dört yan apartmanın önünde beş altı teyze çıkıp oturuyor. ordan geçerken bile rahatsız oluyorum.

Bu insanlara aldırmayacaksınız kendi doğrularınıza işinize bakacaksınız yanlarına gidince de he he deyip geçeceksiniz bence böyle

Hiç oturmam. Kimse de oturmaz bizim burda. Otursalardı da oturmazdım. Muhtemelen arkasından konuşulan ben olurdum. Hiç de umrum olmaz. Konuşsunlar size ne?
Boşverin ne derlerse desinler.

Çalışmayan kadınlar meşgul olmadıklarında dedikoduya sarıyor benim çevreden biliyorum. Kafaları bomboş olunca dedikodu meşgale oluyor.
Takmayın orda size demeseler bile konuşuyorlardır zaten bu tipler hep birbirlerinin arkasından konuşurlar.

Ruhlarındaki gecekondu hayatını bulunduğu her yere taşiyabilecek insanlar var maalesef..

Mis gibi evimi bu tarz insanlar yüzünden kiraya verip daha nezih bir semte geçtim. Oysa ki evimi ilk aldığım senelerde en beğendiğim semt o bölgeydi o kadar sakindi ki..

1 tane Pembe geldi binaya Cennet Mahallesine çevirdi etrafı o bir kişi yetti. Çoluk çocuk curcuna

Cemre toprağa düştüğü gibi bizim apartmanın yanına ilk sandalye düşer bayılır kadınlar oturmaya. 25 senedir aynı apartmandayiz, annem bir kere inmemistir. Ayrıca mahalleli ev gezmesini, günü çok sever, yine 25 yıldır annem toplu komşu ziyaretine katılmamıştır (cenaze ve mevlutler hariç). Mahalleli de arkasından konuşuyordur elbet ama kimse yüzüne bir şey demeye , laf sokmaya falan cüret edemedi bunca senedir. Sizin de yüzünüz yumuşak olmasın. Maden onlarla takilmiyorsunuz,size laf söyleyecek yakınlıkları da olmasın.
Ben - özellikle lise /üniversite döneminde ne zaman süslenip evden çıksam mahalle kadınlarından 'nereye boyle' cümlesi duyardım, ne zaman geç dönsem mahalle kadınlarından 'nereden boyle' cümlesi duyardim. Hiçbirine cevap vermezdim:) kafamla selam verir geçerdim. Böyle böyle kimse bana bir şey sormamaya başladı, on yıldır kafam rahat :)
Arkamdan konuşuyorlar mıdır? Bence konuşmuyorlardir, sorunlu evcil hayvan meselesi olunca hep yardım ediyorum,seviyorlardır bence beni. Çocukluğumdan tanıyorlar. Ama konuşan da konuşsun, çok da umrumda değil yani siz de sallamayin, yüzünüze demesinler kâfi

Bunun nesini dert ettiniz anlamadım?
Kapı önü dediğiniz bildiğin apartman girişimi?
Yada sitede kamelya gibimi?
Yani eğer kapı girişiyse orda oturulması çok çirkin zaten, giden geleni gözetlemek milletin dedikodosunu yapar gibi
Diğer türlü bahçe içinde oturma alanı-oyun alanı varsa gayet oturulur, ama kafa dengi kimse yoksa kimle neden oturasınız orası ayrı tabii

Sokakdaki cafeler, dondurmacılar vs buna dahilmi?
Parklar, piknik alanları vs?
Ben evimin balkonnda oturmak istemiyorum mesela herzaman arkadaşlarımla dışarda buluşup oturmak istiyorum. Bunun uygun olmadığını şimdi öğrendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…