komsularimizi bizim hakkimizda konusurken duyduk

acembuselik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.665
1.021
158
yeni evliyiz. 1.5 ay oldu. bina komsularimdan ev gormeye falan gelen olmadu gecen iki kisi asure getirdi. bende cekindim hic birine gidemedim calismaya ama hepsi birbiriyle samimi. ben sinava calistigim icin gece bazen sabahliyorum esimde polis gececiydi dun sabahladim sabah uyuyorduk baya zil calmis sonda esim yetismis ama acmamis pijamaylayim diye kapida konusurlarken duymus onlar hic kapiyi acmiyo demis biiri gecen asure getirdim acmadilar demis digeri de onlar calisiyo falan demis. evet esim evde olmadiginda ben oturdugum odanin kapisini bile kitliyorum aileme de soyluyorum esim evde yok gelcekseniz haber verin diye ve acmiyorum kapiyi ben evdeyken bir kere hirsiz girmisti o yuzden korkuyorum gecen aksam caldilar kapiyi ve ben acmadim. sizce onlara karsi soguk gorusmek istemeyen imajimi uyandirdik da onlar kapiyi acmiyo diyolar

yeni evliyiz. 1.5 ay oldu. bina komsularimdan ev gormeye falan gelen olmadu gecen iki kisi asure getirdi. bende cekindim hic birine gidemedim calismaya ama hepsi birbiriyle samimi. ben sinava calistigim icin gece bazen sabahliyorum esimde polis gececiydi dun sabahladim sabah uyuyorduk baya zil calmis sonda esim yetismis ama acmamis pijamaylayim diye kapida konusurlarken duymus onlar hic kapiyi acmiyo demis biiri gecen asure getirdim acmadilar demis digeri de onlar calisiyo falan demis. evet esim evde olmadiginda ben oturdugum odanin kapisini bile kitliyorum aileme de soyluyorum esim evde yok gelcekseniz haber verin diye ve acmiyorum kapiyi ben evdeyken bir kere hirsiz girmisti o yuzden korkuyorum gecen aksam caldilar kapiyi ve ben acmadim. sizce onlara karsi soguk gorusmek istemeyen imajimi uyandirdik da onlar kapiyi acmiyo diyolar
Kapiyi caldilar acmadim diyorsunuz konusmalari normal ne bekliyordunuz ki... kapıyı acmazsaniz soguk oldugunuzu da düşünürler zaten konusmadan iletisim de kurulmaz bunu neden dert ettiniz onu da anlamis degilim...

Kapıyı açmazsan tabi laf yaparlar.
Eşinin polis olduğunu biliyorlarsa zırt pırt zile basmamaları lazım ayıp...
Kötü bişey dememişler aslında alınma, evde olduğun zaman aç kapıyı. Onlar şimdi sana gelmek isterler sonuçta apartmana yeni biri gelince ziyaret edilir, hoşgeldin denilir.

bana komsuluk etmek guzel birsey gibi geliyor. tabi guvenilcek insanlarla karsilastirsin allah ama bnce komsularinizi bir tanimayi deneyin, nihayetinde basiniza bise gelse en yakininizda onlar var. soguk olmayin derim.

Evde oldugunuz ve duydugunuz, dahası kapıda onların olduğunu duydugunuz halde kapıyı acmamışsınız alenen görüşmek istemiyoruz demişsiniz. Dedikodu değil yaptıkları fikir beyan etmişler sadece.

bana komsuluk etmek guzel birsey gibi geliyor. tabi guvenilcek insanlarla karsilastirsin allah ama bnce komsularinizi bir tanimayi deneyin, nihayetinde basiniza bise gelse en yakininizda onlar var. soguk olmayin derim.

ben yan komsumla iyiyim tek o tanisti bizimle tanisirken falan sagolsun yardimci oldu ama sadece bi kere acmadim o da 22:30 da asure getirecekleri gelmedi aklima :)) esimde ben yatiyodum kadinlarin karsisina pijamayla cikmak istemedigi icin acmamis sabah ben binada karsilastikca selam veriyoeum konusuyorum ama esim cogunlukla gunduzleri evde oldugundan davet edemedim

yoo, ne varki bunda. Takmayin kafaya.
Ben de bir sey dediler sanmistim basliginiza bakip.

diger arkadaslara da yazdim size de yazayim saat 22:30 du o gun asure gtirceklerini tahmis edemedim :))

Aşûreyi akşam yaptıysa o saatte getirmiştir 12 de değil sonuçta

Çok abartıyorsunuz kocanız pijamayla kapıyı açmıyo siz oturduğunuz odayı bile kitliyosunuz
Evde takım elbiseyle oturmuyo kimse

1.5 aylık evlisiniz müsait olduğunuz bir gün komşularınızı kahve içmeye davet edebilirsiniz tanışmak amaçlı,biz de yeni gelinin evinde gelin Mevlüt'ü olur o Mevlüt'e komşularda davet edilir gelinin komşuları tanışma,kaynaşma aşamasından.

Kulaktan kulaga konusmamislarki, kapiyi acmadiginizi söylemişler. :)
O asure getirenlere sizde bir ikramda bulunursunuz, ayak ustude tedirginliginizi anlatirsiniz.

Bu arasa hirsiz girmis bir evde kapiyi kapatip oturamazdim ben, sesleri daha rahat duyabilmek acisindan.

Ben pek komşuluğu sevmem ama onların söylediği dedikodu değil arkadaşların dediği gibi, yine de mesafeli olmak istiyosan gidip-gelme istemiyosan karşılaştığında ayaküstü sohbet edersin olur biter,

Siz evdeyken nasıl hırsız girdi anlamadım eşiniz gece nöbette oluyorsa ışığı açık bırakırsınız değil mi zannetmem yokken kapatıp uyuduğunuzu gündüz girmesi zaten olası değil. Bu bana inandırıcı gelmedi ayrıca gündüz vakti oturduğunuz odanın bile kapısını kapatıp oturmak nedir tek siz misiniz eşi çalışan gündüz evde tek olan komşulara kapı açmamak abartı yani. Sabah gelseler müsait değilsiniz akşam gelseler o saatte gelinir mi herhalde kim o diye sormak zor değil. Bu durumda yalan konuşmuş olmuyorlar ki takıyorsunuz kafanıza madem dert edeceksiniz yapmayın o zaman açın kapıyı. Sonra açmıuyorlar dediklerinde de ay laf dediler demeyin. O çalana da açmamışsınız sonuçta değil mi kimseye de açmamışsınız eh kadında onlar kapı açmıyorlar demiş yalan mı değil o zaman neden alınıyorsunuz. Gören de iftira attılar zanneder hiç mi sıkılmıyorsunuz tüm gün evinizde tek başınıza bir ihtiyacınız olsa kimse bakmayacak valla bence apartman sakinleriyle aranızı iyileştirin komşular çağrılmadığı kapıyı açmayan birine hoşgeldine gider mi hiç.

diger arkadaslara da yazdim size de yazayim saat 22:30 du o gun asure gtirceklerini tahmis edemedim :))

Hee hırsızda herkesin oturup tv syrettiği bir saatte girer zaten. Kim olabilir ki açmıyorsunuz. Bari bahaneleriniz biraz mantıklı olsun. Çok mu zor kim o diye sormak tanımadığınız açıklama yapamayan biriyse zaten açmazsınız. 22.30 da hırsız girmesini ilk defa duyuyorum hem de ışığı yanan eve.

Bu kadar ürkek olmayin. Komşuluk yapmak iyidir. Zaten olani konuşmuşlar kotu bir şey dememisler.

Ornegin geçen aptda doğal gaz sizintsi varmis ben kokuyu aldim ama onemsemedm kulaklık vardi kulağımda da kapiyi calsmislar duymamisim sonra annemleri aramislar telefonla aradilar oyle sokağa cikiverdim yoksa ruhum duymayacakti.

Hee hırsızda herkesin oturup tv syrettiği bir saatte girer zaten. Kim olabilir ki açmıyorsunuz. Bari bahaneleriniz biraz mantıklı olsun. Çok mu zor kim o diye sormak tanımadığınız açıklama yapamayan biriyse zaten açmazsınız. 22.30 da hırsız girmesini ilk defa duyuyorum hem de ışığı yanan eve.

20.00 'da balkonumuzdan tam içeri girmek üzereyken yakalamıştık.
Üstelik 2 odanın da ışığı yanıyordu.
Ben yadırgamadım,gözleri dönmüşse zaman önemli değil.

Back
X