Komşularınızla aranız nasıl? komşuluk yapıyorlar mı?

tercih meselesi bu dediğiniz gibi ama herkesin dünyası yaşantısı istekleri bazı ihtiyaçlarıda beraberinde getiriyor ben bir insanla sohbet muhabbet dertleşmek ihtiyacı hissediyorum açıkcası..

Sırf bu yüzden kk ya üye oldum.
Bu site beni rahatlatıyor.

Ay masAllah saglicakla kucagina al bebegini insaAllah :)
O zaman 5 ay daha sabret diyorum sana.
Cünkü bebegin olunca zaten o sana yetecektir

Ben de baska sehirden geldim ailemiz akrabamzda memlekette.komsularim ve esim sayesinde yalnizlik cekmedim..samimi arkadasim var apartmanda.ilk adimi ben attim ama geldigimde.sonra devami geldi ve arkadasimin cevresiylede tanistim hep.kisa surede cok arkadasm oldu bu tanimadigim sehirde..

KK de bende bir cok seyimi paylasiyorum.
Allah razi olsun burda ki arkadaslarimdan.
Fakat insan yüz yüze konusabilecegi birilerine ihtiyac duyuyor.

Yani yanlis anladiysam kusura bakmayin ama hic mi arkadasiniz yok?
Yoksa sadece komsuluk babinda mi yok?

Bu arada bebişin sağlikla gelir inşaallah...ben bebişimden sonra daha arar oldum komşuluk ilişkisini çünkü eve tıkılıp kalıyosun

Hayır hiç arkadaşım yok.
Zamanın da toplu temizlik yaptım,kafam rahat.
Ama kk da var,özelimi paylaştığım,gır gır şamata yaptığım.

bende ist avrupa yakası.sizin yaşlı teyzeler bizde çoğumuz aynı yaşlardayız yani ama ona rağmen kimse birbirley komşuluk yapmıyor..sizin yine arkş falan geliyo benim oda yok..aileme uzağım eski çevreme.

Hayır hiç arkadaşım yok.
Zamanın da toplu temizlik yaptım,kafam rahat.
Ama kk da var,özelimi paylaştığım,gır gır şamata yaptığım.

Hmm gecerli sebebleriniz oldugundan eminim.
O zaman iyi ki kadinlar kulubu var diyelim

benide rahatlatıyor o nedenle burdayım ama yüzyüze konuşabileceğim biri lsa sanki daha iyi olurdu burda bi derdini yazıcan çoğu zaman cevap bile gelmediği oluyor yada geç geliyor tabiki iyiki de var bu site hakkını yemeyim.
Ay masAllah saglicakla kucagina al bebegini insaAllah :)
O zaman 5 ay daha sabret diyorum sana.
Cünkü bebegin olunca zaten o sana yetecektir
evt sanırım en iyi arkadşım kızım olacak inşallahh o zaman inşallah kimsenin yokluğunu hissetmem umarım
siz şanslısınız herkes sizin gibi şanslı olamıyor kıymetini bilin..
Bu arada bebişin sağlikla gelir inşaallah...ben bebişimden sonra daha arar oldum komşuluk ilişkisini çünkü eve tıkılıp kalıyosun
çoğu kişide çocıuğun olunca kimseyi aramazsın çocuktan vaktin kalmaz diyor bilmiyorum.

Cnm ılk evım baya luks bır yerdeydı herkesın burnu havada bı h.g dıyen olmamıstı kı ceyızlerımın geldıgını gorduklerı halde kı komsuluk cok onemlıdır benım ıcın ıkı ay once o evımızı satıp baska yerden ev aldık ınan daha esyalarım tasınırken yemkler caylar hosgeldınler yardımlar havada ucuyordu hergun kım ne yapsa getırır bı tabak yenı mahallemı cok sevıyorum valla

bende ist avrupa yakası.sizin yaşlı teyzeler bizde çoğumuz aynı yaşlardayız yani ama ona rağmen kimse birbirley komşuluk yapmıyor..sizin yine arkş falan geliyo benim oda yok..aileme uzağım eski çevreme.

Hımmm ben anadolu yakası..annemler avrupa yakasındalar..bizimde üst kata yeni evli bi çift taşındı ama kız pek bi havalı selam verip gülümsüyorum ama çok soguk bi sekilde selam verip gidiyo kalıyorum bende öylecene neyseki ben kiracıyım bi dahaki evi komşulara göre kiralıcam

ne güzel ne mutlu size,sizin adınıza sevindim.biz orta halli bi yerde oturuyoruz zengin ve lüks bir yer olsa evet burnu havadalar kendini beğenmişler dicem ama oda yok..

ben ev sahibiyim taşınmamda çok ama çok zor ben kaldım burda senin yine bir şansın var.

Bugün sohbete gittim de kızlar. Hocamız tam da komşuluk hakkından anlatıyordu ve şu hadis-i şerifi söyledi Efendimiz buyurdu ki : "Cebrâil bana komşu hakkında o kadar çok tavsiyede bulundu ki; ben (Allah Teâlâ) komşuyu komşuya mirasçı kılacak zannettim."

Ama artık o eski komşuluklar yok.Annelerimizin nenelerimizin zamanlarındaki komşuluklar.BEnim binamda kayınvalidem ve ev sahibimiz var ama ev sahibimizde öyle ben kadına ne yapmışsam benimle konuşmuyor.Kayınvalidemle de öyle aynı ama bana göre daha iyiler. bir iki aya kadar annemlerin oraya taşınacağım ve inşallah orda olur komşularım bina yeni yapılıyor herkes yeni gelecek yani hepimizin ilişkileri yeni başlayacak ondan güzel olacağını düşünüyorum.Zaten annemin arkadaşlarıyla da aynı binada olucağım nasipse ordan umutluyum komşuculuğa :))

sizin yine ihtimalleriniz var......

en ust katta kopekli bir adam yasiyor karsisinda kim var bilmiyorum
alt katina yonetici ve esi karsisinda yine kim var bilmiyorum
. katta sarisin bir kadin ve bir bebek muhtemel bir de koca var tanimiyorum karsisini yine bilmiyorum
karsimda bir bekar polis oturuyor.

Polis iyi adam ama kadin olarak arkadas olamiyorum cekiniyorum ve acikcasi ne kadar dogru bilmiyorum. Benim ihtimalim aile ile var onlarda kendi halinde hatta biri olabildigince gicik.

komşuluk ilişkisi çokk önemli benim eski apartmanımda komşularım vardı hele birisi var ki deli etmişti beni çok çektim ondan.
Bu siteye taşınınca ilk zamanlar kimse yoktu sadece karşı komşu merhaba hoşgeldin demişti.Aylar sonra alt komşum 2.kattaki ve 10.kattakiler hoşgeldine geldiler hediye alıp.Sevdim birçoğunu ama en çok 2.kat ve alt komşumu daha samimi buldum kahve içmeye gideriz muhabbetimize doyum olmuyor Allah bozmasın.Yardım ederim gerekirse,yaptıklarımdan tabak yapıp gönderirim onlar da aynı şekilde.
Sen de inşaallah bulursun canım gönlüne göre.Çocuğun olunca ihtiyaç duyacaksın arkadaş isteyecek.

komşuluk eskidenmiş şimdi nerde öyle komşu biz bile kimseyle görüşmeyiz işi düşen gelir bizim apartada biz seçilmişim oturma gün biz davet edilmeyiz herkez kendi aleminde

benim apartmanım da da yok komşuluk ilişkisi üstelik ben diken üstünde yaşıyorum. konuşmayı selam sabah vermeyi bırakın kavga etmek için yer arıyorlar. parkelerin üzerini elektirik süpürgesi ile süpürmem yasak ses yapıyormuş rahatsız oluyorlarmış gündüz vakti hemde evi nasıl temizleyeceğimi şaşırdım valla. gündüz vakti misafirimin çocuğu birazcık koştu sonra çocuk oturdu çizgi film izledi misafirim varken üstelik şikayete geldiler mahçup oldum misafirlerime. komşuluk ilişkisi olmadığı için evde oturmaktan bunalıp kavga etmek için yer arıyorlar resmen ya.

komşularımız komşuluk yapacaklar da biz çalışmaktan onlara komşuluk yapamıyoruz malesef..aynı katta 4 daire var ve ben sadece karşı komşuyu tanıyorum..diğer katlardan bahsetmiyorum bile..taşınalı 2 yılı geçti..geçenlerde asansörde bi komşuyla karşılaştık da bize yeni mi taşındınız diye sordu

Benim komşularla vakit geçirecek zamanım yok. Hem güvenmem de kimseye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…