Komşularınızla aranız nasıl? komşuluk yapıyorlar mı?

ne demişler ev alma komşu al komşu komşunun külüne muhtaçtır onlar size bir adım geliyorsa siz onlara bin adım gidin bu benim fikrim komşu hakkı vardır

:) aynen banada iki yil sonra gelin olarakmi geldiniz hosgeldiniz demisti birisi ki yillardir evliyim

Bende yogun calistigim icin ki cogu oyle sadece mrb gunaydin iyigunlr vs.

Zaten mesafeli biriyim yapim geregi

Ancak cocuklugumdaki kapi onu mhalle komsuluklarini aramiyorda degilim

hiiiiç komşum yok .. yeni gelin geldim hoşgeldin demediler.. bi sütcüm var,sağolsun o da süt getirir gider

komşum yok hiç ama bu malesef benden kaynaklı soğukkanlıyım biraz hemen kaynaşamıyorum insanlarla ve çok sıkılıyorum alt ve üst komşularımla muhabbetim var sadece alttaki hiç gelmedi üstteki bi kere geldi ben hiç gitmedim annem yaşında kadınlar yaşıtım olsun istiyorum üsttekinin 1 kızı var benden 5 yaş küçük baya güleryüzlü muhabbet etcek biri ama kaynaşamadım şu an çalışıyo biz buraya taşındıktan bi kaç ay sonra başladı çalışmaya çalışmadığı süre içinde kaynaşabilseydik belki güzel olurdu

karşı binada bi kız var bizden bi kaç ay önce evlenmiş sanırım aynı yaşlardayız kendisiyle hiç konuşmadım ev sahibim anlatmıştı camdan falan bakarken görüyorum kendisini arada tanışabilsek diye geçiriyorum içimden sadece işte

sokakta yanından geçerken falan bakmıyorum kimseye baksam belki bi muhabbet olur
buralarda sokak oturması çok olur yazın tamda bizim kapının önünde oturuyolardı o zaman mecburen selam verdim iyi günler iyi akşamların dışına çıkmadı konuşmalrım dışarda oturmayı sevmem ama onlarla 1-2 kez otursaydım iyi olurmuydu bilmiyorum

bekarken aynı sokakta olduğumuz 2 arkadaşım vardı sürekli birbirmize gider gelirdik biri şu an şehrin diğer ucunda oturuyo her aklımıza estiğinde görüşemiyoruz diğeri başka şehirde okuyo hemde başka mahalleye taşındılar.. bir arkadışmda başka şehirde evli ayda yılda bir buraya gelcekte aile gezmesinden fırsat bulursa benimke görüşcek o yanımda olsaydı ne güzel olurdu
çok sıkılıyorum

Son düzenleme:
sizin daha da vahim var öyle tipler...sonuçta apartman toplu yaşam alanı tabiki dikkat etmek lazım ama çok aşırı herşeyden rahatsız olunuyorsa müstakil evlerde otursunlar..
inşallahh bende birgün taşınırsam belki iştee..
çalışanlara lafım yok zaten apartmanda tek karıkoca çalışan var selamlaşmıyorlar bile ama önemli değil..
Benim komşularla vakit geçirecek zamanım yok. Hem güvenmem de kimseye.
yoğun bir bayansınız olabilir tabiki..ama güven konusunda ben şöyle düşünüyorum yani komşuluk derkende her özelini her detayını anlatamak gerekmiyor belli bir mesafe koymak gerekir yinede...hem güvenmeyince de insan yalnız kalıyor...
ne demişler ev alma komşu al komşu komşunun külüne muhtaçtır onlar size bir adım geliyorsa siz onlara bin adım gidin bu benim fikrim komşu hakkı vardır
kesinlikle o deyimler çok doğru çok hak veriyotrum boşa söylenmemiş...ben çok adım attım onlara ama onlardan tek adım gelmed bende geri çektim kendimi artık çabalamıyorum..

evet benimde karşı binamda bizim gibi karı koca yaşayan var bayanla karşılaşıyoruz bazen balkonda camdan falan ama o çok soğuk tavırlar sergiliyor.yapacak birşey yok..Allahım herkesin karşısına kendi gönlü gibi insanları çıkarsın..

bende aynı dertten muzdaripim. artık kalmamış komşuluk filan heleki site ortamı ise gördüğüm sadece kapıcı asansörde karşılaşınca bile selam vermeyen tipler dolu yaaa bizde moderniz bizde çalışıyorum bu ne burnu havadalık anlayamıyorum bazen verdiğim selam yüzümde donup kalıyor artık çekinir oldum gözgöze gelmiyorsa karşımdaki selam vermiyorum. ist da doğdum büyüdüm ama akrabadan yakın komşularımız vardı annemiz biryere giderken emanet alır emanet verirdi insanların birbirine hürmeti güveni vardı. NELER OLDU BİZİM KÜLTÜRÜMÜZE ! AVRUPALAŞMAK BUYSA BEN KÖYLÜ KALMAK İSTİYORUM

kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum..sitelerde aslında komşuluk daha çok yapılıyor çünkü çardakta falan oturuyorlar...vs daha çok olur diye düşünüyorum..evt benim çocukluğum ve bekarken gerçekten akrabadan öte komşuluklarımız vardı halende varlarr vazıları taşınsa dahi görüşüyorlar..dediğiniz gibi artık yok o eski komşuluklar insanlar neden böyle oldu bilmiyorum..

malesef canım çardak da bile oturmuyor kimse. Bende yeniyim bulunduğum şehirde ve şehrin en lüks semtinde oturuyoruz çardağı filanda var sitemizin ama inip oturan görmedim kızıma arkadaş bile bulamadım bahçede oturcak

enteresan vallahi ne diyim lüks yerde otursan normal yerde deotursan insanın içinde olcak o..benim akrabamda lüks bi sitede oturuyor ama çok güzel komşulukları yazın çardakta toplanıyorlar herkes birşey getiriyor..kışında ne olcak kahve içmeye sohbete gidiyorlar birbirlerine ne güzel şeyler bunlar..

ben tam tersini gözlemledim küçük ve daha mütavazi yerlerde komşuluklar daha fazla oluyor burda bir burnu büyüklükmü diyim ne diyim anlayamadım. herkes çalışıyor herkezin işi gücü var ama bi tuhaf okulun aile birliği toplantılarında bile herkez birbiri ile yarışta sanki çocuklarının derslerinden çok aldırdıkları özel eğitimlerini gündeme getiriyorlar kimisi at binme kimisi bale kimisi altyapı futbol gitaR dersi piyano dersi.İNANAMADIM HANİİ ARKADAŞŞŞŞ ?

olmadıktan sonra küçük mütevazi yer diye tabir ettiğin yerde de olmuyor inan bana..öyle kategoriye sokma..çünkü bende orta halli normal mütavazı bi yerde bi apartmanda oturuyorum ama bu konuyu açtım düşün yani..olmadıktan sonra olmuyor..lüks yerlerdede yapıldımı yapılıyor komşuluk genellemeye girmiyor bu komşuluk işi...

off kızlar ben de İstanbul'dan Ankara'ya evlendim.benim de hiç kimsem yok.burda ankara buluşması olucaktı belki orda birileriyle tanışırım dedim.ona da kimse gelmicek sanırım.kimseden ses çıkmadı.geçen hafta karşı komşumun evinde yaşıtım olan bi bayanla tanıştım ama.şimdi evime mi çağırsam çaya kahveye bilemedim.valla aylardır kimseyle görüşmeye görüşmeye insan ilişkilerimde zayıfladı.o bayanın 2 çocuğu varmış.sanmam belki de vakit ayıramayaktır..inş ben de en yakın zamanda hayırlı bi komşu bulurum.

Ben de çok komşuluk yapamayanlardanım sanırım. Apartmanda gördüğüm herkese selam veririm. Misafirliğe gelmiş olsalar bile :) Çoğu zaman misafir mi komşu mu onu da anlamam ya o da ayrı :) Ama çardakta oturacak ya da akşam gezmeleri için hiç vaktim olmuyor. Çalıştığım için gündüz gezmesi zaten mümkün değil. Yapabilenlere ekstra hayranım.

bende aynı senin gibiyim canım gurbetteyim ve komşum yok daha doğrusu artık insanlık yok olmuş diye düşünüyorum neyse ki bebişin olacakmış canım rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin darısı bana ve tüm isteyenlere olsun inşallahbebeğim olsa ona da razıyım evde yalnızlıktan kafayı yemekten iyidir ama bebişimde olmuyorevde ölsem komşularımın haberi olmaz

kadınlar klubu buluşmasımı yazdığın..o karşı komşunda tanıştığın kişiyi davet et kafana uyduysa bence birşey kaybetmezsin..ilk adımı atmak lazım hoş ben attım bi işe yaramadı ama sende yarar belki..inş buluruz hayırlı komşu..
çalıştığın için senin normal durumun...vaktin olmaz ki zaten..
yurtdışın da mısın? benimde 3 yıl sonra olacak bebeğim inş..zaten bebek olunca zamanda ayrılmıyor sanırım bu işlere napalım seninde olur inş bebeğin en kısa zamanda da kimsenin eksikliğini hisssetmezsin..bende öyle diyorum evde bana bişey olsa ölsem günlerce gözükmesem kimse kapımı çalmaz..

yok canım yurt dışında değilim ama fark yok gurbette her yerde gurbetinşallah canım rabbim tüm isteyenlere hayırlı evlat versin inşallahhhhhhh

evet kadınlar kulübü buluşması.bakalım yakın zamanda olursa belki bi umut birileriyle tanışırım.bu arada evet karar verdim davet edicem o bayanı da.

Seni anlıyorum ben taşınalı 4 ay oldu tanımadım bilmediğim bi yere geldim. Ben çalışmıyorum da evdeyim. Eşim buraya uzak bi yerde çalışıyor Allah korusun bişey olsa eşim yetişemez komşular var bitek yardım isteyeceğim. Benim komşularım iyi samimiler ama kimseyle çok samimi olmaya gelmiyor. Birden dedikoduya başlıyorlar. Bide karadeniz insanının doğasından mı bilmiyorum da çok konuşuuorlar ya:):)

Ayni dertten ben de muzdaripim ben de gurbetteyim ne gelen var ne giden gelenler de mutlaka cikarlari için geliuorlar bi isleri oluyor yoksa kimsenin haberi yok dogum yaptim inan samimi zannettigim arkadaşım gelmefi bile ben de bu siteye uye oldum zamanimi boyle geciriyorum anladim ki esimden baska arkadasim yok artik da kimseyle gorusmuyorum kendileri bilir

Komsuluk muu ooda neymis :) ben komsularimin adini bile bilmem bir bucuk yildir burda yasiyorum sadece merhabaligim var apartmandakilerle.. bi bayan haric onunla ayakustu konusuruz okadar...

Kendini yalniz hissetmee
seni seven bi esin varsa yalniz degilsinn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…