Komşuluk iliskileri

Iadei ziyaret yapmadiysaniz eger gidip gelme olmaz ki. Siz gideceksiniz ki onlarda gelecek.

Muhakkak öyledir ama gitmem icin davet edilmem lazim. Ben geldim diyip gidemem ki : ) ben onlara su gün musaitiz gelin dedim, onlar bana hiçbir sey demedi. : )

Benim akrabadan yakın komsularim var
Kendimi bildim bileli komşuluk iliskim olmuştur komşudan öte aile dostluğuna cevirdiklerimizde oldu
bekarken annemlerle yaşarken gorustugumuz komşularla hala görüşürüm mesela

Zorunda değilsiniz ama iyisine denk gelince güzel oluyor
Ben insan severim misafir severim ağırlamayı severim bana gelinsin çok severim beni mutlu eder komşuluk ilişkisi

eltinin bir parmağı var gibi

Nereden anladınız? Ben de öyle dusunuyorum aslında. çünkü arkadaşları beni gorunce selam dahi vermez. Sanırım buraya gelmeden, kötü bir pr çalışması yapılmış hakkımda : )))))

Nereden anladınız? Ben de öyle dusunuyorum aslında. çünkü arkadaşları beni gorunce selam dahi vermez. Sanırım buraya gelmeden, kötü bir pr çalışması yapılmış hakkımda : )))))
ilk zamanlar kötülese de o insanlardan bazıları acaba neden bu kadar kötülüyor diye merak edip iletişime geçe de bilir.

Muhakkak öyledir ama gitmem icin davet edilmem lazim. Ben geldim diyip gidemem ki : ) ben onlara su gün musaitiz gelin dedim, onlar bana hiçbir sey demedi. : )
Bende kimseye size gelicem veya musaitmisiniz diyemem. Birgun denk geldiginiz birini kahveye cagirirsiniz. Geldiginde komsunuza soylersiniz. Cat kapi gidemediginizi cekindiginizi. Toplandiginizda benide cagirirmisiniz dersiniz. Ben aynen boyle yaptim. Simdi kendileri cagiriyorlar :))

Gelmişlerdir sonra sen gittin mi bilmiyorum seni beklemişlerdir.
Zorundas değilsin. Benim de pek komşu edinme huyum yok. Karşılaşınca konuşurum da öyle hemen geleyim gideyim ısınamam. Benim yaşlarımda olanlar var kafa dengim değil napayım. En iyi anlaştığım komşum annem yaşında. Bir onlarla gider geliriz. Onları çok emeği var bu konuda. Ne bileyim pek ihtiyaç hissetmiyorum. Şöyle kendi yaşımda arkadaş gibi olacağım birileri olsa güzel olurdu ama onda yok.

Gelmişlerdir sonra sen gittin mi bilmiyorum seni beklemişlerdir.
Zorundas değilsin. Benim de pek komşu edinme huyum yok. Karşılaşınca konuşurum da öyle hemen geleyim gideyim ısınamam. Benim yaşlarımda olanlar var kafa dengim değil napayım. En iyi anlaştığım komşum annem yaşında. Bir onlarla gider geliriz. Onları çok emeği var bu konuda. Ne bileyim pek ihtiyaç hissetmiyorum. Şöyle kendi yaşımda arkadaş gibi olacağım birileri olsa güzel olurdu ama o da yok.

bnmde bi kere hoşgeldine gelindi sonra bi daha cağırılmadm da cagırmadımda.
zaten akşam eve geliyorum eşimle oturup sohbet etmek dinlenmek varken hiç cazip gelmiyo komsularla ilgilenmek

Bu yapı meselesidir. Bazı kişiler sever etrafında çok insan olmasını geliş gidişi, bazıları da yalnızlığı..
Benim de apartmanda sıkı fıkı olduğum biri yok. Üst kat komşumla denk delince konuşuruz ama ikimiz de çalıştığımız için geliş gidişe fırsatımız yok. Evdeki vakitlerimiz kendimize yetiyor..

Zaten tüm vaktim çocuğuma ait. İhmal etmemek için çaba gösteriyorum evdeyken.. Komşum olmayan arkadaşlarım var arada bir onlarla bir araya geliyoruz.

Eğer etrafında insan istiyorsan yalnızlığı sevmiyorsan adım at. Kek, börek falan yap çal kapılarını çağır..

Simdi su an kirada bulundugum evde komsular yeni evliyken ve bebek dogduya geldiler ama soyle arkadas cevrem olmadi burda cogunlugu orta yas ustu ve yasli insanlar.
Simdi Allahin izniyle yeni eve gececegiz.burasi site ve komsu cok insallah kahvaltilara kahveye caya gidip gelecegim iyi komsularim olsun cok istiyorum.cunku 5.5 yildir yanlizliktan bunaldim.

komşuluk ilişkisi sevmem, çat diye kapımı çalıp hadi bir kahve içelim denmesine tahammül edemem, evde olduğum sürece bişeylerle meşgul ya da dinleniyor oluyorum çünkü.
4 yıl evde oturdum, kimseyle komşuluk yapmadım.

annem kapiyi calan herkese iceri gel diye israr eder... ev toplu daginikmi hic bakmaz ... annem sizin gibi olsaydi ne vardi

annem kapiyi calan herkese iceri gel diye israr eder... ev toplu daginikmi hic bakmaz ... annem sizin gibi olsaydi ne vardi

benim annem de öyledir ama evi hep topludur onun :)
ben bazen işten öğlen çıkıp geliyorum, çantamı bir kenara atıyorum, rahat bişeyler giyip kanepeye yayılıyorum, battaniyeyi çekiyorum, çekirdek çitliyorum döke saça, çay içiyorum bardağı sehpada duruyor, meyve tabağı içinde kabuklar falan, hatta ayaklarım sıcaklanıyor çorabımı yere atıyorum :KK70:
o anda kimseyi kabul etmek istemem açıkcası :KK53:

benim annem de öyledir ama evi hep topludur onun :)
ben bazen işten öğlen çıkıp geliyorum, çantamı bir kenara atıyorum, rahat bişeyler giyip kanepeye yayılıyorum, battaniyeyi çekiyorum, çekirdek çitliyorum döke saça, çay içiyorum bardağı sehpada duruyor, meyve tabağı içinde kabuklar falan, hatta ayaklarım sıcaklanıyor çorabımı yere atıyorum :KK70:
o anda kimseyi kabul etmek istemem açıkcası :KK53:

sabahin 10unda geliyorlar supurmeye zaman olmuyor ki toplu yoksa ...

Bu yasam tarzinizla alakali ama,
Kendim icin soylemem gerekirse evde yalnizken her an biri gelecek modda oturmayi sevmiyorum, netten dizi aciyorum battaniyemi cekip yatiyorum, uyukluyorum, ustum musait olmuyor, mutfakta yiyip ictiklerimi oylece tezgaha birakmis oluyorum, kizim da evdeyse her yer oyuncak dolu oluyor o modda biri kapiyi calsa uyuz olurum mesela, yuzumde yastik izi gozumu ovalayarak kapi acicam falan hic gerek yok.
Komsuluk yapabilmek icin bu konularda cok rahat ya da cok duzenli olmak lazim sanki...

Tamda böyleyim. Buyuzden komşuluk yapmiyorum. Zaten herkesle muhabbetim olamaz o ayri ama Mutfagim, oturma odam heran herşey yerli yerinde durmuyor benimde, duştan ciktiysam bornozla dururum keyif yaparim bir süre filan :D Ugraşamam yani heran biri gelcek veya cagiracak, yok ikramlik, yok çay, kahve...

Back
X