Komşuluk iliskileri

Anladığım kadarıyla komşuluk ilişkilerin iyi olsun istiyorsun.

Görüşmek istediğin komşularını bi iki kahveye ya da bi kek bi börekle çaya çağırmakla başlayabilirsin.
Bi kez almışsın sanırım. Tekrar çağır.

Aradan zaman geçince de sen söyle müsaitsen sana kahveye gelmek istiyorum diye.

Göremeyince kapısını çal.
İyi misin, göremedim seni. Hastalık falan yok di mi de.

Yaptığın kekten poğaçadan bi tabağa koy ver.

Kapına geleni içeri davet et.

Zamanla kafanın uyduğu birilerini keşfedersin.

Bahara doğru parka bahçeye çıktığında
Bol bol çevren olur.

Çocuğu olan birinin mecburen bile olsa görüştüğü olur yani.
Sen istemesen çocuk yanına başka çocuk istiyor.

Ve inan o zaman iki taraf da düşünmüyor
Ev mi dağınık
Oyuncaklar mı ortada diye.

Hanımlar, önce kendimden bahsedeyim size. Evleneli üç sene oluyor. Çevremden uzak bir yere gelin geldim. Burada hiç arkadaşım, komşum vb yok. Oturduğum sitede eltim de var. Eltimle uzagiz birbirimize. Pek gelip gitmeyiz. O yaklaşık on senedir bu sitede ve komşuları var. Komşuları benim yaşlarda. Eltimle mesafeli olduğum icin onun arkadaşlarıyla da görüşmüyorum. (Onlardan da bir adım gelmedi zaten) Onların disinda ki komşular da, bana gore yaşlı zaten. Yani yalnızım.

esim, bebeğim ve ben birbirimize arkadaş olduk : ) hafta sonları gezeriz, alışverişler yapar, oyunlar oynariz. Birbirimize yetiyoruz yani.

Sorum şu, acaba ben de eltim gibi komşu arkadaş edinmek zorunda mıyım? Burada kafa dengim kimse yok. Sitede herkesin gidip geldiği komşuları var. Bir ben böyleyim anladığım kadariyla. Anormal bir durum mu bu?

İlk geldiğimde, hosgeldine geldi birkaç komşu. En güzel sekilde ağırladım. Gayet guler yuzlu ve hos sohbettim. Sonra ne gelen oldu, ne giden ne de davet eden.
Onlar size hoşgeldin için gelmişler sıra sende gibi geldi bana onlarda senden bir adım bekliyor olabilirler

Ben de tıpkı sizin gibi hiç komşusu olmayan bir insanım.
Boşver takılma herkesin komşusu olmak zorunda degil.
Eşin ve çocuğunla vakit geçirmenin tadını çıkar

Yaşı sizden büyük olanları neden eliyorsunuz?

Benim iki tane öyle komşum olmuştu, hem muhabbetleri çok tatlı oluyor, hem dedikodu olmuyor, hem de kıyaslama vs olmuyor. Bir de çocuk severlerse oh oh.

Beklentinize bağlı,
Ben kimseyi aramam kendime yeterim. Gereksiz geliyor bana. Rastlantı eseri olur da birini kafanız tutarsa ne ala. Tutmazsa olmasa ne olur, sanki ekmeğimi aşımı onlar mi veriyor? Umurumda degil

Hanımlar bebeğim yuzunden tek tek cevap yazamıyorum. Ama iyi ki bu konuyu acmistim. Ben de mi bir gariplik var diyip duruyordum ne zamandır. Meğer benim gibi çok kadın varmış. : )

Musatseniz geleceğim, kek borek yap götur laf lafı acar tarzı ve diğer yorumlarınızı dikkate alicam. Ama sanirim suan bebeğim çok küçük, gidip gelmelerle onu ihmal etmek istemiyorum. biraz daha büyumesini beklicem. Nasıl olsa anormal bir durum değilmiş komsusuz olmam. : ) Biraz daha bekleyebilirim.

Hanımlar, önce kendimden bahsedeyim size. Evleneli üç sene oluyor. Çevremden uzak bir yere gelin geldim. Burada hiç arkadaşım, komşum vb yok. Oturduğum sitede eltim de var. Eltimle uzagiz birbirimize. Pek gelip gitmeyiz. O yaklaşık on senedir bu sitede ve komşuları var. Komşuları benim yaşlarda. Eltimle mesafeli olduğum icin onun arkadaşlarıyla da görüşmüyorum. (Onlardan da bir adım gelmedi zaten) Onların disinda ki komşular da, bana gore yaşlı zaten. Yani yalnızım.

esim, bebeğim ve ben birbirimize arkadaş olduk : ) hafta sonları gezeriz, alışverişler yapar, oyunlar oynariz. Birbirimize yetiyoruz yani.

Sorum şu, acaba ben de eltim gibi komşu arkadaş edinmek zorunda mıyım? Burada kafa dengim kimse yok. Sitede herkesin gidip geldiği komşuları var. Bir ben böyleyim anladığım kadariyla. Anormal bir durum mu bu?

İlk geldiğimde, hosgeldine geldi birkaç komşu. En güzel sekilde ağırladım. Gayet guler yuzlu ve hos sohbettim. Sonra ne gelen oldu, ne giden ne de davet eden.

Peki siz gittiniz mi ?

Hanimlar, Siz de durumlar nasil?
ben çok gidip gelmeyi sevmem
zaten calısıyorum vaktım de yok
bır sene evvel yenı eve tasındık
yan komsumla aram cok ıyıdır
haftada bır kapımızı calar naber nasılsın konusuruz
bazen watsapptan konusuruz

eşlerle birlikte akşam çaya gider geliriz ama 3 ayda bir falan
ne onlar bizi rahatsız eder ne ben onları
anahtarımı bırakır tatile giderim
o derece ıyı ınsanlar
bir tane seviyeli komsu sart bence

Nereden anladınız? Ben de öyle dusunuyorum aslında. çünkü arkadaşları beni gorunce selam dahi vermez. Sanırım buraya gelmeden, kötü bir pr çalışması yapılmış hakkımda : )))))
Eltinizin sözüyle sizin hakkınızda peşim hüküm verdilerse zaten o kişilerle hiç komşu olmamanız daha hayırlı olmuş bence.

Back
X