Komşuluk uyum meselesi mi?

homesweethome3

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2013
2.994
1.324
158
36
Merhaba hanımlar,yaklaşık iki hafta önce sıfır bi eve taşındım sıfır ev ama yalıtımıda sıfır..Yan komşumla yatak odalarımız bitişik konuştukları her şeyi duyuyorum tv seslerini ve bundan çok rahatsızlık duyuyorum insanlara değil müteahhite ve yalıtımsızlığa kızıyorum 12 de yatan insanlar ama ben 11 de yatmak istediğimde kesinlikle yatamıyorum onların yatmasını beklemek zorundayım ve kendi alarmımdan önce onların alarmıyla uyanıyorum buna nasıl bir çözüm bulmalıyım onların yatış kalkış saatine göremi yaşamam gerekiyor

Bu şekilde yaşamaya devam ediceksınız .
Sonuçta insanlar size göre ayarlayamaz kendını . Suçlu müteahhit.
Bizimde pazar günleri üst komşunu çocuları yatak odasının üstü tepınıyor . 1 - 2 kere uyardık ama çocuk işte naparsın ıdare edıyoruz.

Bir inşaatçıla konuşsanız belki içeriden yapılabilecek bir yalıtım türü vardır

çözüm bulamazsın malesef
biz de sıfır ev satın aldık
aynı durumdayız

üst katımda yeni evli karı koca öğretmen yasıyor
gezmeyı cok sevıyorlar
yazın 3 ay tatil oldukları için tüm gün gezıyorlardı evimizde çıt yoktu
ama gece 11-12 gibi eve girdiklerinde temizlik yapmaya baslıyorlardı ve saat 2-3 e kadar ben onların uyumasını beklerdim
nasılsa onlara sabah iş yok

okullar açıldı ne oldu bılıyor musun seslerı kesildi çünkü aksam 9-10 gibi erkenden uyuyorlar

sabah 6 da kalkıyorlar işe gitmek için
bense 8 de kalkıyorum işe gtmek çin
ama malesef hem ev yalıtımından dolayı hem de üsttekilerin tam okumuş öğretmen olmuş ama insan olamamıslıklarından dolayı her sabah 6 da uyanıyorum .

haftasonu da ben 10 gbi uyanmak istiyorum ama bunlar 7 de kalktıkları için ben de her hsonu 7 de uyanıyorum

cinnet gecirmek üzereyim ki ben sakinliği seven balık burcu bir bayanım

biz kaçkere uyardık ama laftan anlamadılar
gece uyanırlar hayvan gibi kapı çarparlar
koca evde hangi wc yı kullandıklarını bile biliyorum öyle hayvansı yasıyorlar çünkü

inş siz care bulursunuz

Ayni dertten muzdaribiz maalesef .Bizim yatak odasi yan tarafin yatak odası her seyi coskulu yasayan bir aile adam cocuguna kirmizi balik golde soyluyor sanirsin bizim odada bazen sinirden kahkaha atiyorum .Eger saat 12 yi gectiyse ve sıçrayarak uyaniyorsam duvara vurmak zorunda kaliyorum .Ufak tefek sesler cekilir ama yatma saatinde cok felaket bir durum .Ben açacağım supurge icin bile saat uygun mu diye düşünürken komsular masallah gece 12 sabah 6 da bile supurge aciyorlar .Hepsi de ev hanimi temizlik hastalari midir nedir .

Bende ust katimdan sikayetciyim. Gece 11 oldumu basliyor gum gum yurume sesi. Sandalye koltuk sesi.Banyoda su wc sesi. Afedersiniz balgam atmasindan tutunda osur.. kadar. Lavobadaki su sesine kadar. Yalitim sifir. Yapacak biseyde yok. Gecenin 3 ne kadar duyuyorum sesleri.

İçerden yapılan yalıtımlar var.
Yapı marketlerden alıp kendiniz bile yapabilirsiniz

Tv sesini son ses mi açıyorlar eğer yüksek sesle açıyorlarsa bunun için uyarabilirsiniz ama açtıkları ses normalse sanırım yapacak birşey yok,eğer gece yarısı elektrik süpürgesi açıyorsa,son ses müzik vs açıyorsa,pencereden birşeyler silkeliyorsa şikayetçi olursunuz ama sanırım bunlar yok.

Sesin geldiği yere elbise dolabını geçirebilirsiniz belki biraz az ses gelir.

Akşam açılan özellikle gece yarısından sonra açılan süpürge,çamaşır makinesi sesleri evin içine öyle bir geliyor ki sanki mübarek uçak geçiyor gibi oluyor hele sıkma anında.

Bizim ust katimiz bos onun ustundeki insanlarin sesi geliyor dusunun. Eltim iki kat asagida oturuyor benim ogullarimin ayak sesleri gidiyormus oyle ziplayip hoplayan cocukta degiller. Yani suc bina yalitiminin komsularin sucu fazla yok

Akşam açılan özellikle gece yarısından sonra açılan süpürge,çamaşır makinesi sesleri evin içine öyle bir geliyor ki sanki mübarek uçak geçiyor gibi oluyor hele sıkma anında.
Evet normalde tanışmıyoruz 1 yasinda cocuklari var hic gormedim .Ama oyle bangir bangir konuşuyorlar ki her şeylerini biliyoruz

yeni evlerin yalıtımlı olduğu söyleniyor ama eski evlerden çok daha kötüler gürültü geçirmek konusunda, kulaklık kullanabilirsin bayağı kesiyor sesi şu 3m diye satılan sarı renkli günlük olan ama iki gün kullanıyor, 100 lük ya da 200 lük alabilirsin..

Aynı bizim durum apartmanda ne ses ne ısı yalıtımı var. Yan komşu ile yatak odalarımız aynı duvar üzerinde . Gece 12 de yatağa yatıyoruz onlarda öyle ama öyle yüksek sesle konuşuyorlar ki . Sanki bizim odada gibiler gülüşmeleri kavgaları uykuya dalamıyorum. Herşey bizim odada eşim çok yorulduğu için hemen dalıyor ben dön dön beynim seslerde . Geçen hafta sonu gece. 2 de seslerine uyandım kavga kavga . Üst komşu desen uyarmama ragmen sürekli gece 2 de çamaşır makinası çalıştırıyor uyardığım halde devam ediyor. Komşularla her oturmada sürekli sesle ilgili konuşuluyor ama bi kendine çeki düzen veren Yok bıktım artık . Gece geç uyuyorum sabah geç kalkıyorum bu sesler yüzünden

büyük ihtimall3 onlarda sizin sesi duyuyorlar ve maal3sef çaresi yok

Çare yok üzgünüm. Zamanla alışırsınız.

Ben üst katımdakilerden çocuğumu her akşam düzenli uyutmaya başladıktan sonra rahatsız oldum en çok. Çocuğumun odası apartman merdiveniyle bitişik bütün ses odasında. Bir merdiven çıkışları var sanki sefere gidiyorlar.
Üst katımızdakilerin 3 yaşında çocuğu var. Çocuk gece 12-1 belki daha fazla evde koşturuyor. Bazen babası da böğürüyor oynarken. Memurlar ama eve nedense ben çocuğu uyutunca giriyorlar. Bir kapı kilidi açmaları var sanki banka kasası. Bir de çarparak kapatıyorlar. Camlar zangırdıyor. Merdivenden çıkarken gece 12'de yüksek sesle konuşa konuşa çıkıyorlar. Çocuğa da "oğlum sus uyuyan vardır" demek yok tabi.

Bir gün oğlum uyandı o sese. En sonunda kendim yazı astım detaylı 'Apartmanımızda ses yalıtımı olmadığından dolayı rahatsızlık hissedilmektedir. saat 22:00'den sonra ses düzeyinizi en aza indiriniz. merdivenlerden sessiz çıkınız, kapılarınızı çarpmadan kapatınız' diye.
Etkili oldu bir nebze. Gerçi çocuğun evde koşturmasına çare bulamadık orası ayrı. Çocuktur yapar diyorum artık o kadarına..

Ev sizin ise yalıtım yaptırın rahat edin. Ortak duvara yalıtım yaptırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…