Komsum cocugunumu dovuyor??

Yani umarım dövmüyordur ama farz edelim ki dövüyor napılabilir bir anne olarak Allah merhamet versin demek düşer sadece uyarırsınız dayak olayı olduğundan eminseniz uyarı dikkate alınmıyor ise polis çağırılabilir

size bir komşu olarak Allah kolaylık versin diyorum.
toplu yaşamla ilgili tek isteğim çocuk gürültüsünden uzak olmasıdır.

Bence sesleri bir daha duyduğun an git kapıya dinle ve hemen polisi ara.. şu iyice izle, git bir ara, kontrol et diyenlere çok sinir oldum ayrıca. Noolcak ki polise şikayet ederse kimliğini gizlesin ölmez ya en azından içi rahatlar. Gerçekten kötü bi durum Warsa ozaman keşke demenin bi anlamı kalmicak. Kayseri olayındada komşular çıktı biz biliyorduk şüpheleniyorduk ama bu kadarını tahmin etmiyorduk dediler. Ayrıca çocuk Nasıl desin dayak şiddet Warsa söyleyemez ki korkudan! Buradaki bazılarıda karı koca ilişkisi olsa hemen boşan der, burda izle bak gör falan demiş. Herneyse çok sinir oldum ben sizin yerinizde olsam çoooooktan aramıştım.

Benimde oglum su an 1 yasini gecti geceleei bazen birden uyanip bas bas bagiriyor agliyor bende uyku sersemi onu susturmaya calisiyorum. Hep diyorum birgün buraya polisler damlar cocugum bazen okadar cok agliyorki yani duyan cocugu dövdügümü bile düsünebilir. Ben cocugumun huyunu bilmesem ben kendim dövdüm sanetcem kendimden süphe etcem nerdeyse. Bazi cocuklarda var böyle iste
kiz o komsu senmisin yoksa

Ya öyleyse? Gerekli her yere haber verin lütfen. Kadın belki manyak belki öz annesi değil işkence ediyor? Hoş öz annesinden işkence gören bebeleri de izledik okuduk haberlerde..
Merhaba kizlar. Alt kata yeni birisi tasindi hic tanimiyoruz. Esi geceleri evde yok calisiyomus. Iki hafta falan oldu bunlar tasindiginda beri 3 yaslarinda bi kizlari var o cocuk mutemadiyen agliyo ama normal degil ciglik cigliga. Gunduzleri anladik hadide gecen gece 02.30 da cocuk felaket cigliklar ayiyodu herkes korktu ben apatmana ciktim biraz dinledim. Karsi komsuda cikti kapilarini caldi artik. Kadin cok telasle bi anda daha soru sorulmadan cocuk hastada bi okuyuver abi dedi hani panikle insan sacmalarya hali oyleydi adamda hastaysa doktora goturelim niye bu kadar agliyoki dedi hasta iste dedi adamda ustelemedi ve garip tarafi biz evlerimize girer girmez cocuk sustu ne yaptida susturdu once neden susturamamisti buradi bana cok garip geldi kapi acildigindada cocuk aglayarak bize biseyler anlatmaya calisiyodu ama anlamadik konusmasini ayaklarinda corap yok kiyafetleri ince yazlik gibiydi kadinin halkeri bi tuhafti. Ve cocuk boyle kendini yirtarken kadinin cit sesi gelmiyo sizin cocugunuz aglasa sakinlestormek icin biseyler konusursunuz dimi zaten 1 saat boyunca cocuk aglarmi bisey yapmasan hep boyle hep ne yapmaliyim bilmiyorum esim sosyal hizmetlere haber verelim diyo ama ya oyle degilse kadinin ne duruma dusururum diyede cekiniyorum ne yapmaliyim. Sizce

Çocuk ağlar tabide anne yapma diye ağlamaz yada çocuk ağlıyorsa annede sakinleştirmek için konuşur onunda sesi gelmesi lazım
Çocuk ağlamadan önce annenin bağırması falan gelmiyor mu

Ha bide çocuk ağlarken kadının hiç mi sesi gelmiyor? Ne bileyim sakinleştirmeye çalışır normal bir anne

eğr şımarıklık yapıyor ve bişey istediği için ağlıyorsa kadın tepkisiz kalmış olabilir ben de öyle durumlarda müdahale etmem yani ağldığ zaman susturmak için hiçbir tepki vermem.o da benim tepkisizliğimi görünce ve ağlamasının işe yaramadığını anlaynca susar.kadın da öyle yapıyor olabilir eğer ses olarak yada çocukta birşey görmezsen bence şikayet etmeden önce biraz bekle.

Benim aklıma ilk çocuk altına yapıyordur kadında dövüyorlar geldi hani üstü başı ince kıyafet falan yazmışsın, böyle hasta anneler var çocuğun yaşında tam uyuyor yani

Kadın dövüyor olsa mutlaka sesini duyarsınız ya kadının hiç sesi çıkmıyormuş baksanıza. Belki eğitim modeli uyguluyorlardır ağlamasını kendi kendine yensin diye. Aslında aklıma bişi daha geliyorda gece gece söylersem konu kapanır :) belki de çocuğu rahatsız eden bi takım güçler vardır

Merhaba kizlar. Alt kata yeni birisi tasindi hic tanimiyoruz. Esi geceleri evde yok calisiyomus. Iki hafta falan oldu bunlar tasindiginda beri 3 yaslarinda bi kizlari var o cocuk mutemadiyen agliyo ama normal degil ciglik cigliga. Gunduzleri anladik hadide gecen gece 02.30 da cocuk felaket cigliklar ayiyodu herkes korktu ben apatmana ciktim biraz dinledim. Karsi komsuda cikti kapilarini caldi artik. Kadin cok telasle bi anda daha soru sorulmadan cocuk hastada bi okuyuver abi dedi hani panikle insan sacmalarya hali oyleydi adamda hastaysa doktora goturelim niye bu kadar agliyoki dedi hasta iste dedi adamda ustelemedi ve garip tarafi biz evlerimize girer girmez cocuk sustu ne yaptida susturdu once neden susturamamisti buradi bana cok garip geldi kapi acildigindada cocuk aglayarak bize biseyler anlatmaya calisiyodu ama anlamadik konusmasini ayaklarinda corap yok kiyafetleri ince yazlik gibiydi kadinin halkeri bi tuhafti. Ve cocuk boyle kendini yirtarken kadinin cit sesi gelmiyo sizin cocugunuz aglasa sakinlestormek icin biseyler konusursunuz dimi zaten 1 saat boyunca cocuk aglarmi bisey yapmasan hep boyle hep ne yapmaliyim bilmiyorum esim sosyal hizmetlere haber verelim diyo ama ya oyle degilse kadinin ne duruma dusururum diyede cekiniyorum ne yapmaliyim. Sizce
Belki dövmüyor da ihmal ediyordur yavrucağı.. ne bileyim ağlamıştır da ilgilenmemiştir.. gece gece kapı çalınca telaşlanması normal geldi. Ama çıtı çıkmıyor olması tuhaf, ne bileyim öyle sessiz sessiz de dövülür mü? Döven sanki önce bir bağırır kendini kaybeder de kızarak azarlayarak döver gibi geliyor, bir de genelde dayak yerken bu minikler anne yapma vurma diye ağlıyor :KK43: :KK43: Çocuk ağlarken dinlemeye çalışın. sadece anne diye bağırıyorsa ağlama krizleri falan olabilir çocuğun, aile ya da kadın kendince ağlayınca ilgilenmeyelim diye bir karar almış olabilir belki, kapı çalınca da telaşlanmıştır gibi geliyor.
Ama tabi ki çok önemli bir konu, takipte kalın, dinleyin elinizden geldiğince, çocukcağız yapma etme diye bağırıyorsa sıkıntılı :KK43: bir de yarın ya da ilk fırsatta da bir kapısını çalın mesela, sorun iyileşti mi diye..
İnşallah yoktur öyle bir şey :KK43:

Son düzenleme:
Hemen kötü dusunmeyin, ama takipte kalin.
Benim kizim 5 yasinda, hastayken inanilmaz huysuz olur geceleri. Oksururken bal zencefil falan veririm zorla, anne yapma diye bagirir, bu oksuruk isi basimiza dert. Bazen bir ayi buluyor düzelmesi. Ve ben de haftalarca suren uykusuzlugun sonucu geceleri ' sus artik aglama, vak komsular duyacak, sus sesini cikarma ' gibi laflar ederim. Çünkü oksurmek bir yana dursun bunaldigi icin bagirir, yani bildiginiz bagirir gecenin dordunde.
Bu ihtimalleri de dusunun , olabilir yani.

Bir de hiç düşünmek istemiyorum ama sormadan edemeyeceğim, evde hiç erkek yok değil mi gece kalan, dayı, amca, yetişkin bir akraba.. öyle sessiz sessiz diyince neler duyuyoruz diye korka korka soruyorum :KK43: ya da kadının eşi evde değildi değil mi :KK43: tabi siz kimsenin günahını da almayın, ama gözlemleyin çaktırmadan, gidince sormaya, çocuğu sevin ilgilenin bakalım, hasta mı oldun sen o gece falan diye tatlılıkla seve seve, bazen pat diye söylüyor çocuk durumu....

parça parça yazıyorum ama ateşlendiyse iç çamaşırına kadar soyulur o yaştaki çocuk çok tehlikeli ateş, ya da incecik giydirilir, hatta duşa sokulur gerekirse kış da olsa.. üstünün ince olması hastaysa gerçekten ateşlendiyse olabilir...

valla dayanağı nereden çıkardınız anlamadım, umarım öyle bir şey yoktur.

benim konum var burada 2 yaş sendromu ile alakalı, isterseniz bir bakın.

o dönem bazı geceler, uyanıp saatlerce ağladığı oluyordu, hatta komşularım da aynen sizin gibi telaş edip kontrol mü etsek diye düşünmüşler, hasta falan mı gibisinden.
ama yapılabilecek hiç bir şey yok,
bir de gece terörü denen bir şey var, o durumda da doktorlar çocuğun kendisine zarar vermesini engelleyin, onun dışında hiç müdahele etmeyin diyorlar, onu da yaşadık 2 kez, bizi duymuyor ve görmüyordu zaten. biz de sadece sakinleşmesini beklemiştik.

Back
X