Komsum cocugunumu dovuyor??

Önce bir emin olsanız
3 yaşında çocuk söyler,benim kızım da o yaşta ne olmuş ne bitmiş ağzında bakla ıslanmaz.Annesi olmadığı bir zaman sorsan anlatmaz mı? Sırtında kolunda morluk var mı diye baksan?
Aynen katılıyorum benim kuzucum da o yaşlarda ve ne yapsak gün boyu soormasalar bile herkese anlatıyo.. bence çocukla bi fırsatını bulup konuşmaya bakın mutlaka doğruyu söyler.. umduğunuz gibi değildir inşallah

Merhaba kizlar. Alt kata yeni birisi tasindi hic tanimiyoruz. Esi geceleri evde yok calisiyomus. Iki hafta falan oldu bunlar tasindiginda beri 3 yaslarinda bi kizlari var o cocuk mutemadiyen agliyo ama normal degil ciglik cigliga. Gunduzleri anladik hadide gecen gece 02.30 da cocuk felaket cigliklar ayiyodu herkes korktu ben apatmana ciktim biraz dinledim. Karsi komsuda cikti kapilarini caldi artik. Kadin cok telasle bi anda daha soru sorulmadan cocuk hastada bi okuyuver abi dedi hani panikle insan sacmalarya hali oyleydi adamda hastaysa doktora goturelim niye bu kadar agliyoki dedi hasta iste dedi adamda ustelemedi ve garip tarafi biz evlerimize girer girmez cocuk sustu ne yaptida susturdu once neden susturamamisti buradi bana cok garip geldi kapi acildigindada cocuk aglayarak bize biseyler anlatmaya calisiyodu ama anlamadik konusmasini ayaklarinda corap yok kiyafetleri ince yazlik gibiydi kadinin halkeri bi tuhafti. Ve cocuk boyle kendini yirtarken kadinin cit sesi gelmiyo sizin cocugunuz aglasa sakinlestormek icin biseyler konusursunuz dimi zaten 1 saat boyunca cocuk aglarmi bisey yapmasan hep boyle hep ne yapmaliyim bilmiyorum esim sosyal hizmetlere haber verelim diyo ama ya oyle degilse kadinin ne duruma dusururum diyede cekiniyorum ne yapmaliyim. Sizce
Benim alt katım da böyle ve kadın sürekli hakarwt ediyor asagılıyor cocugu
Artık psikolojım bozuldu
İki kre şikayet ettik sosyal hizmetlere sesleri biraz azaldı ama tam kesilmedi
Cocuga sürekli gerizekalsın sen eziksin
Kreste de arkadaslarına mal mak bakıyorsun di ni diyor
Ya cocuk daha 3 yasında :(((
Kadını boğası geliyor ama elden de birsey gelmiyor

valla dayanağı nereden çıkardınız anlamadım, umarım öyle bir şey yoktur.

benim konum var burada 2 yaş sendromu ile alakalı, isterseniz bir bakın.

o dönem bazı geceler, uyanıp saatlerce ağladığı oluyordu, hatta komşularım da aynen sizin gibi telaş edip kontrol mü etsek diye düşünmüşler, hasta falan mı gibisinden.
ama yapılabilecek hiç bir şey yok,
bir de gece terörü denen bir şey var, o durumda da doktorlar çocuğun kendisine zarar vermesini engelleyin, onun dışında hiç müdahele etmeyin diyorlar, onu da yaşadık 2 kez, bizi duymuyor ve görmüyordu zaten. biz de sadece sakinleşmesini beklemiştik.

Çok zormuş :( müdahale edilmemesi gerektiğini de bilmiyordum. E anne olmadan bilmiyoruz tabi bu işleri, dışarıdan yorum bizimki de...

Benim alt katım da böyle ve kadın sürekli hakarwt ediyor asagılıyor cocugu
Artık psikolojım bozuldu
İki kre şikayet ettik sosyal hizmetlere sesleri biraz azaldı ama tam kesilmedi
Cocuga sürekli gerizekalsın sen eziksin
Kreste de arkadaslarına mal mak bakıyorsun di ni diyor
Ya cocuk daha 3 yasında :KK43:((
Kadını boğası geliyor ama elden de birsey gelmiyor

Bizim aptde de vardı böyle hakaret edip duran maalesef :KK43:
Ama burada kadının sesi hiç gelmiyormuş, ondan öyle sessiz sessiz dövülmez gibi geldi bana... inşallah da öyledir tabi...

Çok zormuş :KK43: müdahale edilmemesi gerektiğini de bilmiyordum. E anne olmadan bilmiyoruz tabi bu işleri, dışarıdan yorum bizimki de...

canım gece terörü ayrı bir olay, çocuk zaten sana hiç bir şekilde tepki vermiyor, yani tam uyanmıyor bile aslında, benim oğlum mesela ağlamış ağlamış, sonra yatıp uyumuştu, sabah da bir şey hatırlamıyordu.

2 yaş sendromunda ise, daha çok şu şekildeydi;
-anne suuuu
(su verirsin, gene ağlar)
-anne su istemiyoooom
(masaya koyduğun an ağlar)
-anne suuuuu
bu şekilde bir yarım saat ağladıktan sonra konu değişir,
- anne çişim vaaaarr
- hadi çişe gidelim oğlum
-çişim yooook
-tamam hadi yatalım
-anne çişim vaaaar
bu da yarım saat sürer,
sonra konu değişir.
bir iki saatin sonunda uyur.
dönem dönem tekrar eder.
yani benim oğlumda böyleydi. 3 yaş sendromu da var diyorlar, bakalım yaşayıp göreceğiz....

Bir emin olun bakalım ona göre düşünürsünüz caresini.
Gerisi gelecek mi bekleyin ,ilk kez mi oldu?
Bizim komşu da psikopat bir anne.
Bir de görsen dışardan bir şey zannedersin.
Devamlı azarlıyor kizini bagirmaktan cigerleri cikacak agzindan dört beş yaşında falan çocuk .
Benim odam onların salon ile bitişik . Gece gündüz demeden onları dinliyorum . Gerizekalı salak ağzına ne gelirse turlu turlu hakaret söylüyor deli gibi bağırıyor.
İnşallah sizin ki bu tip anne kilikli insanlardan değildir .

H
Bizim aptde de vardı böyle hakaret edip duran maalesef :KK43:
Ama burada kadının sesi hiç gelmiyormuş, ondan öyle sessiz sessiz dövülmez gibi geldi bana... inşallah da öyledir tabi...
hın evet olabilir
Bizde kadın da manyak adamın sesi cıkmıyor hiç
Her sabah kurulu alarm gbi onunn sesine uyanıyorum
Ben de gelip uyarıda falan mı bulundular da sesi azaldı diyorım cocugun

Ooo benim oglum yatmadan evvel ve gece yarilari bir agkar bi aglardiki 3yadlarinda ust kat komsum demus ki ...ranimasam diticem cocugu gebertiyo:)
Diger oglum gece cisi geldimi iseyene kadar alllaaahhh bir aglardi bir aglardi ter atardim sikintidan
simdide gece uyaniyolar beraberce ciglik cigliga anne yada baba :)))
Benim kadar evlat kahti ceken varmi rezil olduk elaleme
gecen yaxin bi bayana yorgan siritmaya eve cagirmistim oglumun uyku saati
iceride de annemle kadin,oglan ciglik cigliga ama mutlaka tatmasi lazim
kadin demisku galuba ...fena dovuyo cocugu
ben ise sabirla oglumu dakunlestirmeye calusiyodum

canım gece terörü ayrı bir olay, çocuk zaten sana hiç bir şekilde tepki vermiyor, yani tam uyanmıyor bile aslında, benim oğlum mesela ağlamış ağlamış, sonra yatıp uyumuştu, sabah da bir şey hatırlamıyordu.

2 yaş sendromunda ise, daha çok şu şekildeydi;
-anne suuuu
(su verirsin, gene ağlar)
-anne su istemiyoooom
(masaya koyduğun an ağlar)
-anne suuuuu
bu şekilde bir yarım saat ağladıktan sonra konu değişir,
- anne çişim vaaaarr
- hadi çişe gidelim oğlum
-çişim yooook
-tamam hadi yatalım
-anne çişim vaaaar
bu da yarım saat sürer,
sonra konu değişir.
bir iki saatin sonunda uyur.
dönem dönem tekrar eder.
yani benim oğlumda böyleydi. 3 yaş sendromu da var diyorlar, bakalım yaşayıp göreceğiz....

O gece terörünü ben de yaşamıştım ama yaşım daha büyüktü ondan bahsettiğinin o olduğunu anlamadım, bilmem ki aynı şey mi. öyle ki beni alırmış bizimkiler kendi yataklarına götürürlermiş, saatlerce uyandırmaya çalışırlarmış. benim ağla ağla bağır bağır içim çıkarmış da, ulaşamazlarmış bir türlü bana... çok nadir uykum hafiflediyse hatırlardım kabusları parça parça, sadece anlık imgesel şeyler, hikaye falan yok da, korkunç bir içsıkıntısıydı hakim olan duydu... nedense 4-7 yaş arası zaman zaman yaşamışım bazılarını hayal meyal hatırlıyorum. okul çağında birkaç kez çıkmış ortaya da geçmiş.. Sen deyince şimdi anladım, bilmem ki dorğu mu anladım ama sanırım böyle bir şey gece terörü..
2 yaş sendromu da çok zormuş gerçekten :KK43:
3 yaş sendromunu da, kelime dağarcığı yetersizliğinden duygular ifade edemeyince öfke krizi yaşamak diye hatırlıyorum, benim bir arkadaşın çocuğunda yaşadılar, bilmem doğru mu hatırladığım :) doktor çocuğa duygular ile kelimelerin arasındaki bağlantıyı kurmak için yollar yöntemler göstermişti falan o zaman, ama çok sinir krizi geçiriyordu yavrucak... eşyalar kırıp ağlama krizlerine giriyordu falan, neyse ki atlattılar.. umarım sizde olmaz :KK66:
anne babalık zor.. herkese sabırlar dilerim :KK66:

O gece terörünü ben de yaşamıştım ama yaşım daha büyüktü ondan bahsettiğinin o olduğunu anlamadım, bilmem ki aynı şey mi. öyle ki beni alırmış bizimkiler kendi yataklarına götürürlermiş, saatlerce uyandırmaya çalışırlarmış. benim ağla ağla bağır bağır içim çıkarmış da, ulaşamazlarmış bir türlü bana... çok nadir uykum hafiflediyse hatırlardım kabusları parça parça, sadece anlık imgesel şeyler, hikaye falan yok da, korkunç bir içsıkıntısıydı hakim olan duydu... nedense 4-7 yaş arası zaman zaman yaşamışım bazılarını hayal meyal hatırlıyorum. okul çağında birkaç kez çıkmış ortaya da geçmiş.. Sen deyince şimdi anladım, bilmem ki dorğu mu anladım ama sanırım böyle bir şey gece terörü..
2 yaş sendromu da çok zormuş gerçekten :KK43:
3 yaş sendromunu da, kelime dağarcığı yetersizliğinden duygular ifade edemeyince öfke krizi yaşamak diye hatırlıyorum, benim bir arkadaşın çocuğunda yaşadılar, bilmem doğru mu hatırladığım :) doktor çocuğa duygular ile kelimelerin arasındaki bağlantıyı kurmak için yollar yöntemler göstermişti falan o zaman, ama çok sinir krizi geçiriyordu yavrucak... eşyalar kırıp ağlama krizlerine giriyordu falan, neyse ki atlattılar.. umarım sizde olmaz :KK66:
anne babalık zor.. herkese sabırlar dilerim :KK66:

evet canım gece terörü o tarz bir durum.
benimki küçük daha, 2 kez yaşadık, birinde Tv izlemişti yaşına uygun olamayan şekilde, birinde de çocuk kitabındaki bir karakterden çok korkmuştu, hassas bir çocuk olduğu için etkileri bu şekilde oldu sanırım.
Senin de o dönem yaşadığın başka sıkıntılar gece terörüne sebep olmuş olabilir.

evet canım gece terörü o tarz bir durum.
benimki küçük daha, 2 kez yaşadık, birinde Tv izlemişti yaşına uygun olamayan şekilde, birinde de çocuk kitabındaki bir karakterden çok korkmuştu, hassas bir çocuk olduğu için etkileri bu şekilde oldu sanırım.
Senin de o dönem yaşadığın başka sıkıntılar gece terörüne sebep olmuş olabilir.

ah kıyamam ben ona ;)
doğru, ben de çok hassas bir çocukmuşum zaten canım.. kim bilir neden etkilenmişim ben de, bizimkiler hala çözemediler diye üzerler kendilerini, neyse ki çocuklukta kalan meseleler.. ya da bir şekilde evrilip başka şeylere dönüşüyor bunlar..
bir de korksam üzülsem anlatmazdım, hep içimde olur biterdi her şey, öyle ilgisiz insanlar da değildi anne babam oysa, ama yapı mı bir şekilde öğrenilmiş davranış mı bilemem, öyleydim.. sanırım ondan kabuslarla çıkıyordu bazı şeyler, ağlamasam öyle bilinçsizce, haberleri bile olmazdı belki de ;)
şimdi düşününce konu sahibinin komşusunda da kim bilir bunca durumdan hangisi vardır...

ah kıyamam ben ona :KK66:
doğru, ben de çok hassas bir çocukmuşum zaten canım.. kim bilir neden etkilenmişim ben de, bizimkiler hala çözemediler diye üzerler kendilerini, neyse ki çocuklukta kalan meseleler.. ya da bir şekilde evrilip başka şeylere dönüşüyor bunlar..
bir de korksam üzülsem anlatmazdım, hep içimde olur biterdi her şey, öyle ilgisiz insanlar da değildi anne babam oysa, ama yapı mı bir şekilde öğrenilmiş davranış mı bilemem, öyleydim.. sanırım ondan kabuslarla çıkıyordu bazı şeyler, ağlamasam öyle bilinçsizce, haberleri bile olmazdı belki de :KK66:
şimdi düşününce konu sahibinin komşusunda da kim bilir bunca durumdan hangisi vardır...

direk dayak diye düşünmesi günümüz toplumunda çok doğal aslında, her gün ne haberler duyuyoruz.
ama şikayet etmeden önce biraz aklı selim düşünmek gerek, gerçekten de olayın sebebi farklı olabilir.

anne baban da üzülmesin, ben çok araştırdım gece terörünü, çocuk zaten hatırlamadığı için çok etkilenmiyor bundan, sadece anne-baba sebebini bulamaya çalışıp bir daha olmasını engellemeye çalışmalı deniyor.
çok hassas çocuklarda ise ne yapsan da bazı şeylerden koruyamıyorsun. ben oğluma tv izletmem, kitaplarını da hep kendim seçerim, ama işte oluyor, arada sen de bilemiyorsun veya her zaman aynı özeni gösteremiyorsun.
yapacak bir şey yok, bazı yanlışlarımızı kabul ederek ilerliyoruz.

direk dayak diye düşünmesi günümüz toplumunda çok doğal aslında, her gün ne haberler duyuyoruz.
ama şikayet etmeden önce biraz aklı selim düşünmek gerek, gerçekten de olayın sebebi farklı olabilir.

anne baban da üzülmesin, ben çok araştırdım gece terörünü, çocuk zaten hatırlamadığı için çok etkilenmiyor bundan, sadece anne-baba sebebini bulamaya çalışıp bir daha olmasını engellemeye çalışmalı deniyor.
çok hassas çocuklarda ise ne yapsan da bazı şeylerden koruyamıyorsun. ben oğluma tv izletmem, kitaplarını da hep kendim seçerim, ama işte oluyor, arada sen de bilemiyorsun veya her zaman aynı özeni gösteremiyorsun.
yapacak bir şey yok, bazı yanlışlarımızı kabul ederek ilerliyoruz.

teşekkür ederim canım, koca kadın oldum hala derler içleri cız ediyormuş diye, bizimkilere söylerim mutlaka ;)
aynen benim aklıma da neler geldi, hele hiç ses gelmiyor deyince dayak değil de başka şeyler :( evde erkek akraba var mı diye bile sordum... üstü ince dediğini görünce ateşlenmiştir diye akıl edebildim... Ne haberler duya duya ne olduk.. Tetikte olmak da en doğrusu, ama demek ki böyle durumlarda başka anne babalara sormak gerekirmiş, en azından bu da bana tecrübe oldu ;)

teşekkür ederim canım, koca kadın oldum hala derler içleri cız ediyormuş diye, bizimkilere söylerim mutlaka :KK66:
aynen benim aklıma da neler geldi, hele hiç ses gelmiyor deyince dayak değil de başka şeyler :KK43: evde erkek akraba var mı diye bile sordum... üstü ince dediğini görünce ateşlenmiştir diye akıl edebildim... Ne haberler duya duya ne olduk.. Tetikte olmak da en doğrusu, ama demek ki böyle durumlarda başka anne babalara sormak gerekirmiş, en azından bu da bana tecrübe oldu :KK66:

valla anlattıkları bana dayağı çağrıştırmadı da ondan emin olamadım, yoksa konu sahibi duyarlı bir davranış gösteriyor, keşke herkes komşusuna bu kadr ilgi gösterse, kimlerin hayatı kurtulacaktı...

mesela ince giyim meselesi, benim uzun kollu giyip üstüme yorgan çektiğim havada benim oğlan ince penye giyer üzerini örttürmez. ben de bazen inat yapar giydiririm, eşim gece değiştirir çok terlemiş diyerek.
gerçekten yastık sırılsıklam olur.

Önce bir tam emin olun. Sonra alarma gecin. Ama şunuda söyliyim böyle seyler ihmale gelmez. Yan apartmandaki kadin 3 yasindaki kizini döverek öldürdü. Garibim iskencelerine dayanamadi. Onunda komsulari aglama seslerinden,bagrislardan süphelenmislerdi ama emin olamadiklari icin,sikayette etmediler. Sonra? Büyük bir pismanlik ve sucluluk psikolojisi yasadilar. Sizde yasamayin cok kötü bir durum. Onlar bize Allahin emaneti kimsenin cocugunu öyle dövmeye hakki yok. Ama önce emin olun artik cocuk aglayinca disardan kapiyimi dinlersiniz, bir gün evine ziyaretemi gidersiniz onun yolunu en iyi siz bilirsiniz. Ama lütfen durumu takipe alin,zira hafife alinacak birsey degil cünkü bizim agzimiz yandi birkere:(

Merhaba kizlar. Alt kata yeni birisi tasindi hic tanimiyoruz. Esi geceleri evde yok calisiyomus. Iki hafta falan oldu bunlar tasindiginda beri 3 yaslarinda bi kizlari var o cocuk mutemadiyen agliyo ama normal degil ciglik cigliga. Gunduzleri anladik hadide gecen gece 02.30 da cocuk felaket cigliklar ayiyodu herkes korktu ben apatmana ciktim biraz dinledim. Karsi komsuda cikti kapilarini caldi artik. Kadin cok telasle bi anda daha soru sorulmadan cocuk hastada bi okuyuver abi dedi hani panikle insan sacmalarya hali oyleydi adamda hastaysa doktora goturelim niye bu kadar agliyoki dedi hasta iste dedi adamda ustelemedi ve garip tarafi biz evlerimize girer girmez cocuk sustu ne yaptida susturdu once neden susturamamisti buradi bana cok garip geldi kapi acildigindada cocuk aglayarak bize biseyler anlatmaya calisiyodu ama anlamadik konusmasini ayaklarinda corap yok kiyafetleri ince yazlik gibiydi kadinin halkeri bi tuhafti. Ve cocuk boyle kendini yirtarken kadinin cit sesi gelmiyo sizin cocugunuz aglasa sakinlestormek icin biseyler konusursunuz dimi zaten 1 saat boyunca cocuk aglarmi bisey yapmasan hep boyle hep ne yapmaliyim bilmiyorum esim sosyal hizmetlere haber verelim diyo ama ya oyle degilse kadinin ne duruma dusururum diyede cekiniyorum ne yapmaliyim. Sizce

arkadaşım sakın ama sakın emin olmadan arama kimseyi
benim oğlum da 2 yaş civarı ağlama krizleri geçiriyordu
gündüzleri bir şey için tutturup ağlardı, mesela bir oyuncağını yerinden mi oynattım, ben onu öyle koymuştum diye :))) sonra düzletsem de istememz, ne yapsam olmazdı, yarım saat bazen fazla ağlardı :)))
geceleri de hep 2-3 gibi uyanır 1 saate yakın ağlardı avaz avaz
tek kelime konuşamazdık
doktor da karışmayın demişti, yumuşak bir sesle seslenebilirsiniz demişti
neredeyse gözlerini bile açmazdı ağlarken
o öyle ağlarken, bir gece sırtını sevmek isterdim "anne yapma, yapma anne" diye ağlardı, bir gece tv açayım derdim "anne yapmaaaa" diye bağırırdı, ben de oturup onunla ağlardım

ah derdim duyan oluyorsa ne düşünüyorlar kim bilir
2-3 ay sonra yeni bir apartmana taşındık
alt komşum şüphelenmiş, bir kere ima etti, "bir dönemmiş, doktor öyle söyledi" dedim ama inanmadı biliyorum
bir kere de eve geldi
neden geldi anladım tabi
sonra 1-2 kez, kendi gözleriyle şahit olunca anladı durumu :))
sonra da itiraf etti şüphe etmiştim diye :))))

o gece nöbetleri 4-5 ay kadar sürmüştü
gündüz ağlama krizleri daha uzun sürdü :)))

tabi her durum bir değil
dikkatli olmakta fayda var

Çocuklarla girilen diyaloglar başlığında ekşide okumuştum; küçük bir çocuğa kendinden bir kaç yaş büyük abisi için "abin seni dövüyor mu?" diye soruyorlar. Çocuk direkt "Yok, beni annem dövüyor." diyor.

Güler misin ağlar mısın...

Arkadaşlara katılıyorum. Ev görmesi bahanesiyle gidip ufaklığın ağzını yoklayabilirsiniz. İnşallah yoktur öyle bir şey.

Back
X