Komşum surekli ev eşyasından birini istiyor..garip geliyor.

yeni evliyse evinde herseyi olması lazım cok ilginc gercekten
bence de verme

:)))) Ay çok güldüm..sagolun gerçekten haddini aşmis buraya yazdikca bunu daha iyi anladim

bBence net olmak lazım böyle insanlara...
şunu açıkca söyleyin zor durumda kaldığını düşünerek eşyalarımı paylaştım ancak prensip olarak sürekli eşyalarımın kullanılmasından hoşlanmıyorum deyin... Eğer tepki verirse emin olun o komşudan Hayır gelmez zaten
Çok haklisiniz güzel izah etmissiniz bunu dusunicem ve dikkat edicem çok teşekkür ederim.

Ben olsam veririm Allah rızası için. İsterse kullandığını düşünsün, kendisini bağlar. İyilik yapma fırsatı yaratıyor size hergün ne güzel işte.

7 senedir aynı sitede oturuyorum. Ne kimseden birşey istedim ne de benden isteyen oldu. Bir ara çamaşır makinem bozuldu,tatilden yeni gelmiştim,servis gecikti samimi bir arkadaşım yalvar yakar ısrar etti getir çamaşırlarını yıkayalım diye sağolsun. Ona bile götürmedim ,teşekkür ettim geçtim.
Bana böyle şeyler saçma geliyor. Tamam komşu komşuya yardım eder,edebilir ama sürekli sürekli olmaz yani.
Ütüm bozulursa yenisini alırım.
Süpürgem bozulursa süpürmeden siler geçerim tamir edilene yada yenisi alınana kadar neden gidip isteyeyim ki.
Kaldı ki sandalye va abartı olmuş.
Ufak ufak mesafe koyun derim.

Ben olsam veririm Allah rızası için. İsterse kullandığını düşünsün, kendisini bağlar. İyilik yapma fırsatı yaratıyor size hergün ne güzel işte.
Gerçekten mi böyle dusunuyorsunuz? Evlimisiniz ve komşumuz varmı? Bende eskiden bu zihniyete sahiptim ama çok yipraniyorsunuz,insanlar sınır,hudut bilmiyor.

Eğer kullanıldığınızdan şüpheleniyorsanız siz de 1-2 bir şey isteyin. Bakalım nasıl yaklaşacak? O da veriyorsa kötü düşünmeye gerek yok bence.

Çok saçma ya ben beş yıllık evliyim ne süpürgem bozuldu ne ütüm üç yılda ikisi de bozulur mı hiç allasen hadi kalabalık olur sandalye lazımdır istersin de keyfi uyumlu diye istenir mi hiç ben ufak tefek mantıklı istekleri veririm de kalkıp böyle saçma bahaneyle istenen şeyleri de vermem

Ben burda bu konunun nirvanasını okumuştum
Bir üye yazmıştı ; komşu tv kumandasını istemişti. Biz napıcaz deyince de siz işe gidiyorsunuz erken yatarsınız tv izlemezsiniz gibi bi yanıt almıştı :))
Birde komşusu muz isteyen üye vardı ki hepimiz sinir olmuştuk.
Bir iki verme istemez belki

Komşunuzun adı T ile başlıyorsa tanıyorum onu üye
Acilen uzaklaşın benden sabahligimi istemişti ya ona daha çok yakışıyormuş eşim kafayı yedi daha neler neler. Ve temelli istiyor. Neler neler yazsam kimliğim ortaya çıkar o kadar sömürdü beni

Ya bi hastalık saglıkta evde yeterli olmazda istersin yan komsudan karsıdan vs. Ama benım masama guzel uyuyor dıyıp istemeye utanırım ben

Hayır t ile baslamiyor.kimliginiz neden ortaya ciksinki..anlamaz bence.

Hayır t ile baslamiyor.kimliginiz neden ortaya ciksinki..anlamaz bence.
Arkasından çevreme çok yakındım ondan.. Tavsiyem iletişimi tamamen kesin çünkü bunların sonu yok. Düşün ben tolere ede ede işi sabahligima kadar getirdi. evimizdeki eşyaları alıp götürüyordu. Eşim hediye ettim sanıp kızıyordu. Uzaklasin yeter çünkü birşey dediğinizde anlamaz bu tipler

Valla istediği kadar tatlı dilli olsun siz kararlı olduktan sonra hiçbir şey olmaz.
Daha o kapıyı çalmadan kendinize söz verin ne isterse vermeyeceğim diye.
Siz de tatlı dille hayır deyin madem.

Hiç isteme adetim yok ama bunu denemeyi düşünüyorum
Bence bunu yapmayın o zaman ona daha çok şey isteme fırsatı yaratırsınız.
Ne olacak verin diyenlere asla katılmıyorum çünkü ütü süpürge bunlar bozulacak şeyler hadi diyelim bozuldu ne olacak kaç liralık şey alacak mi geri size hic sanmam bu sefer eşinizle aranız bozulacak.
Ki adam ödeyecek parasını kizmakta haklı.
Veya tabagınız kırıldı aynısından yok belki üretilmiyor artık ne olacak mesela ?
Ya da iyilik sadece bir şey alıp vermek mıdır?
Başka şekilde iyilik olamaz mı ya da artık o iyilik yapsa birazda size mesela ?

Birde aç değil açıkta değil,acil ütü isteğini ve hadi o an acil oldu diyelim süpürge isteğini bile telore ederimde,sandalye ve tabak olayında iyilik yapmaktan ziyade kendimi sömürülmüş hissettim.cunku sandalye isteği ihtiyaçtan öte bir lükstü.tabağimi vermemeside sorumluluk bilincinin olmadığını gösteriyor.yani böyle lakayd kişilerin elinde oyuncak olmak iyilikmi bilmiyorum.bence en büyük iyilik o komsuma bu kusurunun farkindaliğini göstermek olur ama nasıl onu bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…