Komşum surekli ev eşyasından birini istiyor..garip geliyor.

Hayir demeyi ogrenin

O komsuya kapiyi acmayin

Kimseye bir sey vermek zorunda degilsiniz.

Hele ki elektronik esya veya sevdigim tabak çanagi vermem =)

Vermeyin.
Kendi eşyanız üzerinde söz hakkı size ait değil mi,bu kadar çekinmeyin "hayır" demeye.
En kibar yolu ile her defasında "bana lazım" derseniz anlar.

Anlar değil mi

Iyyy bizim eski ev sahibi geldi aklıma ben yeni evlenmiştim birkere ev ziyaretine geldi. sonrada elektrikli ızgaramı, ütümü, e.süpürgemi , düzleştiricimi, tencere takımlarımı hepsini elden geçirdi. en son tost makinamı istedi o zamanda çalışıyordum işten gelmiştim çok acıktım kendime tost yapcam sizin evdede baya bir eksik varmış dedim bidahada gelmemişti.. şükür ki kurtulduk ondan bu yıl tamamen..

Evet canım 11 yıllık evliyim çeşit çeşit komşu gördüm.
İyi niyetinizi anlıyorum ama ben komsulukta sınır,hudut bilmemek diyorum buna.sandalyem masama uyuyor diye istemesi fazla lüks degilmi...asansorden indir bindir o sandalyeleri perişan oldum.ona iyilik yaparken kendime kötülük yaptim,hatta akşam eşim kızdı ve arkasindan attım bi posta.bu iyilik için bir fırsat değil benim için bir imtihan oldu.utu ve süpürge istemesini yinede telore ettim ama diğerleri benim onun hakkında su i zan etmeme sebep oldu.

Sizden bir şey istediğinde bana lazım diyebilirsiniz ,elektronik bir şey isterse bozulmuş diyebilirsiniz . Ben şu markadan aldım sizde alın kolay kola bozulmuyor diye iğneleme yapın ve ne olursa olsun vermeyin. Mesafeli olmadan bunları isteyen kişi ileride arabayı ister veya farklı şeyler.

Ben komşumla eşyalarımı paylaşırım acik durumda ama bazı durumlarda reddederim. Yani bazen verebilecek durumda olsam da mazeret uydururum ki abartılmasın. Misal sandalye konusunda , bugün benim de misafirim gelecek özür dilerim deyip ya da tabak mesela ya bana o tabağı hediye eden arkadaşım gelecek bugün onunla sunum yapmak istiyorum,ya da ne bileyim ütü için ben de tam ütülenecekleri döktüm istersen gel acil olan giysini burada ütüle iki dakka gibi gibi... Gerçekten acil durum olduğunu düşündüğümde hiç düşünmem veririm neyim varsa ama işi cıvıtmadan önüne de geçmek lazım bence...

Sinir oluyorum böyle yüzsüz insanlara, iyi niyeti kullanmak bu kadarı, insanı illa yalana itiyorlar.

Sandalye, tabak saçma kullanmaya çalışıyor belli ki kaldı ki bir insanın ütüsü elektrikli süpürgesi bile ard arda bozulur mu? Kullanmaya çalışıyor belli ki bugun bunlar yarın maddi borç vs vs uzar.

Minel iğrenç de olsa bir şaka yapacağım ama kızma olur mu:) lütfen eşini falan gösterme bir gün " benimki bozuldu biraz seninkini ödünç alabilir miyim, bizim eve daha çok yakışır" deme potansiyeli gördüm hatunda
Tamam vurmayın öldüm ( bu iğrenç espriyi yapmazsam olmazdı):)))

Bazı insanlar bunun suyunu çıkarıyorlar .Benim annemin komsusu istisnasız ne zaman gitsem anneme annemden birsey istemeye geliyor tabiki aynı anda bütün binadan farklı malzemeler alıyor .öyle bir iki tanede değil ....Ayşe abla bana 1 kg patates verir misin ...ya 200 gr 'm kiyma var mı peki soğan var mı .peki 1 bardak yağ var mı derken anlıyorsun ki sulu köfte yapcakbunu yapan kadın fakir değil borek ve poğaça imalathaneleri var yazılı var 3 tane evi var 3 tane arabasi var .ben anladiki böyle evine birsey almayarak yaptı yatırımını çok uyanık tatlı ya ocagi zaman olan malzemeleri dahi komşu dan topluyor tek fark kendi evinde yapması

yani mecbur kalınınca bi kap şeker, yağ vs istenir. hadi ütün bozulur, acil ihtiyaçtan o da istenir. ama devamlı olursa orda bi durmak lazım. ayrıca tabak istemek ne alaka yani. bi daha olursa kullanıyorum de, verme.

Siz de görüp beğendiği ne varsa kullanıyor. Tabak sandalye istemekte nedir ? Bence vermeyin, veremem deyin kapatın kapıyı anam ben olacağım öyle yerlerde:))

komsun cok yuzsuz neden vereceksın ki , verme
yan komsumla samımıyım eşli gider geliriz

gecen evde bir yemek yaptım dikkat etmemişim limonu eksik kaldı
limonsuz da hiç tadı olacak bır yemek değil
inan kapısını calıp da bır lımonu dahı istemedim limonsuz yedim

masa , süpürge, tabak bunlar çok saçma istekler
vermem sebebini de açık açık söyle

Benim komşumda tanımadığım bir üst kat komşusunun Mevlüt’ü var diye benden sandalyelerimi İstemişti, ben vermiştim, sonuçta komşu komşunun külüne muhtaçtır, bende rahatça kapısını çalabiliyorum.
Ama tabak, fincan, vs istemek komik yani. İhtiyaçtan ziyade keyfi, o Ne öyle çocuk gibi.

Açıkçası bana sizi kullanıyor gibi gelmedi.
Sadece ihtiyaçtan isteyebileceğini düşünüyorum.
Nasıl yakın lık kurdunuz bilmem ama sizi kendine yakın hissetmiş.
Gelen misafirine mahçup olmasın diye samimiyetinize güvenerek istemiş.
SAMİMİ olmasanız da kendi kendine yakınlığı sizde hissetmiş....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…