Komşum ve Gürültüsü!!..

harmoni_

:) احلي حسوني بلدنيا
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
870
86
73
Günaydın arkadaşlar.

Size hiç yabancı olmayan bir konu eminim... Komşumun gürültüsünden illllah ettim artık. Buraya ilk taşındığım günlerde de gürültü yapıyorlardı evet ama bu kadar değildi. Her geçen gün dozu artıyor. Kaldı ki normalde gerçekten gürültü patırtı takan insan değilim. Yatıp uyuyabilirim onu düşünün.

İlk taşındığımda gürültüden biraz huzursuz olmuştum. Evi bana kiralayan emlakçı aynı zamanda kiraları filan da toplar herşeyle ilgilenir. ona sordum. O da "Hocam onların 2 tane çocuğu var anne baba eve akşamları gelir, çocuklar da hep kreşteler" dedi. Öyle deyince problem çıkartmak istemedim. Sonuçta çocuk yani dur desen durmaz, yapma desen dinlemeyebilir deyip problem yapmadım.

Ama sonra işin dozu artmaya başladı gece yarıları tamirat yapmalar, eşya çekmeler. O zaman da annem evdeydi. Sınav dönemimdi ve artık delirmek üzereydim gürültüden. Annem kızım tadilat filan yapıyorlardır. Sesini çıkarma boşver huzursuz etme kimseyi dedi. Zar zur durdum evde.

Aradan bir hafta geçti babam geldi evime mutfağa bir tane çivi çakıldı ve pazar günü saat 11.30 filandı. Babam daha çiviyi çakmaya başladı ki yukarıdan pat pat pat diye vurdular. Nasıl sinirlendim ya anlatamam. Babam da uyma kızım bitti zaten dedi göndermedi.

Şimdi dün hastaneye kaldırıldım çok hastaydım eve geldim uyudum. Gece duymadım hiç seslerini Allah var. Ama sabahın 8'inde çocuk çığlıkları, beton üzerinde eşya çekilme sesleri. Resmen zıplayarak uyandım.

Artık dayanamıyorum kızlar ya. Hadi çocuklar atlar zıplar da eşyaları da çocuklar çekmiyor ya.. Hiç bir cumartesi ya da pazar 11'e kadar filan uyuyamıyorum. Gidip konuşmalı mıyım? Hiç tanımıyorum ne diyeceğim? Aynı problemi yaşayan var mı?

Size en ufak bir tıkırtı yaptığınızda tepki veren insanlara, bence ince davranmaya gerek yok.

geçmiş olsun. apartman yöneticisi varsa durumu onunla konuşun,yoksa da gidin kendiniz konuşun,ama arsız insanlarsa laftan anlamıyorlar,tecrübeyle sabittir...

Ne demem gerektiğini nasıl davranmam gerektiğini de bilmiyorum ki. İş inada binecek huzursuzluk olacak diye de çekiniyorum. Hayır zaten sabah gidip akşam gelen bir insanım bir hafta sonum var evimde geçirebileceğim onda da böyle huzursuzluk yaşamak istemiyorum

Gidip açık açık konuşayım mı?

konuyu okuyunca bile sinirim zıpladı aynı durumdan 1 yıl çektik uyardık filan yok banamısın demiyor üstelik çocuk ilkokula gidiyor küçük değil
ev sahiplerini aradık kaçkez
iki gün iyiler üçüncü gün sapıtıyorlardı
polise sorduk gece 12 den sonra gürültü yaparlarsa bizi arayın ekip yollayalım uyaralım dediler
şikayetçi olun dilekçe verin dava açılır dediler
yöneticiye dedik
utanmadan karı koca gidp bizim oğlumuz asla gürültü yapmaz zaten evde değiliz diye inkar etmişler utanmadan
yöneticiye dedim eğer polislik olursak sen şahit olacaksın dedim tamam dedi sonuçta apartman huzurunu sağlamak zorunda
siz gidin yöneticiye söyleyin haberi olsun herşeyden önce uyarısını yapar
hala devam ederlerse gece 12 den sonra polis çağırın yöneticininde haberi var deyin böylelikle korkarlar ve ev sahibi değillerse eğer ev sahiplerinede ulaşıp anlatın onların kiracısının gürültüsünü çekmek zorunda değilsiniz
ayrıca hiçbir ev sahibi kolay kolay böyle şeylerle uğraşmak istemez ya sessiz olun yada çıkın evden diyecektir

apartmanın yöneticisi yok bildiğim kadarıyla ben taşınalı zaten 5 ay fln oldu. alt katımda ev sahibimin annesi oturuyor olmazsa onunla bir konuşayım. polis dava ben de uğraşmak istemem ya. inşallah laftan anlayan insanlardır ben kişisel olarak muhattap almak da istemiyorum. öylesi daha kötü.

sizin başınıza gelen de kötüymüş hakikaten. çözüldü mü eki probleminiz?

Bence gidip yüz yüze konusun bi hafta sonum var biraz öglene kadar saygı gösterin cocuk neysede esya cekmeyi felan baska zaman yapsınlar dakkada bi esyada cekilmez ki... sizin en ufak sesinizde pat pat vurarak tepki gösterdiklerine göre pekte anlıcaklarını sanmıyorum

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

polis filan deyince biraz sakinler bu ara ama sapıtmaları yakındır

Canim aynı dert bende de vqrdi.
Temiz kıyafetlerinin üzerine hali bile cirpti.
Yöneticiye 3 kez şikayet ettim. Anlamadı.
Bende 12 yi geçince saat her gurultude tavana vurdum:)1tane çocuğu var ama dedigin gibi devamli esya cekiyolwt.
En yakin arkadaşına söyledim hatta tam anlatırken gene hali cirpiyodu. Temizlik gunu degil sen haklisin dedi.
Valla mumkunse ona en yakin kişiye soyle.

canım polise şikayet et direkt. bildiğin haneye tecavüz bu. 12den sonra ara şiddetli gürültü yapıyorlar de. en azından polis gelir bir dürter.

Son düzenleme:
konuştum bakalım ev sahibimle..bi kaç gün evde olmayacağım döndüğümde ne olacak göreceğiz.

bu tarz insanlar laftan sözden anlamazlar,bir şey söylersiniz sizi suçlu bile çıkarırlar. bence siz hiç birebir muhatap olmayın. aslına bakarsanız ben polisle, ev sahibiyle falan da seslerinin kesileceğini düşünmüyorum. bizim apartmanda da var böyle gürültülü tipler, ne çektiğinizi o kadar iyi anlıyorum ki. allah sabır versin size ne diyeyim

gidip kibarca konuşun uyarın bir şansınızı deneyin umarım laftan sözden anlayan insanlardır eğer değillerse zaten işiniz zor ne yapsanız boş

cok sukur ses seda kesildi laftan anliyorlarmis. zaten ikisi de ogretmen. benden once bu dairede bekarlar oturuyormus ve cok gurultu yapiyorlarmis. sanirim hala onlar var sandiklarindan rahattilar. uyarilinca ses kesildi. insallah boyle devam eder. tesekkurler kizlar

aman nazar değmesin.

Aynı sorunu biz de yasıyoruz hem de 1 degil 3 komsudan.. Ust kattakiler aynı sizinkiler gibi cocuk coluk her aksam bagırma cagırma cocuk sesleri esya cekme, tuvaletteyken bile cok net ne konustukları duyuluyor. Gece yarıları yapmadıkları gurultu kalmıyor.. Cocuklar desen kapıdan cıkıp merdivenlerde bagırıyorlar ve tum apartmana duyuluyor bakmıyolar ki cocuklarına. Yandakiler surekli kapı carpar gece yarılarına kadar kavga gurultu. Alt kattakiler kendi zilleri yerine bizim zile basarlar (daha dogrusu gelen misafirleri) 1-2 kere olsa neyse insanlık halidir dicem, ama her zaman oluyor ve evlerine her gun misafir geliyor. Onu hallettim neyse ki çabalarımla ama diger 2'sine napsam bilmiyorum. Bir gun ust kata cıktım tak etmisti canıma artık, kapıyı cocukları actı 4-5 yaslarında anneleriyle konustum erken kalkmam gerekiyor vs. konustum yine aynı yine aynı. caresi yok sanırım bunun bir gun polis zabıta yetkili kimse cagırıcam. Aklıma geldi kan beynime sıcradi yine..

offf çok kötüymüş ya. ben hiç sevmem polis bilmem ne işlerini mümkünse yetişkin insanlar olarako turulup anlaşılabilmeli ama anlamayana da müsamaa gösterilemiyor maalesef. umarım çözülür bir an önce... ev sahibi misin sen de? olmazsa taşınmaya bak bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…