Komşum.....

Bizimde üst katımızda kiracı var ve kadın durmadan patır patır halı silkeliyor. Cam kapalı mı, acık mı hic problem degil. Camlar silinyor, bir bakmıssınız camur gibi lekeler mermeri yıkamıs, halı yıkar lap diye asar balkondan asagıya. Annemle cok kötü kavga ettiler oglu annemin üzerine yürümüs. Saygısız insanlar gördügünüz gibi.

tebrık edıorum harıka bı cvp cok gorgulu bılgılı konu sahıbı apartman adabına gore 2.kat 1.katın camına su akıtamaz ınsanları hor gormek yerıne kendı yaptıklarınıza bi bakın!!!

garip olan şu ki benim bu forumda okuduğum komşuluk sorunlarında altlı üstlü oturanlar arasında bir mesele varsa dert yakınan doğal olarakk alttaki olur,burada bayan alttakinin dert yakınmasından şikayetçi gibi bir şey.
Hayır gerçekten merak ediyorum acaba konu sahibinin anlatmadığı,muzdarip olduğu bişi mi var ya da ben mi bir şeyler kaçırıyorum?
Bizim de üstümüzde bir cahil var ne yazık ki,hemen neden cahil diye nitelendirdiğimi anlatayım çünkü burada kastım okumamışlık değil, adapdan erkandan bir haber olmak.

1.Balkonunu yıkar,sular şapır şapır aynen bizim mutfakta, başlarda mahuptu falan ama çözüme yönelik hiç girişim yok,biz mecburuz ya onun pisliğini temizlemeye.

2.Halıları silker ama nasıl silkmek,havalandırmak değil ha,yemek yerler bezi çırpar,üzerinde çer çöp aynen bizim pencerelere.Ne düşünceli komşu ama değil mi?

3.Tuvaleti tıkanır, elinde sivri sopayla açmaya çalışır tuvaleti deler,afedersiniz b.k suyu aynen bizim kafamıza(yaşandı).Yine oralı olan yok, sanki b.k onun değil de benim

4.Geçenlerde halıyı bizim mutfağın penceresinden sarkıttı, pencere full kapalı.Işık yok hemde gündüz öğleyin.Annem aradı kızım al şu halıyı, içeriye ışık girmiyor dedi,en kibar ifadesiyle.El cevap:ayy sende alemsin hiçbirşeye izin vermiyosun vıdı vıdı,yok ben nerde kurutayım?Bize ne yani nerde kurutursan kurut, biz halımızı milletin başından sarkıtıyormuyuz gündüzün,milletin ışığını kesiyor muyuz?Şapır şapır akan sular da cabası.Hayır madem apartmanda yaşamayı beceremiyosun git müstakil evde otur.

İşin en acı tarafı da kadının bahaneleri,yok benim küçük çocuğum var halı silkmem lazım da bilmem ne.Demiyor ki süpürge çalıştırmaya üşeniyorum,elektriğime yazık.Ve bunları çeken annem 60 yaşında bu kadın ise 25 bile değildir.Annem olgunluk gösterip güzel güzel konuştukça,kadın çocuklaşıp cahilleşiyor, hak iddia ediyor utanmadan.
Şimdi siz söyleyin bu durumda ölür müsünüz öldürür müsünüz?Kadın resmen cinnet geçirtiyor bize

Son düzenleme:
Aman mesafe koy görüşmek zorunda mısın sanki..Ben hiçbiriyle görüşmüyorum..

Biz evimizi geçen sene almıştık ramazan bayramıydı sabahın 7 sinde zilim çaldı alttaki gıcık..
İnsan önce bi günaydın iyi bayramlar kusura baka rahatsız ettim der,gelir gelmez"şu balkondaki pikelerini alır mısın ev kararıyo dedibende katlayarak sermiştim ki karar masın diye sırf gıcıklığına yaa uyuz..

1-2 ay sonra banyo akıtıyo ona baktırın diye çıktı,bizde baktırdık bizden değil morardı bi güzel

geçen aylarda klima taktırdık"karı koca bas bas bağırıyolar "o klimanın suyu cama gelirse şikayet ederim sizi söktürürüz"vs vs (oysa ki alakası yok)

kendisinin de kliması var alttakine damlamışşş yine morardı bas bas bağırıp kavga etmişler..Ooooh dedim benimle uğraşır mısın"

Ben hiiiç muhattap değilim.Ne giderim ne de gelirler.Baştan mesafemi koydum,uğraşılmaz böyleleriyle...

Bence sizde koyun mesafenizi..Şart değil aileniz,arkadaşlarınız vardır yeter onlar komşum olmasa da olur...

tebrık edıorum harıka bı cvp cok gorgulu bılgılı konu sahıbı apartman adabına gore 2.kat 1.katın camına su akıtamaz ınsanları hor gormek yerıne kendı yaptıklarınıza bi bakın!!!
Arkadaşım ben kimi hor gördüm? Yağmur şarıl şarıl yağıyor zaten camı pisleniyor .Ayrıca bunu rica ettiğin de uzatmadım dökmem dedim.Kaldı ki çarşafı aşağı çekmesi ne sebeple olursa olsun ona bu hakkı vermez ben neden üst komşu bu şekilde yaptığın da çekmiyorum.Bir şey silkeleyeceğim zaman sesleniyorum camını kapatırmısın diye bir kere bile çamaşırlarını üstüne pas pas silkelemişliğim yoktur.Konun devamını okumadığınız belli gideri kapatamaz çünkü bize yan tarafta ki komşumuzun yaptıracağını söylemişti.Şöyle anlatayım yeni gelin geldiğim de dış kapı bozuktu ve bi demir bağlamışlardı kimin bağladığı meçhul apartmana o demiri çekerek girip çıkabiliyordu (HERKEZ) ben ise bu demiri söktüm herkez anahtarı kullansın öyle girsin diye ve bu insanlar gelip nasıl siz bu demiri çıkartırsınız diye bir ton laf söyleyip bizimle tartıştılar şimdi kendisi kafasına göre üstelik bize yan taraftaki kişiler yaptıracak dediği halde o gideri kapatma hakkını kendin de buluyor?Ben şöyle yapardım eğer ki çamaşır asacaksam ve üst komşum çok uzattıysa alırım elime iki mandal ikiye katlarım benim görgüm budur.Burda karşı komşumdan yandaki komşuma kadar herkezle iyi geçinebiliyorum.Ama nedense merdivenleri silmeye haftada iki gün gelen kadın bile illallah etmiş buyrun kıyası siz yapın..

arkadaşım yanlış anlamadıysam gayri iftiyari eşine bir şeyler söylemişsiniz kocasına yani sizi terslemiş çarşaf çekmeler falan...bence yüz göz olmuşsunuz artık bu komşuluktan hayır gelmez zatenn...allahın selamını verip geçein..ve elinizden geldiğince muhattab olmamaya gayret edin...
kocasına asla bir şey söylemeyin bence olay büyümesin...
bence uslubunuzda incitici hiçbir hitab yoktu....sinirli olmanıza rağmen dikkatli yamaya çalışmışsınız..
ve sizi lafa tutsa bile... eşim arayacaktı..ocakta yemek var kusura bakma deyip geçiştirin...

Dikkatimi çeken bir şey var, çarşafınızı aşağı çeken, faturalarınızı yırtan sürekli şikayete gelen komşunuz sizinle yarım saat nasıl laklak ediyor? Ne yüz varmış pes...

Dikkatimi çeken bir şey var, çarşafınızı aşağı çeken, faturalarınızı yırtan sürekli şikayete gelen komşunuz sizinle yarım saat nasıl laklak ediyor? Ne yüz varmış pes...
Benim de anlayamadığım nokta o zaten madem benimle sohbet etmeyi daha doğrusu sadece konuşup karşındakini dinlememeyi seviyorsun neden en ufak bişey de arıza çıkartıyorsun .

herkes komsusuyla ıyı anlasma zorunda degıl tabı kı.sız ona gıtmeyın onu da kabul etmeyın evınıze.bence burada sızın de hatalarınız var.patlayan boru hassas bır konudur.onu ogrendıgınız gun yaptırmak zorundasınız.carsaflarınız baskasının camını kapatamaz.rahatsız olursa ya da o camasır asarsa alırım dıye bır dusunce olamaz.sız cevrenıze daha fazla onem verın kı carsaflarınızı cekmesınler bence.

ayrıca hazır yagmur yagıyor dıye cam yıkamak nedır allah askına.sızın ustunuzdekı komsu bunu yapsa komsum cam yıkıyor benım camlarımı kırletıyor dıye konu acardınız.hangı devırdeyız.sız temız olacaksınız kırlı sular sarıl sarıl baskasının camına gelecek.cokkk yanlıs.

Bana bundan rahatsız olduğunu söylediğin de aynı şeyi yapmaya devam etmedim.Kaldı ki bunu beni annem, kayınvalidem halalarım, teyzelerim ve bir çok komşumun aynı şekilde yağmur yağdığın da cam sildiklerini duymuş ve sildiğine şahit olmuşumdur.Hadi ben yanlışım bu kadar insandamı yanlış...Hadi ben yanlışım onun çarşafı aşağı çekmesi çok mu doğru?Ya ben zaten hatasızımdır hiç kusur etmemişimdir demiyorum ki..Ayrıca boru konusu hala anlaşılmamış bize yan taraftaki komşunun yaptıracağı söylendi .Ne yapmalıydık anlayamadım.Hiç ama hiç bir hak benim çamaşırlarımı aşağı çekme hakkını vermez eğerki böyle bir davranışa devam ederse bende sofra bezimi silkelemeye ve camları açıkken halımı paspasımı silkelemeye başlarım. Ben gayet saygılıyım ve bu şekilde karşılık görmek istiyorum hakkım olanı istiyorum yani..Fazlasını değil.

yok artık
evet ne de güzel saygınız varmış."Böyle bir davranışa devam ederse" diyosunuz yani bu demektir ki ben çarşafımı asarım,o çekerse bir de böyle böyle yaparım.Yani ne diyeyim inşallah şikayet falan etmeyi akıl eder alt komşunuz.Siz de apartmanda yaşamayı öğrenirsiniz.
Yani bir de hala benim anam babam böyle yapıyor bunca kişi yanlış mı diyorsunuz.Evet yanlış! Hem sayınızın çok olduğuna bakmayın, çok olmanız haklı olduğunuz anlamına gelmez.Ben de bir sürü apartman adabını bilmeyen gösteririm size.Pisliğinizi akıtın durun bakalım,haklısınız elbet.

Son düzenleme:
Peki çarşaflarımı çektiği için ben kime şikayet edicem:)Ayrıca evet kısasa kısas:))

Peki çarşaflarımı çektiği için ben kime şikayet edicem:)Ayrıca evet kısasa kısas:))

Yani allahtan benim üst komşum değilsiniz diyeceğim ama farketmez biz de bu mantıktaki genç,cahil biriyle uğraşıyoruz zaten.Böyle haklı haklı devam edin, alt komşu sizle uğraşma yolunu bulmuş zaten.
Ha buraya yazdığınız gibi gidin şikayet edin mahkemeye, tanığa da gerek yok bence alt komşunuz kabul eder zaten yaptığını.Ha komşunuz gerekçesini gösterince o zaman iş kimin lehine döner işte o kısımdan memnun kalmayabilirsiniz.
Siz inatlaşmaya devam edin, bakalım ben alt komşunuzdan umutluyum

Son düzenleme:
arkadaşım kusura bakma ama çook haksızsın. bi kere bu yaptıkların başlı başına apartman da yaşam kurallarına aykırı. bunun komşulukla ne alakası var. hala tek katlı evlerde yaşıyormuşçasına rahat bir tavır takınmışsınız. karşıdakinin hakkını gasp etmekten başka bişe değil bu. çarşaf sermek, camları suyla yıkamak ne demek:S bunlar hiç apartmanda olucak şeylermi. komşunuzun tutumu yanlış ama aynı şeyleri bizde yaşadığımız için neden böyle bir tavır takıntığını az çok anlıyorum.

komşunuzun yaptıklarına ben yanlış diyemiycem malesef.
Üst kat komşumuzun yaptığı gürültüyü tarif edemem.Bir gün çıkıcam yukarı ağzıma geleni sayıcam. Ben senin gürültünü çekmek zorundamıyım?Allah korusun birde pencereyi kapatıcak şekilde çarşaf asıcak! su akıtıcak filan!Ama o kadar da (!)yapmaz sanırım. komşunuzun yaptığı gibi ayynen çarşafı aşşağı çekerdim..Siz temiz olucaksınız diye milleti rahatsız edemezsiniz.
Sonra da sizi şikayet ederdim.. Aa ama okuma yazması yokmuş değil mi?
Hayır anlamadım bu olayların üstüne neden cahil filan diyorsunuz ki?
Sizin aile büyükleriniz üzgünüm ama size yanlış öğretmiş..
Çok ayıp gerçekten takındığınız tavır..Hem suçlu hem güçlü durumdasınız..

Evet kendisinden beklenmeycek performansı gösteriyor bir sonraki adımını heyecanla bekliyoruz:) İnan ne yapacağını kestiremiyoruzda:)))) Arkadaşım bana çok haklısın dök kır parçala demeni beklemiyordum zaten .Kendisi şu an hamile ben ona zaten uymam neden çarşafımı çektin diye bile inip rahatsız etmedim .
3 günde bir en az bir sebeple çocuğunu gönderiyor her seferinde mi haksızım.Apartmana izmarit düşmüş gelip bize söyleniyor ayıp değil mi yahu ne biliyor bizden birinin attığını.Ayrıca yapmadığımız şey için ısrar ediyor siz yaptınız diye.Bu iftira değildir de nedir?
Üst katta oturmanın dezavantajını yaşadığım doğru ama dikkat ediyorum ben.
Yastıklarımı yıkadım sıktırdım astım neden bilmiyorum ama alta bi kaç tane damlamış su ne yapayım şimdi bilinçli yapılmış bişey değil ki bunun için tersliyor beni ne hakkı var .Dedim gönder yıkarım ben çamaşırlarını tekrar.
Benim üst komşum ooo camıma kusmuş ya evet bildiğin kusmuş bişey demedim camıma zift bildiğin zift dökmüş ses etmedim aldım elime tineri sildim.En son cam açıkken pas pas silkeliyordu kalktım kapadım yine bişey demedim.
Ne diyim şimdi kadına .İstemeden oluyor bazı şeyler.Gelip güzelce söylese öyle uzatacak insanlar değiliz ama tek kaşını kaldırıp beni terslemeye kalkarsa dur derim .Çamaşırımı çekerse ben de haklı olarak kızarım eline iki mandal alıp katlamak zor değil.

Bilmem karşı apatmandaki komşularım da yıkıyor camlarını bir çok kişide gördüm ben . Ve şu var ki dökme dedikten sonra bir daha su dökmedim camlarıma.
Sonra ben nasıl ki bir şey silkeleyeceğim zaman sesliyorum evde yoksa eğer çıkıp apartman da silkeliyorsam merdivenlere silkeliyorsam. Oda diyebilirdi akidem çekebilir misin çarşafını yukarı az. Çekmek aşağı indirmek ne ya siz bunu haklımı görüyorsunuz diyecek bir şey bulamıyorum.

Okuma yazma bilip bilmemesi beni ilgilendirmez ki .Bana gelip kendisine öğretmemi isterse karşı da kurum var oraya neden gitmiyor diye düşünürüm kızına kuran öğrenmesini istiyorsa göndersin yaz kursuna yada camiye vs. ufak bebeğim var ona vakit ayıramam malesef. İşin aslı olayları tam göremediğiniz için bu açıdan da bakmanız normal şaşırmıyorum..

haklı bulmuyorum ama eminim bu problemlerin önceside vardır bir çok kez aranızda konuşulmuştur.ve tekrarlanmıştır. ayrıca evde olmasa bile o silkelediniz şeyler komşunuzun balkonuna gidiyor malesef. birden fazla kişinin (3-5) aynı tutumu sergilemesi o tutumun doğru olduğu anlamına gelmez bu oturduğunuz çevreyle alakalı.

bir de şunu söylemeden geçemicem sevdiğim bi söz var okumak cahilliği alır, e...k baki kalır diye. bunun okumakla alakası yok. benim anneannem 65 yaşında köyde doğmuş büyümüş bir insan okuma yazması pek yoktur. evlendikten sonra gelmiş şehire bu yaşta hergün pencerelerini bezle siler, banyoya su dökerek yıkamaz ıslak bezle siler ki aşağı su akmasın banyodan diye, balkon kenarlarını silerek temizler.

Son düzenleme:

Bakın ben size başta komşunuzun tavırları çocukça olmuş dedim buraya kadar tamam mı?
Sigara izmarit atılmış,diyorsunuz ki bana iftira atıyor.Doğrudur,bizim de başımıza çok geliyor ramazanda camı açamazdık hele sahurdan önce sönmemiş sigaralarını bile atıyorlardı,biz de deli olduk ama üst hizamızdakileri yalnızca uyarabildik,neticede bilinemiyor işte kimin attığı.Herneyse.
Ama sizin kalkıp da "bana böyle yapıyorlar ben de ses çıkartmıyorum, ben yaparsam da alttaki ses çıkartmasın deme hakkınız" yok.Yok yani yok,her ne kadar insanlar şikayetlerle uğraşmasalarda bu işin de bir kanunu kuralı var.Yani bana inanmazsanız,gidin sorun bakalım bir avukata ben böyle böyle yapıyorum,aynen burada anlattığınız gibi anlatın.Sorun sonra da "benim komşum bu yaptıklarımı ispat ederse ne olur".Onden sonra tekrar düşünün.
Sizin camınıza ne yapıyosa üstteki yapıyordur, alttakinin suçu ne?Bakın biz en alt kattayız,altımızda yalnızca dükkan var o da binanın yapısı nedeniyle daha içte kalıyor.Ve dükkan olduğu halde(normal bakkal,market değil,işçilerin kaldığı bir ev gibi ama dükkan olarak geçiyor) biz asla üsttekilerin yaptığını alttakilere yapmıyoruz.
Siz kimseden sizin çektiklerinizi çekmesini bekleyemezsiniz ki,bakın bir kaç sayfa önce anlattım bizim yaşadıklarımızı.Bunları annem çekiyor,60 yaşında kadın.Sizin alt komşunuz gibi de değil iyilikle güzellikle söylüyor başta.Ama yok işte,o yaşta kadını sinir hastası edecekler.Benim annem sürekli elinde bez milletin pisliğini mi temizleyecek, yoksa pislik içinde mi yaşayacak?Yani siz de çarşafınızı yukarıda bir arkadaşın dediği gibi katlayarak kurutabilirsiniz, niye illa da alttaki alıp mandallayacak, bu mecburiyeti neye dayandırıyorsunuz?Gerçekten merak ediyorum, yani alt komşunuz rahatsız olur diye düşünmediniz mi hiç çarşafı asarken?
Öyle kısasa kısas deyip,sonra da komşunuzdan tolerans bekleyemezsiniz.Siz halen ben yapıcam diye diretiyorsunuz.Hani nerde kaldı komşuluk hakkı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…