Komşum.....

kızlar size bi komşu diyaloğumu anlatıym=)) üst katımız kirada sürekli yeni yeni insanlar geliyo. gene 2sene önce biri taşındı kendisi bizim memleketlimizmiş geldiği zmaan öğrendik çok konuşkan ve ısrarcı bi bayandı. taşındıklarından biraz zaman sonra gece 2de çamaşır yıkamalar, küçük çocuğunun ve abisinin evde futbol oynamaları (şaka yapmıyorum ne oluyo diye çıktımızda bize futbol oynuyoruz dediler) müziği son ses açmaları, (hayatımda ilk defa müzik sesinden ev camının titredini gördüm) , biz şikayet edince eve kapıyı ittirip girmeler daha bi sürü şey. ve bir yaz günü çok sıcak bir havada balkon yıkaması( ki öyle bir yıkamaki bütün apartman yıkandı) ve söylenen şikayet eden komşulara hava çok sıcaktı mevlam yağdırmadı bari ben yağdırıyım demesi hayatımda gördüğüm en ne komşuydu bilemiyorum=))

işin aslını sadece sizin yazdıklarınızla görebiliriz. siz ne yazıyorsanız ona yorum yapıyorum.
kaldı ki bir defa daha okudum ama yazdıklarınıızın hiç birinde okuma yazmayla alakalı olabilecek bir şey görmedim.
Ki sizden bir şeyler öğrenmek istiyorsa öğretemiyceğiini söylersiniz gider. Yada 2 saat esir ediyorsa konuşmak için işiniz olduğunu söylersiniz biter. Bunlar cahillik anlamına gelmiyor ki? hem bakın öğrenmek istiyormuş bilmemek değil öğrenmemek ayıp.
Sizde öğrenmiş oldunuz şarıl şarıl camların yıkanmıycağını aşşağıya çarşaf sarkıtılmıycağını..
velhasıl haklı değilsiniz.

not: Sürü psikolojisi pek iyi bir şey değildir. çoğunluk camdan atlasa atlamazsınız değil mi?

Ben bu dediğinizi de anlamadım:44:
Olayların tamamı dediğiniz kızını size gönderip kuran okumasını öğretmenizi ya da kendisine okuma yazma öğretmenizi istemesi mi?
İyi de bunda ne var,yani burda biz sizi bunun için eleştirmiyoruz ki?Niye komşunuza yardımcı olmadınız diyen mi oldu ben okumadım.
Biz size yaptığınız(çarşaf asma,camları suyla yıkama vs) apartmanda yaşama kurallarına uygun değil diyoruz,siz benim bebeğim var ona yardım edemem kalksın kuruma gitsin diyorsunuz.
O sizin aranızdaki mesele kime yardım etmeyi isterseniz edersiniz,olay o cahil de siz ona yardım etmiyorsunuz olayı değil.Komşunuzun sizi zırt pırt şikayet ettiğinden bahsediyorsunuz,peşine de cahil olduğunu ekleyip sizden yardım istemesini dillendiriyorsunuz.İki konu bambaşka,burada biri sizi eleştirdiyse cahil dediğiniz için eleştirmiştir ya da onun gibi bişi ima ettiğinizden,kimse neden yardım etmediniz demiyor.
:44:

Son düzenleme:

Mesele bende bir şey istemesi değil ki bu konuda ısrarcı olması ...

Büyük konuşmakda iyi bir şey değildir biliyorsunuz değil mi gün gelir aceleniz olur çarşafınız çabuk kurusun istersiniz:))))
ya arkadaşlar anladım ne demek istediğinizi her şey karşılıklı demek istiyorsunuz ama cidden agresif davranıyor bende ne yapacağımı şaşırdım konuşamıyorum da güzelce.Taman bi dahakine çarşafımı daha kısa tutarım ama biliyorum ki yine sataşacak ne öneriyorsunuz bu durum da..

Anlaşmaya niyetiniz varsa ne güzel.
Evet aynen dediğiniz gibi herşey karşılıklı ama önce siz üzerinize düşeni yapmalısınız ki sonra şikayet etmeye hakkınız olsun.
Şu çarşafdı,suydu meselelerini bir bırakın önce.Alın elinize uzun bir sopa ucuna bezi bağlayın öyle temizleyin camınızı.Çarşafınızı da kısa tutun olsun bitsin.
Sonra görüşmek istemiyorsanız muhattap olmayın madem görmemezlikten gelin.
Zaten şikayet edeceği birşey kalmayınca niye sataşsın ki?
Ha ben üzerime düşeni yaptım ama hala böyle derseniz işte o zaman şikayet etmeye hakkınız olur, ama böyle devam ederse siz haksızsınız.
Bu arada benim annem 30 senedir apartmanda, hiç çarşafım çabuk kurusun derdi olmadı neticede evde tek çarşaf olmuyor.Böyle bahanelerin arkasına sığınmaktan vazgeçin çünkü insan rahatsızlık vermek isstemezse mutlaka alternatif bulur.
Yani demem odur ki siz üzerinize düşeni yaparsanız komşularınızla sürtüşmeniz minimuma iner.Apartman demek birlikte yaşamak demektir, aile içinde bile herkeesin özel alanına müdahale sınırlıyken apartman içi tanımadığınız insanların tüm haklarına riayet etme,onları rahatsız etmeme mecburiyetiniz var.
Heleki zaten bu komşunuzdan hazzetmiyorsunuz hal böyleyken samimiyetinize güvenerek de rahat davranamazsınız.

tabiki görüşmek zorunda değilsiniz....
ama çarşafların camları kapatması (bence söylemeye gerek yok bunun için iki kat asılmalı ve camlara su akması hiç hoş değil bahaneniz olabilir ...balkonu yıkamak yerine tamir edilene kadar silmekle yetinmeniz gerekirdi.....
malum bunlar apartman adabından....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…