Komşumla olanlar

Valla benim bebeğim bana yapışık yaşıyor ben olmadan en fazla 5 dk duruyor. Belki de o kadının da öyle bir durumu var. Bilemeyiz bunu

Özensizlikten başka bir şey değil.... Bu hediye konularında çok seçiciyimdir... Bence telafi etmeli.. Bana yapılsa arayı soğuturdum.

e kişiliğiniz ve karakteriniz ne kadar farklı olduğunu belirtmişsiniz zaten.
şaşıracak bir şey yok.

Biri bana sizin gibi davransa bende yemem icmem , cikamiyosam bile kocamdan ,varsa kardeslerimden birine rica eder güzel bi hediye alirim ya da hic bisey bilemiyosam netten aldiririm onceden bakip .. Guzel bi paket yaptirmakta zor degil.. Ben szin kirilmaniza hak veriyorum. Cok zor bisey degil ki.. Insanlar artik kolaya kaciyor..Insanlari anlamiyorm deger gördükleri kadar gostermiyorlar. Gosterceksin yok imkanlar yok yeni dogum yapmisss vs vs almak ve yapmak istese insan her türlü yapar eder.Haklisiniz kirilmakta.

Kendi çocuğuna giydirdigi türde kıyafetler aldıysa sorun yok. Çünkü kendi yavrusu için iyi olanı seçip alıyor ve size de kendince iyi olanı getirmiş.

Sen gonlunden kopmus vermissin ama benim daha cok takildigim bir nokta var.Bu bayanin durumu iyi diyorsunuz.Neden sut sagma makinesi,bebek yani besigi, o kadar kiyafeti ihtiyaci olan birine degil de bu bayana verdiniz ve o neden kabul etti? Ya durunu gercekten kötü ya da sizden faydalanmaya calisti

Yanii belki de kötü amacla yapmamistir ama yine de sen de bu kadar özenme. Baska ssorununuz yoksa normal ol ama her şeyini deona verme

İyi de zaten kullanmadıgi şeyleri vermiş. Zaten çok şey doluyor evin içi herkes cocuk buyudukce ihtiyaci olmayani dağıtıyor.

Başka hic bir sorunumuz yok. Aslında buna da sorun diyemem. Sadece bu kadar özensiz olmasını garipsedim, kırıldım. Onun açısından bakmaya çalışıyorum.

Canim onu alışverişe götürmeler, ihtiyaclari için yardımcı olmaları falan bunları sen yapmak istediğin için yaptın kimse zorlamadı herhalde.

Senin hevesine bu sefer çok ortak olamamış. Çok üzerine düşürecek bir konu değil. Hediye paketi yoktu gelen hediye bana uygun değildi vs Bunlar ilişkinizi yeniden düzenlemek için sebep değil bence

canım bence bebekten dolayı falan dışarı çıkmadı malum bir sen lohusasın otur evde furyası ve buna uyan kadınlarımız var. Dışarı çıkıp bişey alamayınca en azından elim boş gitmiyim diye düşünüp getirmiş olabilir. Sonrasında telafi eder diye düşünüyorum

Açıkçası konunun sonunda sanırım hediye getirmemiş diceksiniz diye düşündüm.
Netice = Getirmiş
İyi veya kötü DÜŞÜNÜP ALMIŞ veya evde hediye edilenlerden getirmiş yani kullanılmamış ne var bunda ?
BElki siz daha hassas ve özverilisiniz ama bunu karşınızdakindende aynı derecede beklemeniz yanlış
Artniyet göremedim komşunuzda açıkçası.

Sana bisey diyimmi canim?
Mesela ikimizde o kadinin komsusyuz var sayalim. Mesela ben daha az hediyeler alirdim sen gonlunden gecip daha cok aliyosun. Ben burda o kadin haketmiyor o kotu birisi, yada sen kotu bisy yapiyosn demiyorm. Paylasmak guzel bisy.
Ama bu neye sebep oluyor biliyosmn?
O arkadas benim bebegimde 2 takim getirse, senin bebegide iki takim getirse.
Bwn bozulmam ama Sn boluzulucaksin.
Neden? Cunku cok ozenen birisi olaraktan sen yinede benle ayni seyleri hediye aldin.
Bn neden bozulmuyorum cunku beklentm az.
Sen verdikce beklentinde yukseliyor. Insan oglu bu, hepimiz byle yapardik. Bu beklentini azaltmalisinki hayal kirikliginda az olsun. Bu beklentin tek ve sadece sende ortalama komsular gibi olursan azalir.

Konu sahibi, ne kadar az beklenti. O kadar çok huzur.. Sonuçta komşun olabilir, ama bu derece içli dışlı olmak, bana pek sağlıklı gelmiyor.. madem komşunun durumu iyi neden evindeki beşiğini, süt sağma makineni verdin ki? Durumu olmayan birilerine versen daha makbule geçerdi.. Ayrıca da herkes düşünceli olamaya biliyor.. Bazı insanlar hediye konusun da biraz benciller. Yine de komşun sana iyi kötü hediye getirmiş..
Ben evlendim, benim eşimin ailesinden bir allahın kulu bana ev hediyesi getirmedi.. Kayınvalidem de dahil.. Pinti insanlar. Hediyeleşmeyi sevmiyorlar.. Bende her seferin de; almayacağım, almayacağım diyorum, yine de alıyorum. Napayım içimden geliyor. Ailemden böyle görmüşüm. Evlene ne ev görme hediyesi alınır, ev alana hediye alınır, bebeği olanlara hediye alınır. Ben alırım. Ama eşimin ailesi almazlar.. Bazıları böyledir.. İlla alınması gerekiyorsa da, en ucuz hediyeyi seçerler. Ne yapacaksın..
Komşunu kıytırık bir hediye için, silip atma. Ama araya mesafe koy. Kendini fazla kullandırtma.. Onun sana karşı tavırlarına göre de yol alırsın..

bence hemen komsunuzu kizlayin her seyin en ucuzuna kacmasinin sebebi ailevi bir problem olabilir ve belki o da istemistir en guzel hediyeyi almayi ama ESI CIMRI OLABILIR

Ya da kadının kendi cimri olabilir. Çocukken fakirlik yaşamıştır şimdi en ucuzunu alıyordur. Cimrilik cocukluktan gelen birsey. Hani kendisine gidip en lukslerini alsa konu sahibine bunları getirse anlayacağım ama kadın veya kocasi cimri işte. Kendine de böyle alıyor yapıyor.

Valla canım dostluklar kolay kurulmuyor madem bu kadar seviyorsunuz önemsiyorsunuz komşunuzu çok umursamayın bu durumu ama onun yaptığıda sizin yaptıklarınızın karşısında çok ayıp olmuş bundan sonra çokta fedakar olmayın sizde ona göre davranın ben komşuluk ilişkilerimde kim bana karşı nasılsa öyle davranıyorum tabi karşımdakinin yapacak durumu yoksa maddi durumu kötüyse ondan asla beklemem ben yaparım ama bunun dahilinde karşımdakine göre davranırım

Acik soylemek gerekirse ben onem veririm hatta cok onem veririm.. artik netten soyluyorsun ertesi gun elinde.. bunun bahanesi olmaz bence.. ve yerinde olsam araya mesafe koyardim somuruluyormus gibi hissederdim cunku..

Birini çok sevsek de çok beklenti içinde olmamak gerekiyor sanırım...

Bundan sonra komşuluğunuzu devam ettirin, iyi bir komşu her zaman lazım, ama siz de bu kadar fedakar olmayın...

Illa pahali bisey olmasin kullanabilecegim bisey olsun.. mesela cay bardagi. Hergun kullanirsin isine de yarar. Ama onu da begenmezsin be tatlim. Sen beklentiyi yukseltmissin sorun sadece bu. Kadin yeni dogum yapmis hic getirmeyebilirdi. Komsu samimiyetine guvenip bos da gelebilirdi. Takma derim. Seviyormussun cunku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…