- 8 Kasım 2014
- 4.973
- 7.239
- 248
- 38
Ayrıca ne demek evden çıkamıyor. Benim almam gereken şeyler vardı. Yarım saatliğine eşime bırakıp gidip aldım. Bu kadar zor birşey değil.
Hatta beğendiğim bazı şeyleri netten aldım kargoyla geldi.
Ben oğlumun küçülen her şeyini ablama verdim. Kısmetse yakında dogurucak. Ben oğluma devamlı birşeyler alırım. Ablam da derki güzel şeyler al nasıl olsa bana verceksin demişti. İyi güzel de oğlumun doğum gününde bile bi kıyafet almışlığı yok. İki yaşında oğlum. Bi doğduğunda kıyafet almıştı.
Bense ne battaniyeler ne tulumlar ne patik ne yelekler ohooooo neler neler verdim. Toplasam 2000 tl yi geçer.
Şimdi eminimki ablam benden altın bekler. Eee sen benimkine taktın mı diye soramazsın ama....
Demem o ki yaptıklarının karşılığını görmüyorsan yapma.
Biri bana sizin gibi davransa bende yemem icmem , cikamiyosam bile kocamdan ,varsa kardeslerimden birine rica eder güzel bi hediye alirim ya da hic bisey bilemiyosam netten aldiririm onceden bakip .. Guzel bi paket yaptirmakta zor degil.. Ben szin kirilmaniza hak veriyorum. Cok zor bisey degil ki.. Insanlar artik kolaya kaciyor..Insanlari anlamiyorm deger gördükleri kadar gostermiyorlar. Gosterceksin yok imkanlar yok yeni dogum yapmisss vs vs almak ve yapmak istese insan her türlü yapar eder.Haklisiniz kirilmakta.Merhaba hanımlar.
Çok samimi olduğum bir komşum var. Hoş biri seviyorum. Hemen hemen her gün bi yarim saat görüşüp kahve vs içeriz.
Geçen ay bebeği oldu. Bebeklerimizin arası tam 1 yas olduğu için benim bebegimin küçülen kıyafetleri tam onun bebeğinin mevsimine uygun oldu. Ben de zaten samimiyiz diye bebeğinin kıyafetlerinin yüzde 90 nini verdim. Yatak yani beşiğini,ana kucağını, sut sağma makinamı da verdim. Hatta aldığım kitaplardan 3 tanesini daha verdim. Bebek alisverislerine hep birlikte benim arabamla filan gittik. Samimiyiz diye herşeyi seve seve isteye isteye ben yaptım. Doğum yaptı 70 liralık da hediye aldım annemde yakin komşum diye hediye aldı.
Her zamanda birbirimizin acil ihtiyaçlarını karşılarız. Birbirimize yaptığımız güzel şeylerden götürürüz filan. Hatta daha o doğum yapmadan bir kaç kez bebeğimi yarim saatliğine birakmisligim da olmuştur. Samimiyetimizi ve ilişkimizi anlamanız açısından anlatıyorum bunları.
Komşum da maddi acıdan aşırı tutumludur. Maddi durumu iyi olmasına rağmen her zaman para harcamayayım derdindedir. Herşeyin ucuzunu arayıp alır. Bende bu halini genelde takdir ederim.
Bebeğimin doğum gününü yaptım. Onu da davet ettim. Bebeğinin ilk evinden başka yere gidişi olduğu içinde supriz olarak, zaten kendi bebeğimin fotoğraflarını bastırırken, onun ve bebeğinin bi kaç fotoğrafını bastırıp keçeye yapıştırıp süsleyip verdim. Bebegin ilk gezmesi bana olduğu için.
Gelin görün ki onun hediye olarak getirdiği şeyler beni çok uzdu. Hediye paketi bile yapılmamış iki kazak ve bi pantalon. Hem de benim oğluma hic giydirmeyecegim tarzda. Büyük ihtimal kendine gelen hediyelerden poşete koyup bana getirmiş.
Normalde bi başladı getirse önemsemezdim bile. Ama ben bu kadar ozenirken neden boyle birşey yaptı anlayamadım.
Sizce haksiz miyim? Umarım haksizimdir çünkü komşumu kaybetmek istemem. Dışarıdan bir gözle bakıldığında durum sizce nasıl?
Yanii belki de kötü amacla yapmamistir ama yine de sen de bu kadar özenme. Baska ssorununuz yoksa normal ol ama her şeyini deona verme
Başka hic bir sorunumuz yok. Aslında buna da sorun diyemem. Sadece bu kadar özensiz olmasını garipsedim, kırıldım. Onun açısından bakmaya çalışıyorum.
canım bence bebekten dolayı falan dışarı çıkmadı malum bir sen lohusasın otur evde furyası ve buna uyan kadınlarımız var. Dışarı çıkıp bişey alamayınca en azından elim boş gitmiyim diye düşünüp getirmiş olabilir. Sonrasında telafi eder diye düşünüyorumİlla pahalı birşey alsın derdinde değildim. Kullanabileceğim birşey olması yeterdi. Hatta ben getirmesini bile inanın beklemiyordum. Seviyorum komşumu ve sırf boyle bir sebepten soğukluk istemiyorum. O yüzden danışıyorum size.
Evet tabiki iyi bir insan. Yoksa bu şekilde düşünmezdim. Ben özensiz olmasına üzüldüm. Zaten su an öyle bir hediye de beklemiyordum.
Verdiklerim tekrar verilmesi üzerine verildi. Yani ben ona bunlar daha bizim ikincileri buyutmemize bile yeter ben zamanında kendimi kaptırıp çok şey almışım demiştim. Ya bunlar mesele değil zaten. O kız istemeden bile verdiklerim oldu maksat isi görülmüş olsun. Nasıl vermeyeyim yani ben de boş duran şeyi onda eksigini göre gore.verdim pişman da olmadım. Çok da iyi bir ilişkimiz var. Gerçekten sevdiğim bir insan. Ama bu ozensizligi anlayamıyorum. Hic birşey vermeseydi de ay hic birşey de getirmedi diye zerre düşünmezdim çünkü biliyorum kızın su anki sıkışık durumunu yeni bebekli nihayetinde. Derdim maddi boyutu ve değil. Derdim özensizlik.
O zaman netten bakardı. Beğenirdi. Kocasıda gider alırdı bi mağazsdan. Kendi çocuğunun ihtiyaçlarını nasıl alıyor peki?Valla benim bebeğim bana yapışık yaşıyor ben olmadan en fazla 5 dk duruyor. Belki de o kadının da öyle bir durumu var. Bilemeyiz bunu
bence hemen komsunuzu kizlayin her seyin en ucuzuna kacmasinin sebebi ailevi bir problem olabilir ve belki o da istemistir en guzel hediyeyi almayi ama ESI CIMRI OLABILIR
Valla canım dostluklar kolay kurulmuyor madem bu kadar seviyorsunuz önemsiyorsunuz komşunuzu çok umursamayın bu durumu ama onun yaptığıda sizin yaptıklarınızın karşısında çok ayıp olmuş bundan sonra çokta fedakar olmayın sizde ona göre davranın ben komşuluk ilişkilerimde kim bana karşı nasılsa öyle davranıyorum tabi karşımdakinin yapacak durumu yoksa maddi durumu kötüyse ondan asla beklemem ben yaparım ama bunun dahilinde karşımdakine göre davranırımİlla pahalı birşey alsın derdinde değildim. Kullanabileceğim birşey olması yeterdi. Hatta ben getirmesini bile inanın beklemiyordum. Seviyorum komşumu ve sırf boyle bir sebepten soğukluk istemiyorum. O yüzden danışıyorum size.
Illa pahali bisey olmasin kullanabilecegim bisey olsun.. mesela cay bardagi. Hergun kullanirsin isine de yarar. Ama onu da begenmezsin be tatlim. Sen beklentiyi yukseltmissin sorun sadece bu. Kadin yeni dogum yapmis hic getirmeyebilirdi. Komsu samimiyetine guvenip bos da gelebilirdi. Takma derim. Seviyormussun cunku.İlla pahalı birşey alsın derdinde değildim. Kullanabileceğim birşey olması yeterdi. Hatta ben getirmesini bile inanın beklemiyordum. Seviyorum komşumu ve sırf boyle bir sebepten soğukluk istemiyorum. O yüzden danışıyorum size.
aynen size katılıyorumValla biri bana bukadar candan yurekten davransa bn yemez içmez ona hediye bakardım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?