Komşumla olanlar

ha bazı arkadaşlar karşılık beklemek olarak görse de bence verdiğin değer ölçüsünde değer gördüğünü bilmek istemek bunun adı.. özellikle de böyle samimi olduğun kişiler için..

Haklı olup olmadıgın kişiye göre değişir ben olsam aldırmazdım... Sana verdiği değer hediyelerle ölçülmez ki veya hediye paketiyle... Bunu kocan yapsa bozulmakta haklısın derim ama sonuçta komşun...Demek ki o böyle şeylere önem vermiyor

Özenerek bi hediye alması iyi olurdu tabi ama böyle bi şeyi önemsemeyede gerek yok. bazı şeyler de huy meselesi para harcamayı sevmiyor diyorsun . Başka güzel özelliklerini görmeye çalışmak lazim

Konuyu sahibine ayıp olmasın sizin mesajı etiketledim ama sözlerinize birebir aynen katılıyorum çok güzel yazmışsınız heleki iyilik bir zaman sonra göreviniz olur tespitinize bayıldım.evet doğru insanların hayatını kolaylaştırıyorsunuz da ne oluyor madalya mı takıyorlar .yok sadece hayal kırıklığı.benim de bi komşum vardı aynı anda taşındık eve gelirlerimiz hemen hemen aynı hep beni çaldırırdı bişey olduğunda ben onu arıyayom diye çocuğu hasta oldu kontrole eşim getirdi üniversite hastanesine ki mesafesi bize uzatır sırf çocuk 1 saat otobüste perişan olmasın istedi insan nezaketten der arabanın yakıtı var mı doldurayım mı çünkü mesafe uzak otobüsle 1 saat teklif etse istemez eşim zaten ama insan nezaketten bekliyo.sonea bşr gün elektrik süpürgemi istedi verdim getirdi bu çalışmıyo dedi.bsktık hakikaten çalışmıyo ama verdiğimde sağlamdı demedi ki yaptırayım masrafa ortak olayım.70 tl ben yaptırdım.ne oldu hep ben verdim ben misafiri olduğunda yRdıms gittim çocuğuna doğum günğ yapıcak elbirliği ile yardım ettik sadece kendimi kullandırdığımla kaldım.mesafe koydum.merhaba merhaba artık beni çaldıramıyo bile çünkü bi daha dönmedim anladı artık kimse kendi ettiğinden dsha fazlasını haketmiyor

Insana değer katan aldığı pahalı hediyeler midir?

Tesekkur ederim yumurcak.evet bu tecrubeyi insan yasayarak.insanlari taniyarak ogreniyor.oturdugum yerde komsularim hep derler.her komsuna ayni mesafedesin nasil basariyorsun.basak burcuyum ben.sonuc odakliyim.cunku bu muhabbetin nereye varacagini onceden kestirebiliyorum.bunu o komsumada cok soyledim.bugun gorustuk yarin olmasin diye.onun hep tuhafina gitti.ne olcakmis ya.iste ne oldu beni kaybetti.tek basina kaldi.dertlesecegi biri yok.bu oldu.arkadaslik dostluk her an her saniye dipdibe olmak degildir.birlikte kaliteli zaman gecirmektir.slklldiginda bir ses bir nefestir.ortam degisiklidir.insan en guzel zamani evinde gecirir.cok insan cok sorun icerir.ve en iyi dost insanin kendisidir.azicik asim agrisiz basim.etrafimda birlikte gece gunduz oturup.samimi olup.sonradan dostlugu bozulup kusen cok arkadas var.hep onlardan ders cikarip ornek aldim.ne demis ecdadimiz tatli tatli gel.bezdirmeden kusturmeden.guzel dostluk budur.....

Herkes düşünceli olmaz tatlım sanki sen daha düşünceli gibisin.kimi yapmış olmak için yapar kimi özen bezene yapar belki zamanı da olmamıştır.telafi eder umarım

Evet canım cemre76 noktasına kadar katılıyorum dediklerinin bugün senin mesajlardan çok güzel tespitler yakaladım çok guzel yazıya dökmüşsünüz .bu son mesajında da çok insan çok sorun içerir insanın en iyi dostu kendisidir lafını sevdim inşallah bi gğn senin gibi dünya görüşü olan bir komşum olur.şimdiki komşularımla da çok iyiyim ama sizşn gibisi yok nasipte varsa komşu olmak da isterim

Hayır canım ben ona,onun olsun diye vermedim. Kullanıp isi bitince vereceği şekilde verdim. Tabiki ilerde verecek olsam ihtiyaç sahibi birine vermeyi tercih ederim.

Anladim,ben kesinlikle sizi yargilamak istemedim yanlis anlamayin sadece komsunuzun niyeti amacli sordum :) Hic almamasindan iyidir demekki zevkiniz pek uyusmuyor.O da onlari getirmis.Degisim karti koymamissa yuksek ihtimal kendisine gelen hediyeyi getirmistir

kimi insan cimridir olsa da harcamaz ama mesela ben de hep kendi çocuğuma çok güzel şeyler almıyorum başkasının çocuğuna neden alayım bakış acısıyla yaklaşırım. ama sizin ilişkiniz benim bakış açımın dışında tabi. siz 10 adım atmışsınız o bir adım. yaptığı gereksiz cimrilik ve hatta saygısızlık. ha parası olmasa neyse derdim de durumu da iyimiş. siz de ona göre ayarlarsınız artık..

Yavaş yavaş birbirinizi tanımış olursunuz boşver takma sen kendine özensiz hediye verdi diye zamanla öğrenir oda senden gördükce..

İlla pahalı bir hediyeye gerek yok, sizin onun resimlerini süsleyip vermeniz ''HARİKA BİR SÜRPRİZ, HEDİYE''
Maddiyat degil de, size zaman harcayıp, özenip, bir posete atıp getirmesi sizi üzmüş,haksız da sayılmazsınız.

Ama o arkadasınız öyle biri, görmemiştir bu kadar ilgiyi, sizin gibi davranmak istemiyordur, onu öyle kabul etmeniz gerekir.

Ve sizin yerinizde olsam, bu kadar da üzerine düsmezdim bu konunun. Yine görüsürdüm ama bu kadar maddi olarak iletişimde ve verici bulunmazdım.

Daha nice ihtiyac sahibi olanlar var, onlara verirdim.

O kadar ozenmenize bir kesme seker dahi alip ama suslese vakit ayirsa daha hosunuza giderdi eminim.Bu seferlik bebegi kucuk disari cikamamis vakti yokmus gibi dusunun ama sonralari kullanmaya calisiyosa sizi anlarsiniz mesafe koyarsiniz zaten.

Merhabalar,
Bu konularda o kadar kazik yedim ki birseyler deme zaruriyeti hissettim.
Ben de yapi geregi fedakar verici, arkadasi icin kendine ne isterse aynisini ona da almak isteyen bir tipim. Yaptigim hatalarin geri dönüsü cok sert olabiliyor. Kirilma olayi yani, benim icin cok agir bir duygudur.
Artik bir nebze daha olsa akillandim.
Inanin benim de icimden gelir. vermek, yardim etmek. Kendimi sevdigim arkadasim ayri kefeye koymam. Sanki kardescesine.
Ama hayat insana neler ögretiyor. Malesef, iyiligin sonu her zaman ayni incelikle kalmiyor.
Ama size kötü bir haberim var, arkadasiniz yapi geregi de tutucuysa istedigi kadar iyi eglenceli olsun ben burada sömürü kesinlikle görürüm. Tecrubelendim cünkü. Artik eminim.
Ayni özeni beklersin ama al iste kirildin. Bu arada sunu söyliyim, tabiki lohusa tabiki söyle böyle. Ben böyle samimi arkadasimin cocugunun dogum gününü aylar öncesinden ayarlamistim bile. Bebek olunca almaya cikamam hazir olsun simdiden süsü püsü diye. Böylede bir malim. Napalim can cikar huy cikmaz. Sinir cok önemli.

Cimri demişsin cimri bi arkadaştan bu beklenir. Ayrıca hediye paketi yapmamış olması da onun ayrıntılara dikkat etmediğini gösterir..

merhaba yumurcak.güzel sözlerin için teşekkürederim.bende seninle komşu olmak isterdim.kızım küçükken ben cok komsuya gidip gelmezdim.kızım kızardı bana,sen nasıl annesin hep anneler gidiyor sende gitsene.ben birinde gidersem ikincisinde gitmezdim.kızım şimdi bana annecim küçükken sana kızardım.ama ne kadar haklıymışşın.ben büyüyüp insanları tanıdıkca,ne kadar doğru bir davranışta bulundugunu anladım diyor.tabi bu bakış acısına ulaşmak yıllarımı aldı.çok insan tanıyıp ,analiz yapmak gerek.insanlar birbirlerine laubali ve rahat konuşunca samimi olduklarını sanıyorlar.bu da birbirlerinin her seyini kontrol etmelerine sebeb oluyor.yani birbirlerine bi hesap verme durumu meydana getiriyor.örnek bugün evde yoktun aradım nerdeydin gibi,cümlelerin altında yatan ana tema,hani biz cok samimiydik,benden habersiz yada beni cağırmadan niye gittin gibi bir hesap sorma biçimi ortaya çıkıyor.bu da insanın özgürlüğünün kısıtlanması ,baska bir göz tarafından gözlenmesi demek.hiç bana göre değil.eminim kimse istemez.böyle bir ilişki biçimi içinde saygı barındırmaz.kime gideceğim,yada kimin geleceği beni ilgilendirir.velhasıl insanlarla geçinmek zordur.kolay olan herkese esit muamele,seviyeli muhabbet.insanları bıktırmadan seviyeli bir komşuluk.evime gelenler,cok güleryuzlü olduğumu,cok güzel misafir ağirladığımı söylerler.buda bana yeter.bir araya gelindimi konuşucak mevzu lazım.eee her gün görüşünce ne konuşulucak,hiç bir sey tabiki.onun için ara ara görüşülmeli.s.v efendimiz ne demiş.itidal üzere olunuz.yani kontrolü elden bırakmayınız......

Siz yine iyisiniz. Arada sadece bir hediye kırgınlığı olmuş. Bazılari (ki benim komsum)insanın iyi niyetini çok iyi kullanırlar. Ben sizin yaptiklarnizin on katını yaptım.sonuç hüsran size şunu diyebilirim. Hiçkimseye hak etmediği değeri vermeyin. Sonra insan oturup kendi değerleriyle hesaplaşıyor.

1 aylik bebegi olan biri pekala alisverise gidebilir
Almak isteyen cocugu esine birakir yine gider alirdi

Bence sizi kullaniyo ustelik cimri biraz gozlemleyip ona gore davranin

Kendisiyle bu kadar ilgilenen birine alalade bisey goturulmez

Her şey iyi hoş belki gönlünden bu koptu felan ama sende bebişinle ilgili şeylerin hepsini vermeseydin keşke hemen ya da emanet olarak verseydinn kim bilir belki ikinci bebegine saklardin
Yine de kestirip atma tabiykii sonuçta ikinizinde bebişi var ortak şeyler paylasiyorsunuz ayni yerde yasiyorsunuz sadece özellikle hediye vs.konularinda mesafenizi koruyun iş menfaate girmesin
Tabi benim fikren :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…