Sen gonlunden kopmus vermissin ama benim daha cok takildigim bir nokta var.Bu bayanin durumu iyi diyorsunuz.Neden sut sagma makinesi,bebek yani besigi, o kadar kiyafeti ihtiyaci olan birine degil de bu bayana verdiniz ve o neden kabul etti? Ya durunu gercekten kötü ya da sizden faydalanmaya calisti
açıkcası biri bana sizin gibi davranıcak elimden gelenin fazlasını yapardım.yapamıyorsamda bunu uygun bir dilde anlatır alabileceğim zaman alırım derdim çünkü sizin aranızda bunu bu şekilde anatılabilir.ya komşunuz ucuza kaçmak istedi yada elinde vardı.ve benim fikrimce kimseye bu kadar verici olmayın.Merhaba hanımlar.
Çok samimi olduğum bir komşum var. Hoş biri seviyorum. Hemen hemen her gün bi yarim saat görüşüp kahve vs içeriz.
Geçen ay bebeği oldu. Bebeklerimizin arası tam 1 yas olduğu için benim bebegimin küçülen kıyafetleri tam onun bebeğinin mevsimine uygun oldu. Ben de zaten samimiyiz diye bebeğinin kıyafetlerinin yüzde 90 nini verdim. Yatak yani beşiğini,ana kucağını, sut sağma makinamı da verdim. Hatta aldığım kitaplardan 3 tanesini daha verdim. Bebek alisverislerine hep birlikte benim arabamla filan gittik. Samimiyiz diye herşeyi seve seve isteye isteye ben yaptım. Doğum yaptı 70 liralık da hediye aldım annemde yakin komşum diye hediye aldı.
Her zamanda birbirimizin acil ihtiyaçlarını karşılarız. Birbirimize yaptığımız güzel şeylerden götürürüz filan. Hatta daha o doğum yapmadan bir kaç kez bebeğimi yarim saatliğine birakmisligim da olmuştur. Samimiyetimizi ve ilişkimizi anlamanız açısından anlatıyorum bunları.
Komşum da maddi acıdan aşırı tutumludur. Maddi durumu iyi olmasına rağmen her zaman para harcamayayım derdindedir. Herşeyin ucuzunu arayıp alır. Bende bu halini genelde takdir ederim.
Bebeğimin doğum gününü yaptım. Onu da davet ettim. Bebeğinin ilk evinden başka yere gidişi olduğu içinde supriz olarak, zaten kendi bebeğimin fotoğraflarını bastırırken, onun ve bebeğinin bi kaç fotoğrafını bastırıp keçeye yapıştırıp süsleyip verdim. Bebegin ilk gezmesi bana olduğu için.
Gelin görün ki onun hediye olarak getirdiği şeyler beni çok uzdu. Hediye paketi bile yapılmamış iki kazak ve bi pantalon. Hem de benim oğluma hic giydirmeyecegim tarzda. Büyük ihtimal kendine gelen hediyelerden poşete koyup bana getirmiş.
Normalde bi başladı getirse önemsemezdim bile. Ama ben bu kadar ozenirken neden boyle birşey yaptı anlayamadım.
Sizce haksiz miyim? Umarım haksizimdir çünkü komşumu kaybetmek istemem. Dışarıdan bir gözle bakıldığında durum sizce nasıl?
Bende bunu düşündüm.Bebeğim küçükken birşey almam gerekiyorsa,eşimin teline fotosunu atıyordum.Oda gidip alıyordu.İnsan istesin içinde olsun yeter ki...Ama bu tarz şeylere önem vermeyen biri demek ki.Aynen katılıyorum
Eşimden annemden kardeşimden birinden hediye almalarını isterdim.
çok doğru ben de sizinle aynı fikirdeyim.Çok verici olmak, karşılığını alamayınca içerlemeye sebep oluyor. O yüzden çok verici olmayın. Anca karşılığını alamayınca üzülmeyeceğiniz kadarını veya yaklaşık karşı tarafın size yaptığı kadarını yapın.
Bu arada, bebeği daha küçükmüş. Paket yapmak için vakit bulamamış olabilir. Maddi durumu bu ay yetersiz olabilir. Uykusuz ve dalgın olabilir. Bence bu seferlik mazur görün. Bundan sonra da o size ne kadar yapıyorsa siz de ona o kadar yaparsanız onunla olan ilişkimizde daha mutlu olabilirsiniz.
Nasıl çıkıp alsın ama ufacık bebeği varmış.İlla pahalı birşey alsın derdinde değildim. Kullanabileceğim birşey olması yeterdi. Hatta ben getirmesini bile inanın beklemiyordum. Seviyorum komşumu ve sırf boyle bir sebepten soğukluk istemiyorum. O yüzden danışıyorum size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?