Komşumla olanlar

herkes düşünceli olmuyor malesefki.. ve herkesin değerleride birbirinden farklı. ben verdiğim değeri yaptığım özenli davranışla göstermek isterim. ama birbaşkası öyle şeyler yapmaz.

Hayır canım ben ona,onun olsun diye vermedim. Kullanıp isi bitince vereceği şekilde verdim. Tabiki ilerde verecek olsam ihtiyaç sahibi birine vermeyi tercih ederim.

açıkcası biri bana sizin gibi davranıcak elimden gelenin fazlasını yapardım.yapamıyorsamda bunu uygun bir dilde anlatır alabileceğim zaman alırım derdim çünkü sizin aranızda bunu bu şekilde anatılabilir.ya komşunuz ucuza kaçmak istedi yada elinde vardı.ve benim fikrimce kimseye bu kadar verici olmayın.

Dışarı çıkamamıştır

belki ona gelenlerden koymuş belki de eşine al demiştir o da onları almıştır

yani açıkçası iki kazak bir pantolon 1 yaşındaki bebeğe hediye olarak fazla değil mi

ben oğlumun 5 yaşındaki arkadaşına iki tişört aldım

kendi arkadaşımın 2 yaşındaki kızına da ahşap puzzle

bence bunlar da fazla ama adet yerini bulsun

siz vericisiniz o da başka yönden iyi bir insandır

üzülmeyin böyle şeylere bakın ben olsam komşunuz bunu da getirmeyecektim

ferah tutun içinizi böyle şeylerle kendinizi soğutmayın insan lazım mal değil, bebeği küçük çıkamamıştır diye düşünüp içinizden atın kötü düşünceleri

ikiniz de güle güle büyütün çocukları ileride de arkadaş olup oynarlar birlikte

Aynen katılıyorum
Eşimden annemden kardeşimden birinden hediye almalarını isterdim.
Bende bunu düşündüm.Bebeğim küçükken birşey almam gerekiyorsa,eşimin teline fotosunu atıyordum.Oda gidip alıyordu.İnsan istesin içinde olsun yeter ki...Ama bu tarz şeylere önem vermeyen biri demek ki.

çok doğru ben de sizinle aynı fikirdeyim.

1 aylık bebeği olan bir insandan bence fazla şey bekliyorsunuz.
Hatırlıyorum bebeğim bir aylıkken evden dışarı doktor harici çıkamazdım gücüm yetmezdi.
Eli boş gelmemiş, 3 parça getirmiş. Belki aldı, aldırdı nereden biliyorsun ona gelen hediyelerden olduğunu
Evde paket yapsın demişler ama benim evimde paket yapacak bir şey yok mesela kadının da olmayabilir.
Bir de markaları yazıyorsa ne markaymış aldıkları yazar mısın merak ettim valla bu kadar kötü ne olabilir diye

Hediyeleşmek güzeldir. Benim için çok önemlidir özellikle, alabildiğimin en güzelini yapabildiğimin en iyisini yapıp götürmeliyim. Çok hassas bir konu. ucuz davranışlarla kimse kimseyi değersizleştirmemeli. Kötü bir hediyedense hediyesizliği tercih ederim.

Nasıl çıkıp alsın ama ufacık bebeği varmış.

samimiyetine güvenerek kendisine gelenlerden koymuş olabilir.kötü düşünme bence bebekle dışarı çıkıp hediye alamamıştır.beğenmediysen giydirme ama problem de yapma bence.

şeytan şu an vesvese veriyo arkadaşım
boşver ne getirdiği önemlimi
ben evime kim ne getirdiyse getirsin
illa acıp onlar geldiğinde kullandım
zevkim olmasada.
çünkü hediyeleşmek dinimizde sünnet
hatta hediyeyi başkasına hediye etmek
böle düşün
başkasnının getirdiği hediyeyi sana getirmiş ve sevap kazandı komşun.

birkere ona giderken giydir. sonrada kaldır koy kenara
ihtiyacı olan birine verirsin
sokakta üstü başı olmayan okadar insan çokki
yada sokakta görmediğimiz
kıyafeti olmadığı için dışarı çıkamayan coçuk
israf ediyoz
herşeyi takıyoz boşver be tatlım
bursayı çok seviyom bu yüzden
sevgi kumbarası var setbaşı kütüphanesinin arkasında
giymediğin kıyafetleri yıkayıp ütüleyip poşetleyp o kutuya atıyon
ihtiyaç sahiplerine ulaşıyo.
illa senin yaşadığın şehirdede belediyenin fakirlere dağıtımı vardır
sende o kıyafeti başkasına vererek sende sünnet sevabı al ve mutlu ol...

ben hediye alırkan genelde karşılık beklemem,o yüzden kişinin ne getirdiği kendi eğer durumu yoksa onla ilgilidir diye düşünürüm ama sizin komşunuzu maddi anlamda rahatmış o zaman tamamen görgü ile alakalı. Dediğim gibi benim çok takılacağım bir konu olmazdı bu, siz eğer takılıyorsanız bundan sonraki hediyeleşme yada yardımlaşmanızda göz önünde bulundurun bu davranışını

yaptıklarını beklenti ile yapıyorsan bir daha yapma ve mesafe koy.
senelerce şehir şehir gezdim,her yaşadığım yerde onlarca hediye götürdüm.yerine göre bilezik,altın,tabak çanak,giysi,oyuncak v.s.
ama tayin çıktıkça ayrıldım yaşadığım yerlerden.hangi birini bekleyeyim yada nasılsa tayinciyim diye hiç mi hediye almayaydım.
çocuğunu bile emanet edebildiğin biri komşun ne güzel.ayrıca huyunu bildiğin birinden beklentiye girmişsin

Merhabalar
Insan iliskilerinde biraz mesafeye varim.cok samimiyet tez ayrilik getirir.cok fedakarlik yapmissiniz.uzulende siz olmussunuz.size kendimden bir ornek vereyim.kucuk bir yerde yasiyoruz.benim cocuklar 23. 19 yasinda buyukler.bende bebekleri cok severim.komsumun bebegini ben buyuttum diyebilirim.siz gibi cok samimiydik.kahveler.gece oturmalari.ben evciyim.evimde vakit gecirmek bana huzur verir.bi davetine gitmesem oburune gitmek zorunda kalirdim.bunu ona anlatinca iste yanlizim gel vakit gecirelim diyerek ikna ederdi.gunde kac kez arardi.neyse.ben zamanla biraz maddi anlamda bana karsi cekildigini farkettim.benim yaptigim hamurisi tatli cesitlerini bana yaptirmaya calisirdi.evine gittigim zaman.bende ne olacak bilmiyor yap gitsin der kendimi rahatlatirdim.bir gun misafir gelecek.odunc aldigi yagi cocuk kucuk cikamadigi icin ben gittim.cocuk beni gorunce agladi.aldim getirdim bize.neyse isi gucu yaptim. cocuk kasla goz arasinda gozlugumu ikiye ayirdi.ben boyle kaldim.tabi derece yuksek gozum gormuyor.o aksam misafiri hic iyi goremeden o goz yoksunlugu icinde agirladim.kadin cok uzuldu.amma 500 tl bir gozluge bir lira bile teklif etmedi.vah vah demekle kaldi.hani biz samimiydik hani arkadastik.zararimi karsilamasi kazim degilmiydi.eve girdigi icin cok slklyordu parayi.bizde ev yaptiriyoruz ay sona para hic yok.bu slknti icinde.camlari degismeden cunku cokk pahaliydi.200 yaptirabildim gozlugu..cok uzulmeme ragmen gecti gitti dedim.bir gun onda olan bir ev esyasini odunc istedim.olmaz veremem ben kullaniyorum deyince sastim kaldim.dostluk ve arkadaslik benim icin kalmamisti.boyle magdur olup hic umrunda olmayan biri benim dostum olamazdi.buyuk ders oldu bana.yavas yavas hayatimdan cikardim.simdi basim o kadar rahatki ohh dunya varmis diyorum.cok uzun yazdim.sizde mesafenizi koyun.kimseye haddinden fazla kiymet vermeyin degmiyor.insanoglu cig sut emmis cok nankor oluyor.dostluk ozveri ve fedakarlik ister ama bu tek tarafli olunca siz gibi ruhunuzu yipratir.siz cok degerlisiniz .bunu kendinize yapmayin.hic gerek yok komsunuzun vasisi olmaya.siz yokkende hayatini surdurebilir.hayatini bu kadar kolaylastirmayin insanlarin.iyilik bi sure sonra goreviniz hale gelir.yapmayinca suclanirsiniz.sizi uzen size bisey katmayan size iyi gelmeyen insanlari yavasca cikarin hayatinizdan.onemli olan sizsiniz......

Konu sahibi sizi kötü niyetli gördüm. Neden diyeceksiniz, çünkü 1 yaşında 1 bebeğin var 1 yıl önce bebeğini dogurdugunda durumun nasildi. Bizde '40 ı çıkmayan anne evden çıkmaz' derler. Bazen anneye ruhsal sıkıntı bile geliyormuş. Eminim benden daha iyi bilirsiniz ki ben anne değilim siz annesiniz. Sizin bebeginize herhalde yeni doğduğunda 1 yaş kıyafet geldi ama genelde gelmez böyle şeyler. Herkes bunu götüreyim 1 yıl sonra büyüyünce giysin demez. En büyük ihtimal kadın eşinden rica etti ve sonucu bu. Eminim kadın gelirken mahcup olmuştur ama sizin kendisini anlayacağınızı dusunmustur. Ben olsam evden cikmazdim ama komşunuz sizin hatriniza gelmiş.
Biz 3 kız kardeşiz. Ucumuzde ayrı dünya. Büyük ablam hediyeden anlamaz, hiçbir doğum günümde bi hediye paketi görmedim ama istediğimi alır. Küçük ablam ise hiç bir zaman zevkli birşey almaz zevkini begenmem ama süsler pusler alır birşeyler. Bunlar beni mutlu eder değerli hissettirir. Ben ise hediye işini beceremedigim için para verme taraftariyim. Hangimiz birbirimize değer vermiyoruz dersiniz? Ben kendimi hiç değersiz hissetmedim.
Gelelim sizi neden kötü niyetli gordugume.. Siz komsunuzun aldıklarını beğenmemiş kendinize layık gormeyerek yaptığınız şeylerin karşılığını istemişsin. Şimdi diyeceksiniz ki hediyesiz gelsede birşey demezdim. Hayır, bu seferde ben ona neler yaptim o gelirken değer verip bi çöp bile getirmedi diyecektiniz. Siz yaptiklariniza karşılık istediniz..

ben çoğu arkadaşa katılamadım ..
1 aylık bebekle dışarı çıkamayabilir ama eşine aldırtabilirdi.. en azından bir hediye paketi yapabilirdi .. özen göstermesi yeterli iken bunu bile yapmamış komşu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…