• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

komşumun bebeğini sahiplenmem dogrumu?

Acilen korunmayı bırak ve kendine bir bebek yap.
İnsanın kendi bebeği gibi kimsenin bebeği olmaz.
Onu o kadar seviyorsan kendi bebeğini ne kadar seversin bir düşünsene...

zaten korunmuyorum ki son 1 senedir oldugu gibi yani bebek istiyorum hemde çok normaldede bebeklerı çok severim zaten..

bebegin konu sahibi arkadasa anne demesiyle sizin cocugunuzun ablaniza veya satis elamanina baba demesini ayni gormuyorum ben,ki anne demesi icinde oz annesi tesvik etmis sizcede anormal degilmi:50:hem arkadasimiz bebek acisi yasamis Boyle bir ozlemi var belliki ve dediginiz gibi 1 yasinda bebekten bahsediyoruz bi gun gelir iki tarafta cok uzulebilir o yuzden simdiden mesafe koymakta fayda var bence.Normal olan bi bebegin kendi annesine anne demesidir degilmi:34:

Ben bebegin anne derken bilincsiz olabileceginden bahsettim yani cocugun komsuyu benimseyerek anne ywrine koymus olamayacagindan bahsederek
Anneye gelince tabikide tutumu yanlis sahsen bende istemem anne dedirtmek bilincli olarak
Anne tamam rahatsiz ikeb yardim alabilir ama simdilerde is kullanmaya donmus olabikirmi onu cozemedim
Benim cocugun yeri annesinin yani olmali zorunluluk olmadivi surece

Merhaba benim aklımı kurcalayan bir sorum var benim alt katıma eşimin bi akrabagsı taşındı.komşumun 3 tane oglu var,
en küçüğü şuanda 12 aylık buraya taşındıklarında 7 aylıktı. buraya geldıgınden biri süreklı onunla ilgilenıyorum bundan hiçbir şikayetımde yok. annesı hasta oldu bebek bende kaldı gece gündüz baktım herşeyiyle ilgilendım çok da seviyoruz onu eşimde bende ona oglum diyoruz oda bana anne diyor, ama bu iş son bir kaç gündür canımı sıkmaya başladı çünkü ben onu kendı bebegımmış gibi görmeye başladım ve bebek istememeye başladım bana emır yeter diyorum. her gittigim yerden ona birseyler alıp geliyorum bir yere gitsem onuda götürüyorum yada eve döner dönmez onun yanına gidip onuda eve getiriyorum şu andada bende şimdi uyuyo ama bu yaptıgım bana sakıncalı geliyor çünkü o benım bebegım degıl ona çok baglandım ama sonuçta başkasının bu dogru degil gibime gelıyor sizce kendımı ondan uzak tutmam gerekıyor mu yoksa bu normal birşey mi?

bence bu kadar sahiplenmeniz doğru değil, benim oğlum bebekken henüz 6 aylıktı bir arkadaşım aynı sizin gibi çok sahiplenmişti o da o dönem ölü doğum yapmıştı ve ben önceleri oğlumla teselli oluyor diye düşünüyordum ama daha sonraları bende yatılı kalsın vs demeye başladı, yada aşı yaptırdığımda, git bak ateşi var mı, mamasını yedi mi falan diyordu, birgün çok ısrar etti onda yatılı bıraktım, arkadaşlarıma demiş ki sabaha kadar o uyudu ben başında ağladım, sanki kendi oğlummuş gibi demiş ben bunu duyduktan sonra aramıza mesafe koymak zorunda kaldım. Ama bebeğin annesi sizde bir sorun yaratmıyormuş fakat gene de sizi ruh sağlığınız için bu kadar bağımlılığın doğru olmadığını düşünüyorum.

Emirde masalla cok akilliymis annesini dinlemis.benim.pasam.cok.nadir anne der nerde ki baskasina anne demeye alistircam
Komsu bizede yontem versin
Aglarsa daha alk diyor

bence bu kadar sahiplenmeniz doğru değil, benim oğlum bebekken henüz 6 aylıktı bir arkadaşım aynı sizin gibi çok sahiplenmişti o da o dönem ölü doğum yapmıştı ve ben önceleri oğlumla teselli oluyor diye düşünüyordum ama daha sonraları bende yatılı kalsın vs demeye başladı, yada aşı yaptırdığımda, git bak ateşi var mı, mamasını yedi mi falan diyordu, birgün çok ısrar etti onda yatılı bıraktım, arkadaşlarıma demiş ki sabaha kadar o uyudu ben başında ağladım, sanki kendi oğlummuş gibi demiş ben bunu duyduktan sonra aramıza mesafe koymak zorunda kaldım. Ama bebeğin annesi sizde bir sorun yaratmıyormuş fakat gene de sizi ruh sağlığınız için bu kadar bağımlılığın doğru olmadığını düşünüyorum.

ben bebege gece gündüz baktım ama gece şöyle söylıyım uyutup evine götürdüm tüm gece hiç yanımda kalmadı ama genede bende uyurken uzun uzun seyrederım onu çok yanlış tüm bunlar biliyorum

ben bebege gece gündüz baktım ama gece şöyle söylıyım uyutup evine götürdüm tüm gece hiç yanımda kalmadı ama genede bende uyurken uzun uzun seyrederım onu çok yanlış tüm bunlar biliyorum

Canim insalla tez zamanda rabbim.sanada nasip eder anne olmayida kendi kuzucugunu izlersin

Canım ben seni anlıyorum sende yanlış olduğunun farkındasın aslında bana garip gelen annesinin bundan rahatsız olmaması, açıkçası ben çok rahatsız olmuştum. Bu arada benim oğlumlada isimleri aynı. o dönem inan sanki ben bakıcıydım, o annesi, hatta bakıcımız bile söylemişti, sanki o annesi gibi hergün beni arayıp direktif veriyor diye, daha sonra çocuklarımın ikiside zatürre olunca dr. eve ziyaretçi alma, öptürme falan dedi bende bunu arkadaşlarıma söyleyince hiç kimse kırılmadı ama o kırıldı sonrada aramıza mesafe girdi. Hani derler ya her şerde bir hayır vardır diye bu konuda öylece kapandı bizde.

Kendinize yapıyosunuz. Olan yine size olacak.
Ben komşuya takıldım anneme, ablama bakıtmak varken ne diye komşuya bırakıyım gecelere kadar.

Bu olayın sonu sizin psikolojinizin bozulmasına kadar gider, bu kadar sahiplenmek güzel bi'şey değil. Bebeğin de bilinci karışıyodur eminim.

Gidin sevin, hediyeler alın ama evinize götürmeyin. Tamam çok güzel bakabilirsiniz ama şahsen ben hastalıktan kıvransam yine de komşuya vermem, gözümün önünde dursun ya da arkadaşım ısrar etti diye yatılı vermem.

Ki anne bile değilim ben bilmiyorum bana anlattıklarınız tehlikeli geldi sizin içinde, bebeğin içinde.

Sizin olmayan komşunun emaneti yüzünden "Artık bebek istemiyorum" demişsiniz anneniz kızmakla çok çok haklı.

Lütfen mesafeyi koruyun. Sevginin bile aşırısı zarar getirir.

henüz kendi bebeğin olmadığı için böyle düşünüyosun bence...
bende teyzemin kızına ölürdüm resmen taa ki hamile kalana kadar...
eşimde aynı şekilde yeğenine tapardı ben hamile kalınca adını bile anmıyo çocuğun...
ben bi de bebeğin annesi açısından bakıyorumda benim pek hoşuma gitmezdi bu durum sanırım..
sonuçta komşunuz..
inşallah sağlıklı,hayırlı bi evladın olur...

Son düzenleme:
siz zaten durumun farkındasınız ve bilinçli bir bayansınız okuduğum kadarıyla. yaşadığınız düşüklerden sonra o bebek size bir dayanak olmuş ama artık normale dönmek için zorlayın kendinizi. ziyaret sıklığını azaltmaya ve mümkünse bebeği sadece annesinin yanında görmeye çalışın. annesi yokken almayın bakmayın. ayrıca sizin kendi bebeğiniz olunca ister istemez emir'e olan ilginiz azalacak ve ufaklık bundan olumsuz etkilenecektir. en iyisi şimdiden yavaş yavaş arayı açmak.

allah hayırlısıyla s,ze ve tüm isteyenlere evlat nasip etsin inşallah.

bence bebeği sevmende sakınca, bebek mutlu sen mutlu, sen o bebekten doyuyorsun demekki, ruhun doyuyor mutlu oluyorsun, onuda mutlu ediyorsun, sadece bunun gelip geçecek bir şey olduğunu kabul et içinde, komşun nasıl bir insan bilmiyorum ama yarın sana sırtını dönebilir, insanlara akıl sır ermiyor, olabilir yani, bu ihtimalleri düşün, sen komşun ya da bebek için bişey yapmıyorsun aslında kendin için yapıyorsun, o yüzden kendini suçlama, belkide senin de bebek sahibi olmanın zamanı gelmiştir.
bence iyi de yapmışsın bel fıtığı olan bi anne bebeği nasıl indirir kaldırır layıkıyla bakabilirdi ki ama merhamet bazen tehlikeli olabilir insana yanlış şeyler düşündürebilir, tek ihtiyacın olan herşeyin bilincinde olarak hareket etmen

Son düzenleme:
zaten korunmuyorum ki son 1 senedir oldugu gibi yani bebek istiyorum hemde çok normaldede bebeklerı çok severim zaten..

Olur canım en kısa sürede seninde bebeğin olur merak etme.
Rabbim bu güzellikten kimseyi mahrum etmesin.
Benimde çok zor oldu çok tedaviler gördüm çok uğraştım en son tüp bebekle kavuştum kızıma
Sen yeter ki yılma Allahtan istemeye devam et dualarında ısrarcı ol.
Allah'ım en kısa sürede sana bir evlat nasip etsin inşallah....

dün çıktıktan tekrar giremedim eşim geldi. bugün sabah okudum cevaplarınızı ve sabahtan beri aşagıya inmedim yarında gitmiycem bakalım nolcak..

Ayy ben bile rahatsız oldum annesi nasıl rahat bu kadar .
Çocuk bu ya çocuk başka şey değil .

Bebeğe olan sevginiz de davranışlarınız da aşırı. Hem size niye anne diyormuş ne münasebet? Anası babası yok mu bu çocuğun? "Başka" çocuk istememe raddesine geldiyseniz ciddi bir sıkıntı var demektir.

Bebeğe olan sevginiz de davranışlarınız da aşırı. Hem size niye anne diyormuş ne münasebet? Anası babası yok mu bu çocuğun? "Başka" çocuk istememe raddesine geldiyseniz ciddi bir sıkıntı var demektir.

bende sıkıntı oldugunun farkındayım kendımı geri çekemeye çalışmaya başladım bile zaten

Back
X