KOMŞUMUN YAPTIĞI ETİK Mİ SİZCE?

Dimi ama. Kendimi anormal görmeye başladım. Olması gerekende bu zaten ahh nerde eskilerde ki adabı muaşeret kuralları.

Çöp ve koku olayına takıntılıyım, bende de böyle Bı durum olmustu. Bir kere rica ettim bir bahaneyle savusturdu basından beri.
2.ye yine daire kapısına çöp koydu, hemde seffaf posette wc copu ne var ne yok görunuyor.
O gunden itibaren cop cıkarmadım, biriktirdim bir koca cop posetı oldu Bı haftada ve Allah affetsin leş kokuyor kurtlancak diye korkmadım degıl. Aldım o kokuşmuş devasa bir haftalık copu daire kapıma koydum. Diger komsularımada soyledim bılerek koyduğumu idare etmelerı gerektiğini zira onlarda bu kadından bıkmıstı. Hepsi tamam dedi.
Nitekim uzatmayım kadın kapıma geldi geldigi gıbı g otune baka baka döndü çöpü ordan almadım.
Bir daha asla cop koymadı kapıya. Cunku karsılıgında daha beter cop göreceğini malesef uygulamalı ogrendi eni konu cop biriktirdim kadın ıcın. Anladıgı dilden konusun bir kez rica edip sonrasında hakettıginı verin.
Ses ıcın bisey diyemem, yalıtım kotu olunca malesef elden bisey gelmiyor.

Güzel uygulama olabilir. Mesela yan komşum da ilk tasindigimizda çöp torbasını akşamdan kapının önüne koyuyordu hemde tam ikimizin çelik kapının ortasına, akıyordu bide, 3 4 kez ayağımla kapısının önüne doğru dürttüm,çöpünü koyduğu yere terlik filan koydum en son aldı mesajı ve bir daha koymamıdi.

Free Women yorumun neyini beğenmediniz size sordum nasıl olmalı acaba anlamadım ben bi cevap verseniz mesela

Bizim yatak odasinin yaninda diğer evin mutfagi var, sabah 8 de basliyor gurultu. Söylesek boşa gidecek cunku mutfakta ne kadar sessiz olunabilir ki , esim soylerim dedi ama istemedim, hic soylemedik. Oteki odada uyuyorum sabahlari. Her uyari negatif etkilesim doguruyor komşuyla. Ben biktim insanalrdan o yuzden kendim bi cözum buldum.

Çöp konusunda haklısınız.
Ortak kullanım alanına koyulan her sey sinir bozucu zaten.
Karşı komşumun da çiçekleri var kapının önünde. Kari-koca, 350 m2 eve, 1i teras, 3 balkona sigdiramadi cicekleri sanirim
Saat konusunda da hak verdim size ama çığlık falan değildir, yatırımlar berbat, normal konuşsa da Uyanırdınız zaten.
Ama hangi odanın ne olacağı konusu sizi ilgilendirmez
Ben evin ebeveyn odasını çocuklara verdim mesela.
Cünkü yatak odamın dolabi odanın seklinden ötürü sığmadı.
Taşınırken alt komşuya böyle yapmak zorunda kaldığımı, çocuklarımın yatma kalkma saatlerini falan söyledim.
Kadin da,
Ev sizin tabiki istediğiniz odaya istediğiniz yerleşebilir, dedi ki, bence de öyle.

Free Women yorumun neyini beğenmediniz size sordum nasıl olmalı acaba anlamadım ben bi cevap verseniz mesela

Kapılarda çöp stoklanmasının normal görülme durumunu-

Örneğin ben çöpü mu balkonda tutuyorsam komşum da gayet çöp kovasını balkona koyabilir.

Oda bir şey mi ben yukardaki komşumun yemek yaparken kaşığı tencereye vurduğunun sesini bile duyuyorum , üst komşunun affedersiniz wcye girdikten sonra sifona bastığını duyuyorum , Girişte oturuyorum ikinci kattaki bebeğin ağlamalarını duyuyorum yapacak maalesef bir şey yok yalıtım kötü çünkü ve genelde apartmandaki kadınlarda ev hanımı kocaları çalışıyor ( ben 30 yaşındayım ama o kadınlar 50 ve üzerindeki yaştalar hatta bir tanesinin kızı neredeyse benim yaşımda ) en ufak ses yükselmesini , şarkı söylemelerini , " anneeeee" diye seslendiklerini v.s. her şeyi duyuyorum ama elden bir şey gelmiyor onlarda eşimle tartıştığımızda bizim sesimizi duyuyorlardır :)

Bıdaha koyarsa koy devasa ıcı cöp dolu posetı, empati yapsın oturup
Zor böyle insanlarla ugrasmak burun buruna yasamak. Anladıkları dilden konusmadıgıniz surece kendinizi yersiniz.

Bilemeyrum canım

Bazı durumlarda salon belli olduğu halde ufacık tefecik odaya sıkışıyorlar. Ayni dertten muzdaribim. Sevissen ses cikaramazsin onlarin bagrisina uyaniyorsun zaten.
Bazen bende sevismeyi takmamaya çalışıyorum. Sonuçta bilerek yaptı tv odasi olarak ama o kadar terbiyesiz değilim.

Bak ama sizde şartlar eşit ilerliyor biz de durum öyle değil. Ben onlara rahatsızlık vermiyorum mesela veremiyorum. Yüksek sesle müzik açarsam o da öğleden sonra filan, o saatler de de rahatsızlık söz konusu olmaz yani.

insanların yatak odasını sormak ayıp değil mi? biri bana sorsa ayıp karşılarım açıkçası.
kaldı ki bizim ev 2+1
odaların ikisi de neredeyse aynı boy. kimin hangi odayı yapacağı kimseyi ilgilendirmez ki.

Bunlar köyden şehre inen şehirde yaşamayı bilmeyen insanlar Aynısı tam bizim karşımızda var. Neymiş çok temiz hanımefendi evinde çöp istemiyomuş balkonunda bile bir ara çöp kutusu kapının önünde karşımızda duruyordu. O kutu doluyo kapağı biraz havada apartmanda havalandırma yok çöpümüzü kendimiz atıyoruz asansöre yazı astık kaldırılsın dye çöp kutusunu kaldırdı ama poşetini hala koyuyor haspam. Apartman toplantısında da söylendi üstelik. İlla kavga mı etmek lazım bilmiyorum. Ses konusunda çoğu üyenin dediği gibi haksızsınız. 8.30 çok erken bir saat değil siz fazla uyumak istiyorsunuz dye sus pus oturamaz insanlar. Odayı da size göre ayarlamaz. Oda büyüklükleri aynı değildir eşyası o odaya uymuştur böyle olabilir. Toplu yaşama kurallarını bilmeyen ya da sese çok duyarlı olanların apartmanda yaşamaması gerekiyor

Eşim geç uyanıyove şuan bile uyuyo ben başına gidip hadi uyan diye seslendiği de duymamış olmaları kaçınılmaz bence ve aaa birası onların yatak odası olabilir diye teori üretebilirler olamaz mı olabilir neden olmasın.

Tam çoluk çocuk odadayken açın sevişme sesi Bırakın onlar düşünsün. Şikayete gelirlerse sesinizden uyuyamadık boş durmayalım dedik dersinizŞaka bir yana bu konuda asla haklı çıkamazsınız. Çünkü mesela duvarlarda yalıtım yoksa gürültü yapan değil , insanca sessiz sakin yaşamak isteyen buna dikkat etmek hatta müstakil eve çıkmak zorunda . Aksine asla ikna edemezsiniz ! Insanlar evlerinin içinde depişip koşuşamasın, bagrış çağrış bebesini sevmesin mi ayoll

Hadi canım sen de ne yapalım müstakil ev mi bulalım

Ses yalıtımı sıfırın altında,komşu hapşırsa çok yaşa diyesim geliyo. Normal konuşmalar bile çok rahat duyuluyo. Yalıtımdan ziyade taşınma durumumuz var gibi inşallah.
O zaman birazcık daha idare edeceksiniz.
Ya da erken taşınmanın yollarını arayın

He ben de tam onu anlatmaya çalışıyordum günün her hangi bi vaktin de dahi asla ama asla ses olmamalı kural 1. Ölü taklidi yapılmalı ve parmak uçlarında yürümeli tabi ki hayır. Ben, en azından belirli saatlerde birazcıcık hassasiyet bekliyorum. Bu neden bu kadar zor anlam veremiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…