komşumuzun köpeğini şikayet etsek alırlar mı

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.610
598
arkadaşlar,

evimiz bahçeli ancak komşularımızla birbirine çok yakın. duvarlarımız birbirine bitişik.

arka taraftaki komşumuzun bir köpeği var ancak köpek sürekli inler gibi ağlar gibi havlıyor. haftanın bir günü normal köpekler gibi havlıyor kalanında ağlıyor adeta.. aç bıraktıklarını düşünüyoruz. bir kaç kez duvardan uzanıp et, kemik, ekmek falan verdik. o günlerde o ağlaması kesildi.
ancak komşu hemen uyardı (normalde hiç görüşmeyiz bunun için seslenip çağırması da ayrı bir olay).
köpeğe yemek vermişsiniz, biz besliyoruz vermeyin şöyle böyle...

şu anda o köpeğe resmen eziyet, aç bırakıyorlar şikayet edebileceğimiz bir kurum var mı hayvanı alsınlar barınağa götürsünler hiç değilse güzelce beslenir...
her seferinde içimiz acıyor..

konun hakkinde bilgim yok ama manyakmi bu insanlar kopek inlemsinden zevkmi aliyoalr
tovbee tovbeee

belki köpeğin yememesi gereken şeyler vardır diyet tarzı falan yaptırıyorlar çok şişman olunca benim aklıma o geldi ama şikayet edin akıbetini yetkililer öğrensin tabi

Reactions: KV_
belediye ya da zabıta köpeği alır ama sonrası meçhul. bende 2 tane köpek bakıyorum işten geç eve gittiğimde bu şekilde ses çıkartıyorlar aç oluyorlar çünkü o saatte.

Bence işin iç yüzünü öğrenmek için kapılarına gidip sorun. Belki başka sebebi vardır

Çünkü belediyenin falan da alma şansı yok. Anca haytap filan basacak da öyle pes edip verirler.

eger köpeğin karnesi varsa zabıta ancak uyarır alamaz köpeği ama belki köpeğin bir hastalıgı var diyet yapıyor gidin konusun sahibiyle

Yazık ya kıyamam hayvancıklara ...
Bilemedim ne yapmak lazım , aşılı karnelilerse alamazlar köpekleri.

Hem zabıta alsa gerisi meçhul , uyutulurlar mı , sokağa mı atılırlar , barınağa mı ...........

bence gidin tatlı bir dille sorun. belki hayvanın bilmediğiniz bir rahatsızlığı vardır. tedavi görüyordur. yemek attığınızda inlemesinin kesilmesi tesadüf olabilir, aç bırakıp işkence mi ediyorlar diye kötü düşünmeyin hemen.

Köpeğin durumunu bilmiyorum ama barınakta karnı doyar gibi bir yanılgıya kapılmayın,barınaklar şuanki haliyle hayvanlar için cehennemden farksız,açlıktan yada liderlik savaşından birbirini parçalayan köpekler,soğuk ve pis kafeslerde barınmak zorunda bırakılan hayvanlar en sonunda da iğneyle öldürülerek dağ başına atılmaları demek barınaklar hayvanlar için.
Barınağa yollayarak iyilik etmiş olmazsınız yani,köpeğin karnesi varsa ne belediye ne de zabıta birşey yapamaz zaten.
Sahipleriyle görüşün neden aç bırakıldığını sorun güzellikle bakamıyorlarsa sahiplendirmelerini teklif edin,çirkinleşirlerse hayvan hakları derneklerine şikayet edeceğinizi söyleyin ve ihtiyaç varsa dernekleri arayın belediyeyi değil

belediye ya da zabıta köpeği alır ama sonrası meçhul. bende 2 tane köpek bakıyorum işten geç eve gittiğimde bu şekilde ses çıkartıyorlar aç oluyorlar çünkü o saatte.

ev sahibi kadın sürekli sürekli evde. kocası oğulları falan var. vardiyalı çalışıyorlar. yani günün sadece belli bir sa
Bence işin iç yüzünü öğrenmek için kapılarına gidip sorun. Belki başka sebebi vardır

Çünkü belediyenin falan da alma şansı yok. Anca haytap filan basacak da öyle pes edip verirler.

Anladim.
Açıkçası babam konusacak bir kac gün icinde.. bende yüz göz olmadan halledebilir miyiz diye düşündüm.

Bir sefer de olsa anlarim gercekten ancak bir kac sefer de ayni sey olunca..
Ote taraftan hayvan zaten küçücük kalmis. Cinsi daha büyük o hayvanın, kemiklerj bile belli bunun..
Taze kendi yedigimiz etten, kemikten verdik. Ne diyeyim üzülüyor insan agzi yok dili yok.. sebebi her ne ise cözsünler..

Yaşlı bi köpekse diyeti vardır diye düşünüyorum kafanıza göre yiyecek vermeyin,kemik zaten vermeyin.
Gidip konuşun komşunuzla düzgün bir şekilde, kesin böyledir deyip birilerini aramak yerine

aç bırakıyo olsalar 'biz besliyoruz siz vermeyin' demezlerdi bence. aksine yemek vermişler oh bizden yük kalkıyo diye düşünürlerdi gibi geldi.
komşularınız çalışıyor mu? köpek gün içinde evde yalnız kalıyorsa ağlayabiliyor ya. Benimde köpeğim vardı işe gittiğimde gün boyu ağlıyormuş komşular demişti bana da . bende başka birine vermek zorunda kaldım köpeğimi

Kopek saldirgan olsun diye ac bırakıyorlardir. Duymuştum bunu daha once.

Ya da hasta olabilir, yalnizliktan da aglar.

Belediyede veteriner isleri var, arayin ama sahipli ve kimlikli ise kimse dokunmaz saniyorum. Ama hayvanin durumunu anlarlar bilgi verirler belki.

Eziyet varsa sosyal medya ile hayvan haklarini savunan derneklere bilgi verebiliriz.

Kopegin aglamasi sadece ac oldugu anlamina gelmez ki sahibinin ac birakacagini sanmiyorum.
Yavru ise aglar,ciftlesme zamani geldi ise aglar vs.
karnesi varsa belediye alamaz.

neyin ne olduğunu neden kendilerine sormuyosunuz?

kafanıza göre de yemek veremezsiniz.

Konu başlığını görünce biraz kızdım rahatsız olduğunuzu sandm ama içerikte hakliymssnz şikayet edin belediyeye aç bırakılıyor sürekli aglio diye hemen geliyolar zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…