- 11 Nisan 2015
- 1.400
- 1.257
- 63
- 30
- Konu Sahibi tatlialirim
-
Bundan sonra mesafeli olursun merhaba merhaba dersinAynen anlatamam, haddim degil zaten. Ilerisi icin sadece üzülürüm. yüz yüze bakiyoruz bir de.
Kapiya gelince geri gönderemem. Hem akraba hem komsu evlerimiz yakin. Toplantilarda zaten görüsürüyoruz ortak aileler var. Yani zaten elimden geldigince oynatmiyorum. Ama oynatinca da böyle oluyor.
Benim zaten problemim kendi cocugumun da böyle olma ihtimali. Cünkü seninkide böyle olursa diye konusunca diyecek birsey bulamiyorum. Olabilir de ama ögretmem lazim. Korkutucu olan bu zaten benim icin.
Iste birsey diyecek olsam seninkide oyle olur, erkek cocuklar böyle. Seninki dogsun görürsünlere gidiyor konu.
Ki kizimi yetistirirken ne cok zorlandim. Cok sükür masallahi var.
Herşeye önce kınamayayım yoksa aynısı benim başıma gelir bakış acınızı yanlış buluyorum. Bu mantık çok güldük başımıza bişey geleceğe benziyor. Siz de biliyorsunuz ki çocuklarınızi nasıl yetistirirseniz öyle davranır çocuklar. Etki tepki olayı burada gayet güzel çalışır. Etki kötü olunca çocuğun tepkisi de kötü olur. O sizin söylediğiniz hırs ile kıskançlık ile kınandığı zaman olursa olur. Oldu da oğlunuz bu kınadığınız çocuk gibi davrandi diyelim. Siz ne yapacaksınız bu durumda bu çocuk niye böyle oldu biz nerede hata yaptık diyeceksiniz değil mi? Bu haddini bilmez anne hanım gibi napalm çocuk da böyle oldu komşuyu kınadım başıma mi geldi diyeceksiniz. Siz söylüyorsunuz zaten kadın çocuğu böyle davranması konusunda teşvik ediyormuş. Yani bu çocuğun başına gelen bir hastalık değil ki kınarsam başıma gelir diye endişe ediyorsunuz.
Kızım sen niye söyleyemiyorsun ben senin gibi kıçımı devirip keyfime mi bakıyorum niye benim çocuğum seninki gibi edepsiz olsun diye. Bir kere söyle o kadının beddua gibi sözlerini ağzına tık yahu.
Az görüsüyoruz zaten de geliyorlar iste böyle kavga olunca zaten fazla da kalamiyorlar. Ben onun elinden almiyorum ama kizimin elinden aliyorlar. Yapma alniyor diyorum, ki cocugum üzülüyor. Tabi bunun ne önemi var. Kendi cocuguyla konusmuyor benim onu konusarak brisey söylememin kiymeti mi var. Illa kavga mi olsun. Incitelim mi. Kendi kizini bile döverken sesini cikarmiyor zaten o kiza da üzülüyorum. Erkekci zihniyetten cok rahatsizim.
Ben erkek bebegime de ayni davrananacagim. Sevgiyle büyütmek istiyorum. Tabi bir dogsun da görelim. Büyük konusma, kinama basina gelir laflari da kafami kurcaliyor.
Hayir benim kizim da siniri kendi kendine ögrenmedi. sürekli basinda durup acikladim, konustum. Kimsnein esyasini almamayi ögrendi. Ama kücük anlamaz diyip saliyorlar, bu yaslarda da problem oluyor. Büyüyünce de is isten gecmis oluyor.
Benimde var öyle bi arkadaşım. Çocuklari paylaşmayı bilmiyor. Anne babası gormexden duymazdan geliyor. Onlara gittiğimizde çocuklarıma 'oyuncaklar onlarin' diyoruz onlar bize geldiğinde 'oyuncaklarini paylasmalisin onlar misafir' . Bende rahatsız oluyorum artık.
Yaa biraz sizi ezik buldum kusura bakmayın. Ben mi yanlış anladım. Bunlar sizin eve geliyorlar. Oğlan ile kızınız oynarken bir oyuncak yüzünden kavga çıkıyor. Kadın gelip sizin kızın elindeki oyuncağı alıp oğluna veriyor öyle mı? Siz de tepki gösterince aynısı senin başına gelince görürsün mü diyor. Eger boyleyse kizınızı komşu çocuğu ve onun annesine ezdiriyorsunuz. Kadın da sizi korkutup sindiriyor. Yapmayın böyle aman diyeyim. Siz sosyal sebepler ile idare edebilirsiniz ama kızınız edemez. Bu hareketiniz ile kızınıza ötekinin daha önemli olduğunu ve sinir bilmez insanların kolayca gelip sizden istediğini alabileceğini veya çatışmalar ile başa çıkmanın en iyi yolunun kaçmak ya da razi gelmek olduğunu farkında olmadan çocuğunuza öğretiyor olabilirsiniz.
Sizin anlattiginiz kadar keskin durum degil. Sadece ben onun cocugunun elinden, ya da herhangi bir cocuk elinden oyuncak cekip alamam. Ailesinin görevi o. Ama iste kizim da madur olmasin derdindeyim fakat bu sekilde tek yönlü yol bulunmuyor. Az görüsmek elimden tek gelen. Ama cocuga da nasil kizayim. Kiziyorum zaten yeterince icimden ama kizimi da ezdirmiyorum. söylüyorum ama söylemek care olmuyor. Illa cirkefligimi elime alayim, onu da hic yapmadim inan becerebilsem yaparim
Sizin anlattiginiz kadar keskin durum degil. Sadece ben onun cocugunun elinden, ya da herhangi bir cocuk elinden oyuncak cekip alamam. Ailesinin görevi o. Ama iste kizim da madur olmasin derdindeyim fakat bu sekilde tek yönlü yol bulunmuyor. Az görüsmek elimden tek gelen. Ama cocuga da nasil kizayim. Kiziyorum zaten yeterince icimden ama kizimi da ezdirmiyorum. söylüyorum ama söylemek care olmuyor. Illa cirkefligimi elime alayim, onu da hic yapmadim inan becerebilsem yaparim
klasik yetistirmek icin ben ugrasmiyorum lafinin savunma lafi.Elimde dgeil zaten. Kanrimdaki bebegi sacma da olsa batil da olsa herseyden korumak istiyorum. Mantiksiz da olsa kendimi suclarim su anda. Ha oglum yaramaz olur, yikar döker. Ama ben ona kizima nasil davrandiysam ayni sekilde kizacagimi ögretecegimi de biliyorum ama. Seninki dogsun görürsün lafi geriyor beni
Çocuklarınızdan asla oyuncaklarını paylaşmasını istemeyin. Bununla ilgili bir yazı okumuştum. sizin takılarınızı komşularınızla paylaşmak zorunda kalırsanız ne hissederseniz onlar da aynısını hissediyor. Beraber oynarlarsa ok, ama zorlamayın kızınızı.
Kinadigin basina gelir laflarina inanmam ben. Zaten kisi kendini bildikten sonra basa ne gelecekmis ki? Yani sizin konunuzda, siz zaten anne ve baba olarak belirli sinirlari olan ebeveynlersiniz, sizin cocugunuz da sizin gibi olacak. Baska ne olacak, ne verirseniz onu alir. Anlattiklariniza bakilirsa sizden ablasini doven cocuk cikmaz. ister kiz olsun, ister erkek. Kendini bilmez tipler genelde bu "kinadigini yasamadan olmezsin" vs laflarini beceremedigi ve tepki aldigi her seye kilif yapar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?