Komsunun cocugu =(

Herşeye önce kınamayayım yoksa aynısı benim başıma gelir bakış acınızı yanlış buluyorum. Bu mantık çok güldük başımıza bişey geleceğe benziyor. Siz de biliyorsunuz ki çocuklarınızi nasıl yetistirirseniz öyle davranır çocuklar. Etki tepki olayı burada gayet güzel çalışır. Etki kötü olunca çocuğun tepkisi de kötü olur. O sizin söylediğiniz hırs ile kıskançlık ile kınandığı zaman olursa olur. Oldu da oğlunuz bu kınadığınız çocuk gibi davrandi diyelim. Siz ne yapacaksınız bu durumda bu çocuk niye böyle oldu biz nerede hata yaptık diyeceksiniz değil mi? Bu haddini bilmez anne hanım gibi napalm çocuk da böyle oldu komşuyu kınadım başıma mi geldi diyeceksiniz. Siz söylüyorsunuz zaten kadın çocuğu böyle davranması konusunda teşvik ediyormuş. Yani bu çocuğun başına gelen bir hastalık değil ki kınarsam başıma gelir diye endişe ediyorsunuz.

Iste birsey diyecek olsam seninkide oyle olur, erkek cocuklar böyle. Seninki dogsun görürsünlere gidiyor konu.
Ki kizimi yetistirirken ne cok zorlandim. Cok sükür masallahi var.

Kızım sen niye söyleyemiyorsun ben senin gibi kıçımı devirip keyfime mi bakıyorum niye benim çocuğum seninki gibi edepsiz olsun diye. Bir kere söyle o kadının beddua gibi sözlerini ağzına tık yahu.

Elimde dgeil zaten. Kanrimdaki bebegi sacma da olsa batil da olsa herseyden korumak istiyorum. Mantiksiz da olsa kendimi suclarim su anda. Ha oglum yaramaz olur, yikar döker. Ama ben ona kizima nasil davrandiysam ayni sekilde kizacagimi ögretecegimi de biliyorum ama. Seninki dogsun görürsün lafi geriyor beni

Kızım sen niye söyleyemiyorsun ben senin gibi kıçımı devirip keyfime mi bakıyorum niye benim çocuğum seninki gibi edepsiz olsun diye. Bir kere söyle o kadının beddua gibi sözlerini ağzına tık yahu.

Söyleyemiyorum iste keske söyleyebilsem. Fazla ince düsünmek de insani rezil ediyor benim gibi.

Yaa biraz sizi ezik buldum kusura bakmayın. Ben mi yanlış anladım. Bunlar sizin eve geliyorlar. Oğlan ile kızınız oynarken bir oyuncak yüzünden kavga çıkıyor. Kadın gelip sizin kızın elindeki oyuncağı alıp oğluna veriyor öyle mı? Siz de tepki gösterince aynısı senin başına gelince görürsün mü diyor. Eger boyleyse kizınızı komşu çocuğu ve onun annesine ezdiriyorsunuz. Kadın da sizi korkutup sindiriyor. Yapmayın böyle aman diyeyim. Siz sosyal sebepler ile idare edebilirsiniz ama kızınız edemez. Bu hareketiniz ile kızınıza ötekinin daha önemli olduğunu ve sinir bilmez insanların kolayca gelip sizden istediğini alabileceğini veya çatışmalar ile başa çıkmanın en iyi yolunun kaçmak ya da razi gelmek olduğunu farkında olmadan çocuğunuza öğretiyor olabilirsiniz.

Sizin cocuklarda rahatsız oluyordur. Yapmayın böyle ne demek onların oyuncaklar onlara ait ama bizim oyuncaklar hepimizin.

Sizin anlattiginiz kadar keskin durum degil. Sadece ben onun cocugunun elinden, ya da herhangi bir cocuk elinden oyuncak cekip alamam. Ailesinin görevi o. Ama iste kizim da madur olmasin derdindeyim fakat bu sekilde tek yönlü yol bulunmuyor. Az görüsmek elimden tek gelen. Ama cocuga da nasil kizayim. Kiziyorum zaten yeterince icimden ama kizimi da ezdirmiyorum. söylüyorum ama söylemek care olmuyor. Illa cirkefligimi elime alayim, onu da hic yapmadim inan becerebilsem yaparim

görüşmeyin mümkün olduğunca..
ilk mesajınızda ben kızım ağlasa bile doğru olanı yapmaya çalışıyorum demişsiniz ya ne yazık ki doğru olayın içeriğine göre değişiyor.. karşısındaki çocuk zorla elinden aldığında doğru olan kızınızı olması gerektiği gibi davranmaya yönlendirmek olmuyor bana göre..
yaşları küçük sanırım çocukların büyüdükçe özelliklede okul ortamına girdiğinde kızınızın zorluk çekebileceğini düşünüyorum..

Korkma sen nasıl yetiştirirsen öyle olur çocuğun.sen onu eleştiriyorsun diye çocuğunun oyle olacağını dusunme.gorusme konusuna gelince mecburen gorustugun biri sanirsam.mecbursan gorusmeye çok takilma bunlar oluyor diye.kizin böyle çocuklarla da basetmeyi öğrensin.okula başladığında sınıfında böyle bir çocuk olacak mutlaka.oyle bir çocukla karşılaştığında hemen pes edip etkilenmesin.benim sınıfında bazı çocuklar sınıftaki yaramaz bir çocukla nasıl basedeceklerini bilmeyip çok sorun yaşıyorlar.ondan korkup ailelerine ben okula gitmek istemiyorum deyip agliyorlar.ne kadar korusak da hayatta böyle tiplerle karşılaşacaklar.

Benim yan komsumun kizi da oyle. Bi kac kez annesi yokken gelmek istedi. Ben bunu dogru bulmasamda annesi gelsin diyince hayir diyemedim.
Her 2 cumlesinden biri elindekini versin. Odada ayni legodan bir suru oldugu halle ille kizimdakini istiyor. Baskasinin elindekini alamayacagini soyluyorum. Hemen aglamaklo davraniyor gidiyorum o zaman ben diyor. Tamam sen bilirsin diye kalkiyorum. Neyse biraz daha durayim diyor. Yarim saat durduysa 10 kere olmustur heralde bu. Annesi oldugunda is kizima siddete bagirmaya aglamaya kadar gidiyor.
Baktim annesi olunca daha kotu. Cunku kadin hic umursamiyor.Evime her gelmek istediklerin de ya da beni cadirdiklarinda bahane uretmeye basladim. Yalan soyledim. Azicik dikat ettiyse yalan oldugunu anlar zaten.
Tavsiyem sizde oyle yapin.

Bebeginiz icin de endiselenmeyin bence. Kose de oturup cik cik yapan teyzelerden degilsiniz sonucta. Sizinki kinamaktan cok o cocuk icinde endiselenmek gibi geldi bana..

Ok ben yanlış anladım. Ben kadın gelip sizin çocuktan alıyor oyuncağı sandım. Kusura bakmayın. Eşiniz ile görüşün bu konuyu belki onlar geldiğine o tepkisini gösterebilir.

Canım fakat lardan dolayı yarısını okuyamadım ,komşunuza yapıcı bir şekilde düşüncelerinizi samimiyetle ifade ederseniz belki daha çok üstüne düşer çocuk eğitiminin, yazık o çocuk mutlu olamaz bu şekilde

Başkasının çocuğuna siz terbiye veremezsiniz. Çocuk aileden ne görüyorsa onu yapar, öyle davranır. Siz bugün "Yapma" dersiniz, o gün yapmasa bile başka gün yine yapacaktır. Az da görüşmeyin, hiç görüşmeyin bence. Çocuklar aileden ne görüyorsa onu yaptığı gibi akranlarını da örnek alabilir. Kızınız da o çocuğu örnek alıp benzer davranışlar gösterebilir. Görüştürmeye de gerek yok kafanızı komşunun çocuğuyla meşgul etmeye de.

klasik yetistirmek icin ben ugrasmiyorum lafinin savunma lafi.
Kendine gard almis ...hersey olabilir cocukta...evden cikip sosyal ortama cikinca o cocuk sikayet edilen cocuk.olucak..o zaman da savunmasi ne yapalim cocuk olmayacak..
Ne.kadar yanlis davranirsa davransin hamuru duzgun yogurulursa duzelmesi kolay oluyor...
Anaokuluna gidince ailesine bakiyorum.nasil konusma yapiyorsa cocuk.da o davranista..
Armut dibine duser..
Siz dogru yoldasiniz

Kinadigin basina gelir laflarina inanmam ben. Zaten kisi kendini bildikten sonra basa ne gelecekmis ki? Yani sizin konunuzda, siz zaten anne ve baba olarak belirli sinirlari olan ebeveynlersiniz, sizin cocugunuz da sizin gibi olacak. Baska ne olacak, ne verirseniz onu alir. Anlattiklariniza bakilirsa sizden ablasini doven cocuk cikmaz. ister kiz olsun, ister erkek. Kendini bilmez tipler genelde bu "kinadigini yasamadan olmezsin" vs laflarini beceremedigi ve tepki aldigi her seye kilif yapar.

Çocuklarınızdan asla oyuncaklarını paylaşmasını istemeyin. Bununla ilgili bir yazı okumuştum. sizin takılarınızı komşularınızla paylaşmak zorunda kalırsanız ne hissederseniz onlar da aynısını hissediyor. Beraber oynarlarsa ok, ama zorlamayın kızınızı.

Inanin bilmiyordum. Evde zaten esyasi ona ait saygi duyariz ama misafir gelince paylasmasini isterim. Esimle konusarak halledecegim bu konuyu galiba. Baska cocuklarla paylasiyor da bu huysuz olunca buna vermek istemiyor artik. Kendi gibi arkadaslari olunca cok güzel oynuyorlar oyuncak kavgasi olmuyor. Ama bahsettigim cocuk kapidan girdigi gibi herseyi sahipleniyor. Özellikle kizimin elindekileri istiyor. Oturup buna bir saat agliyor. Derdi sadece kizimin elinde olmasi

Icim rahatliyor inanain böyle yazdikca. Zaten hormonlardan pimpirikliyim, böyle laflar huzursuz ediyor. daha beteri olursa gibi laflar ne demek. Ki ben zaten kizimi saygili yetistirmisim. Icime su serptiniz

kesinlikle siz haklısınız . çocuğu nasıl yetiştirirsen öyle oluyor .davranışlar doğuştan gelmez sonradan öğrenilir. siz komşunuza söylemişsiniz en azından ama onun öyle demesini doğru bulmuyorum. ne o öyle senin de başına gelsin der gibi , kusura bakma oğlum biraz huysuz dese daha iyi .
kendinizi hiç suçlamayın komşunuzun sözleri etkisinde kalmışsınız. bide yaptığınız kınama değil yanlışı düzeltmeye çalışma. çünkü ortada düzeltilmesi gereken bir çocuk var. hiç suçlu değilsiniz içiniz rahat olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…