Komsunun cocugu =(

Siz evladınızla ilgili elinizden geleni yaparsınız, gerisini allaha bırakın. Sınır koyma problemi olan birçok aile var. Ablasına vuran bir 3 yaş çocuğunun bunun yanlış olduğunu öğrenmesi için doğrunun aile tarafından sık sık tekrarına ihtiyacı var. Aile bu duruma kayıtsız kalıyorsa sorun onlarda. Ama oyuncak paylaşımı konusunda aynı şeyi düşünmüyorum. O yaş çocuklarda normal bir durum bu. Benim de benzer yaşlarda evladım var, parkta bahçede onun oyuncağına bakan bir çocuk görürsem beraber oynayın arkadaşınla diye teklifte bulunurum, ama ısrarla vermek istemiyorsa da zorlamam doğrusu.

Az görüsüyoruz zaten de geliyorlar iste böyle kavga olunca zaten fazla da kalamiyorlar. Ben onun elinden almiyorum ama kizimin elinden aliyorlar. Yapma alniyor diyorum, ki cocugum üzülüyor. Tabi bunun ne önemi var. Kendi cocuguyla konusmuyor benim onu konusarak brisey söylememin kiymeti mi var. Illa kavga mi olsun. Incitelim mi. Kendi kizini bile döverken sesini cikarmiyor zaten o kiza da üzülüyorum. Erkekci zihniyetten cok rahatsizim.
Ben erkek bebegime de ayni davrananacagim. Sevgiyle büyütmek istiyorum. Tabi bir dogsun da görelim. Büyük konusma, kinama basina gelir laflari da kafami kurcaliyor.
Hayir benim kizim da siniri kendi kendine ögrenmedi. sürekli basinda durup acikladim, konustum. Kimsnein esyasini almamayi ögrendi. Ama kücük anlamaz diyip saliyorlar, bu yaslarda da problem oluyor. Büyüyünce de is isten gecmis oluyor.

Inan tam da böyle düsünüyorum. Zaten simdi fragman hersey. Simdi verilmeyen disiplin ergenlikte tavan yapacak. Simdiden herseyi hakki gören bir erkek, bagiran aglayan, dövücem sakliycam diyen ilerde neler yapan düsüncesi var. Buna inaniyorum da keske cocuk yapmadan su kisilik nasil oturur her anne baba bir ilgilense.
Cünkü kizim alti aylikken bile ona dokunma diye uyarirken ne anlar o diye konusuyordu. Neden anlamasin. Bunun bilincinde degiller.

Iste orasi öyle fakat kendi kardesi dogunca aynilarini da ona yapacak. Yani neresinden tutsak elimizde kaliyor. Yine de dogruyu yapsin ama kendini ezdirmesin derdindeyiz. Babasi sana vurana sen de vur diyor. Önceden ögretme derdim de simdi baya gelip yumruk yiyor bu cocuk kasla göz arasinda. Kendini koru kizim demekten baska elimizden birsey vermiyor. Anne babalari cok rahat, benim icim almiyor.

Iste oyuncak konusunda ben zaten adeletli olalim derdindeyim de baskasinin cocuguna da ögretemem haddim degil. Cekip almayi biliyorlar ancak. ben yarim saat anlatsam da cekip aliyor. Nerede kaldi paylasma. Masal anlatmisim gibi oluyor.
cocugumun gözünde güvenilirligimi yitirecegim diyorum icimden. cünkü annesi baska diyor, bulundugu ortamda baska yapiliyor. Kafasi karisiyor cocugun.

Kızınız ağlasa bile neden elindekini paylastiriyorsunuz bu doğru olan değil. Çocuğu ağlata ağlata kanırta kanırta eğitim adı altında böyle davranmak çocuğun üstünde baskı kurmaktır. Yapmayın bence ilerde ensesine vur lokmayi al tarzı bir kadın olur dayak yese de sesini cikartamaz. Çocuğunuzun isteklerine de önem verin. Paylaşmak istemiyorsa illa paylasacaksin demek senin dusuncelerine önem vermiyorum benim dediğim olacak demektir.

Cocugum agliyor ama öyle yirtinmiyor. Zaten bakiyorum aglamasi ciddiyse alip cikiyorum hemen. Ardindan onun hosuna gidecek seyleri yapiyorum. Hicbir anne zaten cocugunun üzülmesine dayanamaz. Zoruna gidince o ince cizgiyi anlamaya calisiyorum.
Yoksa dediginiz gibi ensesine vur ekmegini al olur. Cok ince bir cizgi var. Ezmemeye calisiyorum. Evde zaten onun borusu ötüyor ama misafirliklerde birsey alamaz, süs esyalarina saldirmaz. hicbirseye saldirmaz izin alir. Insallah bu konuda saglikli büyük. Cünkü icindeki yaralari göremeyiz.
Elimden geldigince konusarak halletmeye calisiyorum. Zaten iyi beceremiyorsam az görüsmeye calisiyorum.
O konuda kendimi cok sucladigim oldu zaten. Digerleri gibi cocugumu savunamiyorum diye fakat o davranis bicimi de bana ters geliyor.

Hamilelikten kaynakli fazla hassassin. Kimin neyi gorecegi hic belli olmaz. Cocuk yetistirmek disardan yorum yapmaya benzemiyormus. Olunca anliyor insan. Hata yapmamak icin ugrasiyorsun. Ben kizim buyurken ogreniyorum nasil neler yapmaliyim. Egitiminde ki onceliklerim belli ona gore yol almaya calisiyorum.

Siz ikinci cocukta daha tecrubeli olacaksiniz. Dogunca gorursun diyenlere ins beni cok guzel seyler bekliyor de. Sen yon vereceksin onlar degil gulup gecme cevaplarini verip gec

çocuğun davranışlarını yanlış buluyorsunuz kınamıyorsunuz ki neden başınıza gelsin yetiştirirken daha dikkatli olursunuz

Agziniza saglik. cocuk büyütmek zaten zor hani hicbirzaman demem ki benim cocugum söyle akilli, böyle uslu. Uslu olsa bile biz ögrettik ona sinirlarini. Tüm cocuklarda bu kapasite var. Ben ne kadar emek vererek bu hale getirdigimi biliyorum. Bana seninki uslu diyorlar da dogarken ögrenmedi ya bunu cocuk. Mesela bana cok aglasada disarida simariklik yapmaz. Ama dedigim gibi dogdugundan beridir en önemli zamanlaridir diye cok dikkat etmeye calistim. Simdi meyvesini yerken bile senin cocugun zaten sakin oluyor is.

çocuğun davranışlarını yanlış buluyorsunuz kınamıyorsunuz ki neden başınıza gelsin yetiştirirken daha dikkatli olursunuz

Iste hata yapmaktan korkuyorum. Hamilelik fazla hassas yapti benim yüzümden bebegime birsey olursa diye takiyorum. Yoksa baskasinin cocugu beni cok ilgilendirmiyor ama ama bak kinadin beyenmedin de basina geldi oldu olmasindan cekiniyorum.
Dogunca bir tanisam görsem karakterini bebegimin de icim rahatlasa. Erkek cocuklari hep yaramaz olacak diy ebir genelleme attilar ortaya zaten. Sakin olur desem de görürsün diyor. Ondan rahatsiz oldum.

Benimde var öyle bi arkadaşım. Çocuklari paylaşmayı bilmiyor. Anne babası gormexden duymazdan geliyor. Onlara gittiğimizde çocuklarıma 'oyuncaklar onlarin' diyoruz onlar bize geldiğinde 'oyuncaklarini paylasmalisin onlar misafir' . Bende rahatsız oluyorum artık.

Ayni durum iste. Ama ben cocugumu onlara göre eziyorum gibi bile görünüyor. Bir tek ben sinir koyuyorum cünkü. Kendi cocuguma haksizlik oluyor. Bi cözümü de yok. Görüsmemek pek mümkün degil ama kardesi dogsun büyüsün de onla oynasin istiyorum artik. Kural kuraldir. Baskalarinin umurunda olmayinca kendi cocuklarima haksizlik olacak.

Bence rahatsız oluyorsanız görüşmeyin bu kadar basit
O oğlan çocuğunda suç yok. Herkes farklı yetiştirir çocuğunu kimi disiplinli kuralcı değildir şımarık yetiştirir erkek çocuğu düşüncesi olabilir
Ama şunu unutmayın ki her çocuğun farklı karakteri vardır kimi çocuk sessiz sakin kimi çocuk ise daha hareketli inatçıdır
Benim kızım Sakindir ama küçük erkek kardeşim canavar gibidir hareketlidir ve hep kendi istediği olsun ister
Dediğim gibi görüşmeyin madem

Aynen. Gorusmemek mümkün olmuyor malesef. Geçen beraber pikniğe gittik. Bu ailenin çocuğu bir çocuğu dövdü. Anne babanın yorumu 'cocuklari çok kiymetliyse pikniğe getirmesinler '

benimde iki oğlum bir kızım var evet kızıma göre daha yaramazlar doğruyu yanlışı öğretmeye çalışıyorum güzel düşünün güzel olsun

Zaten hareketli olsun ya da baska birsey olsun cocuk bu. Egitim verilmiyor. Yani cocuk yanlis yapinca güzelce anlatmak gerekir. Iki üc anlatmada o aliskanligi kazanir cocuk. Karakteri böyle diyip bagirip cagirmasina da izin verilmez.
Zaten cocuk bu herseyi yapar. Kizim da evde döker sacar, simariklik yapar ama cevreye karsi buna izin vermiyorum. Cocuktur gitsin baskasini üzsün diyemem. vurmak yanlis mesela karakteri böyle cocugun dersek ilerde assin kessin bu cocuk karakteri diyemeyiz. Oldugu kadar ögretmeliyiz. Zaten bir yetiskin gibi olmasini beklemiyorum fakat ben dogruyu ögretmeye calisirken disaridan gelen kuralsizlik kizimin da kafasini karistiriyor.

benimde iki oğlum bir kızım var evet kızıma göre daha yaramazlar doğruyu yanlışı öğretmeye çalışıyorum güzel düşünün güzel olsun

Yaramazlik baska birsey. Evde kizim yaramazlik da yapar, hani döker sacar. Oglum olcak atlasin ziplasin ama baskasina zarar vermesin

Kim çocuğunu nasıl yetiştirmek isterse yetiştirir malesef karışamayız
Bu sebepten dolayı içine sinmiyorsa kızınıda görüştürme kendinde görüşme için rahat etsin
Diyorum ya erkek çocuğu diye yapma oğlum bile diyemeyen aileler gördüm
Neymiş özgüveni gidermiş pısırık olurmuş erkekmiş o!
Mantığa bak sonra her istediği olsun istiyor çocuklar baş edemiyorlar
Ben daha şimdiden kızıma yapma annecim falan demeye başladım
Herşeye iZin verilmez
Ama bunu karşıdaki insana anlatamazsın anlatsanda yanlış anlarlar sen hiç bişey söyleme boşver

Aynen anlatamam, haddim degil zaten. Ilerisi icin sadece üzülürüm. yüz yüze bakiyoruz bir de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…