- Konu Sahibi tatlialirim
-
Kapiya gelince geri gönderemem. Hem akraba hem komsu evlerimiz yakin. Toplantilarda zaten görüsürüyoruz ortak aileler var. Yani zaten elimden geldigince oynatmiyorum. Ama oynatinca da böyle oluyor.
Benim zaten problemim kendi cocugumun da böyle olma ihtimali. Cünkü seninkide böyle olursa diye konusunca diyecek birsey bulamiyorum. Olabilir de ama ögretmem lazim. Korkutucu olan bu zaten benim icin.
Görüşmeyin.
Tamam bunu yapanda bir çocuk,ona kızılmaz ama kızınızın elindeki oyuncağı verdirmeniz,onun ailesinden birinin yine elinden alıp çocuğa vermesi hoş durumlar değil. Sırayla oynayın denir ,birinin oyunu bitince diğeri alır oynar hatta o oyuncak sorun olursa ortadan kaldırılır. Ben şahsen oynadığı şey için hala oynuyorken,başka oyuncaklarda varsa ver diye tutturmam kızıma,oyununun bitmesini beklerim,bittiyse ver arkadaşına derim ,arkadaşının oynadığı oyuncağı benim kızım isterse yine aynı sistemde müdahale ederim ama,asla çocuğa ver hemen demem,yada elinden almam.
Sizi gayet iyi anlıyorum. Geçen yaz kızım parkta kızlarla kumda oynuyordu ,kova kürek vs var,herkes kendi kova küreğini getirmiş ,daha önce tanısmadıkları halde kah değişerek,kah birbirlerine yardım ederek 3 kız güzelce oynuyorlardı,derken hışımla bir erkek çocuk geldi,kızların kulelerine basa basa gitti kızımın elindeki kürekle kovaya yapıştı,ama ne verirmisin demek var,ne izin istemek,yerimden nasil kalktım gittim çocuğa "izin istedin mi,neden izin istemiyorsun"dedim bilmiyorum. Çocuk hala bırakmıyor,kızımın elini sıkıyor,tuttum elinden çektim aldım küreği kovayı,başladim söylenmeye. Yani o çocuğuda yetiştiren,oraya salan bir anne. Ben müdahale ettim kadın kendini kaldıramadı oturduğu banktan zahmet edip,bildiğin zorba yetiştiriyor,çocuğun gelişinden belliydi inanın sorun çıkacağı,ben anladım ama annesi anlamadı oğlunun ne yapacağını. Bu anne benim çevremde olsa çok net söylüyorum görüşmem,kimse kusura bakmasın. Kınıyorsun başına gelir mevzusu zaten olmaz siz kendinizi bildikten sonra. Kızınızı nasil yetiştirdiyseniz aynı özveriyle oğlunuzuda yetiştirirsiniz. Hiç kulak asmayın. Mümkünse görüşmeyin hatta.
Seninki doğsun görürüm demesinler valla savunma ve kendini rahatlatma cümlesidir o.
Çocuk hamurdur, yetişkin yoğurur şekil verir.
Güzel şekil veremeyen suçu ota b.ka atmasın ben böyle yaptım bunu ahh kafam demeyi bilsin.
Haa büyüyünce kontrolden çıkıyorlar asıl.
Arkadaşa, çevreye uyuyor falan.
El kadar bebeyi istediği gibi yapamayan ergenlikten, gençlikten korksun..
Ben de sizin gibi düşünüyordum, huyunu, tavırlarını beğenmediğim çocuklarla kızımın mesafesini korumaya çalışıyordum. Kızım başka çocuklardan vurmayı, istiyorum diye tutturmayı, dil çıkarmayı, karşılık vermeyi öğrendi diye hayıflanıp üzülüyordum ama sonra şöyle bir düşündüm hayatı boyunca öyle çok çeşitli insanlarla karşılaşıcakki çeşit çeşit huyları olan insanlarla sonra yanlışı doğruyu öğretmeye çalışarak serbest bıraktım
Siz evladınızla ilgili elinizden geleni yaparsınız, gerisini allaha bırakın. Sınır koyma problemi olan birçok aile var. Ablasına vuran bir 3 yaş çocuğunun bunun yanlış olduğunu öğrenmesi için doğrunun aile tarafından sık sık tekrarına ihtiyacı var. Aile bu duruma kayıtsız kalıyorsa sorun onlarda. Ama oyuncak paylaşımı konusunda aynı şeyi düşünmüyorum. O yaş çocuklarda normal bir durum bu. Benim de benzer yaşlarda evladım var, parkta bahçede onun oyuncağına bakan bir çocuk görürsem beraber oynayın arkadaşınla diye teklifte bulunurum, ama ısrarla vermek istemiyorsa da zorlamam doğrusu.
Kızınız ağlama bile neden elindekini paylastiriyorsunuz bu doğru olan değil. Çocuğu ağlata ağlata kanırta kanırta eğitim adı altında böyle davranmak çocuğun üstünde baskı kurmaktır. Yapmayın bence ilerde ensesine vur lokmayi al tarzı bir kadın olur dayak yese de sesini cikartamaz. Çocuğunuzun isteklerine de önem verin.
Hamilelikten kaynakli fazla hassassin. Kimin neyi gorecegi hic belli olmaz. Cocuk yetistirmek disardan yorum yapmaya benzemiyormus. Olunca anliyor insan. Hata yapmamak icin ugrasiyorsun. Ben kizim buyurken ogreniyorum nasil neler yapmaliyim. Egitiminde ki onceliklerim belli ona gore yol almaya calisiyorum.Yani cidden kafama takmaya basladim. Ne desem seninki dogsun görürsünler.
Ben cocuklarima titresem de yanlisinda en cok ben kizarim. Hani ben degerli evladima kiziyorsam bir nedeni var. Ama kizmadan egitim vermeden koy ortaya sonra da seninki de öyle olacak.
Inanin birsey diyemiyorum, korkuyorum. Insallah olmaz diyorum. Ben ablasiyla öpücüklere bogulsun istiyorum. Vurmak nedir. Anne babalara düsüyor is ama hamile helimle cok kafaya takiyorum iste
Hamilelikten kaynakli fazla hassassin. Kimin neyi gorecegi hic belli olmaz. Cocuk yetistirmek disardan yorum yapmaya benzemiyormus. Olunca anliyor insan. Hata yapmamak icin ugrasiyorsun. Ben kizim buyurken ogreniyorum nasil neler yapmaliyim. Egitiminde ki onceliklerim belli ona gore yol almaya calisiyorum.
Siz ikinci cocukta daha tecrubeli olacaksiniz. Dogunca gorursun diyenlere ins beni cok guzel seyler bekliyor de. Sen yon vereceksin onlar degil gulup gecme cevaplarini verip gec
çocuğun davranışlarını yanlış buluyorsunuz kınamıyorsunuz ki neden başınıza gelsin yetiştirirken daha dikkatli olursunuz
Benimde var öyle bi arkadaşım. Çocuklari paylaşmayı bilmiyor. Anne babası gormexden duymazdan geliyor. Onlara gittiğimizde çocuklarıma 'oyuncaklar onlarin' diyoruz onlar bize geldiğinde 'oyuncaklarini paylasmalisin onlar misafir' . Bende rahatsız oluyorum artık.
Aynen. Gorusmemek mümkün olmuyor malesef. Geçen beraber pikniğe gittik. Bu ailenin çocuğu bir çocuğu dövdü. Anne babanın yorumu 'cocuklari çok kiymetliyse pikniğe getirmesinler 'Ayni durum iste. Ama ben cocugumu onlara göre eziyorum gibi bile görünüyor. Bir tek ben sinir koyuyorum cünkü. Kendi cocuguma haksizlik oluyor. Bi cözümü de yok. Görüsmemek pek mümkün degil ama kardesi dogsun büyüsün de onla oynasin istiyorum artik. Kural kuraldir. Baskalarinin umurunda olmayinca kendi cocuklarima haksizlik olacak.
benimde iki oğlum bir kızım var evet kızıma göre daha yaramazlar doğruyu yanlışı öğretmeye çalışıyorum güzel düşünün güzel olsunIste hata yapmaktan korkuyorum. Hamilelik fazla hassas yapti benim yüzümden bebegime birsey olursa diye takiyorum. Yoksa baskasinin cocugu beni cok ilgilendirmiyor ama ama bak kinadin beyenmedin de basina geldi oldu olmasindan cekiniyorum.
Dogunca bir tanisam görsem karakterini bebegimin de icim rahatlasa. Erkek cocuklari hep yaramaz olacak diy ebir genelleme attilar ortaya zaten. Sakin olur desem de görürsün diyor. Ondan rahatsiz oldum.
Bence rahatsız oluyorsanız görüşmeyin bu kadar basit
O oğlan çocuğunda suç yok. Herkes farklı yetiştirir çocuğunu kimi disiplinli kuralcı değildir şımarık yetiştirir erkek çocuğu düşüncesi olabilir
Ama şunu unutmayın ki her çocuğun farklı karakteri vardır kimi çocuk sessiz sakin kimi çocuk ise daha hareketli inatçıdır
Benim kızım Sakindir ama küçük erkek kardeşim canavar gibidir hareketlidir ve hep kendi istediği olsun ister
Dediğim gibi görüşmeyin madem
benimde iki oğlum bir kızım var evet kızıma göre daha yaramazlar doğruyu yanlışı öğretmeye çalışıyorum güzel düşünün güzel olsun
Kim çocuğunu nasıl yetiştirmek isterse yetiştirir malesef karışamayızZaten hareketli olsun ya da baska birsey olsun cocuk bu. Egitim verilmiyor. Yani cocuk yanlis yapinca güzelce anlatmak gerekir. Iki üc anlatmada o aliskanligi kazanir cocuk. Karakteri böyle diyip bagirip cagirmasina da izin verilmez.
Zaten cocuk bu herseyi yapar. Kizim da evde döker sacar, simariklik yapar ama cevreye karsi buna izin vermiyorum. Cocuktur gitsin baskasini üzsün diyemem. vurmak yanlis mesela karakteri böyle cocugun dersek ilerde assin kessin bu cocuk karakteri diyemeyiz. Oldugu kadar ögretmeliyiz. Zaten bir yetiskin gibi olmasini beklemiyorum fakat ben dogruyu ögretmeye calisirken disaridan gelen kuralsizlik kizimin da kafasini karistiriyor.
Kim çocuğunu nasıl yetiştirmek isterse yetiştirir malesef karışamayız
Bu sebepten dolayı içine sinmiyorsa kızınıda görüştürme kendinde görüşme için rahat etsin
Diyorum ya erkek çocuğu diye yapma oğlum bile diyemeyen aileler gördüm
Neymiş özgüveni gidermiş pısırık olurmuş erkekmiş o!
Mantığa bak sonra her istediği olsun istiyor çocuklar baş edemiyorlar
Ben daha şimdiden kızıma yapma annecim falan demeye başladım
Herşeye iZin verilmez
Ama bunu karşıdaki insana anlatamazsın anlatsanda yanlış anlarlar sen hiç bişey söyleme boşver
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?