Komsunun cocugu =(

Tesekkür ederim. Ama iste hamilelikte zaten insan pimpirikli oluyor insan. Yeter ki bebegime zarar gelmesin, günahini almayayim kimsenin derdindeyim. Ama cekilecek gibi degil. Terbiye vermediklerini biliyorum. Kiziyorum. Yapacak birsey yok.
Oglum dogsun büyüsün de göreyim erkek cocuklari illa bu kadar yaramaz mi oluyor. Bir kere kizdiklarini görmedim, ben kizima yüz kere laf anlatirken erkektir yapar kafasi var hep.
Bunaldim gercekten.

Ok ben yanlış anladım. Ben kadın gelip sizin çocuktan alıyor oyuncağı sandım. Kusura bakmayın. Eşiniz ile görüşün bu konuyu belki onlar geldiğine o tepkisini gösterebilir.

Evet bunu yapiyor onlardayken kesinlikle, bizdeyken de sahit oldum. Alma dedim. cocugu o kadar cok bagiriyor ki o sussun diye istedigini yapiyor kisir döndü zaten. Yapiyor yapmaz mi, cok rahatsiz edici bir durum. Babasina söyledim zaten cok tepki verdi. O komsuyla daha yakin hem de akraba, gerekeni söyleyip yapiyor. Ben cok bunaldim zaten karnim burnumda gercekten ugrasamiyorum. Kizima haksizlik yaptigimi düsündügüm an zaten kahroluyorum ama baskasinin elinden oyuncak cekip alamazdim ilk defa bugun yaptim . Kizimin elinden cektigi oyuncagi aldim geri verdim kizima. Annesinin umrunda degil bu yaptigi ben yapmak zorunda kaldim. Kadin da sinirlendi trip atti gitti. Esime dedim, az bile yapmisin dedi. Artik ugrasmak istemiyorum.

Baskasinin cocuguna terbiye vermezsiniz derken zaten vermem, bu benim görevim degil. Ben ancak kendi cocugumla ilgilenirim. Mecburen beraber oldugumuzda bu durumlari yasiyoruz az da olsa. Komsu dedigimde akrabalik da var, aile toplantilarinda hep bir araya geliyoruz ister istemez. Idare ediyorum ama kimse madur olmasin derdindeyim.

erkekler biraz daha zordur ama onu yetiştirmenin de belli yöntemleri var .mesela eşim 3 erkek 1 kız kardeş,anne baba o kadar iyi yetiştirmiş ki psikolojik -sosyal yönden hiçbi sorunları yok birbirlerine olması gereken kadar bağlılar , ve bütün kardeşler erkek erkekliğini kız da kızlığını biliyor aşırı giden hiçbişey yok kız kardeşlerine bırak vurmayı el üstünde tutmuşlar hep , eşim anlatır elimde bir elma bile olsa babam hemen derdi oğlum onun yarısı kardeşinin yarısı senin biz de hemen paylaşırdık ,birbirlerine heryönden destekler ..kesinlikle aile

İşte bunu çözecek kişi siz değilsiniz onu demeye çalışıyorum ben de. Çözecek kişi problemli olan çocuğun annesi. Evet mağdur oluyorsunuzdur mutlaka ama çocuk ailede ne görürse o maalesef.

Öğretmenim ve öğrencilerin hepsi erkek olan bir lisede çalışıyorum keşke böyle aileler aman çocuktur yapar dönemiyle kalmadığını bilse bu durumun çünkü ilerde görecekler yaptıklarının yanlış olduğunu
Siz kınamamışsınız öyle olmaz inşallah çocuğunuz hem de seninki daha beter olur lafına sinir oluyorum gerçekten beddua gibi

Cocuklarimdan herhangi biri toplumda bir kisiyi rahatsiz etse, kendimi iyi hissetmem. sorumluluk bilincim hat safhada. Yani kendimi paraladim. Gözünün icine baktim. Öyle büyüttüm, bize olan saygisi bile belli cocugun. ama bunu bile cocuk sakin diye gecistiriyorlar. Senin kizin sakin, benimkide böyle oluyor. Inannin o sakin olsun diye kendimden verdiklerimi anlatamam. Ona bebeklikten beridir verdigimiz saygiyi anlatamam. Ama günün birinde cikar biri tüm bu olanlara böyle arsilik verir. Hayir benim oglum neden huysuz olsun. Zaten bu beni rahatsiz ediyor. Hic mi yapma oglum diyemiycem ben.

Çocuktur illa ki çevresinden etkilenir ama iyi yetiştirildiği zaman sıkıntı olmaz siz temelini sağlam oturtmuşsunuz bu işin bazı insanlar için çocuk yetiştirmek çok kolay amaaaann zaten kendi kendine büyür diyorlar öyle olmuyor işte bitki mi bu kendi kendine büyüsün büyür de nasıl büyür saygısız mı terbiyesiz mi buna bakmak lazım erkek çocuklarının şımartılması değil aksine daha da üstüne düşerek büyütülmesi gerek çünkü ilerde onlara bir kız emanet edilecek aile kuracaklar ama insanlar bunu anlamıyor işte. Siz kızınızı güzel yetiştirmişsiniz oğlunuzu da yetiştirirsiniz inşallah içiniz rahat olsun.

Amin insallah. Cok sabirsizim dogsun da tanisayim istiyorum. Hareketli olabilir, yaramaz olabilir fakat simarikliga tahmmülüm yok. Ha sevgiye simartiriz fakat bunun negetif bir karsiligini almadik. Oglum da dogsun büyüsün kadinlara saygisi olan bir erkek olsun istiyorum . Mutfaga da sokacagim eline süpürge de verecegim.
Cevremde padisah torunlari yetisiyor. Tahammül etmeye calisiyorum umurumda degil ama o insanlar dediginiz gibi ilerde bir kadinla ilgilenince onu yipratacak. Herseye haklari var, nicin cünkü erkek. Karsimdaki bu sekilde yetistiriyor. Kizina bagiriyor yeter ki oglunun gönlü hos olsun.
Yani iki yasinda, dövücem o kizi diyor. Sürekli sikayet ediyor kizimi. Yani kafam almiyor. Yazmak istemiyorum.

Canım senin yaşadıklarının bir benzerini yaşadım zamanında hergün görüştüğüm komşumun oğlu aynı böyle çok saldırgandi ve annesi dur yapma demeyi bilmezdi. Bir gün elektrik priziyle oynarken benim kızım da küçük, anne primle oynuyor çok tehlikeli dedi ben de ne yapayım anneciğim annesi ilgilenmiyor dedim. Bir hışımla kalktı gitti. Sonra kendi kendine yine barıştı. En son cocuk, oğlum 6 aylıkken çok sert bir cismi kafasına pat diye vurdu ben artık patladım ve ağzıma geleni saydım. Yine gitti bu sefer mahcup oldu çok şükür. Sonra hiç oğluyla gelmedi bana çünkü zaptedemiyordu. Bende çok korkardım böyle olacak mı oğlum diye çok ters inatçı bir çocuk olmasına rağmen anlattığın zaman anlıyor çocuklar kızım kadar kolay olmadı ama şimdi 3 yaş krizinde olmamıza rağmen uyarı aldığı zaman kurallara uyması gerektiğini biliyor. sen de sıkma canını aile eğitimi en önemlisi ben gereken özveriyi göstereceğini biliyorum. Nitekim öğretmenim kız ya da erkek farketmez anne baba ilgisine doyan çocuk bu tür yollara başvurmaz. Nerede sorunlu bir insan varsa altında mutlaka ailesel faktörler vardır.

Çocugunuzu oyuncaklarini paylasması için zorlamayin. O bir birey ve bu onun karari.Sadece paylasmak ister misin diye sorun.Cevabi buyük ihtimal hayır olacaktir boylelikle hayir demeyi öğrenecektir.Çocugunuzun huzuru önemli eğer o bu görüsmelerde cok mutsuz huzursuz oluyorsa tabi ki görüsmeyin.

Bencede gorusmemek en dogrusu akrabada olsa.ben yasadim boyle seyler kucucuk bir erkek cocugu ama dunya onun onunde dönüyordu anne rahat gelir yiyip icip oturayim cocugum vurmus kırmiş umrunda degil neymis biz onun her dedigini yapiyoruz sizde yapmak zorundasiniz cocuk almis bunlari eline dedigi olmadimmi sinir krizi geciriyor.Bir oyuncak icin cekisiyolar ama nedense oyuncak onun oglunun hakkı,butun cocuklari resmen dayaktan kırıp geciriyor annesinden tarihe gececek bir söz çıkıyor benim oğlum oyle vurur cocuklarınıza sahip çıkın zihniyete bakar mısinız?? yavas yavas uzaklastim simdi hiic gorusmuyoruz cok sukur

Iste o cocuk ilerde hangi kizin basini yakacak düsünmek bile istemiyorum.
Kiz evladi olan annelere Rabbim sans versin de bu sekilde yetisen cocuklarin ellerine düsmesinler.

. Ben kizima aglasa bile elindekini paylastiriyorum. Üzülse dahi dogru olani yapmaya calisiyorum.
Çoçuğunuza cok üzüldüm. Çünkü siz de doğru olanı yapmıyorsunuz. Her zaman paylaşması, ağlaya ağlaya bir şeyi vermesi de doğru degil. Doğru olanı yapmaya çalışıyorum diyorsunuz ama biraz daha fazla inceleyin, daha fazla cocuk gelişimi kitapları okuyun lütfen. Bu yaptığınız da doğru degil.

Sürekli aglatarak birsey yaptigim algisi olusmus. Sadece bu cocukla bu konuda problem yasiyorum zaten. diger arkadaslarinin aileleri ayni benim gibi yapiyor asagi yukari. Sürekli aglayan benim cocugum olsa zaten bambaska bir konu olur bu. Aksine öteki cok agliyor. Kizim sessiz genelde. Haksizlik yapilinca agliyor. Ki cok normal bir tepki. Bu yüzden de az görüsüyorum. Kim kendi cocugunu ezdirmek ister. Fakat toplum icinde de kurallar olmali. Aglamasin ama her istedigi olsun diyemem. Sinirini bilmeli, her seye sahip olamayiz, izin almaliyiz. yine de hep benim cocugumdan vermek de dogdu degil zaten bundan inanilmaz rahatsizlik duyuyorum, o konuda kim ne derse desin haklidir.
Anne baba olarak ona sinirsiz hosgörü göstersek de disarida bunu yapmasina müsade etmiyoruz.
Bana cok yanlis geliyor, baskalarini rahatsiz etmek bu. cocukta olsan baskasinin elinden cekip alamayacagini, o esyanin kime ait oldugunu bilmeli.
Ha bizim evde kendi esyalarini bu cocukla paylasmak istemiyor onun davranisini beyenmedigi icin. Baskalariyla paylasiyor bunun icin aglatmiyorum, kendi veriyor. Daha dogrusu vermeyi biz asiladik. Kendiliginden yapiyor. sorun karsisindaki cocugun karakteri. Kizim hakli zaten sürekli aglayip sikayet eden birisini ben de sevmezdim.

Heh iyi yapmışsın. Trip atsın boşver. Bu arada seni batıl ile kandırmasına izin verme bu kadının. Sana oğlun ile sınanma korkusu yaşatıp kızını incitmesinler.

Evdesiniz sanırım. Şimdi ikinci çocuk gelince kızınızın iç dünyası tamamen karışacak. Çocuk gelişimi, çocuk psikolojisi kitapları alıp kızınıza bu yeni dönemde nasıl destek olacağınız ile ilgili araştırma yapabilirsiniz.

bunu benmi yazdım yoksa diye düşündüm bi an benimde 3 yaşında bi oğlum var eltiminde 1 yaş büyük kızı aynı problemde bizde var ve biz altlı üstlü oturuyoruz görüşmememiz cokk zor inanın bende çocuğumun üzerinde güvenirliğimi kaybetmekten korkuyorum. hemde çok korkuyorum. ne yapsam olmuyor. oğluma paylaşmayı öğrettik ama karşı taraf bunu bir eksiklikmiş bir zaaf gibi görüp kullanıyor eltimin çocuğuna da paylaşırsak daha iyi olur güzel oynarsınızlar çaresiz kalınca, artık tüm öğrettiklerimi sil baştan gözden geçirip oğluma biri çekip alıyorsa sende çekip geri alacaksını öğretmeye çalışıyorum ama olmuyor. acaba bizmi yanlış öğrettik diye düşünüp duruyorum bende

görüşme geldiği zaman kapıyı açmak zorunda değilsin delikten bak oysa açma kapıyı

Genelde evimin isigina kadar gözlerler, her adimimdan haberleri var. Akrabalik da var, ic iceyiz. Bakalim okula baslasin cocuklar da kendi arkadaslarini secsinler, biktim cünkü bu kavgalardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…