- 11 Mayıs 2015
- 6.121
- 8.489
- 198
- Konu Sahibi tatlialirim
-
kesinlikle siz haklısınız . çocuğu nasıl yetiştirirsen öyle oluyor .davranışlar doğuştan gelmez sonradan öğrenilir. siz komşunuza söylemişsiniz en azından ama onun öyle demesini doğru bulmuyorum. ne o öyle senin de başına gelsin der gibi , kusura bakma oğlum biraz huysuz dese daha iyi .
kendinizi hiç suçlamayın komşunuzun sözleri etkisinde kalmışsınız. bide yaptığınız kınama değil yanlışı düzeltmeye çalışma. çünkü ortada düzeltilmesi gereken bir çocuk var. hiç suçlu değilsiniz içiniz rahat olsun
Ok ben yanlış anladım. Ben kadın gelip sizin çocuktan alıyor oyuncağı sandım. Kusura bakmayın. Eşiniz ile görüşün bu konuyu belki onlar geldiğine o tepkisini gösterebilir.
Başkasının çocuğuna siz terbiye veremezsiniz. Çocuk aileden ne görüyorsa onu yapar, öyle davranır. Siz bugün "Yapma" dersiniz, o gün yapmasa bile başka gün yine yapacaktır. Az da görüşmeyin, hiç görüşmeyin bence. Çocuklar aileden ne görüyorsa onu yaptığı gibi akranlarını da örnek alabilir. Kızınız da o çocuğu örnek alıp benzer davranışlar gösterebilir. Görüştürmeye de gerek yok kafanızı komşunun çocuğuyla meşgul etmeye de.
erkekler biraz daha zordur ama onu yetiştirmenin de belli yöntemleri var .mesela eşim 3 erkek 1 kız kardeş,anne baba o kadar iyi yetiştirmiş ki psikolojik -sosyal yönden hiçbi sorunları yok birbirlerine olması gereken kadar bağlılar , ve bütün kardeşler erkek erkekliğini kız da kızlığını biliyor aşırı giden hiçbişey yok kız kardeşlerine bırak vurmayı el üstünde tutmuşlar hep , eşim anlatır elimde bir elma bile olsa babam hemen derdi oğlum onun yarısı kardeşinin yarısı senin biz de hemen paylaşırdık ,birbirlerine heryönden destekler ..kesinlikle aileTesekkür ederim. Ama iste hamilelikte zaten insan pimpirikli oluyor insan. Yeter ki bebegime zarar gelmesin, günahini almayayim kimsenin derdindeyim. Ama cekilecek gibi degil. Terbiye vermediklerini biliyorum. Kiziyorum. Yapacak birsey yok.
Oglum dogsun büyüsün de göreyim erkek cocuklari illa bu kadar yaramaz mi oluyor. Bir kere kizdiklarini görmedim, ben kizima yüz kere laf anlatirken erkektir yapar kafasi var hep.
Bunaldim gercekten.
Baskasinin cocuguna terbiye vermezsiniz derken zaten vermem, bu benim görevim degil. Ben ancak kendi cocugumla ilgilenirim. Mecburen beraber oldugumuzda bu durumlari yasiyoruz az da olsa. Komsu dedigimde akrabalik da var, aile toplantilarinda hep bir araya geliyoruz ister istemez. Idare ediyorum ama kimse madur olmasin derdindeyim.
Öğretmenim ve öğrencilerin hepsi erkek olan bir lisede çalışıyorum keşke böyle aileler aman çocuktur yapar dönemiyle kalmadığını bilse bu durumun çünkü ilerde görecekler yaptıklarının yanlış olduğunu
Siz kınamamışsınız öyle olmaz inşallah çocuğunuz hem de seninki daha beter olur lafına sinir oluyorum gerçekten beddua gibi
Cocuklarimdan herhangi biri toplumda bir kisiyi rahatsiz etse, kendimi iyi hissetmem. sorumluluk bilincim hat safhada. Yani kendimi paraladim. Gözünün icine baktim. Öyle büyüttüm, bize olan saygisi bile belli cocugun. ama bunu bile cocuk sakin diye gecistiriyorlar. Senin kizin sakin, benimkide böyle oluyor. Inannin o sakin olsun diye kendimden verdiklerimi anlatamam. Ona bebeklikten beridir verdigimiz saygiyi anlatamam. Ama günün birinde cikar biri tüm bu olanlara böyle arsilik verir. Hayir benim oglum neden huysuz olsun. Zaten bu beni rahatsiz ediyor. Hic mi yapma oglum diyemiycem ben.
Çocuktur illa ki çevresinden etkilenir ama iyi yetiştirildiği zaman sıkıntı olmaz siz temelini sağlam oturtmuşsunuz bu işin bazı insanlar için çocuk yetiştirmek çok kolay amaaaann zaten kendi kendine büyür diyorlar öyle olmuyor işte bitki mi bu kendi kendine büyüsün büyür de nasıl büyür saygısız mı terbiyesiz mi buna bakmak lazım erkek çocuklarının şımartılması değil aksine daha da üstüne düşerek büyütülmesi gerek çünkü ilerde onlara bir kız emanet edilecek aile kuracaklar ama insanlar bunu anlamıyor işte. Siz kızınızı güzel yetiştirmişsiniz oğlunuzu da yetiştirirsiniz inşallah içiniz rahat olsun.
Bencede gorusmemek en dogrusu akrabada olsa.ben yasadim boyle seyler kucucuk bir erkek cocugu ama dunya onun onunde dönüyordu anne rahat gelir yiyip icip oturayim cocugum vurmus kırmiş umrunda degil neymis biz onun her dedigini yapiyoruz sizde yapmak zorundasiniz cocuk almis bunlari eline dedigi olmadimmi sinir krizi geciriyor.Bir oyuncak icin cekisiyolar ama nedense oyuncak onun oglunun hakkı,butun cocuklari resmen dayaktan kırıp geciriyor annesinden tarihe gececek bir söz çıkıyor benim oğlum oyle vurur cocuklarınıza sahip çıkın zihniyete bakar mısinız?? yavas yavas uzaklastim simdi hiic gorusmuyoruz cok sukur
Çoçuğunuza cok üzüldüm. Çünkü siz de doğru olanı yapmıyorsunuz. Her zaman paylaşması, ağlaya ağlaya bir şeyi vermesi de doğru degil. Doğru olanı yapmaya çalışıyorum diyorsunuz ama biraz daha fazla inceleyin, daha fazla cocuk gelişimi kitapları okuyun lütfen. Bu yaptığınız da doğru degil.. Ben kizima aglasa bile elindekini paylastiriyorum. Üzülse dahi dogru olani yapmaya calisiyorum.
Çoçuğunuza cok üzüldüm. Çünkü siz de doğru olanı yapmıyorsunuz. Her zaman paylaşması, ağlaya ağlaya bir şeyi vermesi de doğru degil. Doğru olanı yapmaya çalışıyorum diyorsunuz ama biraz daha fazla inceleyin, daha fazla cocuk gelişimi kitapları okuyun lütfen. Bu yaptığınız da doğru degil.
Evet bunu yapiyor onlardayken kesinlikle, bizdeyken de sahit oldum. Alma dedim. cocugu o kadar cok bagiriyor ki o sussun diye istedigini yapiyor kisir döndü zaten. Yapiyor yapmaz mi, cok rahatsiz edici bir durum. Babasina söyledim zaten cok tepki verdi. O komsuyla daha yakin hem de akraba, gerekeni söyleyip yapiyor. Ben cok bunaldim zaten karnim burnumda gercekten ugrasamiyorum. Kizima haksizlik yaptigimi düsündügüm an zaten kahroluyorum ama baskasinin elinden oyuncak cekip alamazdim ilk defa bugun yaptim . Kizimin elinden cektigi oyuncagi aldim geri verdim kizima. Annesinin umrunda degil bu yaptigi ben yapmak zorunda kaldim. Kadin da sinirlendi trip atti gitti. Esime dedim, az bile yapmisin dedi. Artik ugrasmak istemiyorum.
bunu benmi yazdım yoksa diye düşündüm bi anIste oyuncak konusunda ben zaten adeletli olalim derdindeyim de baskasinin cocuguna da ögretemem haddim degil. Cekip almayi biliyorlar ancak. ben yarim saat anlatsam da cekip aliyor. Nerede kaldi paylasma. Masal anlatmisim gibi oluyor.
cocugumun gözünde güvenilirligimi yitirecegim diyorum icimden. cünkü annesi baska diyor, bulundugu ortamda baska yapiliyor. Kafasi karisiyor cocugun.
görüşme geldiği zaman kapıyı açmak zorunda değilsin delikten bak oysa açma kapıyı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?