Komşunun düğünü ve annemin bilezik ısrarı

annem mi haklı ben mi?

• annem

OY: 38 38,8%
  • ben

OY: 60 61,2%

• Ankete Katılan
    98

CennetKokusu_

Ada Cemre'mden öncesi yok...
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2015
1.170
895
63
Merhaba Arkadaşlar,
Morelim çok bozuk dünden beri.
annemle kavga ettim. neden şu;
ben evlendiğimde alt komşusu bana 22 ayar bilezik takmıştı. annem de aynısı takılmalı aynı ayarda sende yapmalısın diyip diyip daha 5 ay önceden başladı söylenmeye. beni ne zaman görse naptın bileziği diye taciz devam etti annem tarafından.
benim maddi durumum pek parlak değil üzerimizde maşaAllah beş tane kredi var. bi de bebek bekliyorum Allahın izniyle. ne yapacağım bilemez haldeyim neyse.
Ben eşimle konuştum. Dedim bilezik almak lazım insanlar bize almış ayıp olur. Dedi tamam uygunundan alalım. 250 Tl ye çok şık 14 ayar bilezik aldık. Ay annem bir başladı söylenmeye neden almışım yapmak zorundaymışım param yok diyorum anlamıyor benden borç alsaydın bana öderdin vs vs... AVM de dün ayak üstü ağlattı beni.
bende param yok benden bu kadar başka bişi yapmaya gücüm yok dedim. gidip bileziği geri verip üzerine katıp verecekmiş bu da ağrıma gidiyor.
sizce abartmış mıyım? ay bilmiyorum nolur bişiler diyin...

komsu annenın hatırı ıcın sen evlenırken sana altın taktı sonucta
ayrıca ne takıldıysa aynısını takmak zorunlulugu yok herkes butcesıne gore
madem bukadar alınması gerekıyormus gerı kalan parayı annen verseymıs de alınsaymıs
benden alsaydın sonra gerı borcunu bana oderdın ne demek yahu
sen haklısın
annende alsın bı 14 ayar bılezık daha esıtlenır
2 bılezık olmus olur
canını sıkma

Burada da öyle oluyor. Ne takarlarsa aynısı takılıyor. Anneler babalar dedeler filan hep bu görüşte. Gençler relax. Anneniz kafasına daha da takabilir bu konuyu.

Tamam komşun sana almış seninde alman lazım ama durumun uygun değilmiş senin için uygun olanı almışsın annenin tepkisi fazla olmuş madem kendisi alsın sizin adınıza taksın.

Iyi de komşu annenin komşusu annen takacak öncelikle sen de bana da taktılardı deyip bir de sen takacaksın iki takı olacak

Bence en fazla bir çeyrek yeter de artar yani sen daha bilezik almışsın

Bizim eşimle kuzen tarifemiz yarım altın kuzenim evlendi gittim o fiyata bilezik aldım babam çooook iyisini almıştır diye onlar da iki bilezik almışlar etti 3 yeter de artar

Annen alsın bilezik bir de seninki iki bilezik eder o senden önce evlenseydi annen alacaktı zaten

Annen haksız ayrıca 250 de çok şu anlattığına göre maddi durumumuz senden iyi ama eşim annemin komşusuna 250 tl verip bilezik almaz gidelim yemek yiyelim sana bir şey alalım der annenin komşusunun hediyesini de annen alsın der

Anneler çocukları evlendiğinde bu sorumluluğu çocuklara atmayı seviyorlar

Sacmalik madem komsusu sana takmis ozaman annen taksin bilezigi onun kizina sren neden takiyorsun birde durumun yok ben olsam hayatta takmam sonucta zorla taktirmadim kimseyede

O bileziği annenin geri götürmesi lazım bizde gençlere takılanı aileleri geri götürür.Tamam sana takmış ama annenin hatırına takmış sonuçta.Ayrıca evet o 22 ayar taktıysa sizin ya da annenizin de artık kim alacaksa 22 ayar takması gerekir,bu işler tamamen karşılıklı

nasıl bu kadar sıkıntı içinde çocuk yapmaya cesaret ettiniz hayret anneniz bu yüzden sizin sıkıntınızı anlamıyor olabilir

Sen onuda takma bence. Git annene soyle bizim bildigimiz anneler takar.
Gitsin bilezik alsin sende bilezigini geri al. Utancak durum yok.

nasıl bu kadar sıkıntı içinde çocuk yapmaya cesaret ettiniz hayret anneniz bu yüzden sizin sıkıntınızı anlamıyor olabilir

Hanımefendi!!!!
Burada takılmanız gereken konu benim henüz doğmamış bebeğim değil.
Haddinizi bilin...

Ben o bebeğe sahip olabilmek için neler çektim, ne dualar ettim. Onun varlığı için ne kadar bekledim sizin haberiniz var mı????

Kaldı ki bebeğimle ilgili geleceği elbet düşüneceğim, belki durumun bundan 4 ay sonra bambaşka olacak? ben bu kadar açık yazıp acaba hata mı ettim?

Ayda yılda bir iyi bişiler yazar da birileri rahatlarım diye siteye girdim de laf yavruma mı geldi?

Bu devirde boyle komsuya can kurban.. Akrabalar bile bilezik takmazken valla sasirdim.

Dugunde sana ne takildiysa sen onu takmalisin normalde. Ama durumun yoksa yapacak bisey yok. Hem de hamilesin. Hicbisey takmayacak olsan annen hakli derdim ama gitmissin bilezik almissin. Bence yeterli. Ilerde bir ev hediyesi alirsin olur biter.

Hanımefendi!!!!
Burada takılmanız gereken konu benim henüz doğmamış bebeğim değil.
Haddinizi bilin...

Ben o bebeğe sahip olabilmek için neler çektim, ne dualar ettim. Onun varlığı için ne kadar bekledim sizin haberiniz var mı????

Kaldı ki bebeğimle ilgili geleceği elbet düşüneceğim, belki durumun bundan 4 ay sonra bambaşka olacak? ben bu kadar açık yazıp acaba hata mı ettim?

Ayda yılda bir iyi bişiler yazar da birileri rahatlarım diye siteye girdim de laf yavruma mı geldi?
Cok haklisin bu millet kendini ne zannediyor ya milletin cocuk yapmisina yapacaginada karisiyor.Allahim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin yavrunuzu ve izun omurlu saglikli olsun hep yuzunuzu guldursun

Back
X