Komşunun fincanı kırıldı

Kızlar geçen komşudan ödünç fincan almıştım evde misafir vardı diye bugün geri götürecekken poşetin altı delindi düştü kırıldı aynısından alıp vereceğim söylemeli miyim kırıldığını yoksa ses etmeyeyim mi dha öncede kızım onun evinde çerçeve kırmıştı aldım götürdün ay ne gerek vardı falan dedi bilmiyorum çok kötü hissettim
Alıp vermelisin

Valla isteyen linçlesin de birilerinden bişey isteyen insanlar bana çok garip geliyor ya

Alt tarafı fincan yani ne bileyim çay bardağı , çay kaşığı da iste bari
ne gerek var yahu bir fincan için milletin kapısına gitmeye,ne varsa evdekinden ver misafirine yoksa da gidip al, o da muhtemelen ayıp olmasın diye veriyordur bak kırılmış duysa canı sıkılacak

Emanetin gtü ağır olur derler öyle de oluyor valla,ne kimsenin kapısına gidip bişey isterim ne de veriririm,geçen gün de evinde eşya kırmış kızınız tamam bilerek kırmamıştır elbette ama ayıp yani şimdi fincan da kırılmış illa insanı uzaklaştıracak şeyler yapılıyor bu komşuluk ilişkilerinde,eşyasını alıp verin muhtelemen birdaha bişeyini vermez ,siz de almamayı öğrenirsiniz belki
Aynen ben fincan yoksa çay bardağına koyar veririm de komşudan istiyemem

Aynen ben fincan yoksa çay bardağına koyar veririm de komşudan istiyemem
Bazıları bayılıyor konu komşunun eşyasını isteyip kırıp dökmeye

annemin bi komşusu var her bi yere gittiğinde düzleştirici ister o kadar da zengin bir de , her zaman lazım oluyor alıp kullanayım demez yana yakıla annemi kardeşimi arar açana kadar , kardeşim sürekli yalan bulmaya çalışıyor halbuki veremem dese bitecek ama bizim toplumda bir elaleme ayıp olur korkusu var ki benim hiç umrumda değil malımın peşine mi düşücem bir de ,kimseye bir çay kaşığı vermeye değmez ha tuz olur yumurta olur kahve olur isterler önemi yok ama ben yine de istemem tarzım değil hiç ,işte sonra böyle poşete koyup heder ediyorlar,belki hediyeydi belki önemliydi onun için ,bir poşetliki canı var komşusunun gözünde

annemin bi komşusu var her bi yere gittiğinde düzleştirici ister o kadar da zengin bir de , her zaman lazım oluyor alıp kullanayım demez yana yakıla annemi kardeşimi arar açana kadar , kardeşim sürekli yalan bulmaya çalışıyor halbuki veremem dese bitecek ama bizim toplumda bir elaleme ayıp olur korkusu var ki benim hiç umrumda değil malımın peşine mi düşücem bir de ,kimseye bir çay kaşığı vermeye değmez ha tuz olur yumurta olur kahve olur isterler önemi yok ama ben yine de istemem tarzım değil hiç ,işte sonra böyle poşete koyup heder ediyorlar,belki hediyeydi belki önemliydi onun için ,bir poşetliki canı var komşusunun gözünde
Duzlestiriciyi vermeyin yalniz, hijyen urunu o, sacinda ya da sac derisinde hastalik var ise mazallah sizede bulasir.

Ne bileyim ya düğün dernek olur, mevlut gibi tüm sülalenin, konu komşunun toplandığı bi an olur o zaman dersin ki ihtiyacı var

Duzlestiriciyi vermeyin yalniz, hijyen urunu o, sacinda ya da sac derisinde hastalik var ise mazallah sizede bulasir.
Valla çevrem bilir ben kimseye bi çöpümü vermem huyum değildir, kardeşim birkaç kez verdi şimdi yalan bulup geçiştiriyor,insanlara hayır demezsen her şeye yüz buluyorlar cidden,mesela o da düşünmüyor hiç hijyenik olmadığını,parası gider o daha önemliyse demek ki

Evet ya gıda malzemesi istenirse hiç sorun değil fazla fazla veririm asla da lafını etmem. Ama fincandır, düzleştiricidir bunlar ne alaka yani?.
Bizim bi karşı komşu vardı çocuklarıyla arkadaştık aynı okula gidiyoduk herr gün kapıyı çalarlar kalem, silgi, kalemtıraş isterlerdi. Babam bir gün dayanamadı bize alışveriş yaparken onlara da aldı. Bi müddet kesildi istemeler sonra bi gün kapı çaldı baktık komşunun oğlu. Ne istese beğenirsin "tırnak makası". Babam acayip sinir olmuştu ve tabii ki vermemişti. O komşu istemede nirvanaydı ya. Hayatta öyle olamam yani 🤦🏻‍♀️

Fincan derken nasil bir fincan eskiden kalma fincanlar vardır herkesin evinde bozulan takimlardan kalan öyle bir fincan mi yeni alınmış bir takimsa ben olsam yerine yenisini istemem ama çok canım sıkılır fincan takimi fiyatları malum
Sizde buraya konu açıp telaşe girmissiniz değerli bisey gibi anlıyorum

Poşette fincan mı taşınır, birbirlerine çarpıp kırılma, aşınma ihtimalini zaten yükseltmişsiniz. Sizin evinizde fincan yok mu, komşudan fincan almak bir bana mı garip geldi? Kaldı ki insanların eşyasını evde çok tutmam. Kayınvalidem bile olsa eşime sağlam şekilde veririm direkt götürür.
Aynısını alacaksınız yapacak bir şey yok.

Yenisi hatta aynısını bulup al ver

Fincan derken nasil bir fincan eskiden kalma fincanlar vardır herkesin evinde bozulan takimlardan kalan öyle bir fincan mi yeni alınmış bir takimsa ben olsam yerine yenisini istemem ama çok canım sıkılır fincan takimi fiyatları malum
Sizde buraya konu açıp telaşe girmissiniz değerli bisey gibi anlıyorum
İyi modern bir şey ki komşudan istemiş bence.

Back
X