Komşunun fincanı kırıldı

Sucuk ve yumurta isteyeni gördüm 😳
Ya eski evimde karşı komşumun çocukları vardı. Anne baba çalışıyor geç saate kadar yoklar. Bizde yokuz tabi eşle çalışıoz. 3 kız kardeşler biri küçük diğer 2 si büyük. Çokta severdim onları. Hergün kapım çalardı. Bazen çoklu defa. Un yumurta tuz süt domates yoğurt,kabartma tozu aklına ne gelirse. Üşeniolardı markete yemeği benden yaparlardı resmen. Baktım olmuyor artık hep yok dedim. 1 verdiysem 2 vermedim. Bununda sınırı olmalı. Binde bir acillik olur istemişimdir. Geçen misal kızım kek istedi yedek unum var sanıyordum. Un yetmedi evde yok. Malzemeleri karıştırmışım komşudan istedim. Oda çayın yanında kek yedi. 😀 yoksa sanal market tık tık geliyor. İstenmez istenmemeli valla.

Ya eski evimde karşı komşumun çocukları vardı. Anne baba çalışıyor geç saate kadar yoklar. Bizde yokuz tabi eşle çalışıoz. 3 kız kardeşler biri küçük diğer 2 si büyük. Çokta severdim onları. Hergün kapım çalardı. Bazen çoklu defa. Un yumurta tuz süt domates yoğurt,kabartma tozu aklına ne gelirse. Üşeniolardı markete yemeği benden yaparlardı resmen. Baktım olmuyor artık hep yok dedim. 1 verdiysem 2 vermedim. Bununda sınırı olmalı. Binde bir acillik olur istemişimdir. Geçen misal kızım kek istedi yedek unum var sanıyordum. Un yetmedi evde yok. Malzemeleri karıştırmışım komşudan istedim. Oda çayın yanında kek yedi. 😀 yoksa sanal market tık tık geliyor. İstenmez istenmemeli valla.
Çok değişik insanlar var gerçekten bunu da kar yaptık gibi görüyorlar muhtemelen acil durumda herkes bisey isteyebilir tabi komşu komşunun külüne muhtaçtır da
Bazıları da hakikaten abartıyor bu komsuculuk işlerini

Çok değişik insanlar var gerçekten bunu da kar yaptık gibi görüyorlar muhtemelen acil durumda herkes bisey isteyebilir tabi komşu komşunun külüne muhtaçtır da
Bazıları da hakikaten abartıyor bu komsuculuk işlerini
Evet durumu abartanlar var malesef. Gerçekten gıda konusu bile sınırlı olmalı. Tuz Un salça yumurta acillik olur elbette iş görürüm. Salak yerine konulmadığı sürece. Aciliyeti olmayanlar marketler her yerde gidip alınabilir. Yoksa sanaldan istenilebilir.

Yeni fincan almalı, verirken diğerlerinin kırıldığını söylemeli ve bir daha kadından bir şey istememelisiniz.
Komşudan fincan istemek çok garip bir şey. Bunu da fark etmişsinizdir sanırım artık.

Bir ordu kadar insan habersiz şekilde gelmiyorsa gidip fincan alınır.
Habersiz gelen de çay bardağında içsin kahvesini ya da hiç içmesin.
Habersiz gelen 253467 insana kahvemiz yok demek komşudan fincan istemekten daha garip değil.

Komsunuz bir nezaket göstermiş önceki konuda öyle bir yanıt vermiş, bu her seyi kabul edeceği anlamına gelmiyor. Emanet esyanın canı burnunda olur derler, güzel bir fincan seti alıp hediye edebilirsiniz. Çok pahalı bir şey değil zaten.

Evet ya gıda malzemesi istenirse hiç sorun değil fazla fazla veririm asla da lafını etmem. Ama fincandır, düzleştiricidir bunlar ne alaka yani?.
Bizim bi karşı komşu vardı çocuklarıyla arkadaştık aynı okula gidiyoduk herr gün kapıyı çalarlar kalem, silgi, kalemtıraş isterlerdi. Babam bir gün dayanamadı bize alışveriş yaparken onlara da aldı. Bi müddet kesildi istemeler sonra bi gün kapı çaldı baktık komşunun oğlu. Ne istese beğenirsin "tırnak makası". Babam acayip sinir olmuştu ve tabii ki vermemişti. O komşu istemede nirvanaydı ya. Hayatta öyle olamam yani 🤦🏻‍♀️
Valla bir gün pasta börek bişey yapıyorum yeterli sandım un yetmedi elim de tam hamurun içinde baktım olacak gibi değil, ellerimi yıkayıp markete gittim yine de istemeyemedim,istesem verirlerdi ama hem yüzgöz olmaya gerek yok hem de zaten lazım olan bişey mecbur alınacak

Annemin bi komşusu da sürekli gıda isterdi büyük bardak yollayıp yağ isterdi yumurta çay patates bilmem ne ama geri de ne kadar aldıysa iade ederdi,eşi fabrikada çalışıyordu olabilir yetmemiştir belki maaş günü gelmemiştir bilmem ne diye hiç lafını yapmadık çünkü kullanmadı bu durumu

Tırnak makası ne ya ıyyyyy insan içi almaz istemez bazı insanlar istemek olsun da nasıl olursa olsun hiç akıl yok ya

Komşudan ani olur tuz istersiniz. Azcık un dersiniz falan da fincan ne alaka. Kalabalık misafir vardı sanırım. Ayrıca poşete niye koydunuz ki. Düşmese dahi birbirine çarpıp gene kırılması büyük olasılık.
Misafir vardı yetmedi fincan. Peçete sardım tek tek bebek kucağımda elimde poşet vardı altı delikmiş

Kızlar geçen komşudan ödünç fincan almıştım evde misafir vardı diye bugün geri götürecekken poşetin altı delindi düştü kırıldı aynısından alıp vereceğim söylemeli miyim yeni alıp verdiğimi kırıldığını yoksa ses etmeyeyim mi teşekkür edip vereyim mi aldığımı dha öncede kızım onun evinde çerçeve kırmıştı aldım götürdün ay ne gerek vardı falan dedi bilmiyorum çok kötü hissettim

Yenisini alıp verirken bence söylemelisiniz ki bir daha size bir şeyini vermesin. Sizin gibi her verdiğim şeyi kıran, bozan, kaybeden bir komşum vardı. Emanete özellikle dikkat etmelisiniz, edemiyorsanız bir daha ödünç bir şey istemeyin.
Ne alaka? Sen beni nereden tanıyorsun da böyle anlamsız bir şey diyorsun valla komiksiniz

Valla isteyen linçlesin de birilerinden bişey isteyen insanlar bana çok garip geliyor ya

Alt tarafı fincan yani ne bileyim çay bardağı , çay kaşığı da iste bari
ne gerek var yahu bir fincan için milletin kapısına gitmeye,ne varsa evdekinden ver misafirine yoksa da gidip al, o da muhtemelen ayıp olmasın diye veriyordur bak kırılmış duysa canı sıkılacak

Emanetin gtü ağır olur derler öyle de oluyor valla,ne kimsenin kapısına gidip bişey isterim ne de veriririm,geçen gün de evinde eşya kırmış kızınız tamam bilerek kırmamıştır elbette ama ayıp yani şimdi fincan da kırılmış illa insanı uzaklaştıracak şeyler yapılıyor bu komşuluk ilişkilerinde,eşyasını alıp verin muhtelemen birdaha bişeyini vermez ,siz de almamayı öğrenirsiniz belki
Ne alaka ? Fincan almak neden bu kadar sinirlendirdi sizi asdga

birebir aynisini bulduysan soylemesen de olur bence
ama bazi farklari varsa soyle mutlaka. taneyle de alma kutuyla al, paketi verirsin
Birebir aynısını buldum hemen internetten ama söylesem üzülür mü diye çok endise ettim

Komşum borcamımı istemişti o zamanlar da kare borcam kapaklı yeni çıkmıştı annem hediye olarak almıştı neyse kızının doğum günü varmış işte bişeyler yapmak için istemişti bende vermiş bulundum sonra kırıldığını söyledi bişey olmaz dimi alt tarafı borcam dedi bana daha da ondan sonra tövbeler olsun ne bişi aldım ne de verdim gerçi kolay kolay bişey istemem kimseden zaten yoksa yoktur yani hesabı

Kızlar tek tek değil genel olarak cevap vereyim bu başlıkta izlerin komşunuz sizden ne aldı da kırıldı diye sormadım. Acil bir durumda 1 adet fincan ödünç aldığım kapı komşumuz teyzemizin fincanının aynısını bulduğumu ama bunu verirken söylemeli miyim üzülür mü acaba diye endişe ettiğimi bu yüzden sizden fikir almak istediğimi yazdım . Saçmalayan arkadaşların bazılarına gerçekten baya güldüm yani size bu kadar komşularınız ne yaşatmış valla bir yandan da üzüldüm bir fincandan çıkıp nerelere varan ihtamlar bana gösterdi ki cidden bazılarının burdan başka eğlencesi yok :)

Back
X