- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
merhaba arkadaşlar komşumuzun kızı 12yaşında benım 2 küçük çocuğum var dıye once onları sevmeye gelıyodu annesi çalışıyo,sonra biz bilgisayar alınca hergün gelmeye başladı bende hiçbir zaman bişey demedim baksın heves ediyo dıye,ancak kız artık hergün elınde defter benım dersım var dıye pcnın başına geçiyo kızım oyun oynuyosa onu kaldırıyo yada ben burda takılırsam abbla dersim var diyo bende kıramıyorum tamam diyorum,bu hafta sonuda 1de geldi dersim var dıye eşimde tamam dedi oda kalktı kız alıştı artık..dün misafirlerim vardı pc çocuk odasında,çocuklara çizgi film açın izleyın dedim izliyolardı yıne kız geldı ve dersım var deyıp çocukları kaldırmış tabı çocuklar koşuşturmaya kavga etmeye başladı bende kıza dedim çocuklara çizgi film aç diye neyse açtı sonra yıne kendi geçmiş abimler bizdeydı onlarda bakcaklar kızdan fırsat yok artık tepem attı.artık ücret alıcam pcye geçenden dedim.annesı kızı almaya geldı( kız face ye giriyomuş ders bahane yengemde bende az bişeye bakıcam deyıp geçmiş)kızda annesıne benım dersım var abla bişey baksın ben dersımı yapcam dedi anneside gitti..kızınbacağinda problem varmış ameliyat olucam falan dıyo bende kıyamıyorum bişey demiyorum ama böylede olmuyo eşimde kızıyo artık nasıl tatlı dılle onu kırmadan anlatabilirim..alıngan bi kız bide bu sıralar hassas....
valla canım 12 yaşında bi kız hergün nette ne dersi çalışıyor merak ettim..zaten çocukların çok kullandığı bi bahane yöntemidir bu ders çalışacam ayakları ile face de oyun sitelerinde geziyorlar.. allah bilir elindeki defteride durumdan şüphelenmeyin diye göstermelik getiriyordur.. tamam okullar internetten ödev falan veriyorlar performans ödevleri falan..ama böyle hergün değil tabi..benim bi akarabam var çocuğu ders çalışıyorum ayağına yatıp uygunsuz yerlere giriyormuş öğrenince satmak zorunda kaldılar bilgisayarı.. benim tavsiyem gücenecek falan diye terddüt etmeyin iyice alışmış baksanıza birgün iki gün sabredilir ama hergün ne demek ya..kendi bilgisyarı sanıyor sanki..tamam hayır yapmak yardımcı olmak iyi bişey ama iş kontrolünüzden çıkmışa benziyor.. bence annesiyle konuşun.. direk kıza söylemek doğru olmaz diyorsanız eğer.. yada en kötü ihtimalle bozuk deyin.. eğer bilgisayardan anlayan biriyse modemi sökmeniz çare olmaz... bence bozuk deyin.. tamire gidecek deyin.bi süre böyle idare edin.. sonrada gelmeye devam ederse valla güzelim eşim kızıyor tekrar bozulur diye çocuklara bile elletmiyo..sonra bana kızar açamam deyin..