Komşunun oğlu ve özel ders.

kedibadem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
317
38
118
Şanlıurfa
2010 yılının eylül ayında taşındık. Yeni taşındığımız evde yan komşunun 4. sınıfa giden çocuğu var. 2010 kasım ayında bana özel ders verebilir misin dediler.Ben de prensip gereği özel ders vermediğimi, ama sınav zamanları ücretsiz olarak yardım edebileceğimi söyledim. Ama 2010 kasım ayından beri her haftasonu pazar günleri geliyor. 1 seneyi geçti. Çok sıkıldım. Bu da özel ders oldu sonuç olarak.Hem de parasız.Pazar günleri çocuk gelip gitmeden plan yapamıyoruz.saat 13 de geliyor. Eğer ki o saatte evde olmazsak arabayı takip edip biz eve girer girmez zil çalıyor. Bir kaç kere belirttim.Yoğun olduğumu söyledim.Ama hiçbirşey değişmedi.Haftaiçi okulda çok yoğunum.Kurslar falan derken 8:00-17:00 okuldayım. Bir haftasonum var o da 1 senedir sıkıntılı.eşim de kızıyor zaman zaman. Ne yapsam bilemedim.

benim de öğrenciyken başıma gelmişti canım biraz çekingen olduğum için ders veremeyeceğimi yoğun olduğumu söyleyemedim. ama sen öyle yapma madem belirttiğin halde anlamıyor açık açık ailesine bildir, yalnızca sınav zamanları gelmesini söyle eminim bir daha gelmeyecektir=)) Allah yardımcın olsun..

Sorun aslında ailesinden kaynaklanıyor.Biraz garipler.Hatta dönem başında cumartesi günü de zil çaldı.Bktım gelmiş. Pazar günleriydi ders dedim. Bu yıl cumartesileri de gelecekmişim dedi.haftada iki gün yani.Kim dedi dedim. Annemler dedi.Ben de yok olmaz deyip göndedim geri.Ama anlamadılar.

ben öğrenciyim aynısı başıma geldi her gün gönderdiler hemde ödevlerini yaptırıp çocuk oyun oynuyodu resmen komşuluk hatrına bi süre katlandım sonra anneme benim kızım çok yoğun diye dedirttim bi daha gelmediler

Çok yoğunum desem sanki şöyle diyecekler gibi geliyor."Koca Bir Haftada 1 saat Ayıramadı"Bakın saat 13:10 oldu henüz gelmedi. 13:30 a kadar uzayabiliyor süre. Beklemek zorundamıyım ya.

Pazar günleri dışarı çıkıp oldukça geç gelmeyi deneseniz bir kaç hafta üst üste daha sonraları da temizlik yapıcam diyip geri yollasanız baktınız anlamıyorlar açıkca artık ders vermeyeceğinizi söyleyin...

ne alaka ya komşunuz diye siz onlara göre hareket ediyosunuz anlamadım bu kadar taviz vermek nedir? siz pazar günlerini eşinize ayırıcakken komşunun çocuğuna göre mi ayarlıycaksınız programınızı açık açık söyleyin bence hatta bundan sonra başkasından biraz yardım almasını söyleyin ne saçma komşular bunlar böyle ya vallahi çok şaşırdım

Hepsini denedik. Pazar akşamı saat 22:00 ye kadar dışarda durduk bu defa pazartesi geldi.2 hafta üst üste yapamadım. Birisinde toplantı vardı, diğerinde annemler geldi. Ama 3. hafta aynen devam. Nasıl bunaldım anlatamam. Çocuk şimd 5. sınıf. Ben İngilizce Öğretmeniyim. sanırım hiç bitmeyecek.Üniversiteye kadar her haftasonu gelecek sanırım.

Açıkca dile getirin
Sizinde bi haftasonunuz var sonuçta
Beni evdekiler bile haftasonu erkenden rahatsız ederse tepki gösteriyorum

güzelim sınav zamanı demişsin her hafta geliyor sende artık ücretli vereceğini söyle çekinme onlar her zaman yollamaya çekinmiyorlar insanlar kullanacak adam arıyor bende buna benzer bişi yaşamıştım işleri bitince selam vermediler eger ücretli vermek istemiyorsan fiyatı biraz yüksek tut

Bence haftasonları evde bulunamayacağınızı, başka birine özel ders vermeye başladığınızı çok yoğun olduğunuzu falan söyleyebilirsiniz.
Ya da karşınıza alıp açık açık "Ben haftasonlarımı harcamamak için size özel ders vermeyeceğimi ,yanlızca sınav vakitleri gelebileceği söylemiştim ki o da dönem başı taş çatlasa 3 defa olur, ama bu iş iyice özel derse döndü, çok yoğunum artık yardımcı olamayacağım" diyebilirsiniz.

Keşke başta sınav zamanları gelsin diyerek söz vermeseydiniz, ucu açık bir cümle nitekim suistimal edilmiş.

bekleme onu ya gelince işim var misafirim gelecek temizlik yapacagım dışarı çıkacagız de yolla saf değilse anlarlar bak 4 hafta böyle bahanelerle geçer bide çalışıyorsun ben çalışmasamda asla kabul etmem

aaa yok artık
bence açık açık artık ders veremeyeceğiniz söyleyin..
bir tek hafta sonunuz olduğunu onu da eşinizle geçirmek istediğinizi söyleyin..
alınan da alınsın dert değil..onlar düşüncesizce davranmaya utanmıyorsa siz hiç utanmayın

Zaten 4.-5. sınıf ingilizcesi kolay. Özel derslik durum yok ki. Az dikkatli dinleyen biraz da çalışan çok rahat 90-100 alır. Faydası olmuştur tabii.96 almış en son.Diğer dersleri 70lerde.Açık söyleyemem sanırım.Bir de bizim ev sahibinin yakın akrabası ailesi.

allah allah ne düşüncesiz insanlar
siz de en iyisi artık ücretli ders vermeye başladığınızı ve ona ayıracak zamanınız olmadığını söyleyin

Çok yoğunum desem sanki şöyle diyecekler gibi geliyor."Koca Bir Haftada 1 saat Ayıramadı"Bakın saat 13:10 oldu henüz gelmedi. 13:30 a kadar uzayabiliyor süre. Beklemek zorundamıyım ya.

Sorun aslında ailesinden kaynaklanıyor.Biraz garipler.Hatta dönem başında cumartesi günü de zil çaldı.Bktım gelmiş. Pazar günleriydi ders dedim. Bu yıl cumartesileri de gelecekmişim dedi.haftada iki gün yani.Kim dedi dedim. Annemler dedi.Ben de yok olmaz deyip göndedim geri.Ama anlamadılar.

Ama zaten sizinki yardımdan çıkmış özel derse dönmüş, bunu siz de kabullenmişsiniz.Bence artık ücret talep edin peşin peşin,Hem koca haftada 1 saat ayıramadı da olmaz.Emeğinizin karşılığını isteyeceksiniz ne de olsa, onu da ayıplayamazlar(öbür türlü de ayıplayamazlar ya neyse). Bir ay böyle ücretli devam edersiniz, sonra da artık ders vermiyorum deyip konuyu kapatırsınız inşallah.

benim ablam yaşadı benzeri bişeyi
komşumuz çocuğuna ders çalıştırsın diye ablama yalvarmış.başka bi komşumuzla olan samimiyetimizden yüz buluyordu.
bi kere tamam dedi ya ablam sonra bi kaç kez daha yolladı
yüz buldu her zaman yollayacaktı hatta size dendiği gibi özel ders alsın senden bile dedi
Tabi bunların hepsi bahaneydi .zaten buna ayıracakları maddi bir olanakları da yoktu.
baştan kestirip attık yoksa ablamın yakasını bırakmayacaklardı
Sizde öyle yapmalıydınız . Çeşitli bahaneler uydurup o gün evden uzaklaşacaksınız
Sonra sorarlarsa kesin bir diller ben evli bi kadınım zaten yoğumum vs. uygun bir dille anlatın kestirin atın
Kimseye ders vermek mecburiyetinde değilsiniz.
Böyle davranmazsanız merhametten maraz doğuyor sonra ..

Belki şöyle bir bahane söyleyebilirsiniz 4. ve 5. sınıf derslerinin aynı olduğunu geçen seneki konuları tekrar anlattığınızı ve artık yoğun olduğunuzu yetişemediğinizi söyleyebilirsiniz....

akrabası olsun hatta ev sahibinin oglu olsun ev sahibi hayrınamı oturtuyor sizi evinde vermeyin bakalım bi hafta parasını inanın yaşadıgım şeyleri hatırladım lütfen sınır koyun kendi psikolojiniz için ve bunu hemen bugün yapın

Back
X