Komşunun oğlu ve özel ders.

karı,koca, ve çocukları çete gibi olmuşlar, farkettirmeden özel ders alma planlarındalar.

çocuğa farkettirmeden çimdik atsanız olmaz,
yanlış bilgiler verip eksi sıfır almasına sebep olsanız olmaz,

karşısındakinin hakkını gözetmeden dilediği gibi yaşayan insanların apartman hayatında yeri yok,
gibi yazılar asılsa apartmanın orasına burasına kimse üzerine almaz,

eleye eleye en son sizin incitmeden veya inciterek net tavrınızı koymanız kalıyor,

bir kaç hafta üst üste çeşitli bahanelerle evden çıkın
sorduklarında da;artık eşim kızıyor,bir hafta sonumuz var onda da senin dersinle uğraşıyoruz,hani ders vermeyecektin böyle anlaşmıştık diyor,de..evliliğimde sorun oluyor kusura bakmayın de
ayy senarist gibi oldum yaa..anında yazdım..:)

Son düzenleme:
Olur mu öyle şey canım.Herkes haddini bilecek.Ne alaka mecbur değilsin ki.Ben senin yerinde olsam annesini ya ararım yada giderim evlerine.1 Senedir ücretsiz ders verdim ama artık ücret almak zorundayım,çünkü haftasonu hiçbir plan yapamıyorum derim.Belki o zaman paralı diye göndermezler.Ayy bana yapılmış gibi sinirlendim bak şimdi :47::47:

Geldi saat 13:30 da.14:30 a kadar çalıştık.Önümüzdeki hafta işim olabilir 15 gün sonra gelirsin dedim. Böyle böyle 15 güne indirsem bir. Ama ailesiyle de karşılaşınca sanki sallıyormuşum yada işten kaçıyormuşum gibi geliyor.

Geldi saat 13:30 da.14:30 a kadar çalıştık.Önümüzdeki hafta işim olabilir 15 gün sonra gelirsin dedim. Böyle böyle 15 güne indirsem bir. Ama ailesiyle de karşılaşınca sanki sallıyormuşum yada işten kaçıyormuşum gibi geliyor.

siz sınav zamanı yardım ederim demişsiniz ve her hafta geliyorsa ücret isteyin,belki bu kadar sık gelmez:34:

Onlar sizin değerli zamanınızı çalmaktan, yüzsüzlük yapmaktan utanmıyorlar ama siz artık gelmesin diyemiyorsunuz. Açıkça "gelmesin" diyin.

Onlarınki baya baya yüzsüzlük olmuş hocam,bilginizi paylaşmak çocuğa yardımcı olmak çok güzel ama onlar sizi sömürür dereceye gelmişler emrivaki gibi,bir şekilde artık yardımcı olamayacığınızı belirtin ya da azıcık yüksek bir ücret söyleyin de vazgeçsinler :34::34:

Doğurmasını beceriYorlar ders vermesinide becersinler direk söyle,ne çekiniyorsun akraba değil tanıdık değil evinhanımı çok bilmiş ve otoriter ,onun hakkından gel hiç çekinme

2010 yılının eylül ayında taşındık. Yeni taşındığımız evde yan komşunun 4. sınıfa giden çocuğu var. 2010 kasım ayında bana özel ders verebilir misin dediler.Ben de prensip gereği özel ders vermediğimi, ama sınav zamanları ücretsiz olarak yardım edebileceğimi söyledim. Ama 2010 kasım ayından beri her haftasonu pazar günleri geliyor. 1 seneyi geçti. Çok sıkıldım. Bu da özel ders oldu sonuç olarak.Hem de parasız.Pazar günleri çocuk gelip gitmeden plan yapamıyoruz.saat 13 de geliyor. Eğer ki o saatte evde olmazsak arabayı takip edip biz eve girer girmez zil çalıyor. Bir kaç kere belirttim.Yoğun olduğumu söyledim.Ama hiçbirşey değişmedi.Haftaiçi okulda çok yoğunum.Kurslar falan derken 8:00-17:00 okuldayım. Bir haftasonum var o da 1 senedir sıkıntılı.eşim de kızıyor zaman zaman. Ne yapsam bilemedim.

Ailesiyle Konuşsanız Halledebilirsiniz..:34:

Bırak takma ya niye senle eşin aranız açılsın neden evinin huzurunu bozasın bir başkası için,

Çocuk geldiğinde geri gönder bir kaç hafta acil iş çıktı de.Yada akrabalarımın çocuklarına ders vermeye gidicem artık ders veremem oğlunuza diyin.İnsan yeri gelince kendi ailesine dayanamıyor siz bi başkasıyla uğraşıyorsunuz.

Eğer ailesi ne der alınırmı filan diye düşünürsen asla mutlu olamazsın.Bu kadar zaman vermişsin ders birazda kendi hayatına bak..

Okudukça sinirim bozuldu..

Siz neden yok diyemiyorda bahaneler üretiyorsunuz gelmemesi için..

Çalışıyor ve bir hafta sonunuz var insanlar alınmasın diye eşinizle zaman geçirmemeniz mi gerekmekte ?

Bende öss'ye hazırlanırken komşumun 2 çocuğuna derslerinde yardım ediyordum baktım ki bunlar resmen bana ödev yaptırıp kendilerine boş zaman ayırmaya geliyorlar ve bu her gece tekrarlanıyor açıkca annelerine söyledim hiçde ikilemedim söylerken işim var diye bahanede bulmadım onların gelmediği saatte ders çalışmasam bile kendime vakit ayırıyordum..

Ev sahibinin, komşumun, halamın, dayımın vs vs

Bunlar bahane değil insanlar yüzsüz sizse çekingen davranıyorsunuz..

Hiçbir mecburiyetiniz yok eğer bu konuda kötü olacaksanız varsın kötü olun..

çok zor bir durum ve bence iyi niyetin suistimal edilmiş.
bence sen yarın ya da öbür gün git komşunun kapısına, önümüzdeki ay bir sınavım var ve boş olduğumda sınava çalışmam gerektiğinden oğlunuza ders çalıştıramicam; ama isterseniz arkadaşlarım var de, hiç eğilip de bükülme daha çok konuşurlar arkandan. belli ki anlayışsız insanlar..

Önümüzdeki hafta için işim var dedim. Yani 1 haftayı kurtardık:)Gerisine bakıcaz artık.Ben insanlara hayır diyemyorum hiç. Eğer gücüm bilgim dahilinde birşeyse yapmadan duramıyorum. Başıma çok bela oluyor bu tarz şeyler.

ne yüzsüz ne pişkin insanlar var şu hayatta.
kendi aralarında ne saftirik kız diyorlardır senin için.
insan utanır yani her pazar çocuğunu gönderir mi.
kabul etme. özel ders aldırsınlar başka birinden.
mümkünse de küssünler sana.

Sana ne dersek diyelim kendi bildiğini yapacaksın. Nitekim de yorumlarına bakılırsa cevapların durumun gidişatını değiştirmeye yönelik değil. Hayır diyebilmek zor zanaat..

Önümüzdeki hafta için işim var dedim. Yani 1 haftayı kurtardık:)Gerisine bakıcaz artık.Ben insanlara hayır diyemyorum hiç. Eğer gücüm bilgim dahilinde birşeyse yapmadan duramıyorum. Başıma çok bela oluyor bu tarz şeyler.

e arkadaşım ne diye şikayet ediyosun o zaman!sen böle kem küm edip derdini bile tam olarak anlatamıyosan biz ne yapalım yani
her hafta ders vermeye devam et sen:19:

Aaayy şaka gibisiniz ya. :O
Koskoca insansınız bi sesinizi çıkarmıyorsunuz. Pes ya.
Ben komşumun çocuğu 5 dk pcde oyun oynamak için sık sık gelmeye başladığında bile tavır koydum hemen.
Def ettim çocuğu. Kovdum açık açık.
Siz bi de o kadar emek harcayıp parasız ders veriyorsunuz. :s
Tepenize çıkarlar böyle işte.:27::27::27:

Gelme bi daha derdim ben olsam.
Fazla açık sözlüyüm.
Karşımdakinin anlaması kıtsa, saygısız ve anlayışsızsa açıkça söylerim aklımdakini.
Ama siz yapamazsınız sanmam. Böyle devam edin ezilmeye. Kullanılmaya. :31::31:

hiç gelemem böyle şeylere bu düpedüz insan kullanmaktır 1 sene diyorsunuz bide:26: bunu çocuktan ziyade anne ve babanın düşünmesi gerekir ne kadar ayıp ücrette almıyorsunuz üstelik bu zamana kadar neden ailesiyle görüşmediniz ki bu durumu.. sadece sınav zamanları diye konuşmuştuk falan diye bence kesinlikle söylemelisiniz
yoksa böyle kullanılmaya devam edilirsiniz lütfen kendinizi kullandırtmayın bu tür çıkarcı insanlara!!

Ay her öğretmenin başında vardır bunlardan. Ya bir akrabanın haylaz oğludur ya da komşunun çok bilmiş kızı. Ben de ingilizce tercümanlık mezunuyum. Her duyan çoluğunu çocuğunu yollamaya çalışıyor. Onu da geçtim haftasonları biz 5 arkadaş sana gelsek de bize iş ingilizcesi öğretsen diyen 30 küsür yaşında adamlar da oldu :)))) E peki ücret... Ücretin lafı bile geçmez. Biz babamızın hayrına okuduk öğrendik, babamızın hayrına kendi vaktimizden ayırıcaz, babamızın hayrına boğaz patlatıcaz. Üstelik de diyorum ki tercümanlık ve öğretmenlik farklı şeylerdir, ben öğretme bilgisine sahip değilim, etkili anlatamam.. Yok. Kimse anlamıyor ki. Ben de kestirip atıyorum hayır ben yapamam, vaktim yok falan diyorum uyduruyorum.
İyilik miyilik bir yere kadar. Hepimiz mesleklerimizi hayatlarımızı idame ettirebilmek için edindik. Anamız babamız bizlere ne masraflar etti okurken, yok canlarıyla. Ben kimseden özel ders almadım. Öyle bir lüksüm yoktu. Oturdum eşşek gibi çalıştım, çalışınca ister istemez oluyor. Ne bu özel ders hastalığı ben anlamıyorum! Şimdiki veliler istiyor ki öğretmenler konuları bilgileri bir hap yapsın, çocukların ağzına cımbızla koysun. Yok böyle bişey, biz de çocuktuk, bize de oturup ders çalışmak zor geldi ama kimsenin kapısını tırmalamadık. Oflaya poflaya karıştırdık kitapları ansiklopedileri, sonucunu da aldık.

Siz de kendinize ait zamandan ve emeğinizden ödün vermeyin. Sizin kendinizi huzursuz hissetmeniz iş hayatınızı da özel hayatınızı da etkiler. Kibarca söyleyin gitsin, başımıza ne geliyorsa başkalarını düşünmekten geliyor...

Canım bende kolay kolay hayır diyemeyenlerdenim.

Ama şöyle birşey var;biz hayır diyemedikçe kendi hayatınımızdan ödün vermiş oluyoruz.

Her hafta "ne bahane bulsam,ne desem" düşüncesiyle kendi kendinizi yiyeceksiniz.

Her hafta planları o çocuğa göre yapıp kendi sosyal yaşantınızı ıskalayacaksınız.

Bunu sürekli yaşamaktansa, uygun bir dille çocuğun ailesiyle konuşmanız çok daha makul.

Siz "bunu dersem benim hakkımda ne düşünür" diye olaya yaklaşmayın...

Zaten siz iyi niyetiniz olarak komşuluk görevini fazlasıyla yapmışsınız.

Bu yüzden sizin içiniz rahat olmalı ve bunu vicdani bir görev tarzında görmemelisiniz.

Karşı taraf biraz uyanık geçinen insanlar anladığım kadarıyla.

Bu tip insanları bahanelerle falan başınızdan salamazsınız ne yazık ki...

Back
X