Komşunun oğlu ve özel ders.

Açıkça söylemediğiniz sürece bu durum böyle devam eder...
Bence de çok can sıkıcı bir durum...

arada sırada gelse yardımcı olsanız anlarımda 1 sene boyunca her haftasonu gelmesi bencede can sıkıcı.açık açık her zaman müsait olmadığını ders çalıştıramayacağını söyle bence yoksa bu düzen böyle devam eder:26:bu arada komşuna da şaştım insan bu kadar rahat olmaz ki biraz ince düşünür:20:

iyilikten maraz doğar bazen...yüzsüz insanlara fırsat işte,sınav zamanı yardımcı olurumlardan olay bir senedir her haftasonu özel ders almaya dönmüş...iyi dayanmışsın eşin de haklı olarak bozulur bu duruma açıkça konuş aileyle eğer böyle devam edecekse
para işin içine girsin ya da çocuk gelmesin ancak böyle halledebilirsin.

arkadaşım,ben de sizin gibi öğretmenim.ama kusura bakmayın da okurken,buradan bile duruma sinirlendim.benden de faydalanmaya çalışan insanlar oldu.ben de hayır demekte zorlanan bir insan oldum zaman zaman.özellikle toy zamanlarımda.ama bu kadarı da fazla.koskoca bir sene boyunca resmen sizi sömürmüşler ve siz de buna müsaade etmişsiniz.onların yaptığı yanlışa izin vermeniz sizin de yanlışınız.iyilik bambaşka bir olay.sizinki iyilikten öte aşırı çekingenlik boyutunda.ezilmişsiniz resmen.hayatınızın kalitesi düşmüş.bu durumda size ''merhametten maraz doğar sözünü hatırlatmak gerekir ''sanırım.sadece yazılı zamanlarında dediğiniz halde bir sene boyunca pazar gününüzün içine etmeyi sürdürmüşler,ve bir de utanmadan cumartesileri yollamak istemişler.hakikaten şaka gibi..hayatı kendinize zindan etmeyin.yardımseverlik çok güzel bir şeydir ama emin olun böyle bir yardım yapmak istiyorsanız bunu çok daha fazla hak edecek insanlar vardır.''yapmaktan rahatsız olduğunuz şey yanlış şeydir'' bunu sakın unutmayın.

Son düzenleme:
başkasının çocuğu için eşinizle aranızı açmayın açıkça belirtin söyleyin bizimde üst komşu küçük çocuğunu oyun oynamaya gönderiyorsu çalışıyoruz hepimiz her haftasonu senin çocuğuna zaman ayırmak zorundamıyız diye açıkça belirttikki kaç yıllık komşumuzun torunu (16 yıllık komşumuz çocuk 5-6 yaşında) ne olursa olsun açıkça belirteceksin ben çok sinirlendim açıkçası size siz burda suçlusunuz ve eşinizin yerinde olsam bunu bende gayet sorun ederdim...açıkça artık gelmesini istemediğinizi söyleyin....çocuğun kendisine kapıya gelince cnm artık ders için gelme deyin.....gerçekten bunu yapmaktan sakın çekinmeyin....ayıp değil çünkü onların yaptığı ayıp açıkça sizin bu yaptığınızada kimse ayıp mayıp diyemez

Geldi saat 13:30 da.14:30 a kadar çalıştık.Önümüzdeki hafta işim olabilir 15 gün sonra gelirsin dedim. Böyle böyle 15 güne indirsem bir. Ama ailesiyle de karşılaşınca sanki sallıyormuşum yada işten kaçıyormuşum gibi geliyor.

ohooooooooo sen bu ders olayını kendi içinde abartıyorsun bence bukadar abartılacak birşey yok ne demek işten kaçıyormuşum gibi yha:1: maaşlı eleman mısın sen...ayrıca madem bukadar kötü hissediyorsun artık ücretli ders vermek istediğini söyle dicem ama sakın yapma bunu:45: yine abartırlar net birşekilde gelmesini artık istemediğinizi söyleyin ayıp falan değil işten istifa edin madem bukadar benimsediniz ailenizden zaman çalıp ona ayırmayı :49: istifa ettiğinizi varsayın...bursda siz %100 csuçlusunuz eşiniz kızmakta çok haklı ayrıca komşuluk ilişkilerinizede birşey oolmaz merak etme varsın olsun zaten böyle enayi yerine koyup sömrülmek daha mı iyi

Sorun aslında ailesinden kaynaklanıyor.Biraz garipler.Hatta dönem başında cumartesi günü de zil çaldı.Bktım gelmiş. Pazar günleriydi ders dedim. Bu yıl cumartesileri de gelecekmişim dedi.haftada iki gün yani.Kim dedi dedim. Annemler dedi.Ben de yok olmaz deyip göndedim geri.Ama anlamadılar.

yuh............artık yüzsüzler

Son gelişmeyi yazayım.Geçen hafta 1 saat daha yaptım ve çocuğa daha gelmemesini söyledim. Yarını bekliyorum. Söylediğim halde gönderebilir valla

O saatler için bir mazeretiniz olsun herzaman, ya da o geldiğinde işiniz çıksın evde ya da dışarda,zamanla bıkar gelmekten belki, sözden anlamayan belki halden anlar...

ablacım ben önceden de konunu takip etmiştim biraz yufka yüreklisin. bir daha gelmemesini söylemen iyi olmuş yarın da gelmesin artık insanda bir utanma olur

Geldi saat 13:30 da.14:30 a kadar çalıştık.Önümüzdeki hafta işim olabilir 15 gün sonra gelirsin dedim. Böyle böyle 15 güne indirsem bir. Ama ailesiyle de karşılaşınca sanki sallıyormuşum yada işten kaçıyormuşum gibi geliyor.

:20: ayyy bu zamanda bu kadar iyi niyetli insan kaldı mı yaa hayret ettim size inanamıyorum.size yapılan bu suistimal sanki bana yapılmış gibi acayip sinir olmuş vaziyetteyim.yani nerdeyse gelip o yüzsüz komşuya ağzıma ne gelirse deyesim var..ne uyuz insanlar yaa..ay lütfen kendinizi kullandırmayın yaa..size de biraz kızdım çünkü etrafta böyle nice iyi niyeti suistimal edecek yüzsüz insan dolu,ama siz de buna çanak tutmuşsunuz.yüz vermeyin lütfen.ayıp yaa insan utanır..ama demekki bunlar arsız utanmaz o zaman siz hadlerini bildirin.üstelik te hayat memat meselesi bir ders te değil matematik olsa anlarım zor ve ipin ucu kaçınca yakalanamayan meşakkatli bi ders ama alt tarafı ingilizce dersi benim kızım da ilkokul beşe gidiyor ordan biliyorum..kimseye böyle karşılıksız bir kereliğine bile olsa böyle bi yüzsüzlük yapamam kimse de bana yapamaz..yani karşılıksız iyilik yaparım tabiki ama bana yapılınca çok mahçup ve minnetkar kalırım bu duyguyu da sevmem..

açık açık konuşun küsen küssün
sonuçta sizi kullanıyor komşunuz
öğretmensiniz sanırım ben de yaşadım aynı şeyi
okuldan eve yorgun argın geliyorum daha dinlenemeden komşu çocuğu kapıyor olmadı eline kitabı deftari verip gönderiyor
ima etmekten kibar olmaktan anlamıyor böyle insanlar
:47:

benzer bişi başıma geldi cocuk hergün geliyodu

bigün 15 sayfa çalıştırdım. gönderdim evine geri geldi diyoki yüzsüz !!!'-kitabın 50..sayfasına kadar bitirecekmişssin annem öyle diyo.'
ne sanıyolar bizi ya kadın üstüne üstlük sokakta görüncede kafasını çeviriyodu selam vermiyodu.ben onun çocuğuna ders çalıştırıyorum hergün düşünün. gerzek ya..
çocuğa dedim annen madem çok biliyo.kendi çalıştırsın dedim.bidaha o oldu.

gelelim size bence çevrenizde yakın yerlerde özel ders verilir numaralarından birini bulun yada arkadaşınız vardır belki.yada bi kurs atıyorum amerikan kültürde çok ii öğretiyor.hem sınıf ortamında daha ii öğrenir ne bileyim benden daha ii yardımcı olur oradaki hocalar daha faydalı v.s v.s falan diyip tel adres v:10:erin.en kibarcası budur bence...kolay gelsin.hem yemin etsen başın ağrımaz.yalan da değil öyle yerlerde daha ii öğrenir çocukcağız herşey çocuğun geleceği için yaneee...cadımıyım neyim yaa:37::10:

sen kizmakta haklisin ya bi haftasonun var sonucta. yardim amacli arada ben de ogrenci kabul ederim ama sinav oncesi genel tekrar icin falan. ama seninkinin ailesi de dusunceli deilmis. senin yerinde olsam guzelce aciklardim. tatlim cok yogunum bi sure ders yapamicaz de ve tavir olarak da goster. olmadi asabi gorun ve oyle reddet. bizim milletin bi huyu da bu. bedava ne olursa cilkini cikariyolar.

benzer bişi başıma geldi cocuk hergün geliyodu

bigün 15 sayfa çalıştırdım. gönderdim evine geri geldi diyoki yüzsüz !!!'-kitabın 50..sayfasına kadar bitirecekmişssin annem öyle diyo.'
ne sanıyolar bizi ya kadın üstüne üstlük sokakta görüncede kafasını çeviriyodu selam vermiyodu.ben onun çocuğuna ders çalıştırıyorum hergün düşünün. gerzek ya..
çocuğa dedim annen madem çok biliyo.kendi çalıştırsın dedim.bidaha o oldu.

gelelim size bence çevrenizde yakın yerlerde özel ders verilir numaralarından birini bulun yada arkadaşınız vardır belki.yada bi kurs atıyorum amerikan kültürde çok ii öğretiyor.hem sınıf ortamında daha ii öğrenir ne bileyim benden daha ii yardımcı olur oradaki hocalar daha faydalı v.s v.s falan diyip tel adres v:10:erin.en kibarcası budur bence...kolay gelsin.hem yemin etsen başın ağrımaz.yalan da değil öyle yerlerde daha ii öğrenir çocukcağız herşey çocuğun geleceği için yaneee...cadımıyım neyim yaa:37::10:

ay inanmiyorum anneye bak! bide sayfa sayisi soyluyo. zaten bazen veliler bizi bakicilarla karistiriyor.

ay inanmiyorum anneye bak! bide sayfa sayisi soyluyo. zaten bazen veliler bizi bakicilarla karistiriyor.

aynen canım parayla olsa bile bu muamele yapmamaları lazım .hem bedavadan çalıştırıp hem iyilik yapalım diyoruz muameleye bak.kötü olcan yaaa..o zmn saygı duyarlar

aynı şey başıma geldi malesef. bende bir sinirlendim. telefonda kızar gibi konuştum.
kapıdan çevir. karşı taraf seni düşünmüğyorsa sende düşünme. sonuçta komşu. anlaması lazım.

Back
X