biz artık ona alıştık tepki bile vermiyoruz üst katın bir üstü aynen böyleAynı bizi anlattınız bizim üst kat komşumuzda öyle hergn süpürge yapıyı saatlerce hergn matkap çalıştırıyorlar hergn oglu var 15 yasında koridorda top oynuyo artk bizde bıktık ama sorun cıkmasn diye susuyorz bakalm. Şikayet edebilirsiniz tabiki eğer size inat hala devam ederse gidin savcılığa şikayet edin hakkında kişilerin huzur ve sükununu bozmaktn dava açılır sabır diliyorum
yani size göre gece ikide bulaşık yıkanabilirDuvarın inceliği komşunun suçu değil..
Süpürge falan tamam da bulaşığıma da kimse karışamaz...
Ne kadar gürültü çıkabilir ki? Kepçeyi tencereye vura vura yıkamıyordur herhalde...
ama gerçekten bilmiyorsunuz çook gürültü oluyor gece özellikleİyi de kadın bulaşık yıkıyormuş anormal bir gürültü değil ki insan kendi mutfağında bulaşık yıkayamaz mı gece bile olsa. Süpürge olur, matkap olur anlarım da bulaşık bu o kadar karışamazsınız bence.
Hem de çok normal... musluğu açtım diye bi komşu gece 2 de kapıma dayansayani size göre gece ikide bulaşık yıkanabilir
tabiiki bu da bakış açısı
teşekkür ederim artık bir çözüm yolu bulacazİmkanınız varsa yatak odasını mutfaktan uzak bir noktaya taşıyın.
Kadına bulaşık yıkama denmez çünkü, siz de rahatsız oluyorsunuz. Bu durumda en iyisi kendi çözümünüzü üretmek, başka yolu yok.
ama gerçekten bilmiyorsunuz çook gürültü oluyor gece özellikle
ben çok dikkat ederim böyle durumlara
burada sadece kendi şikayetimi anlatabilirim komşularımında şikayetleri oluyor aynı kadından
onların adına konuşamam
bu kadın yeni taşındı mesela daha önceki komşum çok duyarlıydı sağolsun
6 yaşında çocuğu ev hanımıArkadasim bende supurge falan calistiriyor sandim.kucuk cocugum var ve 12 de uyudugundan sonra bulasiklarimi topladigim oluyor cocuk uyanikken birsey yaptirmiyor cunku.dun gece 2 ye kdr hali sildim.kucuk cocugu mu var komsunuzun?
anlıyorum belki gitmek iyi olmadı hani rahatsızlık olunca duvara vurursunuzAynı durumu biz de yaşadık o yüzden diyorum. Yatak odamız komşumuzun mutfağıyla yanyanaydı bizim de arada ses yalıtımı falan da yoktu, bulaşıktan tut her türlü sesi duyuyorduk ama kendi mutfakları sonuçta kadının hakkı yani, kısıtlayamayız kimseyi şikayet etme gereği duymadık bu yüzden.
teşekkürler yorum için canımama sizin bina bi garipmiş, onun mutfağıyla sizin yatak odasının dipdibe olması uygun değil bence. mesela bizim apartmanda yan dairenin mutfağıyla bizim mutfak yanyana, tuvaletlerin yeri falan aynı hizada, doğal olarak herkesin hemen hemen yatak odası olarak kullandığı oda da aynı hizada olunca ses rahatsız edici olmuyor.
bence siz yatak odanızı başka bi odaya taşıyın, sessiz sakin olan bi yere.
çünkü ben de bulaşıkları gece yıkarım, musluğu da açarım, bi de ne kadar sessiz olmaya çalışırsanız çalışın illa ki ses oluyor, tabak çanak sonuçta ses çıkarıyor.
ama bizim mutfağın dibinde yan dairenin de mutfağı olduğu için sorun olmuyor.
ben bulaşık yıkarken o da mutfakta oluyor genelde seslerden anlıyorum :) musluğu açınca bizim mutfağa da geliyor o boruların sesi.
içimden diyorum ''gece gece karşılıklı bulaşık yıkıyoruz'' :))
yani matkap vs gibi çok gürültülü şeyler olsa anlarım ama bi insan bulaşık yıkayacağı saati de komşulara göre belirleyemez ki.
yani sesi gelse bile uyutmayacak kadar olmaz. bence eşinizin zaten uyku problemi varmış sinirini ordan çıkarmış.
benim uykum varken hiçbir gürültü uyumama engel olamaz mesela :)
bazen alt kattaki kadının bebeğinin ağlamalarını, kocasıyla kadının tartışmasını dinlerken uyur kalırım :)
apartman bu sonuçta, aynı çatı altında yaşıyoruz, illa ki birbirimizin gürültüsünü (abartılmadığı sürece) anlayışla karşılamalıyız diye düşünüyorum. çünkü birlikte yaşamak anlayış gerektirir.
bu tarz şeylerden hiç hazetmiyorsanız imkanınız da varsa müstakil bi eve çıkın derim. benim imkanım olsa öyle yapardım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?