Konjenital adrenal hiperplazi ve infertilite

Dekort hamile kalmayı genkorta göre daha fazla sağlıyor. Genkortun yan etkisi ve bebeğe geçme düzeyide dekorta göre daha az. Benim için öncelik hamile olabilmek olduğu için ben dekortu tercih ettim hamile olunca hemen brakacagim

Ins en kısa zamanda hamıle kalırsınız baska sorun yok degıl mı yumurtlama tembellıgı gıbı falan gercı bızım hastalıkta yumurtalar genelde sorunsuz ama neyı etkılıyor bu 17 oh pro ozellıkle pek anlamıs degılım hıc unutmam 22 yasında gıtrıgım ozelde bır dr bana soyle demıstı hemencecık hamıle kalanlarla senı kıyaslasam onlar saha sıkıntılı rahımde bozukluk yumurta da kıst belkı mıyom polıp yada tek tup tıkalı ama sende hıcbırı yok hamıle kalmana engel hıcbır sey yok benım acımdan demıstı

Aynen benimkide o şekilde suku r başka hiç bir problem yok sadece döllenme olmuyor sebebepsiz. Bende kaha bagliyorum

17 oh yumurtlama fonksiyonunu etkileye bilio demişti endokrincim 5 sene diana 35 aldactone kullandım hormonlar hep yuksekdi bilhassa total testesteron bir senedir hiç bi ilac kullanmiorum degerlerim hap kullandigim zamana gore daha düşük bir senedir bi degerler hamile kalmana engel degil dedi hep endokrin doktoru kışın gittigim kadin dogum doktoruda herşey normal dedi anormallik baska yerde mi daha vaktimi var bilmiorum Rabbim en kisa zamanda hepimize de nasip etsin insAllah

Subat ayında ovuslasyon testı yaptım evde 13.gun pık yaptı 14.gunde pıktı 15. Gun sılıklestı degerlendırdım hep ama olmadı yumurtlamayı degılde başka bırseyı engellıyor dollenmeye mı ızın vermıyor yoksa spermlerın gıdısıne mı bı yerde tataaam ben burdayım dıyor bu androjenler

Kuzum ben kaç ay takip ettirdim yumurtalarımı ve değerlendirdim de . Döllenmeyi engelliyor bi türlü olmuyor. Bence spermin geçişini değilde. Sonuçta rahim filminde kanallar hep açık göründü

Kızlar evet tabiki kortizon ağır bir ilaç ama gerektiğinde de hayat kurtaran bir ilaç. Evet belki onları olma ihtimali var ama genital anamolinin yanında bence daha hafif bunlar. Zaten dekortun bebeğe geçtiğini ama genkortun bebeğe geçmediğini söylüyorlar o yüzden hamileyken genkorta geçireceğiz diyolar. Genkort kullanırken adetlerim 35 gündü benim şimdi 2.5 aydır dekort kullanıyorum 2 aydır 28 günde. Yüksek androjenler belkide kalitesini bozuyordur. Banada doktor ilaç vermek istemedi ama ben bu forumu baştan sona okuduğum için ısrarcı oldum biraz. Nerdeyse her yazanın hikayesini biliyorum kortizonsuz hamile kalanı okumadım hiç. 3 4 ay klomen kullandım bir ay iğne ve şuan tsh yüksek çıkıyo kortizondan önce kullanmasaydım diyorum şimdi. Ama tabiki herşey de mevlanın elinde ol demesi yeter isterse tüm doktorlar olmaz desin.

Papatya özellikle sen ve sebic vardı ikinizi kendime yakın bulmuştum kah açısından ve hamile olduğunuzu okuyunca dünyalar benim olmuştu. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah zor bir imtihan.

Papatya özellikle sen ve sebic vardı ikinizi kendime yakın bulmuştum kah açısından ve hamile olduğunuzu okuyunca dünyalar benim olmuştu. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah zor bir imtihan.
Kortızonsuz maalesef basaramıyoruz gebelıgı cok nadır vardır ama genelımız kortızona mecburuz cocugunun senın gıbı olmasını ıstemıyorsan gebelıkte kortızona mecbursun ama erkek olursa bırakacagız demıstı bı kızım olsaydı ve benım gıbı olsun kesınlıkle istemezdım mg cok dusuk 0.50 bebege zararı olamayacak demıstı dr um ve de aynen oyle hıc zararı olmadı
Huc unutmam bana bırdaha ne zaman hamıle kalmak ıstersen dekort kullan senın ne ısin var ınfertılıte de demıstı

İnternet uzerinden bi doktora sonuçlarımi atmıştım oda yorumladi dusukde olsa kortizon kullanma onerio hamile kalinca kesilir hemen dio bide bizim yumurtlamamizi bozuomus bu hormonlarimizin yuksekligi

Yumurtlamayı degılde yumurtanın bırseyını bozuyor gıbı gelıyor bana cunku ben 22 yasında baslamıstım ınfertılıte bolumune yumurtlama ıle ılgılı hıcbır sıkıntın yok ama klomen ıle baslıyoruz prosedur boyle sonra da asılama yapılacak demıstı dr bana gecen yıl oylesıne smear genel muayene oldum yumurtlama donemımde de gıttım yumurtlama ve catlama oldu ama tabı gebelık olmadı kendım 3 ay ovulasyon testı ıle kontrol ettım her ay 13.14.gunlerımde yumurtlayıp 15.gunumde catladım yıne gebelık yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…