sanirim haftasonu yaptigim domates konserveleri tuttu
zaten 1,5 sise yapmistim...yarim olan siseyi bir kac gun icinde acip kullanicam bakalim nasil olmus. tadini begenecekmiyim :44:
Furkanca senin dedigin gibi yaptim canim...siselerde akinti olmamis, kapaklari iyi kapanmis saniyorumki baya sertler. acarken zorlayacak gibi gozukuyor
tat olarakta hosuma giderse bir kac sise yapicam Allah kismet ederse...
birde taze fasulye konservesi yapmak istiyorum, nette bir suru tarif var gene...bu konuda bilgisi olan varsa paylasabilir mi???
biz taze fasulyeyi önce yıkayıp ayıklayıp, tencerede miktarına göre domates rendesiyle biraz kavuruyoruz. biraz rengi değişince kavanozlara dolduruyoruz. kalan suyunu da paylaştırıyoruz üstlerine. daha sonra yeni kapaklarla iyice kapatıyoruz. iyice kapanması çok önemli. sonra kavanozları büyük bir tencereye koyup üzerlerini örtecek kadar su döküyoruz. kaynarken çarpıp kırılmması için aralarına havlu ya da bez koyuyoruz. kaynamaya başladıktan sonra yarım saat kırkbeş dakika daha kaynatıyoruz. daha sonra kapatıp ılınınca kavanozları çıkarıp ters çevirip
bir gün bekletiyoruz. tutmayanlar böyle belli oluyor. tutanların kapağı içe doğru hafif eğimli oluyor, tutmamışsa sızdırıyor zaten. böyle yaptığımız zaman iki sene dahi durabiliyor konserveler.
kolay gelsin
Şu sıralar domatesler özellikle şişelik için armut domatesler harika.
Bugun yarın 30 kılo alıp yapıcaz annemle.Allah kolaylık versin şimdiden bize
Bu arada biz yeni kapak kullanmıyoruz yazılanları okudum da.
bilenlerin yardımı lazım
benim konservelerin içinde beyaz beyaz şeyler oluşmuş? küf müdür nedir bubeceremedim sanırım
Biz komşumla geçen yaz soda şişesi kapatma aleti getirttik yaz boyu soda şişesi biriktirdik domatesi kaynatıp şişeledik çok rahat bir kış geçirdim çok pratik oldu
grensu bende 30 kilo domates aldım yapıcam ama ben kaynatmadan doldurup soda şişesine üzerine tuz atıp yapıyodum .
senin tarifi tam verirmisin cnm bide öyle deneyim
şimdiden sağol
konserve domatesi bende denedim burada yazılanlara göre, benimkiler biraz domates suyu gibi oldu
bir sonrakine sadece doğramayı düşünüyorum, öyle bir zararı olmaz heralde ? :26:
bilenlerin yardımı lazım
benim konservelerin içinde beyaz beyaz şeyler oluşmuş? küf müdür nedir bubeceremedim sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?