Kontrol edemediğimiz şeyler

Tatlım sen bazı şeyleri çok karıştırıyorsun . Çalışan biri olarak gelirini biriktirme veya harcama kararinı tabii ki kendin vereceksin. Annenin izin vermesi gerekmiyor.Ayrica paranı istediğin gibi harcama konusunda annenin seni özgür bıraktığına nedense inanmadım. Önayak olduğu şeyler konusunda ayrıntı verirsen daha çok yardımcı oluruz. Ayrica evin geçimini tamamen anne sağlıyorsa belki senden de destek bekliyordur. Malum geçim zor.Öfkesinin bir nedeni de bu olabilir.

Anneniz çalışıyor mu? Evin geçimini kim sağlıyor? Baba kardeş yok mu? Anneniz neleri teşvik ediyor mesela? Niye ayrı eve çıkmanızı teşvik etmiyor?
Ayrı eve çıkmamı niye teşvik etmiyor çünkü bir evi geçindirecek sorumlulukta olmadığımı düşünüyor. Tamam haklı, ama bu düzen konusundaki davranışlarım tamamen tepkisel. Çocukluğumdan beri böyle olunca düzene karşı oldum. Çocuktum mesela karne günü eve gelmişim evde temizlik var, video izlerdim temizlik günü diye olay çıkardı. Mesela benim için o kahve fincanı akşam da yıkanabilir ama onun için hayır.
Tatlım sen bazı şeyleri çok karıştırıyorsun . Çalışan biri olarak gelirini biriktirme veya harcama kararinı tabii ki kendin vereceksin. Annenin izin vermesi gerekmiyor.Ayrica paranı istediğin gibi harcama konusunda annenin seni özgür bıraktığına nedense inanmadım. Önayak olduğu şeyler konusunda ayrıntı verirsen daha çok yardımcı oluruz. Ayrica evin geçimini tamamen anne sağlıyorsa belki senden de destek bekliyordur. Malum geçim zor.Öfkesinin bir nedeni de bu olabilir.
Şöyle, mesela lazer epilasyon başlatmak zorunda değildi ben çalışmıyorken beni başlattı. Bu tip şeyler yani.
Ben zaten teklif ediyorum kabul etmiyor, hatta bana ek kart çıkarttırdı kendi adına, market alışverişi ilaç vs şeyleri buradan yap diye. Dışarı gezmeye çıktığımda da hatta bu karttan kendine bi kahve ısmarla der. Anlamıyorum ki :(

Ayrı eve çıkmamı niye teşvik etmiyor çünkü bir evi geçindirecek sorumlulukta olmadığımı düşünüyor. Tamam haklı, ama bu düzen konusundaki davranışlarım tamamen tepkisel. Çocukluğumdan beri böyle olunca düzene karşı oldum. Çocuktum mesela karne günü eve gelmişim evde temizlik var, video izlerdim temizlik günü diye olay çıkardı. Mesela benim için o kahve fincanı akşam da yıkanabilir ama onun için hayır.

Şöyle, mesela lazer epilasyon başlatmak zorunda değildi ben çalışmıyorken beni başlattı. Bu tip şeyler yani.
Ben zaten teklif ediyorum kabul etmiyor, hatta bana ek kart çıkarttırdı kendi adına, market alışverişi ilaç vs şeyleri buradan yap diye. Dışarı gezmeye çıktığımda da hatta bu karttan kendine bi kahve ısmarla der. Anlamıyorum ki :KK43:
Fiziksel ve ekonomik şiddet yoksa - ki diğer davranışlarına bakarak bunların olmaması çok büyük istisna bu kişilik yapısı için- evden ayrılana kadar mesafeli durarak koruyabilirsiniz kendinizi. Bu arada 20 yaşını geçmiş her birey , çalisiyorsa ve eli ayağı tutuyorsa , kendi evinin sorumluluğunu alabilir. Bu konuda annenizi sakın ciddiye almayın.

Evet...
Eve geldim, şöyle bir şey olmuş.
Annem bana ceza vermiş bir nevi. Üniversiteden döndüğümde kendi kaldığı odayı bana vermişti büyük odayı yani. Ben küçük odada kalıyordum üniversiteden önce. Bu değişimi de ben talep etmedim.
Eve bir geldim odalar değişmiş.
Zaten tehdit ediyordu dağınık olmayı bırakmazsan değişecek diye. Bir geldim ki değişmiş.
Saçma sapan şeyler. Ya tamam haklı olduğu noktalar var, ben de açıkçası çocuğum dağınık olsa kızarım ama şöyle bir durum olur, eğer yapmayacağını yani benim istediğim düzene uymayacağını biliyorsam o odayı ona en başından vermem.
Sanırım artık yurt dışına çıkmayı boşverip ayrı eve çıkmanın yollarını aramam gerekecek... istediği kadar olgunluk desin, ben de insanım. Yanlış yaptığım şeyler olabilir ama ben bununla uğraşamam.

Durumunuza inanılmaz üzüldüm kendinizi suçlamayı bırakın öncelikle yaşanan tüm durumlar her evde olağan şeyler.
Anneniz bilerek ya da bilmeyerek bu tutumda olabilir ya onu ikna edin vazgeçsin ya da uzaklaşmanın yolunu bulun..
Küçük kardeşimle benzer durumu yaşadık yani ben farkında değildim maalesef ki..
Kendisi inanılmaz zeki 3 dil bilen 2 bölüm okuyan çok başarılı bir öğrenci ve 21 yaşında bense 31
Hamileliğimde bana destek olmak için son zamanlarımda yanımdaydı bi gün bana su verirken bardağı düşürdü ( gayet normal olabilecek bir kaza )
Ağlamaya başladı özür dileyerek ben şok heralde canı bir şeye sıkkın bu tuzu biberi oldu sandım.
Dökülen su yani ne olacak diyorum çünkü.
Sonra birden içindekileri döktü ben aslında cok becerikliyim sakarda değilim ama sen su bile istesen elim titriyor çünkü bana hep gerizekalı gibi hissettirdin umarım çocuğunu da böyle baskıyla yetiştirmezsin dedi. Okadar üzüldüm ki yıllarca hiç farketmedim bile bu tutumumu o da kaç yıl bu hisle yaşamış acaba bilmiyorum. Kendimi dünyanın en iyi ablası sanıyor olmam da cabası😕 o günden sonra çok farklı bir abla oldum tek beklentisi benden takdirmiş belli ki. umarım annenizde benim gibi bilmeyerek yapıyordur ve bi gün aydınlanır 🙏

Arkadaşlar çok saçma bir şey anlatacağım ve sonunda fikrinizi alacağım. Herhangi bir şey olduğu zaman benim o günüm asla iyi geçmiyor. Hele de kontrol edemediğim şeyleri düzeltememek canımı gerçekten çok sıkıyor.
Mesela annemle yaşıyoruz, evle ilgili bir hatam olduğunda eğer ben evde yoksam annem bana resmen fotoğrafla hesap soruyor :KK70: (yani gülüyorum ama gerçekten aslında çok saçma bir durum) yani mesela fotoğraf atıyor bu neden böyleydi, o neden orada, şunu neden şuraya koydun gibi. Ben bunu gördükten sonra o günüm hiç iyi geçmiyor. İşteysem hatalar yapmaya başlıyorum, eğer öylesine dışarıdaysam direkt eve dönmeye çalışıyorum, eğer dönemeyecek durumdaysam yani yanımda birisi varsa da direkt keyfim kaçıyor.
Yani tamam hatalı olduğum bir durum, buna bir şey demiyorum ama o an hesap sormasının bana hiçbir getirisi olmayacak. Sonuçta ben çalışıyorsam kalkıp işten çıkıp onu düzeltip işe geri dönemeyeceğim. Ya da atıyorum kurstaysam dersi bırakıp düzeltip derse gelemeyeceğim. Gerçekten huzurum kaçıyor böyle bir şey olduğunda. Eve geldiğimde hesap sorsa yine kabulüm.
Sizde de var mı böyle bir durum? Yani takıntı değildir ama ne olduğunu cidden bilemiyorum, sakinleştirici almayı bile düşünmeye başladım gülüp geçebilmek için. Lütfen beğenmedim atmayın, sadece fikir almak için soruyorum. Öyle bir duruma gelmek istiyorum ki birisi bana kızsın ben sadece gülüp geçeyim istiyorum :KK43:
Anne isi Engelleyin nerden mesaj atiyorsa

Back
X