Kontrolcü aile.. 30 yaş..

30 yasinda bir kadinin boyle cekinceleri olmamali , yapin nikahinizi gidin istediginiz yerde yasayin , kimseye hesap vermek zorunda degilsiniz , bu sizin hayatiniz ve sizin
tercihleriniz
Yasiniz 20 olsa farkli tavsiye verirdim ama 30 yasinda iyi bir meslek sahibi olan bir kadin bunlari dusunmemeli
Iste ama onlarda ailem. Bugune gelmemi bu meslege sahip olmama yardim eden insanlar. O yuzden orta yol bulmaya calisiyorum kimse uzulmeden cozmeye

Valla benim ailem de çok kontrolcü, 30 yaşında herşeyimi gizli saklı yapıyorum. Neden? Garanti bir işim, birikmişim yok. Ekonomik özgürlüğümü kazanınca arkama bakmayacağım. Madem işiniz var, eş adayınız var izin almak zorunda değilsiniz artık sadece kararınızı bildirin.

Abimiz sizi deli gibi kiskaniyo farkinda değil misiniz? İnaniLmaz zavallı ve kompleksli bı adam canlandı gözümde, böyle insanlar aman dikkat et mutsuz olursun diye sizi umursadiklarindan konuşmazlar ki zaten, onlarınki uyarı değil temennidir aslında. Abinizin düğünunun ne zaman olacağı belli değil, bı sene sonra olsa bı sene bekliycek misiniz? Bence alın babanizi karşınıza durumu anlatın, abinizin bu işi bozmasına izin vermeyeceğinizi, beklemek için sebebiniz olmadığını, kısa zamanda evlenmek istediğinizi söyleyin ki yapılacak bı hazırlığınız da yok zaten bı gelinliğe kalır işiniz. Korona bitene kadar sevgilinizin şuan tuttuğu evinde yaşarsınız. Abinize de avucunu yalatirsiniz. Valla sinir oldum abinize. Ezik herifler

Amerikaya göndermişler, 2 yıl sevgililik yaşamışsınız, siz kontrolcü aile görmemişsiniz😬şartlarınız iyi, evlenin sade bir nikâhla, her şey değişir.
Is icin olunca mecbur kaldilar yoksa normal gezmeye gidecegim desem kesinlikle hayir derlerdi :)

Iste ama onlarda ailem. Bugune gelmemi bu meslege sahip olmama yardim eden insanlar. O yuzden orta yol bulmaya calisiyorum kimse uzulmeden cozmeye
Bu konuda uzuleceklerdir , zaten sizi anlasalar su zamana kadar farklı davranirlardi
Belki cok sert cikmazsiniz ama istekleriniz ve kararlarinizin arkasinda net durmaniz gerekir
Size bu yorumlari bir anne olarak yapiyorum , 42 yasindayim ve iki cocugum var , hayatta tek istedigim sey onlarin mutlu olmasi , nasil ve ne sekilde mutlu olacaklarina ben karar veremem ya da benim istedigim hayati yasamalarini isyeyemem
Mesela kizim karşıma gelip brn asik oldum Madagaskar da yasayacagim dese sirf onu goremeyecegim icin uzulurum ama onun adina da cok mutlu olurum mutlu oldugu seyi yapacagi icin , bir anne boyle olmali
Cocugunun kararina ve hayatina saygi duymayan anneleri hakli bulamıyorum ben kusura bakmayin

Bu konuda uzuleceklerdir , zaten sizi anlasalar su zamana kadar farklı davranirlardi
Belki cok sert cikmazsiniz ama istekleriniz ve kararlarinizin arkasinda net durmaniz gerekir
Size bu yorumlari bir anne olarak yapiyorum , 42 yasindayim ve iki cocugum var , hayatta tek istedigim sey onlarin mutlu olmasi , nasil ve ne sekilde mutlu olacaklarina ben karar veremem ya da benim istedigim hayati yasamalarini isyeyemem
Mesela kizim karşıma gelip brn asik oldum Madagaskar da yasayacagim dese sirf onu goremeyecegim icin uzulurum ama onun adina da cok mutlu olurum mutlu oldugu seyi yapacagi icin , bir anne boyle olmali
Cocugunun kararina ve hayatina saygi duymayan anneleri hakli bulamıyorum ben kusura bakmayin
Ne mutlu sansli cocuklariniz var kararlari ne olursa olsun arkasinda ailesinin oldugunu bilerek eminim cok daha dogru kararlar alacaklardir.
Bizimkiler sadece kendi istedikleri dogrultuda gidince destek oluyorlar malesef

Ne mutlu sansli cocuklariniz var kararlari ne olursa olsun arkasinda ailesinin oldugunu bilerek eminim cok daha dogru kararlar alacaklardir.
Bizimkiler sadece kendi istedikleri dogrultuda gidince destek oluyorlar malesef
Ama iste anne babalik bu degil , size bir tavsiyede bulunuyum ailenizle konusmadan once mutlaka bu kitabi okuyun , kitabin ismi mutlu aile yoktur , yazari nihal kaya
Kitabi okuyup oyle cikin karşılarına, sizde cok fark yaratacak ve cok rahat konusacaksiniz emin olun
Kitapta yazar sizinki gibi aileleri sahane anlatmis , ben bile hep iyi bir anneyim derdim okurken yerin dibine girip cikmistim , mutlaka okuyun bu bakis aciniz ve psikolijim sindirilmisliginizi atlatacaksiniz

Ama iste anne babalik bu degil , size bir tavsiyede bulunuyum ailenizle konusmadan once mutlaka bu kitabi okuyun , kitabin ismi mutlu aile yoktur , yazari nihal kaya
Kitabi okuyup oyle cikin karşılarına, sizde cok fark yaratacak ve cok rahat konusacaksiniz emin olun
Kitapta yazar sizinki gibi aileleri sahane anlatmis , ben bile hep iyi bir anneyim derdim okurken yerin dibine girip cikmistim , mutlaka okuyun bu bakis aciniz ve psikolijim sindirilmisliginizi atlatacaksiniz
Kitabin adini yanlis yazmisim "iyi aile yoktur" olacakti
Yazarini Instagram'da da takip edebilirsiniz

Evet öz. Ben yapmadıysam sende yapmayacaksın bana zamanında hayır dedilerse seninde olmayacak kafasında ve ciddi sıkıntı çıkartıyor kavga çıkartıyor. Bide maddi olarakta sıkıntıdayız aslında yani borç ödüyoruz ama ben onlardan benim için hiçbir şey yapmalarını istemiyorum gerekte yok çünkü ev döşemeyeceğiz şuan ne çeyiz ne kına gecesi tarzı bir isteğim yok. Ve evlensem bile aynı şekilde ödemelere yardım edeceğim kesinlikle. Buna rağmen hayırsızım. Bi kere ufaktan biz dünyayı gezeceğiz dediğimde sende çok havalarda uçuyorsun başına neler gelecek kim bilir demişti.
Yani o kadar olumsuz konuşuyor ki herkes şöyle olursun şunu yaparsan başına bu gelecek şöyle olacaksın ... Ne istek ne de enerji kalıyor insanda.
Alemin enayisi olarak bir alkışı hak ediyorsun
Aferin:KK9::KK9::KK9::KK9:
Bu kadar verici, bu kadar yumuşak başlı olduğun sürece asla tependen inmeyeceklerdir. İsteklerini yapmak için, kendi hayatını yaşamak için daha dişli olman gerekir
Seni kaybederlerse para kaynağını da kaybedeceklerini bilseler daha ılımlı olabilirler. Ama konunu okuyunca vur kafasına al lokmasina , modunda biri gibi geldiniz. Benim bile sizi kullanasim geldi :))
Böyle olmayin, gözünüzü seveyim.
Abiye her şey yapılıyor ama siz kendiniz için bir kuruş bile harcatmak istemiyorsunuz.
Ama aileniz gözünde (bence) abinizin yarısı kadar değeriniz yok.
Abi istediği tarihte evleniyor,abi ve gelinin her dilediği oluyor. Siz hala onların düğünü bitmediği için evliliğin konusunu bile acamayacak kadar ince dusunuyorsunuz
Ama aileniz gözünde abinizin yarısı kadar değeriniz yok.
Onun söz hakkı var , sizin yok.
Muhtemelen eve daha çok para getiriyorsunuz... Ama değişen bir şey yok. Yine de aileniz sizi daha az seviyor ve hiç saymiyor.
Bende isyan bayraklarını çıkartın.
Konuyu okurken çok ortak noktamız olduğunu sandım, benim de annem baskicidir.
Ben de her boşlukta tatile kaçar ve kendimi sadece orada özgür hissederim, benim de sevgilim yabancı (eski sevgilim de Amerikali'ydi. Koca ülkenin en ahlak sahibi adamlarından biriydi,ben hırsız değilim diye altyazılıfilmizle gibi siteler açmama izin vermez satın alırdı😂)
Ve Yasim 29,hala aile evindeyim. Yakin gelecekle ilgili sizinkine benzer planlarım var...
Yani benzer taraflarimiz var ama kendimi asla bu kadar ezdirmem.
Siz de ezdirmeyin. Belli ki güçlü bir kadinsiniz. Bu saçma toplumsal baskının sizi ele geçirmesine izin vermeyin. Dişlerinizi, tırnaklarınızı çıkartın.
Gerektiği zaman hakkınızı savunmaktan korkmayın.

Onaylamak zorundalar. Cunku ben istiyorum ama kavga gurultu olmadan kimsenin gonlu kirilmadan duzgun yoldan olsun istiyorum . Ve bunu nasil yapacagimi bilmiyorum

zorunda degiller,gayette karsi cikabilirler.
Daha erkek arkadasinizin varligindan bile haberdar degiller ki, siz onca plan yapiyorsunuz, illa ki sok olup istemeyecekler.
Kavga dovus cikar cunku anladigim kadariyla acik goruslu degiller.
Alistirmadan pat diye soylemeyin derim.

zorunda degiller,gayette karsi cikabilirler.
Daha erkek arkadasinizin varligindan bile haberdar degiller ki, siz onca plan yapiyorsunuz, illa ki sok olup istemeyecekler.
Kavga dovus cikar cunku anladigim kadariyla acik goruslu degiller.
Alistirmadan pat diye soylemeyin derim.
Zorundalar dememden kasit eger cok buyuk sorun cikartip geri adim atmazlarsa kendi istedigim yoldan gidecegimi anlatmakti

Karambole getirin,hazir korano varken evlenin,siz insanlarin ne dudunfugunu anne babaniz bile olsa onemsemeyi ogrenin,psikolojik destek alin hatta bu sureci tek basiniza yonetemeye bilirdiniz

Selamlar herkese,
Ben çok kontrolcü ve baskıcı bir ailede büyüdüm. Hala daha öylelerdir. 30 yaşındayım ve güzel bir mesleğim var. Sevgilim yabancı (Amerikalı).Kısa bir süre proje için gitmiştim orada tanıştık ve daha sonrasında ilişkimizi yürütebilmek için o türkiyeye geldi. Neredeyse 2 yıldır beraberiz. Evlenmek istiyoruz ama abim nişanlı o yüzden onu beklemem gerekiyormuş babama söyleyemiyorum o yüzden. Bizde adetler normal süreçten farklı olur diye düşünüyorum o yabancı olduğu için her şeyi yapamayız. İsteme söz ve bir nikah olur. İkimizde freelance çalıştığımız için dünyayı gezmek istiyoruz birkaç sene( şuan değil tabiki dünya normale dönünce). O yüzden ev tutmayı düşünmüyoruz başlangıçta. Yani evlilik için pek hazırlığa koşuşturmaya gerek kalmadan kısa süre içinde evlenebiliriz. Ama bunu bile aileme nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum. Sorun çıkartacaklar gibi geliyor. Sevgilim burda ev tuttuğu için iki kira ödüyor hem oradaki evi hem burası. Burada benden başka kimsesi yok o yüzden zorlanıyor. Ben haftada 3 -4 kere buluşmaya gitsem annem sürekli laf ediyor sürekli dışarıdasın bu ne böyle vs diye. Aşırı bunalmış bir durumdayım. Evlilik teklifi aldım bu arada ve çok uzun beklemek istemiyorum. Yok abin evlensin yok bir süre geçsin peşpeşe olmaz. Ne acelen var eller ne der sonra ... Ailemle nasıl konuşmalıyım bu durumu anlatmak için?
Diğer bir konu ise biz kendi işimizi yaptığımız için istediğimiz yerde yaşama şansımız var. İstanbul dansa izmir yada bodrumda müstakil bahçeli sahile yakın bir yere yerleşmek istiyoruz gezme planımızı tamamladıktan sonra. Annemin haberi yok ama her gün sende buralara yakın oturursun uzağa gidecek halin yok ya yakın oturacaksın tabi vs diye sürekli laf atıyor. Kimseyi kırmak istemiyorum ama bende artık kendi yoluma bakmak hayatıma gitmek istiyorum. Bu kontrol edilme durumundan çok sıkıldım ve bunaldım onları da kırmadan bu durumdan nasıl kurtulurum?
Ne yapsaniz kırilacak bir şey bulacaklari için şimdiden içinizden ne geliyorsa onu yapmakta fayda var....ben annemin her dedigini yaptım, hayatim çope dondu ve şu anda çok kirıci olabiliyorum artik ama keske en başta, 25 yil once az kirici olup şimdi stabil kalabilseydim diyorum,yine de siz bilirsiniz

Selamlar herkese,
Ben çok kontrolcü ve baskıcı bir ailede büyüdüm. Hala daha öylelerdir. 30 yaşındayım ve güzel bir mesleğim var. Sevgilim yabancı (Amerikalı).Kısa bir süre proje için gitmiştim orada tanıştık ve daha sonrasında ilişkimizi yürütebilmek için o türkiyeye geldi. Neredeyse 2 yıldır beraberiz. Evlenmek istiyoruz ama abim nişanlı o yüzden onu beklemem gerekiyormuş babama söyleyemiyorum o yüzden. Bizde adetler normal süreçten farklı olur diye düşünüyorum o yabancı olduğu için her şeyi yapamayız. İsteme söz ve bir nikah olur. İkimizde freelance çalıştığımız için dünyayı gezmek istiyoruz birkaç sene( şuan değil tabiki dünya normale dönünce). O yüzden ev tutmayı düşünmüyoruz başlangıçta. Yani evlilik için pek hazırlığa koşuşturmaya gerek kalmadan kısa süre içinde evlenebiliriz. Ama bunu bile aileme nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum. Sorun çıkartacaklar gibi geliyor. Sevgilim burda ev tuttuğu için iki kira ödüyor hem oradaki evi hem burası. Burada benden başka kimsesi yok o yüzden zorlanıyor. Ben haftada 3 -4 kere buluşmaya gitsem annem sürekli laf ediyor sürekli dışarıdasın bu ne böyle vs diye. Aşırı bunalmış bir durumdayım. Evlilik teklifi aldım bu arada ve çok uzun beklemek istemiyorum. Yok abin evlensin yok bir süre geçsin peşpeşe olmaz. Ne acelen var eller ne der sonra ... Ailemle nasıl konuşmalıyım bu durumu anlatmak için?
Diğer bir konu ise biz kendi işimizi yaptığımız için istediğimiz yerde yaşama şansımız var. İstanbul dansa izmir yada bodrumda müstakil bahçeli sahile yakın bir yere yerleşmek istiyoruz gezme planımızı tamamladıktan sonra. Annemin haberi yok ama her gün sende buralara yakın oturursun uzağa gidecek halin yok ya yakın oturacaksın tabi vs diye sürekli laf atıyor. Kimseyi kırmak istemiyorum ama bende artık kendi yoluma bakmak hayatıma gitmek istiyorum. Bu kontrol edilme durumundan çok sıkıldım ve bunaldım onları da kırmadan bu durumdan nasıl kurtulurum?
İsteme düğün vs olayına karışsın hadi amenna ama evdir yaşayacağınız yerdir kusura bakmasın bi dursun durduğu yerde. E evlendikten sonra da karışır ki herşeyinize. Siz çizgiyi koymazsanız onlar kendine hep hak görür. Eşinizin Türk olduğunu ve kv nin oturavağınjz eve karışacağını bi düşünün ne kıyametler kopar de mi? Gerekirse aynı kıyameti annenize de kopartın. İyilikle anlamıyorsa tehdit edin.

Sevgilim herseyi biliyor. En bastan zaten farkliliklar oldugundan ben soyledim ona sorun olacaksa hic baslamayalim diye. Sikinti yok o konuda. Ve ailem yok dese bile sevgilimden ayrilmayi dusunmuyorum. Sirf yabanci diye ayrilamam. Ben hersey guzelce olsun istiyorum mutlu olsun herkes ama pek mumkun gorunmuyor. Daralmis bir durumdayim ve yanlis bir cikis yapmadan duzgun bir yol ariyorum
Olumlu şeyler yazmak.isterdim ama sizin durumunuzda ailenizin anlayış göstermesi mümkün durmuyor. Bu iş hir gür çıkmadan çözülecek gibi değil. Maalesef hem onların gönlü hoş olsun hem dilediğimi gönlümce yasayayım durumu olmayacak. Onceliklerinizi iyi belirleyin ve hayatınızın kontrolünü ele alin derim. Evet ailelerimiz önemli ancak onlar uzulmesin aman onların değer yargilarina aykırı gitmeyelim diye kendi hayatımızı iskalayamayiz. Anne babanız sonsuza dek hayatta olmayacak

Selamlar herkese,
Hayallerimdeki gibi gerçekten, umarım gerçekleştirebilirsiniz

Adam ulkesini degistirip yaniniza gelmis sikayette etmiyor artik sizin de fedakarlik yapma zamaniniz gelmis ne demek abiyi beklemek anlatin ben evlenicem diyin karsi cikarlarsa kendileri bilirler nerde yasayacaginda sizi ilgilendirr boyle baskici aileyle yakin olma zaten

Senin basinda cok kaynana var isin zor. Annen, abin, baban...
Sen hic hayatini yasayamamissin. Onlarinkini yasamissin. Yani kalem onlarin elinde. Oynar ne yazarsa sen onu oynuyorsun. Bu yuzden syahate ciktiginda kendini buldugun icin mutlusun.

Neden yaşamasın? 30 yaşında biri evli değilse ailesi ile yaşamadı çok normal bende 30 yaşında bekar olsam annemin evinde yaşarım çok saçma geldi yorumunuz
Ooofff of bağımsız birey olma becerisi saçma geliyor bize , işte bu yuzden ana babasının lafindan çikip kendi ailesini bile kuramayan adamlarin kadinlarin yasattigi sorunlarla dolup taşıyor her gün burası...

Back
X