Konu Abim,

Söylediğiniz şeyler güzel biraz araştırmam gerekiyor bu konuyu .

Nasıl davranmalı ilk etapta ne gibi sorular yoneltmeli sizce ?
Mantıklı şeyler yazıyorsunuz .

Bu biraz yapı aslında ya. Yani bazı kişiler girişkendir, ağzı laf yapar; bazıları daha çekingendir. Biraz daha karşı cinsten arkadaş edinmeye çalışmasını önerebilirim, sevgili olarak değil de arkadaş olarak. Belki onlarla muhabbet ettikçe ileride karşı cinsle daha rahat flört edip muhabbet kurabilir. Sosyal medya artık daha rahat bu konuda yani karşı cinsten arkadaşlar edinebileceği platformlar var.

Söylediğiniz şeyler güzel biraz araştırmam gerekiyor bu konuyu .

Nasıl davranmalı ilk etapta ne gibi sorular yoneltmeli sizce ?
Mantıklı şeyler yazıyorsunuz .
Abiniz 27 yaşında karakteri büyük ölçüde oturmuş kendi has tarzı olan bir insandır. Nasıl davranmalı şöyle davran böyle yap diyerek olmaz dye düşünüyorum. Kendi tarzı dışında davranmasi itici eğreti bile durabilir. Üstüne gitmeyin bence. Yaşı bir erkek olarak evlenmek için erken bile sayılabilir. Herkes kendi gibisini buluyor bir şekilde arkadaşlıkta da evlilikte de. İnşallah o da kendi tarzına uygun birini bulacaktır zamanı geldiğinde. Acele etmeyin ettirmeyin. Panikle bir an önce evlenmeliyim fikriyle yapılan çok fazla yanlış evlilik gördüm. Her kız romantik olmadığı gibi romantizmden de hoşlanmayabilir. Burda bazı üyelerin yorumlarını gördüm hiç romantik değilim sevmem dye. Yani demek istediğim abinizin romantik olmaması da bir eksiklik değil. Akışına bıraksın ; )

O da neyim eksik nerde yanlış yapıyorum diye soruyor kendine?
6 yıldır evlenmek istiyor .bir yuvası olmasını çok istiyor.
Kendinde evlilik sürdürebilecek kapasiteyi de tam buluyor ama bir yerlerde yanlış giden bir şeyler var diyor onu bulmaya çalışıyoruz

Ironi yaptığını düşünüyorum .

Bence kendini bilen hiç bir kadın kötü karakterli bir eş istemez.

tabii ki de ironi yaptım. ama sessiz sakin düzgün bir duruşu olan da kimseye çekici gelmiyo kusura bakmayın. bakıyosun hanım eş ağlıyor eşimde alkol aylaklık vs vs vs ee seçe seçe bunu mu seçtin. kimisi eskiden beri o karakterde, gidip de buna aşık oluyosun bir de evlenip çoluk çocuk yapıyosun. konu sahibinin bahsettiği gibi birine belki de hayatı boyunca hiç iyi gözlerle bakmadı bile...

Daha yaşı 27, geç bir yaş değil ki, elbet bulur birini , evlenir. Şimdiye kadar tanıştığı kızların tarzı farklıdır, tipi farklıdır, kısmet olmamıştır. Ama bence de ben nişanlanmadan canım bile demem, elini bile tutmam düşüncesini değiştirmeli, bu sıkıcı gelebilir kızlara. Ben örneğin, erkek arkadaşım bana canım desin, elimi tutsun, sevgisini, beğenisini belli etsin isterim, sürekli soğuk, mesafeli duran birini istemem.

Cevrenızde ana kuzusu diye anılıyor olabilir.Gorucu usulu dusunen kızlar mantık evlılıgı ister diye dusunuyorum. Abiniz için ne cok yakısıklı ne zengin bir de ana kuzusu diye vazgeçiyor olabılırler.Bunun dısında anneniz ve aile genel olarak baskın karakterlerse yıne bu yuzden reddedılıyordur

Elektrikleri tutmuyodur belki. Görenlerin arkasından dakikalarca baktığı, çok iyi ve saygın bi mesleğe sahip olan düzgünde bi insan olan bir tanıdığım mesela, evlenmek de istiyor kosmet olmadı hala 37 yaşında bekar. Yani herşey bahsettiğiniz şeyler değil. Böyle şeyler kısmet. “Üç yaş büyüktü ama huyu güzel diye kabul ettik” demeniz çok itici ama. Abinizde böyle ilişkisini komple ailece yaşayacağınızı hisstiriyorsa sebep bu olabilir.

Bakış acinizla alakalı itici olması .
Biz kız da fazla bir özellik aramıyoruz .
Abim nasıl birini istiyorsa biz de arkasında duruyoruz.
Bazı erkek ve aileler vardır bilirsiniz. Kız küçük olsun şöyle olsun böyle olsun gibi.
Abim ahlaki güzel olsun yaş görüntü zenginlik hepsi geçici diyen bir çocuk.
Biz de bu düşüncesinin arkasındayız .
Böyle düşünmesi de bizi mutlu ediyor .
Hemen her şeyi yanlış anlama sekliniz de bana itici geldi. Benim Annem de babamdan büyük ama biz mutluyuz anlatabildim mi bilmiyorum

Bir de aklıma gelmişken 6 sene içinde kac kez reddedildi bılmıyorum ama baya fazla sanırım. Bu da insanların cekınmesıne neden olur.Hatta gorucu usulu 1 kısı reddetti 2.reddetti 3. De zaten bunlar reddettiğine gore vardır bir falsosu der. Cok da zorlamayın sansınızı artık akışına bırakın

Bir derdim var konusuna tiklarken ne düşünüyorsunuz?
Tiklayim da birinin derdine derman olayım mi ?

Yoksa biraz daha uzeyim mi ?

ben elinde meslek arıyorum bulamıyorum
baba parası yiyen zengin züppeleri geliyor neyse
elalem de elinde mesleği olanı beğenmiyor demek ki diyeceğim ama marangoz olması bence bir eksi değil
ben hiç marangoz diye mesleğin küçümsendiğini görmedim
tesisatçı olur marangoz olur bence bunlar aç bırakacak meslek değil büyük artı siz abinizi pazarlayamıyorsunuz
bir ortama girdiğinizde masa başı işi yapacak çok fazla eleman bulunabilir ama el işçiliği gittikçe azalıyor masa başı işten kovulma korkusu hep olacak ama abimin elinde mesleği var deyin
mesela ismek de yemekçilik workshopları falan oluyor kursları oluyor oradan kız bakan ablalar türedi sizde bir bakıverin oralara

not: yazımın başını okduumda abinize talip gibi olmuş öyle birşey yok ben büyüğüm abinizden

Arkadaşlar abimin özelliklerini anlatmam bazı yerlerde yanlış anlaşıldığı için açıklama gereği duydum.
Abim aile baskısı goren ya da ailesini eşinden daha üstün tutacak biri değil.
Bu devirde ben anneci erkek pek görmedim sevmem de abim de olmasın istemem.
Herkes kendi yi basinda mutlu olsun biz onu isteriz.
Benim Annem babam bile bana hep şunu der gerekirse hiç görüşmeyelim ama sen yuvanda hep mutlu ol kızım .
Abim de de işler bu şekilde olacak.
Evli insanlara ya da evlenecek insanlara karismayi sevmeyiz . Ama bu çocuk evlenemiyor ve bazen dertlesiyoruz çözüm uretemiyotuz. Ben de burdaki zeki mantıklı güzel düşünceli kadinlarimiza danışmaya geldim. Derdime derman bulmaya geldim .

Öyle bi anlatmıssın ki tanıdık olsa buyur tanıssınlar diyecegim evlendirme programına katılmıs gibi :)
Marangozluk aslında gayet elle tutulur ölmeyecek ve eger kendini kanıtlamıssa cokta saglam kazancları olan bi meslek
Evlenirken evimizde bicok odaya ciddi rakamlar ödeyerek marangoza yaptırmıstık ve adamın bos aksamı haftasonu sabahın körü vs bile yoktu
Ama işte kızlar yeni nesil bazı kızlar hep beyaz yakalı olsun müdür olsun tipi güzel olsun vs ister
Moralinizi hic bozmayın herkesin kısmeti bi yerde vardır

Çok tatlı yorumunuz sizin gibi insanlar cogalsin isterim insanı cok guzel motive ediyorsunuz teşekkür ederim

Bir ilişkinin imzaya indirgenmesi karşı tarafa samimiyetsizlik gibi gelebilir. Bir birliktelik yaşamadan evlilik olur mu? Sevildiğini hissetmeyen bir kız ileriye dönük adımlar atmak istemez.

Bu benim de aklıma geldi. Erkek arkadasimla ayrilma sebebimiz meğer anası ablasıymış da haberim yokmuş. Ben bu saatten sonra görücü usuluyle evleneceksem baktım ki annesine bacisina cok aşırı kıymet veriyor, koşarak uzaklasirim. Konu sahibinin abisine gelince tanıştığı kızlara "annem kiz kardeşlerim çok kıymetli benim icin" gibi yanlış bir cümle kurmasın. Çünkü kızlar "oo ne güzel" demez. Anneci mi bu kaç kaç derler.
Not: el zanaatlari insanı aç bırakmaz bence mesleği gayet iyi

Bir ilişkinin imzaya indirgenmesi karşı tarafa samimiyetsizlik gibi gelebilir. Bir birliktelik yaşamadan evlilik olur mu? Sevildiğini hissetmeyen bir kız ileriye dönük adımlar atmak istemez.

Sanırım mantık evliliği istiyor bunu.sormam lazım .
Her şey sorulup evlilik dairesinde nasıl bir eş olacaklarına dair konuşulup karar vermek istiyor.
Ama dediğiniz gibi belki karşıdaki kişiler duygusal bakıyor. Belki duygusal baslansa daha güzel ilerler ilişki.
Abim kimseye kiyamiyor adı konmadikca bir kiza nasıl o anlamda yaklasabilirim diyor. Ne olacak biraz askli sevgi yüklü konuş diyorum . Bu işler hemen olmaz diyor hissetmek lazım önce diyor. Belki kızlar sabırsız 3. Gün aşkım diyen erkekler türedi. Belki de abim de öyle olsa coktan ilerlemisti ilişkileri . Ya abim çok sabırlı ya karşıdaki kız çok sabırsız bilmiyorum.

Aynen oyle. Konu sahibi her ne kadar inanmak istemese de muhtemelen bu yuzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…