Konu ailem..

Minikleriz ama şimdi napalım işten eve evden işe yapamam ki. Annem bana çok kafayı takan biri. Sürekli evin içindeyken bile gözü üstümde. Sigarayı bile kendi odamın balkonunda yeni yeni içmeye başladım artık düşün. Şöyle düşün oturma odasında oturuyorum küçük parmağımı biraz takmıştım. Annem onu gördü. Beni o kadar inceliyor ki anlatamam sana

üzüldüm hissettiklerinize. Tek çocuksunuz, sizi fazla sevdikleri için farkında olmadan baskı kuruyor olabilirler. Tamamen koruma içgüdüsü. Ayrı eve çıkmak size imkansız geliyor olabilir ama bunu gündeme getirdiğinizde belki kuralları biraz esnetebilirler. Bir konuda az da olsa hakları var yalnız: evet genç yetişkin bir kadınsınız ancak hala anne ve babanızın evinde yaşıyorsunuz ve o evin kurallarına uymanız daha beklenen bir duruş olur. Yukarıda yazmışlar, daha fazla iletişim kurmanız lazım. Onlara sinirlenmek yerine uzun uzun duygularınızı anlatmayı deneyin, bunu sinirle değil olgunlukla yapın. Onlara büyüdüğünüzü hatırlatın sürekli, annenizle sevgiliniz hakkında daha fazla konuşun, annenizin ilişkinizi ciddiye almasını ve sevgilinize güvenmesini sağlayın, gerekirse eve de o getirsin sizi. Rahmetli babam öyle yapmıştı, karanlık olduğunda yanınızda güvendiğiniz bir erkek olacak, eve de o bırakacak, ben göreceğim derdi. Bizim evde kimse bırakan kişi senin sevgilin mi demezdi, hepsi arkadaştı. Kimi bazen sevgiliydi ama hepsine arkadaş derdik. Rahmetli babam hep "bir kızı zincirlere de vursan istediğini yapar" derdi. Bizi sıkmamak için kendini sıkardı, kendi kurallarını bizim isteklerimize uydurmaya çalışırdı. Ruhu şad olsun, yazarken onu ne kadar özlediğimi hatırladım

Allah rahmet eylesin. Ne güzel yazmışsınız. Olgun insanın hali bir başka tabiki. Ben güzelliklede izah ettim yeri geldi tartışmada çıktı ama hep kendimi izah ederlen buldum. Ben erkek arkadaşımı takdim etsem sıkıntı olmaz. Ama hep onun yanından geliyormuş muamelesi görürüm eminim

Aileniz böyleyken sizin ayrı eve çıkmanız zor ama 33 yaşındasınız, annenizin surat asmasını görmezden gelin. Şehir dışına çıkmak istiyorsanız da çıkın.

Ailenizle konuşup 33 yaşında olduğunuzun hatırlatmasını yapma zamanınız gelmiş bence

İşte sıkıntı bu sorunu 33 de dert edinmeniz

Eve gelme kavgaları yirmili yaşların başında edilir

Aileler hala küçük olduğunu dışarıdaki tehlikelere açık olduğunu düşünür korumaya çalışır genç yetişkin ben kendimi biliyorum der çatışılır

Sonra iki taraf da biraz dayatır biraz esner ve kendi senkronunda işler oturur

10 yıldır hep eve erkenden gelen kızım arkadaşımda kalacağım, şehir dışına gideceğim derse hayırdır derim hatta eyvah kendine yani geçmiş yaşam deneyimlerine uymayan bir çevre edindi diye düşünürüm

Ama hep böyle yaşantısı olan arada gece çıkan arkadaşında kalan tatile giden birisi hiç garip gelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…