Konu Babam

Milenayy

Hayat kısa,anılar uzun.
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2015
628
282
103
29
Kızlar babamla oldum olası zaten çok samimi ve yakın değildik. Hani bazı babalar olur ya arkadaş gibi,benim babam hiçbir zaman öyle olmadı. Şikayet ettiğim şey bu değil,babamın çok kırıcı bir mizacı var ve aşırı otoriter. Herşey bundan 2-3 sene öncesinden başladı,bana sürekli kapanmam için baskı yapıyordu. Yoldan tanımadığım bir kız geçse sırf kapalı olduğu için benden üstün tutup bana örnek gösteriyordu. Çok alınıp üzülüyordum,gizli gizli ağladığım çok oldu. Ayrıca arkadaşlarımla buluşmama,giydiğim kiyafete,yaptığım makyaja herşeye karışıyordu. Şakayla karisikta uyarmıyordu çok sert konusuyordu. Senden utanıyorum,şu haline bak,çıplaksın vs. Ama kızlar ben aşırı açık giyinmem,aşırı makyaj yapmam,aşırı dışarı çıkmam. Buna rağmen hep kızardi. Sonunda olay patlak verdi. Ben artık dayanamıyordum. Bundan 1 ay önce ailecek dışarı çıkacaktık, hazirlandik, ben oje sürdüm onu gördü tam çıkarken laf söylemeler başladı "şu ellerine bak,miğdem bulanıyor senden" vs. Bende birşey demeden odama girdim anneme gelmicem dedim. Babam bana ordan bağırdı gelmezsen gelme biz gideriz falan dedi. Çok üzüldüm bir anda ağlamaya başladım. Tabi o ordan ojelerim hakkında laf söylüyordu. Bende en sonunda isyan ettim ağlayarak dayanamyrm artık falan dedim kaç yılın patlamasını yaşadım, ben hüngür hüngür ağlıyorum bana hala giyinisinden memnun degilim falan diyor. Sonra da benimle birdaha konuşma dedi. 1 aydır konusmyrz. Çok üzüldüm kızlar ben kırıldım, sofraya falan oturmuyorum sırf bana laf soylemesin tekrar diye okdr yıprandım. Ve cidden kendisi okadar taş kalpli ki olayın üstünden 1 ay geçmesine rağmen hala söyleniyor " herkes kafasına göre hareket ediyor benden izin almıyorsunz hiçbirseyde Allah sizi ıslah etsin" vs. Yani ben 22 yaşındayım 23 üme gircem. Çocuk değilim bunu bir türlü anlatamıyorum. 1 sene de öğretmenlik yaptım şuan bıraktım evdeyim kpss ye çalışıyorum,ben işe giderken bile yorum yapardı. :( Kızlar çok uzun oldu farkındayım ama içim çok dolu, bu yüzden sınava bile odaklanamyrm görmezden geliyorum ama insan babasından böyle muamele görünce kaldıramıyor :(

He diyip geçin. Bilemedim ya baba işte atsan atılmaz.
Benim ailem de fena ama şuan gurbete gelin geldim öyle yalnızım ki babamın acı sözleri bal oldu...
Evet,insan ne yapacağını bilemiyor.. He diyip geçmeyide denedim sessiz kaldım bu sefer daha çok baskıya başladı. :( Yalnızlıkta çok zor bir durum, Allah hepimizin yardımcısı olsun ...

İşe girip kendi hayatını düzenleyene kadar yapacağın tek şey kavga olur. Babanı değiştiremeyeceğine göre. Babanın elini öp ve iş bulana kadar burada yaşacağını ve kıyafet konusunda aynı şeyi düşünmediği i söyle. O ne derse değinsen ağlama ve sofraya otur . Özellikle ağlama kavga etme. Çok çalış işe gir durumun çözümü yok

İşe girip kendi hayatını düzenleyene kadar yapacağın tek şey kavga olur. Babanı değiştiremeyeceğine göre. Babanın elini öp ve iş bulana kadar burada yaşacağını ve kıyafet konusunda aynı şeyi düşünmediği i söyle. O ne derse değinsen ağlama ve sofraya otur . Özellikle ağlama kavga etme. Çok çalış işe gir durumun çözümü yok
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Önceden ağlama, kavga etme durumu yoktu. Dayanıyordum. Nedense son olaydan sonra çok duygusallaştım,hiçbisey olmamış gibi yaşamaya çalışayım diyorum ama olmuyor. Gidip ben konuşayım diyorum dedikleri aklıma geliyor sonra yine gözlerim doluyor, istemsiz bı şekilde oluyo bunlar. En çokta üzüldüğüm şey 1 aydır evde ruh gibiyim tek bir kelime dahi konuşmadım onunla, hiç merak etmiyor üzülmüyor ben bu kızı çok kırdım hiç böyle yapmazdı,gidip bir konuşayım demiyor. Daha hala laf sokuyor. Değersiz hissettiriyor. Sanırım dediğin gibi tek çare iş bulup gitmek. Şu süreçte de ne olcak bilmiyorum. Ama çok yıpranıyorum. Psikoloğa gitmeyi düşünüyorum

Bunalmissin kuzu, psikolog en iyisi, mümkün oldukca uzak dur da o da aynı evde zor.annen yola getirse onu ve sana saygı duyması gerektiğini söylese olmaz mı.

Bunalmissin kuzu, psikolog en iyisi, mümkün oldukca uzak dur da o da aynı evde zor.annen yola getirse onu ve sana saygı duyması gerektiğini söylese olmaz mı.
Hemde çok bunaldım.. Ben normalde eğlenceli biriyimdir ama resmen melankolik oldum son olaylardan dolayı.. Somurtkan değişik biri oldum. :(
Annem beni anlıyor, hak veriyor sonuna kadar arkamda lakin babama laf anlatamıyor :( En son annem beni savundugunda " sende onun gibi olmak istiyorsun heralde " tarzında bişey söylemişti

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Önceden ağlama, kavga etme durumu yoktu. Dayanıyordum. Nedense son olaydan sonra çok duygusallaştım,hiçbisey olmamış gibi yaşamaya çalışayım diyorum ama olmuyor. Gidip ben konuşayım diyorum dedikleri aklıma geliyor sonra yine gözlerim doluyor, istemsiz bı şekilde oluyo bunlar. En çokta üzüldüğüm şey 1 aydır evde ruh gibiyim tek bir kelime dahi konuşmadım onunla, hiç merak etmiyor üzülmüyor ben bu kızı çok kırdım hiç böyle yapmazdı,gidip bir konuşayım demiyor. Daha hala laf sokuyor. Değersiz hissettiriyor. Sanırım dediğin gibi tek çare iş bulup gitmek. Şu süreçte de ne olcak bilmiyorum. Ama çok yıpranıyorum. Psikoloğa gitmeyi düşünüyorum
Babanı kabullen o değişmeyecek ve sen işine bak. Ruh gibi gezme sana acımayacak güçlü ol. Ağlama acındırma acımayacak. Yemeğini ye normal yaşa işine odaklan geçicide olsa iş bul. Kalbini açık tut.

Babanı kabullen o değişmeyecek ve sen işine bak. Ruh gibi gezme sana acımayacak güçlü ol. Ağlama acındırma acımayacak. Yemeğini ye normal yaşa işine odaklan geçicide olsa iş bul. Kalbini açık tut.
Beni cevremde kimse anlamıyor, arkadaşlarıma anlatsam çözüm üretmek yerine tam tersi yargılayıp üstüne bir de benim babam şöyle böyle diyorlar. Artık bişey olduğunda gerekmedikce onlara yansitmiyorum. Buraya yazmak, fikir almak bile beni öyle rahatlattı ki.. Teşekkür ederim. :KK51: Güçlü olcam,yarından itibaren eskisi gibi davranıcam, kendim olucam

Beni cevremde kimse anlamıyor, arkadaşlarıma anlatsam çözüm üretmek yerine tam tersi yargılayıp üstüne bir de benim babam şöyle böyle diyorlar. Artık bişey olduğunda gerekmedikce onlara yansitmiyorum. Buraya yazmak, fikir almak bile beni öyle rahatlattı ki.. Teşekkür ederim. :KK51: Güçlü olcam,yarından itibaren eskisi gibi davranıcam, kendim olucam
Kesinlikle güç sen de başkasından annen baban olsan bile birşey beklemeye hakkın olsa bile herkes bencil. sen de bencil ol. Merhamet edene merhamet edilir. Fazlasını bekleme. Sevgiler

Kızlar babamla oldum olası zaten çok samimi ve yakın değildik. Hani bazı babalar olur ya arkadaş gibi,benim babam hiçbir zaman öyle olmadı. Şikayet ettiğim şey bu değil,babamın çok kırıcı bir mizacı var ve aşırı otoriter. Herşey bundan 2-3 sene öncesinden başladı,bana sürekli kapanmam için baskı yapıyordu. Yoldan tanımadığım bir kız geçse sırf kapalı olduğu için benden üstün tutup bana örnek gösteriyordu. Çok alınıp üzülüyordum,gizli gizli ağladığım çok oldu. Ayrıca arkadaşlarımla buluşmama,giydiğim kiyafete,yaptığım makyaja herşeye karışıyordu. Şakayla karisikta uyarmıyordu çok sert konusuyordu. Senden utanıyorum,şu haline bak,çıplaksın vs. Ama kızlar ben aşırı açık giyinmem,aşırı makyaj yapmam,aşırı dışarı çıkmam. Buna rağmen hep kızardi. Sonunda olay patlak verdi. Ben artık dayanamıyordum. Bundan 1 ay önce ailecek dışarı çıkacaktık, hazirlandik, ben oje sürdüm onu gördü tam çıkarken laf söylemeler başladı "şu ellerine bak,miğdem bulanıyor senden" vs. Bende birşey demeden odama girdim anneme gelmicem dedim. Babam bana ordan bağırdı gelmezsen gelme biz gideriz falan dedi. Çok üzüldüm bir anda ağlamaya başladım. Tabi o ordan ojelerim hakkında laf söylüyordu. Bende en sonunda isyan ettim ağlayarak dayanamyrm artık falan dedim kaç yılın patlamasını yaşadım, ben hüngür hüngür ağlıyorum bana hala giyinisinden memnun degilim falan diyor. Sonra da benimle birdaha konuşma dedi. 1 aydır konusmyrz. Çok üzüldüm kızlar ben kırıldım, sofraya falan oturmuyorum sırf bana laf soylemesin tekrar diye okdr yıprandım. Ve cidden kendisi okadar taş kalpli ki olayın üstünden 1 ay geçmesine rağmen hala söyleniyor " herkes kafasına göre hareket ediyor benden izin almıyorsunz hiçbirseyde Allah sizi ıslah etsin" vs. Yani ben 22 yaşındayım 23 üme gircem. Çocuk değilim bunu bir türlü anlatamıyorum. 1 sene de öğretmenlik yaptım şuan bıraktım evdeyim kpss ye çalışıyorum,ben işe giderken bile yorum yapardı. :KK43: Kızlar çok uzun oldu farkındayım ama içim çok dolu, bu yüzden sınava bile odaklanamyrm görmezden geliyorum ama insan babasından böyle muamele görünce kaldıramıyor :KK43:
Baba ''Duası'' Peygamber duasıdır!..
Babanın,Duasını alın.Bedduasındn sakının.
Annenin ahı tutmaz.Sütü korurmuş.Babanın bedduası direk tutarmış.
Bizzat şait olduğum birisi var.Babası sağlığında ''Kızım kapan.Başını ört''Diye çok yalvarmış.Kız ise,gençliğin verdiği heva heves ile,babasına karşı gelmiş.Babası''Sen gönül rahatlığıyla kapatmadın.İnşallah istemeyede olsa, zorla kapatmak zorunda kalırsın''Demiş. Dediği de çıkmış.Adam öldükten sonra, kızın saçları dökülmeye başlamış.Sebebi anlaşılmamış ve şuanda başında saç yok denecek kadar az.Kız şuanda başını örtüyor.
Demem o ki, seni kapanmaya kimsenin zorlamaya hakkı yok. Ama Babanın ahını ve bedduasını almamaya bak.Gönlünü hoş edecek bir cümle ile,kendini ifade etmeye çalış.
Benim ile, byük kızım arasında fikir ayrılığı var. Bir Anne olarak,onun yanlış yaptığı hareketleri gördükçe, içim sızlıyor. Bir Anne ve Baba, hiç bir zaman yavruları ciğer parelerinin kötülüğünü istemezler!
Babanızda kendince, sizi Ahiret azabından korumanın peşinde olarak, sizin iyiliğinizi istiyor.Ama maalesef tutumu ve üslubu yanlış.

Bir kadının yapması gereken ilk şeyler,

Hayatına asla karıştırma ve sana bağırdığı an sen de bağır sınırlarını bilsin. Baban diye sana kötü davranma, senin bireysel alanlarında sana müdahale hakkı yok.

En kısa zamanda paranı kazanır kazanmaz kendi evine taşın. Orası senin değil, anne babanın evi.

Tabi bunları yapmak için iş ve para lazım, Ne yazık ki kimse yalnız yaklaşabileceği kadar para kazanamıyor.

Son düzenleme:
Bizzat şait olduğum birisi var.Babası sağlığında ''Kızım kapan.Başını ört''Diye çok yalvarmış.Kız ise,gençliğin verdiği heva heves ile,babasına karşı gelmiş.Babası''Sen gönül rahatlığıyla kapatmadın.İnşallah istemeyede olsa, zorla kapatmak zorunda kalırsın''Demiş. Dediği de çıkmış.Adam öldükten sonra, kızın saçları dökülmeye başlamış.Sebebi anlaşılmamış ve şuanda başında saç yok denecek kadar az.Kız şuanda başını örtüyor.
Demem o ki, seni kapanmaya kimsenin zorlamaya hakkı yok. Ama Babanın ahını ve bedduasını almamaya bak.Gönlünü hoş edecek bir cümle ile,kendini ifade etmeye çalış.
Benim ile, byük kızım arasında fikir ayrılığı var. Bir Anne olarak,onun yanlış yaptığı hareketleri gördükçe, içim sızlıyor. Bir Anne ve Baba, hiç bir zaman yavruları ciğer parelerinin kötülüğünü istemezler!
Babanızda kendince, sizi Ahiret azabından korumanın peşinde olarak, sizin iyiliğinizi istiyor.Ama maalesef tutumu ve üslubu yanlış.

Onemli olan kapanmak degildir ki kapali olup haber konusu olan aldatan bir cok kisiyle iliski yasayan kadin var.
Kiz basim acik ama babami rahatsiz edicek bir sey yapmadim demis.
Boyle bir kizi oldugu icin gurur duymalidir.
Namus ve ahlak durustadir karakterdir.
Baba ve anneyi secemiyoruz aile dogmus olmak her dedikleri dogru anlamina gelmez o zaman her doguran kole gibi istedigini yaptirsin ne ala..

Ne kadar altı boş , hayali tutan beddualar, uçan dedeler hikayelerinden biri. Evet başı açıklar cayır cayır yanacak! . Cidden Kardelen insan kelse saçını kapatmak zorunda mı, hani saç ilgi çekiyor ya, kel bir kadın hakkında Teoloji ne der?

Zaten bütün babalar Aristo kadar akıllı ve entelektüel o yüzden ne derlerse doğrudur.

Açıkçası kendi babama benzettim bazi yönlerini üslup ve yakinlik konusunda faln.ama yapacak birsey yok babanizin karakterini bu saatten sonra degistiremessiniz idare etmek zorundasiniz.Cok fazla munakasaya girmeden geciştirin dediklerini bnce daha duygusal yaklaşın kirildiginizi uzuldugunizu söyleyin.Ne kadar yakın olmasanız da baba sonucta kaybetmeden kıymetini bilin yoksa ilerde pisman olup uzulursunuz

Kızlar babamla oldum olası zaten çok samimi ve yakın değildik. Hani bazı babalar olur ya arkadaş gibi,benim babam hiçbir zaman öyle olmadı. Şikayet ettiğim şey bu değil,babamın çok kırıcı bir mizacı var ve aşırı otoriter. Herşey bundan 2-3 sene öncesinden başladı,bana sürekli kapanmam için baskı yapıyordu. Yoldan tanımadığım bir kız geçse sırf kapalı olduğu için benden üstün tutup bana örnek gösteriyordu. Çok alınıp üzülüyordum,gizli gizli ağladığım çok oldu. Ayrıca arkadaşlarımla buluşmama,giydiğim kiyafete,yaptığım makyaja herşeye karışıyordu. Şakayla karisikta uyarmıyordu çok sert konusuyordu. Senden utanıyorum,şu haline bak,çıplaksın vs. Ama kızlar ben aşırı açık giyinmem,aşırı makyaj yapmam,aşırı dışarı çıkmam. Buna rağmen hep kızardi. Sonunda olay patlak verdi. Ben artık dayanamıyordum. Bundan 1 ay önce ailecek dışarı çıkacaktık, hazirlandik, ben oje sürdüm onu gördü tam çıkarken laf söylemeler başladı "şu ellerine bak,miğdem bulanıyor senden" vs. Bende birşey demeden odama girdim anneme gelmicem dedim. Babam bana ordan bağırdı gelmezsen gelme biz gideriz falan dedi. Çok üzüldüm bir anda ağlamaya başladım. Tabi o ordan ojelerim hakkında laf söylüyordu. Bende en sonunda isyan ettim ağlayarak dayanamyrm artık falan dedim kaç yılın patlamasını yaşadım, ben hüngür hüngür ağlıyorum bana hala giyinisinden memnun degilim falan diyor. Sonra da benimle birdaha konuşma dedi. 1 aydır konusmyrz. Çok üzüldüm kızlar ben kırıldım, sofraya falan oturmuyorum sırf bana laf soylemesin tekrar diye okdr yıprandım. Ve cidden kendisi okadar taş kalpli ki olayın üstünden 1 ay geçmesine rağmen hala söyleniyor " herkes kafasına göre hareket ediyor benden izin almıyorsunz hiçbirseyde Allah sizi ıslah etsin" vs. Yani ben 22 yaşındayım 23 üme gircem. Çocuk değilim bunu bir türlü anlatamıyorum. 1 sene de öğretmenlik yaptım şuan bıraktım evdeyim kpss ye çalışıyorum,ben işe giderken bile yorum yapardı. :( Kızlar çok uzun oldu farkındayım ama içim çok dolu, bu yüzden sınava bile odaklanamyrm görmezden geliyorum ama insan babasından böyle muamele görünce kaldıramıyor :(
Senin yerinde olsam calisir atanir ayri eve cikardim eger yapabilirsen tabi

Hiç bi başınıza ağlamadan, bağırmadan, lafları yutmadan babanızla konuştunuz mu? Biraz arabesk olun bence. “Size bunun doğru geldiğini, kendi sınırlarınızı kendinizin çizdiğini, şuan böyle yaşayacağınızı ama sırf kendiniz olduğunuz içinde babanızdan vazgeçmek istemediğinizi, onunla bi sofrada gülmek ve anı biriktirmek istediğinizi” anlatın mesela. Babalar kızlarına kıyamıyor ya. Damardan girin biraz, küslük olmasın en azından.

Ben onu üzmek istemiyorum hiçbir zamanda istemedim, ona karşı hep saygılı oldum, başını öne eğicek hiçbir hareketim olmadı. Kendi halimde bir kızım işte. Konuşmayı da çok denedim. Ama beni dikkate almıyor, ne dersem üste çıkıyor ve "dinde zorlama var" diyerek baskı gösteriyor. Onunla küs olmanın beni ne kadar uzdugunu farketmiyor bile. İşte bu yüzden bugün hiçbisey olmamış gibi davrandım. Eskisi gibi güldüm eğlendim, içimde hala sıkıntısı var mı evet var ama yapcak bişey yok. Biz onunla birbirimizden uzakta kalınca daha mutlu, sorunsuz oluyoruz. Şuan atanmaya bakıcam. Ona karşı bir adım atmayı düşünmüyorum. Dün gece çok düşündüm bu meseleyi enine boyuna herşeyi tarttım,ben onun istediği gibi yaşamak zorunda değilim bir kere geldim bu dünyaya ve istediğim gibi yasiycam. Bana gelip "kızım seni çok kırdım gel artık barışalım bu küslük bitsin " demeden içimdeki boşluk gecmicek

Bir kadının yapması gereken ilk şeyler,

Hayatına asla karıştırma ve sana bağırdığı an sen de bağır sınırlarını bilsin. Baban diye sana kötü davranma, senin bireysel alanlarında sana müdahale hakkı yok.

En kısa zamanda paranı kazanır kazanmaz kendi evine taşın. Orası senin değil, anne babanın evi.

Tabi bunları yapmak için iş ve para lazım, Ne yazık ki kimse yalnız yaklaşabileceği kadar para kazanamıyor.
Söylediklerin çok doğru . Dün gece çok düşündüm ve kendimi boşa paraladıgımı farkettim. Ben üzülüncede umursamıyor,bu yüzden bende öyle çok üzülmeyi bıraktım. Oturdum ders çalıştım tüm gün. Kendim için birşeyler yapmanın vakti geldi de geçiyor bile.. yorumun için teşekkür ederim.

Back
X