• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu başlığı ne olmalıydı ????

Ben demokratik ortam da yetiştim demiyorum. Ya bir bayana çiçek alırken anneye ne çiçek alınır diye mi sorulur yoksa çiçekçiye gidip o gün için uygun olan çiçeği vermesini istemesimi doğrudur.

Eşim iş başvurusu yapıyor. İş farklı ilde kadın oğlu gidecek diye olmaz diyor. Kendini evin başbakanı yada cumhur başkanı sanıyor. Ya başkan demişken kadın seçme seçilme hakkı özgürlüğünü tanımıyor çok biliyor gibi bu partiye oy vereceksiniz hakkımı helal etmem diyor. Böyle saçmalık olur mu ya

Yahu desin dursun

Merhaba arkadaşlar
Dün kaynımın nikahı kıyıldı kızın ailesinin ilinde bu pazar da düğün olacak bizim burda.

1. Kayınvalidem ile arama mesafe koymak istiyorum ama bu kadın çok şey istiyor reddedince kötü gelin oluyorum. Ne yapmam lazım

2.haftaya kaynımgil geldiğinde eşim biz aşağı inelim onlar ailecek yukarıda rahat etsin diyor. Evimi bırakmam için bir gerekçe mi bu ay nasıl sinir oldum ya yatak odası boş kalacak diyo biz aşağı inelim. (biz gittik bizi havaalanında karşılamadılar bile aktarma ile gittik mahallenin başında karşıladılar kalacak yer kendimiz bulduk insan bir dile getirir buyrun diye hiç ilgi yok) bu hareket fazla olmaz mı bide altı üstlü iki daire aşağıda da yer var diyorum olsun biz evi bırakalım diyor. Yeni gelin ailesi rahat etsin diye ben yerimden oynayacağım bana neden bu kadar ilgi göstermediniz.

3. Çok sinir oluyorum. Bana yapmadıkları şeyi eltime benim yapmamamı beklemelerine kriz geçiriyorum ya. Eltimi kıskandığım için değil benim hakkım yendiği için insanı eşek yerine koyuyorlar.

4.biz balayına gitmedik hatta hiç bu evde gelin gibi olmadım hep kızlarıymışım gibi davrandılar kız çocuğu olmadığı için bende salak gibi her türlü iyimser olmaya çalıştım.
Şimdi kaynım balayına gitti ben bunu başlarına kalkarım diye kaynana düğünden sonra bizde gidelim diyor
Gidelim desem de bir önemi yok kalalalım desemde. Benim içimdeki yaralar bu şekilde kapanmayacak ki kapanmaz ben bu öfkemi yenmek istiyorum zor ama yenemesemde hafifletmek istiyorum.

Benim kabullenişimden zorla dirwtilmesinden dolayı şuan böyleyim ama çok sinir oluyorum.

Kv aile hayatıma karışmasa umursamam ama eltime hiçbirşey yapmazken bana yüklenmesi sinir ediyor ya kimseye yapma yada yapıyorsan ikisine bir yap salak mıyım ben offf bu kadının böyle gereksiz hal hareketleri beni deli ediyor
erkeklerinde kendi eşlerine göstermedikleri ilgiyi yengelerine göstermelerini anlamıyorum

ama sana annemi istemiyorsan kapı orda derken baya da sesi çıkıyor kendi kararını da alabiliyor

Eşim in sorunu olduğunu biliyorum bende ilk başından beri diyorum eşime fırsat vermemiş annesi kendi olması için herşeye karışmış kararlarına saygı duymamış hep yönlendirmiş şimdi eşim kararlarını sağlam alamıyor çünkü annesi normal değil.

Eşim de annesinden huy kapmış ki beni çileden çıkarıp ağır konuşturtana kadar anlamıyor sonra anlıyor düzeltmeye çalışıyor
Arkadasim bende oyle bir kayinvalide var ki ustunede iki gorumce ama esim allah razi olsun hakkinida hakkimida savunuyor .

Esiniz daha annesini idre edemiyor evini nasil idare edecek bu adam .
hayatiniz artik iki kisilik yeri gelecek 3 olaxak 5 olacak hala oylemi yetismis diyeceksiniz ?
biz ozgur ortamlardami yetistik
her dedigimiz mi yapildi , hayir .
bence esinizin isine geliyor bu durum .

Olmuyor işte oğlu mahrum kalırım cennet anaların ayakları altındadır diye kendini onun kölesi sanıyor çünkü öyle yetiştirmiş

Valla Beynel o.zaman benim kocam şartlarım bu diyip kabul edeceksin arkadaşım, ya bu deve ya bu diyar olayına dönmüş seninki

Burda konu açarsın yazarsın yazarız sayar söveriz so ra herkes kendi hayatına döner ben misal şu an oğlumun şurup saatini bekliyorum

valla kocanın hiç kendini savunmasına bahane üretmesine gerek yok sen o işi gayet layıkıyla kocanın yerine ifa ediyorsun..

Arkadasim bende oyle bir kayinvalide var ki ustunede iki gorumce ama esim allah razi olsun hakkinida hakkimida savunuyor .

hayatiniz artik iki kisilik yeri gelecek 3 olaxak 5 olacak hala oylemi yetismis diyeceksiniz ?
Hangi durum. Anası oğlunu yönetebilir ama beni asla ilk başlarda eşime karşı olan saygıdan dolayı anasını takıyordum ama anasının nasıl biri olduğunu gördüm onun analığı sadece kendi evlatlarına gördüm sevgisini ilk sendwlwnşte nasıl davrandığını benim onlar için oynatacak parmağım yok tek istediğim kocamın yakasını bıraksın kendi kararlarımızı kendimiz alalım.

Evime soba alacam ya oğlum ben size sipariş verdim diyor. Parasını sen mi verexen sipariş veriyon sana mı gelecek diyorum yoo size diyor niye bizim haberimiz yok evimdeki olan olaydan olması mı lazım diyor

Hangi durum. Anası oğlunu yönetebilir ama beni asla ilk başlarda eşime karşı olan saygıdan dolayı anasını takıyordum ama anasının nasıl biri olduğunu gördüm onun analığı sadece kendi evlatlarına gördüm sevgisini ilk sendwlwnşte nasıl davrandığını benim onlar için oynatacak parmağım yok tek istediğim kocamın yakasını bıraksın kendi kararlarımızı kendimiz alalım.

Evime soba alacam ya oğlum ben size sipariş verdim diyor. Parasını sen mi verexen sipariş veriyon sana mı gelecek diyorum yoo size diyor niye bizim haberimiz yok evimdeki olan olaydan olması mı lazım diyor

Oturduğunuz ev kimin

Ben öyle yetişmiş diye kestirip atmıyorum gerekirse konuşuyorum. Kararı kendine bırakıyorum diyemiyorum benim dediğim doğru diye yapmıyor sonra pişman oluyor özür diliyor aynı hatayı bir daha yapmıyor konuştukça kendini kararlarını değiştiriyor.

Artik o zaman disinizi gosterin
ama bunu ilk once esinize gosterinn.
goruyorum ki anadan once ogul geliyor
ilk once evinizdeki ortami dengede tutun
esinizi yola getirdikten sonra kayinvalideniz ister istemez karisamayacak
karissada onemi olmayacak

Artik o zaman disinizi gosterin
ama bunu ilk once esinize gosterinn.
goruyorum ki anadan once ogul geliyor
ilk once evinizdeki ortami dengede tutun
esinizi yola getirdikten sonra kayinvalideniz ister istemez karisamayacak
karissada onemi olmayacak
Eşim e söylemem Gerekeni söyledim bu konuda sanırım eskisinden daha dikkatli olacağını sanmıyorum çünkü kendi saygınlığını yitirecek bir süre sonra ve bu evlilik öyle yada böyle bitecek ben bitmesini istemediğimi kendine düşen görevi yapmasını istedim ama kendi bilir tehdit eder gibi söylemedim evliliğin o yolda ilerlediğini bir kaç konuda gösterdim umarım anlamıştır çünkü artık dayanamıyorum hiçbir şey yok gözümde sadece huzur istiyorum. Eskiyi gündeme getirenler kendisi ben balayına gitmişler bizde gidelim demedim. İki sene dir gidelim dediğim balayına kardeşi gitti diye gidecek olan o ben olayı anlattım. Ama ben gitmek istemiyorum çünkü artık hiçbir önemi yok

Eşim e söylemem Gerekeni söyledim bu konuda sanırım eskisinden daha dikkatli olacağını sanmıyorum çünkü kendi saygınlığını yitirecek bir süre sonra ve bu evlilik öyle yada böyle bitecek ben bitmesini istemediğimi kendine düşen görevi yapmasını istedim ama kendi bilir tehdit eder gibi söylemedim evliliğin o yolda ilerlediğini bir kaç konuda gösterdim umarım anlamıştır çünkü artık dayanamıyorum hiçbir şey yok gözümde sadece huzur istiyorum. Eskiyi gündeme getirenler kendisi ben balayına gitmişler bizde gidelim demedim. İki sene dir gidelim dediğim balayına kardeşi gitti diye gidecek olan o ben olayı anlattım. Ama ben gitmek istemiyorum çünkü artık hiçbir önemi yok
Zaten bir insana tehditkâr bir dille hicbirsey anlatamazsiniz .
Esiniz tek kisilik dusunmeyi gecmeli ve artik iki kisilik dusinerek bi aile sahibi oldugunun farkina varmali

Balayına gitmişler diyorsun sonuçta kaynanan göndermemiş kaynın ve eltin planlayıp gitmişler. Bende kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz 5 yıl oldu daha birbirimizi kırmış değiliz. Buda eşimden kaynaklı. Beni onlara ezdirmez. Onlarda ses etmeyince bende saygısızlık etmem. Yani herşey erkekte bitiyor canım.

Gelecek olan yerini ayarlasin. Bana ne ben evimi birakacakmisim, yok ya!

Yeni gelinler hep el üstünde olur yakındaki gelin hep kötü gelindir (yüz göz olunup iç içe olunduğu için) diğeriyle uzak olduğu için birbirlerinin hep iyi yüzünü görüyorlar. Hayatimin en büyük hatasi yakin oturmayi kabul etmemdir yoksa bende el üstünde olurdum. Bu arada bi eltim yok henüz ama olmasi yakindir , başima gelecekler seninkiyle ayni olacak muhtemelen etrafimda olan yakn gelin uzak gelin gözlemlerim bu yönde benim. Kısacası genelleme yapmiyorum ama yakınlarındaysan kıymetin yok...

Back
X