- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.194
- 78
- 32
- Konu Sahibi maydanozsuyu
-
Hanımefendi ne alaka üstün gösterme ile?Konu tatliya baglanmis neyseki..benim kizim 15 gunlukken gorumcem 8 yasindaki kiziyla geldi ,15 gun zor dayandik.g idinde diyemedik..sizi anliyorum.. tepeleme bir bavul esya getirmis ici plaj kiyafetleri dolu,esim ne plaja nede disarida yemege dahi goturmedi..karimi evde tek birakmam dedi,onada bozuldu tabii.. kizimi uyutmadilar bi ,,neden uyuyoki ne gerrk var diyodu gorumcem ! Lohusa (sezeryanli)halimle yemekleri yaptim onune koydum,evin temizligini yaptim,is bolumu yapalim bari dedim..ben yegenime bakcam y.odasinda dedi..kizimi aldi goturdu temizlik bitene kadarda cikmadi.. 8 yastaolsa cocuk daha kizimi uyandiriyo,canini acitacak sekilde mincikliyo gorumcem hic ikaz etmiyo kizina falan geride kaldihepsi neyseki..
Bir konuda katilmiyorum bazi msjlarinizda yetistiginiz kultur ve soyagacinizi esiniz ve ailesine karsi ustun gosterme gayretiniz hic hos degil.. bunu umarim dile getirmiyorsunuzdur ozelikle esiniz kirilip incinebilir
Aslında paralamadım yatak odasından çıkmadım gun boyu.Sen niye kendını paralıyorsun ki ufacık bebeğin varken ver eline makinayı vileda kovasını silsin süpürsün. Akşamada ben uykum var de yemekliklieri cıkart mutfaga canım su yemeği yap madem birlikte kalıca işleri bölüşelim de söleyin çatır çatır ya nıye susuyorsunuz kendi evinizde. Benim eşimin arkadaşının karısı bize geldiğinde ıyy her yer köpek kılı demişti verdim eline süpürgeyi buyur rahatsız olduysan süpürebilirsin demiştim bir daha gelmedi. Korkmayın bu kadar ya konuşun siz üzüleceğinize o üzülsün ufacık bebeğinizi hasta edıcekler gönderın evınızden acıl bısey olursa eşiniz gider bakar.
İyi dayanmışsınız. Çok zor ve sabır isteyen bşr durum. Ama bazı insanlar kendilerine yapılmasını istemediği şeyi başkasına yapıyor. Eltiniz aynı durumda olsa asla bebeğine hasta bir çocuğu yaklaştırmazdı. Kaynınızda garip. Evdeki eşi illa birilerine emanet etmek nedir? Koca koca insanlar başlarının çaresine bakamıyor muymuş? Yazık çocuk hasta olmuş köydeAslında paralamadım yatak odasından çıkmadım gun boyu.
Sadece öğlen ve akşam yemek yaptım.
Eşim yaptı geri kalan işleri.
Sorun bebekti.
Cocuk durmuyor 2.5 yaşında dur desen anlamaz sürekli bebkler temas etmek istiyor.
Annesi müdahale etmiyor.
Çocuğa yemek.yediriyor salonda.
Koltuklarım bembeyaz. Cocuk.agzinda yemek beklettiği için bazen koltuklara düşüyor agzindakiler.
Ya da çocuğu eline ekmek.veriyor bütün evi o çocuk o ekmekle geziyor.
Kendisi su içiyor bardağı tezgahta.
Bu tamamen terbiyesizlik benim için.
Misafir haddini bilecek.
Bebek var sinra görüşelim dememe rağmen gitmeyince en son eşine dedik bebek var diye.
O şekilde hallettik.
Bebek olmadan önce gelip giderlerdi. Yine aynısı olurdu ama gözüme batmazdı. Çünkü o an alır kaldırırdım dağınıklığı.
Ama şimdi.bebek.var lohusayken annem dışında kimseyi dışında kimseyi istemedim sag olsun kimse gelmedi
Şu an niye ısrarla hasta bir çocukla misafir olmam istedi anlayamadım.
Bebeğim kucaktan inmiyor bazen gün boyu. Kendi bile dedi iyi dayanıyorsun buna diye. Kanguruda bebek yemek yapmıyorum vs. Cocuk da koşuyor yanımıza Òmer'i sevicem diye.
Öksürüyor eli ağzında hapşırıyor eline koluna siliyor burnunu sonra bebeği ellemek istiyor.
Annesi kalkıp ellerini yıkamıyor biz diyoruz ellerini yıka diye.kendi çocuğunun sağlığını da düşünmüyor. 3 saatte bi antibiyotik içleri çocuğa. Antibiyotik bitmeden yeter iyileşti sayılır deyip kesiyor ilacı.
Desem cahil normalde cin gibidir her şeyi bilir.
Ama şu 3 5 gun şoktaydım resmen.
Ben annemin evinde bu kadar rahat değilim mesela.
Annem geldi bir ay kaldı lohusa iken. Masadan muz alıp yiyemedi utancindan ancak ben ikram.edersem yedi.
E haliyle insan garipsiyor durumu
Kaynım hep böyle.İyi dayanmışsınız. Çok zor ve sabır isteyen bşr durum. Ama bazı insanlar kendilerine yapılmasını istemediği şeyi başkasına yapıyor. Eltiniz aynı durumda olsa asla bebeğine hasta bir çocuğu yaklaştırmazdı. Kaynınızda garip. Evdeki eşi illa birilerine emanet etmek nedir? Koca koca insanlar başlarının çaresine bakamıyor muymuş? Yazık çocuk hasta olmuş köyde
Böyle erkekler eşlerine güvenmiyor çünkü. Kesin evde bir şeyler yapar diyordur. Evladını bile düşünmüyor. Aynı babam gibiymiş o DaKaynım hep böyle.
kadın evinde duracaksa ya kardeşi geliyor yanında kaliyor ya başka.biri.
Kalmayacaksa da biz de kalıyor.
O çocuk o soğukta yürüyor geliyor. Inanın bazı günler hava -30 derece oluyor burada.
Köyde bu mevsim içeriler buz gibi.
Dışarısı 20 derece ise ev neredeyse ekşi derecelere düşüyor bazen. Dedim ben hasta olur kalsin evinde ya da abisinde diye hayır dedi.
Eşime de dedim 1 haftaya hasta olur bu çocuk.
Oldu.
Hem de zatürreye çevirme riski vardı.
Çocuğa baksa dağınıklığını toplasa buyursun kalsin. Sorun yok.
Peki misafir neden haddini ve nasil davranmasi gerektigini bilmiyor,ya da esi,ayni kültürden degilmisiniz?Karşımızda nazik insanlar olmayınca nezaket bir ise yaramıyor maalesef.
Ayrıca misafiri haddini bilecekse severim .
Aksi durumda kimse sevmez.
O nasil adammis,kadinin basina bekci dikiyor?Kaynım hep böyle.
kadın evinde duracaksa ya kardeşi geliyor yanında kaliyor ya başka.biri.
Kalmayacaksa da biz de kalıyor.
O çocuk o soğukta yürüyor geliyor. Inanın bazı günler hava -30 derece oluyor burada.
Köyde bu mevsim içeriler buz gibi.
Dışarısı 20 derece ise ev neredeyse ekşi derecelere düşüyor bazen. Dedim ben hasta olur kalsin evinde ya da abisinde diye hayır dedi.
Eşime de dedim 1 haftaya hasta olur bu çocuk.
Oldu.
Hem de zatürreye çevirme riski vardı.
Çocuğa baksa dağınıklığını toplasa buyursun kalsin. Sorun yok.
Eltilerden endir çektiğimiz. bendekiler de düşman başına. KV saygıda, hürmette kusur etmem evinde ufak tefek eksikleri varsa O'nun söylemesine gerek kalmadan alırım elim boş gitmem özel günlerinde hediyesini unutma misafiri gelecekse O söylemeden 1-2 çeşit bir şeyler hazırlarım evi uzak olduğu halde ya eşim götürü ya da KP alır. bunların hiçbiri KV gözünde kaybolmaz bana da saygıda kusur etmez, hep memnuniyetini belli eder sağolsun. Ama eltiler de KV nin bana gösterdiği saygıyı sevgiyi çok kıskanır. Öbürü aynı apartmanda oturuyor ama kadının yüzüne bakmaz 3-4 gün birbirlerini görmezler, aldığı bir şeyi beğenmez, ama aynı sevgi saygıyı bekliyor. Çocuklarıma ufak tefek bir şey olsa mutlaka çocuklara arayın teşekkür edin derim.Onlara bir şeyi asla beğenmezler. Kv evim uzak ne zaman gitsem bulaşık vs varsa mutlaka yıkarım arkada bir şey bırakmam. Eltiler yer içer bırakır sonra KV ve KP ye beni karalarlar Onlar da laf söyletmeyince bana düşmanlar ve O kadar bellie diyorlar ki artık eşim bıktı. onların amacı beni tuzağa çekip benle kavga etmek, hakaret ettirmek asla ve asla onlara bu kozu vermedim çatlayıp duruyorlar resmen sinir harbi yapıyorlar beni kavgacı, ağzı bozuk, hakaret eden biri olarak gösterme için asla taviz vermem onlara bu mutluluğu yaşatmam görmem, duymam, umursamam. Onlar yüzünden de KV ve KP ye asla saygıda kusur etmem.Yani artık pes dedim.
Eltimin eşi askerde (bedelli) köye bıraktı 30 aylık bi oğulları var. Neyse çocuk köyde tabiki hasta olmuş. Eşimi aradi eltim abi çocuk hasta bizi hastaneye götürür musun? Tamam dedik tabi ki eşim aldı götürdü çocuk bronşit olmus. Anaaa bu bize yerleşti. Gitmiyor hanımlar.
2.5 aylik bebeğim var ve bronşit bi cocuk var evde 3 gündür.
Yatak odasına hapsolduk resmen.
Evi yuruyerek 10 dakika uzakta.
Ne yemeğe yardım ediyor ne temizliğe.
Cocuk durmuyor bebek.bebek diye.
Öksürüyor falan
Kendi de grip.
Deliricem...!!!
Uyutuyorum çocuğu gidiyor çocuk uyandırıyor aa bebek diye.
Kendisi tv izliyor vs.
Eşim ve ben şoktayiz. Gel kal demedik.
Kaynım demis onlarda kal gitme diye galiba. Ama daha 1 hafta var gelmesine.
Bunu hep yapıyor vardiyalı çalışıyor nöbetçi olduğu gün bize bırakıyor eltimi ki defalarca memnuniyetsizligimizi dile getirdik.
Nasıl başa çıkıcaz veya da çıkılır?
Evdeyim doğum izni vs.
Ve bebek varken gerçekten hoş olmuyor evde yatılı misafir.
BendeBu yorumu çözmeye çalışıyorum, tekrar okuyorum yok hala çözemedim
Bu saydiklariniz benim icin de terbiyesizlik.Aslında paralamadım yatak odasından çıkmadım gun boyu.
Sadece öğlen ve akşam yemek yaptım.
Eşim yaptı geri kalan işleri.
Sorun bebekti.
Cocuk durmuyor 2.5 yaşında dur desen anlamaz sürekli bebkler temas etmek istiyor.
Annesi müdahale etmiyor.
Çocuğa yemek.yediriyor salonda.
Koltuklarım bembeyaz. Cocuk.agzinda yemek beklettiği için bazen koltuklara düşüyor agzindakiler.
Ya da çocuğu eline ekmek.veriyor bütün evi o çocuk o ekmekle geziyor.
Kendisi su içiyor bardağı tezgahta.
Bu tamamen terbiyesizlik benim için.
Misafir haddini bilecek.
Bebek var sinra görüşelim dememe rağmen gitmeyince en son eşine dedik bebek var diye.
O şekilde hallettik.
Bebek olmadan önce gelip giderlerdi. Yine aynısı olurdu ama gözüme batmazdı. Çünkü o an alır kaldırırdım dağınıklığı.
Ama şimdi.bebek.var lohusayken annem dışında kimseyi dışında kimseyi istemedim sag olsun kimse gelmedi
Şu an niye ısrarla hasta bir çocukla misafir olmam istedi anlayamadım.
Bebeğim kucaktan inmiyor bazen gün boyu. Kendi bile dedi iyi dayanıyorsun buna diye. Kanguruda bebek yemek yapmıyorum vs. Cocuk da koşuyor yanımıza Òmer'i sevicem diye.
Öksürüyor eli ağzında hapşırıyor eline koluna siliyor burnunu sonra bebeği ellemek istiyor.
Annesi kalkıp ellerini yıkamıyor biz diyoruz ellerini yıka diye.kendi çocuğunun sağlığını da düşünmüyor. 3 saatte bi antibiyotik içleri çocuğa. Antibiyotik bitmeden yeter iyileşti sayılır deyip kesiyor ilacı.
Desem cahil normalde cin gibidir her şeyi bilir.
Ama şu 3 5 gun şoktaydım resmen.
Ben annemin evinde bu kadar rahat değilim mesela.
Annem geldi bir ay kaldı lohusa iken. Masadan muz alıp yiyemedi utancindan ancak ben ikram.edersem yedi.
E haliyle insan garipsiyor durumu
Hayır değiliz.Peki misafir neden haddini ve nasil davranmasi gerektigini bilmiyor,ya da esi,ayni kültürden degilmisiniz?
Hanımefendi ne alaka üstün gösterme ile?
Eşimin ailesi bulunduğum ilde çok sayılan sevilen tanınan bir kurt ailesi
Ustun görüşecek bir durumları yok.
Eşimin yetiştiği kültür ve benim kültürüm farkli evet.
Ama eşim yetiştiği kültürü benimsemiyor.
Her zaman bu kültüreldir deyip sineye çekemezsiniz.
Yukarıda yazdıklarınızı ben yapmam mesela.
Böyle bir sey kültürde de kabil etmem o kulturu
Istediğiniz şekilde düşünebilirsiniz.Benim yasadiklarim gelen misafir edepsizdi , kavga cikarmak icin bahane aradi .. ben hanimefendiligimi bozmadim,sabrettim . Ben,gelen haddiz misafire tavrimi bu sekilde verdim,,"saygili" davranarak.
Kultur derken? Kulturle gorgu kurallarini karistiriyorsunuz..
Esimle farkli kulturdeniz ama gorgu kurallari her yerde aynidir ,geneldir..ahlak kuraliylada karistirilmamalidir..
Balkan gocmenlerindenim,ataerkil bir ailede yetistirilmedim .. esimde tam tersi "erkek cok cok kiymetlidir" .. kizima verilmeyen ayricaliklar ,bebek olan ogluma veriliyor ... ben boyle seylere karsiyim.. ya hersey esit olacak yada hic olmayacak benim gorusum bu sekilde . Ama tutupta "batiliyim tabii" gibi bir ustun gorme vs tutum icinde hic olmadim..
Bu sekilde dusunmeniz bile esinize karsi yaptiginiz "saygisizliktan baska birsey degil".
Koseye sıkısinca "konunun kapandigini hatirlatmak " istediniz demek..Istediğiniz şekilde düşünebilirsiniz.
Eşime saygısızlık yaptığını düşünüyorsanız da eş benim eşim....
Bugüne kadar bir kere bile saygısızlık olduğunu düşünmedi.
Kaldı ki diline olan bağlılığına her zaman gıpta etmiş biriyimdir.
Oğlumuzun yanında da kürtçe konusturuyorum dilini bilsin diye.
Içinde bulunduğum kültür bana oldukça farkli.
Ama inanın eşim kadar yermedim.
Aksine kültürüne sahip çık dedim...
Gördü kuralı derseniz de ben bi asker kızıyım bizim evimizde görgü kurallarının kitabı okunurdu.
Misafir de görgü kurallarına uyacak madem.
Zaten konu kapandı eltim gitti günler önce.
Bayadir yoktum kkda.Neden yazmiyosun 12 sayfa oldu millet soruyo oyun mu yapiyosun kendince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?